Keptos cukinijos su sūriu
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
-
- Naujokas
- Pranešimai: 11
- Užsiregistravo: 30 Lie 2007, 17:43
Keptos cukinijos su sūriu
Jei pasiilgote ko nors lengvo - rekomenduoju graikiska patiekala - keptas cukinijas su suriu. Kaip tik daba cukiniju sezonas.
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=37
2 asmenims
500gr (30-45 cm) žalia cukinija
60gr (5-6 šaukštai miltų)
Alyvų aliejaus
Parmezano arba Džiugo sūrio
Druskos, pipirų
Cukiniją supjaustykite 7-10cm gręžinėliais. Kiekvieną gręžinėlį supjaustykite išilgai 0,5 cm pločio juostelėmis.
Į plačią lėkštę suberkite miltus. Kitoje lėkštėje sumaišykite druską su šviežiai maltais pipirais. Paimkite cukinijos gabaliuką. Iš abiejų pusių užberkite druskos-pipirų mišinio. Jo dėkite nedaug – atsiskleis cukinijos skonis, o, be to, druskos turi sūris. Kiekvieną gręžinėlį apvoliokite miltuose nukratydami jų perteklių.
Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite pakankamai alyvuogių aliejaus tiek, kad jis apsemtų kepamą cukiniją (tačiau nevirkite jos aliejuje). Labai svarbu prieš kepant įkaitinti keptuvę ant vidutinės ugnies, kad įdėtas cukinijos gabalėlis lengvai čirškėtų. Cukinijos gabaliukus ant vidutinės ugnies, kepkite 5-10 min. Kepimo procese apverskite 3-4 kartus, kad cukinija apskrustų iki geltonumo. Prieš dėdami į lėkštę, jei norite, padėkite cukinijos gabaliukus ant popierinės servetėles, kad susigertų aliejus. Apibarstykite šviežiai tarkuotu sūriu ir iš karto patiekite ant stalo.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=37
2 asmenims
500gr (30-45 cm) žalia cukinija
60gr (5-6 šaukštai miltų)
Alyvų aliejaus
Parmezano arba Džiugo sūrio
Druskos, pipirų
Cukiniją supjaustykite 7-10cm gręžinėliais. Kiekvieną gręžinėlį supjaustykite išilgai 0,5 cm pločio juostelėmis.
Į plačią lėkštę suberkite miltus. Kitoje lėkštėje sumaišykite druską su šviežiai maltais pipirais. Paimkite cukinijos gabaliuką. Iš abiejų pusių užberkite druskos-pipirų mišinio. Jo dėkite nedaug – atsiskleis cukinijos skonis, o, be to, druskos turi sūris. Kiekvieną gręžinėlį apvoliokite miltuose nukratydami jų perteklių.
Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite pakankamai alyvuogių aliejaus tiek, kad jis apsemtų kepamą cukiniją (tačiau nevirkite jos aliejuje). Labai svarbu prieš kepant įkaitinti keptuvę ant vidutinės ugnies, kad įdėtas cukinijos gabalėlis lengvai čirškėtų. Cukinijos gabaliukus ant vidutinės ugnies, kepkite 5-10 min. Kepimo procese apverskite 3-4 kartus, kad cukinija apskrustų iki geltonumo. Prieš dėdami į lėkštę, jei norite, padėkite cukinijos gabaliukus ant popierinės servetėles, kad susigertų aliejus. Apibarstykite šviežiai tarkuotu sūriu ir iš karto patiekite ant stalo.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vygantai, mes jau essame susitikė kitame forume, jei pameni Suprantu, kad nori pareklamuoti savo tinklapį ( ką ir aš darau aname forume), bet šitas receptas ne čia įdėtas. perkelk į receptus. Arba dar geriau - prie nacionalinių virtuvių, ten yra graikų patiekalai Čia dedami receptai su visa gamybos eiga ir su parašu ar prierašu, kad būtų tikrai aišku, kas jį gamino
-
- Naujokas
- Pranešimai: 11
- Užsiregistravo: 30 Lie 2007, 17:43
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
bet nuotrauku su darbo eiga neraskaniai.lt rašė:Hm. O kodel tada sita gija vdinasi "Receptai" su prierasu "Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas". Juk ir eiga aprasyta. Bet kuriuo atveju aciu uz pastabas - perkelsiu.
skaniai.lt - blogas apei maista ir gaminima
-
- Naujokas
- Pranešimai: 11
- Užsiregistravo: 30 Lie 2007, 17:43
-
- Naujokas
- Pranešimai: 11
- Užsiregistravo: 30 Lie 2007, 17:43
-
- Naujokas
- Pranešimai: 11
- Užsiregistravo: 30 Lie 2007, 17:43