Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 08 Geg 2007, 12:30
cia kam
tortui
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 08 Geg 2007, 17:13
Taip, tortui. Galima net paruštus biskvitus nupirkti ir pertepti. Bus greitas tortas
Kažkada bendrabutyje taip dariau
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 08 Geg 2007, 18:08
labai senai bepirkau parduotuveje biskvyta
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 10 Geg 2007, 10:07
Čia kai dariau tuos nepavykusius sausainius su karamelė. Kylo mintis kad galima padaryt dar vieną nuostabų pertepimą:
Saldainiai "karvutė"
grietinėlė
Saldainius išlydyti ir įpilti šiek tiek grietinėlės. Kad sustingus būtų apyskystė masė
ir galima tepti. Gausis nuostabus karamelinis glajus
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 10 Geg 2007, 10:28
tikrai gera mintis
-
verosio
Standartinė
verosio » 10 Geg 2007, 22:52
o tai kas nors parasys kaip sokolada pasigamint? nes jau atsibodo kiek bedarau gaunasi tokia
........ehmm megstu labai gamint nepagailekit recepteliu savo firminiu kokiu
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 11 Geg 2007, 10:04
padeciau,bet niekada negaminau sokolado
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 11 Geg 2007, 11:04
Dariau vienu metu karštą šokoladą namie, bet mano sese-smalyžė sudėjo jį į šuns dienas...taip kad nesiūlysiu recepto.
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 11 Geg 2007, 11:28
jeigu sesei nepatiko,tai dar nereiskia,kad kitiems nepatiks
-
Ligita
- Fanatas
- Pranešimai: 555
- Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30
Standartinė
Ligita » 22 Geg 2007, 13:24
Vanilės kremas
500gramų sviesto; 5 šaukštai miltų; 14 šaukštų cukraus; 1.5 stiklinės pieno; 3 tryniai; vanilinio cukraus.
Sviestą sudėti į puodelį, užvirinti, supilti miltus, pakaitinti. (kol miltais pagels) Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti sviestą. Smairkiai maišyti kaitinant, tada nukelti nuo ugnies. Atšaldyti, po to įmušti trynius ir sukti kol masė pasidaryt puri. Baigiant sudėti vanilinį cukrų.
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 22 Geg 2007, 14:45
Ligita rašė:Vanilės kremas
500gramų sviesto; 5 šaukštai miltų; 14 šaukštų cukraus; 1.5 stiklinės pieno; 3 tryniai; vanilinio cukraus.
Sviestą sudėti į puodelį, užvirinti, supilti miltus, pakaitinti. (kol miltais pagels) Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti sviestą. Smairkiai maišyti kaitinant, tada nukelti nuo ugnies. Atšaldyti, po to įmušti trynius ir sukti kol masė pasidaryt puri. Baigiant sudėti vanilinį cukrų.
panasiai,kaip napaliono kremas
-
Ligita
- Fanatas
- Pranešimai: 555
- Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30
Standartinė
Ligita » 23 Geg 2007, 19:17
Gėda prisipažinti, bet nei karto nesu dariusi Napaleono.
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 23 Geg 2007, 19:48
Ligita rašė:Gėda prisipažinti, bet nei karto nesu dariusi Napaleono.
