KREMAI - TORTU PERTEPIMAI - GLAJAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2007, 12:30

cia kam :shock: tortui

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Geg 2007, 17:13

Taip, tortui. Galima net paruštus biskvitus nupirkti ir pertepti. Bus greitas tortas :) Kažkada bendrabutyje taip dariau :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2007, 18:08

labai senai bepirkau parduotuveje biskvyta :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 10 Geg 2007, 10:07

Čia kai dariau tuos nepavykusius sausainius su karamelė. Kylo mintis kad galima padaryt dar vieną nuostabų pertepimą:

Saldainiai "karvutė"
grietinėlė

Saldainius išlydyti ir įpilti šiek tiek grietinėlės. Kad sustingus būtų apyskystė masė :) ir galima tepti. Gausis nuostabus karamelinis glajus :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Geg 2007, 10:28

tikrai gera mintis :luks:

verosio

Ismokykit mane kaip gamint sokolada

Standartinė verosio » 10 Geg 2007, 22:52

o tai kas nors parasys kaip sokolada pasigamint? nes jau atsibodo kiek bedarau gaunasi tokia :hypno: ........ehmm megstu labai gamint nepagailekit recepteliu savo firminiu kokiu ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 10:04

padeciau,bet niekada negaminau sokolado :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 11 Geg 2007, 11:04

Dariau vienu metu karštą šokoladą namie, bet mano sese-smalyžė sudėjo jį į šuns dienas...taip kad nesiūlysiu recepto.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 11:28

jeigu sesei nepatiko,tai dar nereiskia,kad kitiems nepatiks :wink:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 22 Geg 2007, 13:24

Vanilės kremas
500gramų sviesto; 5 šaukštai miltų; 14 šaukštų cukraus; 1.5 stiklinės pieno; 3 tryniai; vanilinio cukraus.

Sviestą sudėti į puodelį, užvirinti, supilti miltus, pakaitinti. (kol miltais pagels) Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti sviestą. Smairkiai maišyti kaitinant, tada nukelti nuo ugnies. Atšaldyti, po to įmušti trynius ir sukti kol masė pasidaryt puri. Baigiant sudėti vanilinį cukrų.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Geg 2007, 14:45

Ligita rašė:Vanilės kremas
500gramų sviesto; 5 šaukštai miltų; 14 šaukštų cukraus; 1.5 stiklinės pieno; 3 tryniai; vanilinio cukraus.

Sviestą sudėti į puodelį, užvirinti, supilti miltus, pakaitinti. (kol miltais pagels) Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti sviestą. Smairkiai maišyti kaitinant, tada nukelti nuo ugnies. Atšaldyti, po to įmušti trynius ir sukti kol masė pasidaryt puri. Baigiant sudėti vanilinį cukrų.
panasiai,kaip napaliono kremas :roll:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 23 Geg 2007, 19:17

Gėda prisipažinti, bet nei karto nesu dariusi Napaleono. :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2007, 19:48

Ligita rašė:Gėda prisipažinti, bet nei karto nesu dariusi Napaleono. :oops:
Jokia čia gėdaPaveikslėlis Aš irgi saldumynus mandresnius tik mokausi su visų pagalba gamintiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Geg 2007, 20:21

O aš ir bijau pradėt. Kai elementarus sausainius išsukt nemoku, tai ką jau apie napoleoną kalbėt :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2007, 20:24

Išmoksim po truputį ir mes Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Geg 2007, 09:15

Lilina rašė:O aš ir bijau pradėt. Kai elementarus sausainius išsukt nemoku, tai ką jau apie napoleoną kalbėt :roll:
kai kuriuos sausainius sunkiau padaryti nei napaliona :wink: O as sendien bandysiu plikytus sausainukus daryti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2007, 14:45

tutsi rašė:
Lilina rašė:O aš ir bijau pradėt. Kai elementarus sausainius išsukt nemoku, tai ką jau apie napoleoną kalbėt :roll:
kai kuriuos sausainius sunkiau padaryti nei napaliona :wink: O as sendien bandysiu plikytus sausainukus daryti :roll:
Su nuotraukom, arbaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Geg 2007, 16:22

o jau galiu atsiusti :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2007, 17:16

tutsi rašė:o jau galiu atsiusti :merg2:
PirmynPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Geg 2007, 17:49

jau issiunciau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 19 Bir 2007, 16:22

Lilina rašė:Čia kai dariau tuos nepavykusius sausainius su karamelė. Kylo mintis kad galima padaryt dar vieną nuostabų pertepimą:

Saldainiai "karvutė"
grietinėlė

Saldainius išlydyti ir įpilti šiek tiek grietinėlės. Kad sustingus būtų apyskystė masė :) ir galima tepti. Gausis nuostabus karamelinis glajus :hubba:
labai gera ideja Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 16:57

o man atrodo,kad dar truputi reiketu sviesto :merg2:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 19 Bir 2007, 17:41

tutsi rašė:o man atrodo,kad dar truputi reiketu sviesto :merg2:
o cia nepriklauso nuo to, kokios bus karvutes? Paveikslėlis juk buna visokiu rusiu, kitos net labai riebios...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 19:42

Hazel rašė:
tutsi rašė:o man atrodo,kad dar truputi reiketu sviesto :merg2:
o cia nepriklauso nuo to, kokios bus karvutes? Paveikslėlis juk buna visokiu rusiu, kitos net labai riebios...
mano manimu,vistiek reikia,nes kas duos stingima :oops: Cia mano nuomone....kazkada darydavom su irisiukais,tai tikrai dedavom sviesto :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 19 Bir 2007, 22:11

"Irisiukai" ketesni nei "karvutė"

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 22:39

Lilina rašė:"Irisiukai" ketesni nei "karvutė"
na negaliu tvirtinti del sviesto,nes nebandziau :merg2:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 20 Bir 2007, 21:52

iskilo klausimas :oops: galima kekso virsu tiesiog aplieti islydytu juodu sokoladu? sustingtu bent? :oops:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 20 Bir 2007, 22:35

merope87 rašė:iskilo klausimas :oops: galima kekso virsu tiesiog aplieti islydytu juodu sokoladu? sustingtu bent? :oops:
Galima, vieni šokoladą išlydo su trupučiu sviestu, kiti su grietinėle ir aplieja. Jeigu nedaug sviesto ar grietinėlės, tai sustingsta, o kartą bandžiau tik iš gryno juodojo šokolado, tai labai sukietėjo ir kai pjauni, krinta gabalais

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 21 Bir 2007, 07:47

hmm :roll:
tada reiks svieto siak tiek ideti...

o jei sokolado yra 100gramu, tai kiek mazdaug to sviesto ideti kad nebutu nei per daug nei per mazai?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Bir 2007, 09:31

merope87 rašė:hmm :roll:
tada reiks svieto siak tiek ideti...

o jei sokolado yra 100gramu, tai kiek mazdaug to sviesto ideti kad nebutu nei per daug nei per mazai?
manyciau koki sauksta :merg2: O seip,as kai skruzdelyna dariau,isviriau toki glaju,nieko jis nesiskire nuo sokolado,o svarbiausia,tikrai netrupejo :wink: Gali paziureti receptuka prie kaip kas gaminama :roll:

Skelbti atsakymą