Kepame duonkepėje
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Duona su medumi ir avižiniais dribsniais
1 puodelis (237 ml) vandens;
2 š. sviesto;
1 ½ š. medaus;
½ a.š. druskos;
2 ¼ puodelio miltų;
1 puodelis rupių kvietinių miltų;
½ puodelis greito paruošimo avižinių dribsnių;
2 a.š. sausų mielių.
Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Sviestas ištirpintas, medus – ištirpintas vandenyje. Sudedame pagal nurodymus.
1 puodelis (237 ml) vandens;
2 š. sviesto;
1 ½ š. medaus;
½ a.š. druskos;
2 ¼ puodelio miltų;
1 puodelis rupių kvietinių miltų;
½ puodelis greito paruošimo avižinių dribsnių;
2 a.š. sausų mielių.
Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Sviestas ištirpintas, medus – ištirpintas vandenyje. Sudedame pagal nurodymus.
Paskutinį kartą redagavo Forelle 23 Sau 2009, 13:28, redaguota 1 kartą(us).
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Varškės balta duona
(1 puodelis - 237 ml)
90 ml šilto pieno (70-80 laipsnių temperatūros);
1 1/3 puodelio varškės;
8 š. sviesto;
4 š. cukraus;
2 kiaušiniai;
1 a.š. druskos;
2 ½ puodelio miltų;
2 a.š. sausų mielių.
Sudėti produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepimo ciklas „Balta duona“
(1 puodelis - 237 ml)
90 ml šilto pieno (70-80 laipsnių temperatūros);
1 1/3 puodelio varškės;
8 š. sviesto;
4 š. cukraus;
2 kiaušiniai;
1 a.š. druskos;
2 ½ puodelio miltų;
2 a.š. sausų mielių.
Sudėti produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepimo ciklas „Balta duona“
Paskutinį kartą redagavo Forelle 23 Sau 2009, 13:30, redaguota 1 kartą(us).
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Grietininis pyragas, keptas duonkepėje
(1 puodelis - 237 ml)
½ puodelio šilto vandens;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1/3 puodelio grietinės;
1 kiaušinis;
1 š. sviesto arba margarino;
3 puodeliai miltų;
3 š. cukraus (dėjau 5);
½ a.š. druskos;
2 a.š. mielių.
Sudėti pagal rekomendacijas. Kepimo režimas „Balta duona“, apskrudimas – lengvas.
(1 puodelis - 237 ml)
½ puodelio šilto vandens;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1/3 puodelio grietinės;
1 kiaušinis;
1 š. sviesto arba margarino;
3 puodeliai miltų;
3 š. cukraus (dėjau 5);
½ a.š. druskos;
2 a.š. mielių.
Sudėti pagal rekomendacijas. Kepimo režimas „Balta duona“, apskrudimas – lengvas.
Paskutinį kartą redagavo Forelle 23 Sau 2009, 13:30, redaguota 1 kartą(us).
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Ir naktinis kepinys - ypatingai puri, minkšta, saldi balta duona, nugalėjus varškinę atsiduria pirmoje vietoje
Saldi duona
1 puodelis (237 ml) šilto vandens;
½ puodelio saldaus kondensuoto pieno;
1 š. sviesto;
3 1/3 puodelio miltų;
2 a.š. sausų mielių;
žiupsnelis druskos.
Produktus sudėti pagal duonkepės instrukcijas. Kepimo funkcija: „Saldi duona“. Išeina apie 1 kg duona.
Saldi duona
1 puodelis (237 ml) šilto vandens;
½ puodelio saldaus kondensuoto pieno;
1 š. sviesto;
3 1/3 puodelio miltų;
2 a.š. sausų mielių;
žiupsnelis druskos.
Produktus sudėti pagal duonkepės instrukcijas. Kepimo funkcija: „Saldi duona“. Išeina apie 1 kg duona.
Paskutinį kartą redagavo Forelle 27 Kov 2009, 20:19, redaguota 2 kartą(us).