Jokia čia gėda
Aš irgi saldumynus mandresnius tik mokausi su visų pagalba gaminti
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 23 Geg 2007, 20:21
O aš ir bijau pradėt. Kai elementarus sausainius išsukt nemoku, tai ką jau apie napoleoną kalbėt
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 23 Geg 2007, 20:24
Išmoksim po truputį ir mes
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 24 Geg 2007, 09:15
Lilina rašė:O aš ir bijau pradėt. Kai elementarus sausainius išsukt nemoku, tai ką jau apie napoleoną kalbėt
kai kuriuos sausainius sunkiau padaryti nei napaliona
O as sendien bandysiu plikytus sausainukus daryti
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 24 Geg 2007, 14:45
tutsi rašė:Lilina rašė:O aš ir bijau pradėt. Kai elementarus sausainius išsukt nemoku, tai ką jau apie napoleoną kalbėt
kai kuriuos sausainius sunkiau padaryti nei napaliona
O as sendien bandysiu plikytus sausainukus daryti
Su nuotraukom, arba
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 24 Geg 2007, 16:22
o jau galiu atsiusti
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 24 Geg 2007, 17:16
tutsi rašė:o jau galiu atsiusti
Pirmyn
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 24 Geg 2007, 17:49
jau issiunciau
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai: 2086
- Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai: 0
Standartinė
Hazel » 19 Bir 2007, 16:22
Lilina rašė:Čia kai dariau tuos nepavykusius sausainius su karamelė. Kylo mintis kad galima padaryt dar vieną nuostabų pertepimą:
Saldainiai "karvutė"
grietinėlė
Saldainius išlydyti ir įpilti šiek tiek grietinėlės. Kad sustingus būtų apyskystė masė
ir galima tepti. Gausis nuostabus karamelinis glajus
labai gera ideja
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 19 Bir 2007, 16:57
o man atrodo,kad dar truputi reiketu sviesto
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai: 2086
- Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai: 0
Standartinė
Hazel » 19 Bir 2007, 17:41
tutsi rašė:o man atrodo,kad dar truputi reiketu sviesto
o cia nepriklauso nuo to, kokios bus karvutes?
juk buna visokiu rusiu, kitos net labai riebios...
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 19 Bir 2007, 19:42
Hazel rašė:tutsi rašė:o man atrodo,kad dar truputi reiketu sviesto
o cia nepriklauso nuo to, kokios bus karvutes?
juk buna visokiu rusiu, kitos net labai riebios...
mano manimu,vistiek reikia,nes kas duos stingima
Cia mano nuomone....kazkada darydavom su irisiukais,tai tikrai dedavom sviesto
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 19 Bir 2007, 22:11
"Irisiukai" ketesni nei "karvutė"
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 19 Bir 2007, 22:39
Lilina rašė:"Irisiukai" ketesni nei "karvutė"
na negaliu tvirtinti del sviesto,nes nebandziau
-
merope87
- Gurmanas
- Pranešimai: 1767
- Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
- Pliusai: 99
- Miestas: Vilnius
Standartinė
merope87 » 20 Bir 2007, 21:52
iskilo klausimas
galima kekso virsu tiesiog aplieti islydytu juodu sokoladu? sustingtu bent?
-
Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
-
Susisiekti:
Standartinė
Forelle » 20 Bir 2007, 22:35
merope87 rašė:iskilo klausimas
galima kekso virsu tiesiog aplieti islydytu juodu sokoladu? sustingtu bent?
Galima, vieni šokoladą išlydo su trupučiu sviestu, kiti su grietinėle ir aplieja. Jeigu nedaug sviesto ar grietinėlės, tai sustingsta, o kartą bandžiau tik iš gryno juodojo šokolado, tai labai sukietėjo ir kai pjauni, krinta gabalais
-
merope87
- Gurmanas
- Pranešimai: 1767
- Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
- Pliusai: 99
- Miestas: Vilnius
Standartinė
merope87 » 21 Bir 2007, 07:47
hmm
tada reiks svieto siak tiek ideti...
o jei sokolado yra 100gramu, tai kiek mazdaug to sviesto ideti kad nebutu nei per daug nei per mazai?
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 21 Bir 2007, 09:31
merope87 rašė:hmm
tada reiks svieto siak tiek ideti...
o jei sokolado yra 100gramu, tai kiek mazdaug to sviesto ideti kad nebutu nei per daug nei per mazai?
manyciau koki sauksta
O seip,as kai skruzdelyna dariau,isviriau toki glaju,nieko jis nesiskire nuo sokolado,o svarbiausia,tikrai netrupejo
Gali paziureti receptuka prie kaip kas gaminama