KOLDUNAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 20 Bir 2007, 00:01

tutsi rašė:pirmas papeikimas :twisted:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 08:35

turi laiko pasitaisyti Paveikslėlis.............. :laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 20 Bir 2007, 10:11

hi-hi-hi Paveikslėlis Hazel, irgi gavai nuo Tutsi.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 10:13

Lilina rašė:hi-hi-hi Paveikslėlis Hazel, irgi gavai nuo Tutsi.
as gi draugiskai pajuokavau :oops: :geles:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 20 Bir 2007, 11:42

O aš ką? Piktybiškai šaipausi? ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 12:03

na gal ne :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bir 2007, 20:23

Koldūnai su krevetėmis

Įdarui:

450 g krevečių,
120 g konservuotų bambukų ūglių,
2 valg. šaukštai sojos padažo,
2 valg. šaukštas ryžių acto,
2 arbat. šaukšt. cukraus,
2 valg. šaukšt. alyvų aliejaus,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
5 arbat. šaukšt. kukurūzų miltų.

Tešlai:

2,5 stiklinės kvietinių miltų,
1 valg. šaukštas aliejaus,
pusė stiklinės verdančio ir 1/3 šalto vandens.

Padažui:

3 valg. šaukštai japoniško sojos padažo,
2 valg. šaukštai citrinos sulčių,
1 valg. šaukštas ryžių acto.


Kvietinius miltus suberkite į dubenį ir padarykite viduryje duobutę. Į ją įpilkite pirmiausia pusę stiklinės verdančio vandens, paskui trečdalį stiklinės – šalto ir šaukštą aliejaus. Gerai suminkykite tešlą, iškočiokite iš jos 2 cm diametro “dešrelę” ir supjaustykite ją vienodais gabaliukais. Iš tų gabaliukų iškočiokite apskritimus.
Įdarui sumaišykite supjaustytas krevetes ir smulkintus bambuko ūglius, supilkite padažą, ryžių actą, cukrų ir aliejų. Suberkite į šią masę 5 arb. šaukštelius kukurūzų miltų ir išmaišykite. Ant kiekvieno tešlos apskritimo dėkite po šaukštą įdaro, gerai užsukite tešlos kraštelius ir perriškite koldūną svogūno laišku.
Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 min. Padažui sumaišykite japonišką sojos padažą, citrinos sultis bei ryžių actą ir patiekite su koldūnais.

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 21 Bir 2007, 21:29

Labai gražiai skaitosi, bet... :lol: Gal aš jų nemėginsiu.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 09:00

taip,cia receptukas su pribumbasais Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 09:00

Aš irgi dar bnemėginau, bet seniai iš kažkur nusirašiusi turiu :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 09:31

Ramunė rašė:Aš irgi dar bnemėginau, bet seniai iš kažkur nusirašiusi turiu :oops:
na turbut,greitai ir nepameginsi,nes labai jau tokie specifiniai produktai reikalingi :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 22 Bir 2007, 10:16

Čia greičiausiai koks kiniškas receptas.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 10:45

arba japoniskas :merg2: tie siauraakiai visko prigalvoja :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 11:15

Šiaip tai japoškės mėgsta tas jūros gėrybes... nežinau, neužsirašius, kieno receptas :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 15:40

Ramunė rašė:Šiaip tai japoškės mėgsta tas jūros gėrybes... nežinau, neužsirašius, kieno receptas :oops:
koks mums skirtumas,kas jo autorius,svarbu,kad receptas yra :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 22 Bir 2007, 22:18

Ramunė rašė:Šiaip tai japoškės mėgsta tas jūros gėrybes... nežinau, neužsirašius, kieno receptas :oops:
Kaip jie nemėgs, pas juos tik jūra aplinkui, daugiau nieko nėra :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Bir 2007, 10:39

Lilina rašė:
Ramunė rašė:Šiaip tai japoškės mėgsta tas jūros gėrybes... nežinau, neužsirašius, kieno receptas :oops:
Kaip jie nemėgs, pas juos tik jūra aplinkui, daugiau nieko nėra :P
Gal ir gerai ta jūra ir maistas iš jos : technikos šedevrus toooookius kuria, lašišos su ryžiais prilesęPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Bir 2007, 13:14

net akys sumazeja nuo lesimo :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Bir 2007, 13:18

