tutsi rašė:pirmas papeikimas
KOLDUNAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Koldūnai su krevetėmis
Įdarui:
450 g krevečių,
120 g konservuotų bambukų ūglių,
2 valg. šaukštai sojos padažo,
2 valg. šaukštas ryžių acto,
2 arbat. šaukšt. cukraus,
2 valg. šaukšt. alyvų aliejaus,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
5 arbat. šaukšt. kukurūzų miltų.
Tešlai:
2,5 stiklinės kvietinių miltų,
1 valg. šaukštas aliejaus,
pusė stiklinės verdančio ir 1/3 šalto vandens.
Padažui:
3 valg. šaukštai japoniško sojos padažo,
2 valg. šaukštai citrinos sulčių,
1 valg. šaukštas ryžių acto.
Kvietinius miltus suberkite į dubenį ir padarykite viduryje duobutę. Į ją įpilkite pirmiausia pusę stiklinės verdančio vandens, paskui trečdalį stiklinės – šalto ir šaukštą aliejaus. Gerai suminkykite tešlą, iškočiokite iš jos 2 cm diametro “dešrelę” ir supjaustykite ją vienodais gabaliukais. Iš tų gabaliukų iškočiokite apskritimus.
Įdarui sumaišykite supjaustytas krevetes ir smulkintus bambuko ūglius, supilkite padažą, ryžių actą, cukrų ir aliejų. Suberkite į šią masę 5 arb. šaukštelius kukurūzų miltų ir išmaišykite. Ant kiekvieno tešlos apskritimo dėkite po šaukštą įdaro, gerai užsukite tešlos kraštelius ir perriškite koldūną svogūno laišku.
Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 min. Padažui sumaišykite japonišką sojos padažą, citrinos sultis bei ryžių actą ir patiekite su koldūnais.
Įdarui:
450 g krevečių,
120 g konservuotų bambukų ūglių,
2 valg. šaukštai sojos padažo,
2 valg. šaukštas ryžių acto,
2 arbat. šaukšt. cukraus,
2 valg. šaukšt. alyvų aliejaus,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
5 arbat. šaukšt. kukurūzų miltų.
Tešlai:
2,5 stiklinės kvietinių miltų,
1 valg. šaukštas aliejaus,
pusė stiklinės verdančio ir 1/3 šalto vandens.
Padažui:
3 valg. šaukštai japoniško sojos padažo,
2 valg. šaukštai citrinos sulčių,
1 valg. šaukštas ryžių acto.
Kvietinius miltus suberkite į dubenį ir padarykite viduryje duobutę. Į ją įpilkite pirmiausia pusę stiklinės verdančio vandens, paskui trečdalį stiklinės – šalto ir šaukštą aliejaus. Gerai suminkykite tešlą, iškočiokite iš jos 2 cm diametro “dešrelę” ir supjaustykite ją vienodais gabaliukais. Iš tų gabaliukų iškočiokite apskritimus.
Įdarui sumaišykite supjaustytas krevetes ir smulkintus bambuko ūglius, supilkite padažą, ryžių actą, cukrų ir aliejų. Suberkite į šią masę 5 arb. šaukštelius kukurūzų miltų ir išmaišykite. Ant kiekvieno tešlos apskritimo dėkite po šaukštą įdaro, gerai užsukite tešlos kraštelius ir perriškite koldūną svogūno laišku.
Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 min. Padažui sumaišykite japonišką sojos padažą, citrinos sultis bei ryžių actą ir patiekite su koldūnais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ravioli
Ravioli - tai puikaus skonio itališki koldūnai. Skirtinguose Italijos provincijose ravioli yra gaminami su tam regionui būdingu įdaru, kuris gali būti tiek mėsiškas, tiek daržovių, žuvies, paukštienos, ar net laukinių žvėrių ir paukščių faršo. Tradicinis ir populiariausias ravioli įdaras yra vištienos faršas, sumaišytas su "Parmezan" sūriu, špinatais ir petražolėmis.
Tradicinės tešlos gaminimas:
500g. miltų,
5 kiaušiniai,
šaukštelis alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis druskos.
