KAVA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
išbandžiauLilina rašė:Kava alžiriškai
1 porcijai
kava - 7g(1 arb.š)
Grietinėlė - 20g
Vanduo - 20 ml
Šviežiai maltą kavą įdėti į kavavirę. Užpilti vandeniu, 2 kartus užvirinti. Po 2 min įpilti arb.š. šalto vandens ir vėl užkaisti. Po užvirimo kava paruošta.
Į storasienę stiklinę įdėti plaktą grietinelę ir ant viršaus atsargiai užpilti kavą
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Negi neįdėjau airiškos kavos recepto , ju turiu kelis. Bandau ištaisyt savo klaidą
Airiška kava"Rojal"
1 porcija
Kava- 1 puod
Airiški viski - 30 ml
Likeris "Kalua" - 30 ml
Cukraus sirupas - 15 ml
Plakta grietinėlė - 1 virt. š.
Išmaišyt visus alkogolinius gėrimus su cukraus sirupu, Užpilti ant viršaus kavos ir uždėti plaktos grietinėlės
Airiška kava"Rojal"
1 porcija
Kava- 1 puod
Airiški viski - 30 ml
Likeris "Kalua" - 30 ml
Cukraus sirupas - 15 ml
Plakta grietinėlė - 1 virt. š.
Išmaišyt visus alkogolinius gėrimus su cukraus sirupu, Užpilti ant viršaus kavos ir uždėti plaktos grietinėlės
Bordžio kava
2 puodeliai karšto šokolado,
2 puodeliai stiprios karštos kavos,
1/2 puodelio plaktos grietinėlės,
sutarkuota apelsino žievelė.
Karštas šokoladas sumaišomas su karšta kava, išpilstoma į keturis šiltus puodelius. Ant viršaus dedama plaktos grietinėlės ir apibarstoma tarkuota apelsino žievele. Skanaus!
aš šitą darau ;)tik tarkuotos žievelės nenaudoju.
2 puodeliai karšto šokolado,
2 puodeliai stiprios karštos kavos,
1/2 puodelio plaktos grietinėlės,
sutarkuota apelsino žievelė.
Karštas šokoladas sumaišomas su karšta kava, išpilstoma į keturis šiltus puodelius. Ant viršaus dedama plaktos grietinėlės ir apibarstoma tarkuota apelsino žievele. Skanaus!
aš šitą darau ;)tik tarkuotos žievelės nenaudoju.
pasidomėjau ir radau:
Airiška kava I
1 porcija:
1 taurelė airiško viskio;
2 šaukšteliai rudojo cukraus;
1 puodelis karštos kavos;
3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės.
Viskis supilamas į pašildytą plačią stiklinę, suberiamas cukrus. Pilama karšta kava ir ant viršaus uždėdama plaktos saldžios grietinėlės.
Airiška kava I
1 porcija:
1 taurelė airiško viskio;
2 šaukšteliai rudojo cukraus;
1 puodelis karštos kavos;
3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės.
Viskis supilamas į pašildytą plačią stiklinę, suberiamas cukrus. Pilama karšta kava ir ant viršaus uždėdama plaktos saldžios grietinėlės.
Airiška kava II
1 taurelė airiško viskio,2 šaukšteliai rudojo cukraus,1 puodelis karštos kavos,3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės.
Šiam variantui viskis uždegama karščiui atsparioje stiklinėje ir tuoj pat užgesinama stipria kava. Įdedami 2 šaukšteliai rudojo cukraus. Viskas sumaišoma. Ant viršaus uždedama šaltos saldžios grietinėlės.
1 taurelė airiško viskio,2 šaukšteliai rudojo cukraus,1 puodelis karštos kavos,3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės.
Šiam variantui viskis uždegama karščiui atsparioje stiklinėje ir tuoj pat užgesinama stipria kava. Įdedami 2 šaukšteliai rudojo cukraus. Viskas sumaišoma. Ant viršaus uždedama šaltos saldžios grietinėlės.
Airiška kava (Sanono) III
1 porcija)
1 taurelė airiško viskio,2 šaukšteliai rudojo cukraus,1 puodelis karštos kavos,3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės.
Šis airiškos kavos variantas ruošiamas ne tipiškose stiklinėse, o ugniai atspariame puode.Vienai porcijai reikalingi 2cl airiško viskio ir 2 arbatiniai šaukšteliai rupaus rudojo cukraus įdedami į puodą. Viskis pašildomas, uždegamas ir užgesinamas karšta, dvigubo stiprumo kava. Tik tada gėrimas išpilstomas į is anksto pašildytas stiklines ir patiekiamas su plakta saldžia grietinėle. Šis receptas, kurio pavadinimas kilęs is garsaus airių oro uosto, labai tinka švenčių metu nuotaikai pakelti.
1 porcija)
1 taurelė airiško viskio,2 šaukšteliai rudojo cukraus,1 puodelis karštos kavos,3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės.
Šis airiškos kavos variantas ruošiamas ne tipiškose stiklinėse, o ugniai atspariame puode.Vienai porcijai reikalingi 2cl airiško viskio ir 2 arbatiniai šaukšteliai rupaus rudojo cukraus įdedami į puodą. Viskis pašildomas, uždegamas ir užgesinamas karšta, dvigubo stiprumo kava. Tik tada gėrimas išpilstomas į is anksto pašildytas stiklines ir patiekiamas su plakta saldžia grietinėle. Šis receptas, kurio pavadinimas kilęs is garsaus airių oro uosto, labai tinka švenčių metu nuotaikai pakelti.