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Kepame duonkepėje
forele, parasyk skliausteliuose, kiek yra puodelis,nes daug kam iskyla toks klausimas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Pataisyta. Šiaip jeigu sudėtyje nėra kiaušinių, tai puodelį gali naudoti bet kokį, svarbu, kad visus produktus tuo pačiu pamatuotum
Re: Kepame duonkepėje
Šaunuolė, Forelle Bus išmėginta. O aš bandžiau tamsią ruginę duoną kept su natūraliu raugu - gavosi labai skani kvapni ekologiška ruginė duona su kmynais. Greitu laiku įmesiu receptuką
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Lauksiu ruginės duonos receptuko. Pati vis dar nedrįstu išbandyti
Re: Kepame duonkepėje
Kaip norisi duonkepės
- aksele
- Gurmanas
- Pranešimai: 1305
- Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
- Pliusai: 5
- Miestas: vln
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
as ir noriu,bet nezinau kur ja isabacint,vietos ner
- Rubine
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 405
- Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
- Pliusai: 1
- Miestas: Panevezys
Re: Kepame duonkepėje
Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
Re: Kepame duonkepėje
jeigu pas jus yra butekos parduotuve, tai uzsuk ten, siose parduotuvese net gali nusideretiRubine rašė:Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Pasirinkimas tikrai mažas, kai sau ieškojau, tai pasirinkimas buvo iš dviejų aišku lengviau ir išsirinkt užvakar "topo centre" mačiau gal 3 ar 4, bet pastebėjau kad pabrangęRubine rašė:Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Kepame duonkepėje
nuvaziuok i Marijonu gatveje esancia buitines technikos parde, ten atvezamos prekes is uzsienio, tai paraizyta buna, tai kokios \raides nusitrynusios, bet naujos prekes, ten paziurek, labai ten geros kainosRubine rašė:Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
- Rubine
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 405
- Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
- Pliusai: 1
- Miestas: Panevezys
Re: Kepame duonkepėje
Ačiū Tutsiuk už patarimą,net nežinojau,kad tokiu dalykų ten galima rasti.Tikrai nulėksiu pasidairyti,nes labai jau noriu tos duonelės
Re: Kepame duonkepėje
Mes tokiu būdu šaldytuvą nusipirkom. Kažkas ten pas jį užpakalinėje pusėje defektuota, bet šiaip labai geras. Kažkur Vilniuj mama susirado tokių prekeivių. Reiks prie progos ir Panevėžy pažiūrėti, nes ir aš jau į duonkepę dairausi. O kuo dar jie prekiauja?Tutsi rašė:nuvaziuok i Marijonu gatveje esancia buitines technikos parde, ten atvezamos prekes is uzsienio, tai paraizyta buna, tai kokios \raides nusitrynusios, bet naujos prekes, ten paziurek, labai ten geros kainosRubine rašė:Labai viliojančios duonelės,jau prazondavau visus "topo centrus" ir t.t. bet duonkepių pasirinkimas
labai mažas.Kurios man reikia kainuoja apie 400lt.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Kepame duonkepėje
visa buitine technika nuo krosneliu iki saldytuvu, televizoriu ir t.t.....
Re: Kepame duonkepėje
O as labai laukiu rugines duonos receptuko , dar irgi kazkaip nedrisau bandyt
Re: Kepame duonkepėje
Na šiandien tai jau tikrai įdėsiu Kaip tik kepa dabar mano ruginukė. Praeitą kartą pusę eigos nufotkinau, ir nebespėjau - kol grįžau iš miesto mūsų svečiukai duoniukę pribaigė, taigi nenorėjau dėt be galutinio vaizdelio
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Labai jau laukiu. Turiu kelis receptus raugui gaminti ir nežinau kurio jau griebtis
Re: Kepame duonkepėje
Tamsi duona su raugu
1 diena:
100 g ruginių miltų (1150 D)
90 g rupių miltų
2 a.š. sausų mielių
120 g natūralaus jogurto 3,5 %
270 ml šilto vandens
1 š. cukraus
2 diena:
50 ml šilto vandens
180 g ruginių miltų
270 g baltų miltų (550T)
2 a.š. druskos
3 a.š. cukraus
9 g sausų mielių
Pirmos dienos priduktus sumaišyti ir laikyti kambario temperatūroje parą laiko. Antrą dieną į duonkepės indą sudėti raugą, po to visus kitus produktus nurodyta eilės tvarka. Kepti programa 'Ruginė duona'.
