Pabandyk pasinaudoti forumo paieškaLilina rašė:ir vėl nerandu savo įdėtų pranešimų
KOLDUNAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Siūlau tinginių koldūnus. Tešla kaip koldūnams, faršas mėsos taip pat. Iškočioti tešlą, ją patepti faršu (tiesa faršas daromas skystesnis nei paprastiems koldūnams), susukti ritinį. Daryti nelabai storus ritinius. Juos supjaustyti maždaug 5 cm aukščio gabaliukais, sustatyti į formą ar ugniai atsparu indą, užpilti vandeniu maišytu su pomidoru padažu (galima sultinį iš kubelio naudoti), skystis turi beveik apsemti ritinėlius ir statyti į karštą orkaitę.Prieš pabaigą galima pabarstyti tarkuotu sūriu.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
cia jau buvo panasus receptukas,kur reikia kepti orkaiteje,bet sitas dar paprastesnistavi rašė:Siūlau tinginių koldūnus. Tešla kaip koldūnams, faršas mėsos taip pat. Iškočioti tešlą, ją patepti faršu (tiesa faršas daromas skystesnis nei paprastiems koldūnams), susukti ritinį. Daryti nelabai storus ritinius. Juos supjaustyti maždaug 5 cm aukščio gabaliukais, sustatyti į formą ar ugniai atsparu indą, užpilti vandeniu maišytu su pomidoru padažu (galima sultinį iš kubelio naudoti), skystis turi beveik apsemti ritinėlius ir statyti į karštą orkaitę.Prieš pabaigą galima pabarstyti tarkuotu sūriu.
na tikrai neblogaitavi rašė:Siūlau tinginių koldūnus. Tešla kaip koldūnams, faršas mėsos taip pat. Iškočioti tešlą, ją patepti faršu (tiesa faršas daromas skystesnis nei paprastiems koldūnams), susukti ritinį. Daryti nelabai storus ritinius. Juos supjaustyti maždaug 5 cm aukščio gabaliukais, sustatyti į formą ar ugniai atsparu indą, užpilti vandeniu maišytu su pomidoru padažu (galima sultinį iš kubelio naudoti), skystis turi beveik apsemti ritinėlius ir statyti į karštą orkaitę.Prieš pabaigą galima pabarstyti tarkuotu sūriu.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Šiandien dariau štai tokį patiekalą http://www.dunduk-culinar.ru/holiday/holiday-74.shtml panašu kaip ir tinginio koldūnai tik biški per storą padariau ruletą, valgyt nepatogu, manau kad papjaustyti kaip tinginio koldūnai jie valgytusi žymiai maloniau
Koldūnai su špinatais
250 g. špinatų lapų,
500 g. ricotto sūrio,
2. kiaušiniai,
Muskatas,
350 g. maltų aguonų,
0.125 l. vandens,
Druska, pipirai
Iš miltų, kiaušinio ir vandens užmaišyti tešlą. Špinatų lapus kruopščiai nusunkti ir supjaustyti. Sūrį sumaišyti su špinatais ir kiaušiniu. Pridėti druskos, pipirų ir muskato riešutų. Tešlą plonai iškočioti ir išpjaustyti 6-8cm skersmens skritulėlius. Pridėti įdaro ir sulipdyti pusmėnuliukais. Virti sūriame vandenyje. Išvirtus koldūnus kruopščiai nukošti, pateikti su padažais: šampinjonų, voveraičių, pomidorų arba apkepintus iki šviesiai geltonos spalvos.
250 g. špinatų lapų,
500 g. ricotto sūrio,
2. kiaušiniai,
Muskatas,
350 g. maltų aguonų,
0.125 l. vandens,
Druska, pipirai
Iš miltų, kiaušinio ir vandens užmaišyti tešlą. Špinatų lapus kruopščiai nusunkti ir supjaustyti. Sūrį sumaišyti su špinatais ir kiaušiniu. Pridėti druskos, pipirų ir muskato riešutų. Tešlą plonai iškočioti ir išpjaustyti 6-8cm skersmens skritulėlius. Pridėti įdaro ir sulipdyti pusmėnuliukais. Virti sūriame vandenyje. Išvirtus koldūnus kruopščiai nukošti, pateikti su padažais: šampinjonų, voveraičių, pomidorų arba apkepintus iki šviesiai geltonos spalvos.