Ryžiai mažiukai, prisimerkt reikia, kol prisitaikai pagriebt 043

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 27 Bir 2007, 13:37

Neišeina man ryžius su lazdelem valgyt :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Bir 2007, 16:31

Aš kartą pabandžiauPaveikslėlis - ne-aaa, dėkui. Šaukštas - geriauPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Lie 2007, 14:10

Ravioli

Ravioli - tai puikaus skonio itališki koldūnai. Skirtinguose Italijos provincijose ravioli yra gaminami su tam regionui būdingu įdaru, kuris gali būti tiek mėsiškas, tiek daržovių, žuvies, paukštienos, ar net laukinių žvėrių ir paukščių faršo. Tradicinis ir populiariausias ravioli įdaras yra vištienos faršas, sumaišytas su "Parmezan" sūriu, špinatais ir petražolėmis.

Tradicinės tešlos gaminimas:

500g. miltų,
5 kiaušiniai,
šaukštelis alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis druskos.

Sumaišykite miltus ir druską, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos. Minkykite ne mažiau 5 minučių. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir iškočiokite 4 mm storio paplotėliais. Ant kiekvieno iškočiotos tešlos paplotėlio šaukšteliu išdėliokite įdarą 3-5cm atstumu. Tarpus, esančius tarp įdaro masės, suvilgykite vandeniu ir ant viršaus uždėkite antrąjį tešlos paplotėlį. Gerai prispauskite viršutinį tešlos sluoksnį ties įdaro vietomis. Specialiu rateliu arba peiliu išpjaukite kvadratėlius ir juos atskirkite vieną nuo kito. Ravioli sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Lie 2007, 14:19

oho,kiek daug kiausiniu :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Lie 2007, 14:24

Bet ir miltų - puskylis visas :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Lie 2007, 14:25

maciau,bet vistiek kiausu labai daug :merg2: Na bet jei toks receptas,tai nera cia ko stebetis :wink:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 10 Lie 2007, 19:32

Kažkas man neaišku. :lol: O kur dingo alyvuogių aliejus? Taip išeina, kad jo nereikia? Na bet šiaip ar taip, :luks: skaitosi. Reikės pabandyti kokį kartą padaryti su tuo tradiciniu įdaru. :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Lie 2007, 19:35

:shock: Tiksliai. Bet, mano galva, reikėtų į tešlą pilti tą aliejų :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Lie 2007, 20:36

Ramunė rašė::shock: Tiksliai. Bet, mano galva, reikėtų į tešlą pilti tą aliejų :roll:
man irgi atrodo,kad i tesla jis dedasi :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Rgp 2007, 14:50

Koldūnai "Amūras" (indeliuose)
(1 indeliui)

10-15 koldūnų, 50 g kepenų,
1 svogūnas, 0,5 morkos,
0,5 stiklinės sultinio,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas pomidorų pastos,
druska, pipirai ,1 lauro lapas.

Paruošti nedidelius koldūnus, skaičiuojant 10-15 vnt. į vieną čenakinę.
Koldūnus pavirti pusę laiko, sudėti į indelius, įdėti apkeptus svogūnus ir apkeptas bei supjaustytas šiaudeliai kepenis (po saujelę į kiekvieną indelį) ir viską užpilti padažu.
Indelį užlipinti tešlos (paprastos arba mielinės) lakštu ir į įkaitintą orkaitę (sumažinus kaitrą iki mažos) 20 minučių. Kai tešla paruduos - patiekalas paruoštas!

Svarbiausia šiame patiekale - padažas. Keptuvėje patroškinti svogūnus ir morkas, įdėti pomidorų pastos ir dar 10 min. troškinti. Tada supilti mėsus sultinį, grietinę, miltus (apkeptus iki auksinės spalvos). Visą tai gerai išmaišyti, įberti druskos ir pipirų, įdėti lauro lapą ir paruoštu padažu užpilti kiekvieną indelį su koldūnais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgp 2007, 15:35

gal bandei si receptuka :roll:

Skelbti atsakymą