Gavosi labai skani ir kvapni duonelė. Tik viršus kažko pakrito truputį, tačiau plutelė traški gavosi ir labai skani. Pabandykit
1 diena:
100 g ruginių miltų (1150 D)
90 g rupių miltų
2 a.š. sausų mielių
120 g natūralaus jogurto 3,5 %
270 ml šilto vandens
1 š. cukraus
2 diena:
50 ml šilto vandens
180 g ruginių miltų
270 g baltų miltų (550T)
2 a.š. druskos
3 a.š. cukraus
9 g sausų mielių
Pirmos dienos priduktus sumaišyti ir laikyti kambario temperatūroje parą laiko. Antrą dieną į duonkepės indą sudėti raugą, po to visus kitus produktus nurodyta eilės tvarka. Kepti programa 'Ruginė duona'.
Gavosi labai skani ir kvapni duonelė. Tik viršus kažko pakrito truputį, tačiau plutelė traški gavosi ir labai skani. Pabandykit
- Prikabinti failai
-
- DSCF8841.JPG (36.44 KiB) Peržiūrėta 11258 karus(ų)
-
- DSCF8842.JPG (27.82 KiB) Peržiūrėta 11256 karus(ų)
-
- DSCF8909.JPG (44.09 KiB) Peržiūrėta 11260 karus(ų)
-
- DSCF8911.JPG (41.54 KiB) Peržiūrėta 11259 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Būtinai išbandysiu, ačiū teliko kmynų nusipirkt
Re: Kepame duonkepėje
Pirmą kartą kepiau su kmynais, o dabar specialiai nedėjau. Man gal be kmynų skaniau O kokių tu dar receptų su raugu turi? Norėtųsi išbandyt ir kitų, nes šita skani, bet, kaip jau rašiau, viršus pabaigoj kepimo kažkiek susmego, neliko to papūsto kalnelio kažkodėl
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Vakare sudėsiu ką aš turiu, dabar dviese sėdim nieko negaliu padaryti
Re: Kepame duonkepėje
erneka NORIU TAVO DUONUUUUKES labai skaniai atrodo, ir taip norisi tokios siltos duonukes su sviestuku
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Dukrytė užsižaidė viena, tai pasikuičiau ką aš turiu. Daug ką buvau nusikopijavus ir net neskaičius, dabar perskaičiau ir beveik viską ištryniau, nes kažkaip keistai skamba, kad į ruginę dedama kakavos (manau, kad dėl spalvos), bet vistiek tokios nekepčiau. Normaliasuais receptas šis:
Ruginė duona (apie 750 g)
1 puodelis raugo;
¾ puodelio vandens;
½ puodelio miltų;
1 ½ puodelio ruginių miltų;
2 a.š. druskos;
1 š. Sviesto;
1 ¼ a.š kmynų.
tik koks raugas reikalingas neparašyta, o jų recepto kai ieškojau, tai radau įvairiausių: nuo laikomų per naktį iki savaitę. Vienur su pienu, mielėmis ir miltais, kitur su tik miltai su vandeniu. Tai va ir pasimetus, nežinau net kokį dabar bandyti
Ruginė duona (apie 750 g)
1 puodelis raugo;
¾ puodelio vandens;
½ puodelio miltų;
1 ½ puodelio ruginių miltų;
2 a.š. druskos;
1 š. Sviesto;
1 ¼ a.š kmynų.
tik koks raugas reikalingas neparašyta, o jų recepto kai ieškojau, tai radau įvairiausių: nuo laikomų per naktį iki savaitę. Vienur su pienu, mielėmis ir miltais, kitur su tik miltai su vandeniu. Tai va ir pasimetus, nežinau net kokį dabar bandyti