Sumaišykite miltus ir druską, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos. Minkykite ne mažiau 5 minučių. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir iškočiokite 4 mm storio paplotėliais. Ant kiekvieno iškočiotos tešlos paplotėlio šaukšteliu išdėliokite įdarą 3-5cm atstumu. Tarpus, esančius tarp įdaro masės, suvilgykite vandeniu ir ant viršaus uždėkite antrąjį tešlos paplotėlį. Gerai prispauskite viršutinį tešlos sluoksnį ties įdaro vietomis. Specialiu rateliu arba peiliu išpjaukite kvadratėlius ir juos atskirkite vieną nuo kito. Ravioli sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį.
Ravioli - tai puikaus skonio itališki koldūnai. Skirtinguose Italijos provincijose ravioli yra gaminami su tam regionui būdingu įdaru, kuris gali būti tiek mėsiškas, tiek daržovių, žuvies, paukštienos, ar net laukinių žvėrių ir paukščių faršo. Tradicinis ir populiariausias ravioli įdaras yra vištienos faršas, sumaišytas su "Parmezan" sūriu, špinatais ir petražolėmis.
Tradicinės tešlos gaminimas:
500g. miltų,
5 kiaušiniai,
šaukštelis alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis druskos.
Sumaišykite miltus ir druską, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos. Minkykite ne mažiau 5 minučių. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir iškočiokite 4 mm storio paplotėliais. Ant kiekvieno iškočiotos tešlos paplotėlio šaukšteliu išdėliokite įdarą 3-5cm atstumu. Tarpus, esančius tarp įdaro masės, suvilgykite vandeniu ir ant viršaus uždėkite antrąjį tešlos paplotėlį. Gerai prispauskite viršutinį tešlos sluoksnį ties įdaro vietomis. Specialiu rateliu arba peiliu išpjaukite kvadratėlius ir juos atskirkite vieną nuo kito. Ravioli sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Koldūnai "Amūras" (indeliuose)
(1 indeliui)
10-15 koldūnų, 50 g kepenų,
1 svogūnas, 0,5 morkos,
0,5 stiklinės sultinio,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas pomidorų pastos,
druska, pipirai ,1 lauro lapas.
Paruošti nedidelius koldūnus, skaičiuojant 10-15 vnt. į vieną čenakinę.
Koldūnus pavirti pusę laiko, sudėti į indelius, įdėti apkeptus svogūnus ir apkeptas bei supjaustytas šiaudeliai kepenis (po saujelę į kiekvieną indelį) ir viską užpilti padažu.
Indelį užlipinti tešlos (paprastos arba mielinės) lakštu ir į įkaitintą orkaitę (sumažinus kaitrą iki mažos) 20 minučių. Kai tešla paruduos - patiekalas paruoštas!
Svarbiausia šiame patiekale - padažas. Keptuvėje patroškinti svogūnus ir morkas, įdėti pomidorų pastos ir dar 10 min. troškinti. Tada supilti mėsus sultinį, grietinę, miltus (apkeptus iki auksinės spalvos). Visą tai gerai išmaišyti, įberti druskos ir pipirų, įdėti lauro lapą ir paruoštu padažu užpilti kiekvieną indelį su koldūnais.
(1 indeliui)
10-15 koldūnų, 50 g kepenų,
1 svogūnas, 0,5 morkos,
0,5 stiklinės sultinio,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas pomidorų pastos,
druska, pipirai ,1 lauro lapas.
Paruošti nedidelius koldūnus, skaičiuojant 10-15 vnt. į vieną čenakinę.
Koldūnus pavirti pusę laiko, sudėti į indelius, įdėti apkeptus svogūnus ir apkeptas bei supjaustytas šiaudeliai kepenis (po saujelę į kiekvieną indelį) ir viską užpilti padažu.
Indelį užlipinti tešlos (paprastos arba mielinės) lakštu ir į įkaitintą orkaitę (sumažinus kaitrą iki mažos) 20 minučių. Kai tešla paruduos - patiekalas paruoštas!
Svarbiausia šiame patiekale - padažas. Keptuvėje patroškinti svogūnus ir morkas, įdėti pomidorų pastos ir dar 10 min. troškinti. Tada supilti mėsus sultinį, grietinę, miltus (apkeptus iki auksinės spalvos). Visą tai gerai išmaišyti, įberti druskos ir pipirų, įdėti lauro lapą ir paruoštu padažu užpilti kiekvieną indelį su koldūnais.