Kalakutienos maišeliai, įdaryti pievagrybiais
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Kalakutienos maišeliai, įdaryti pievagrybiais
Pasiūlysiu VELYKŲ stalui -
KALAKUTIENOS MAIŠELIAI, ĮDARYTI PIEVAGRYBIAIS: 400 g kalakuto file (100 g vienam maišeliui), 1/3 stiklinės sultinio.
Įdaras:
200 g pievagrybių,
šaukštelis sviesto,
nedidelis svogūnas,
pipirai, druska.
Puošti salotos lapais.
Grybus smulkiai supjaustyti, svogūną supjaustyti ir pakepti ant sviesto. Dėti grybus į svogūnus ir patroškinti 15 min. Paskaninti pipirais ir druska. Kalakuto mėsytę padalinti į keturias pjausnelius. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėti įdaro ir formuoti maišelius, jų viršų surišant virvele. Padarytus maišelius dėti į kepimo indą, palaistyti sultiniu ir kepti 20 min. 200 C orkaitėje. Galima daryti ir iš vištienos file.
Skanaus
KALAKUTIENOS MAIŠELIAI, ĮDARYTI PIEVAGRYBIAIS: 400 g kalakuto file (100 g vienam maišeliui), 1/3 stiklinės sultinio.
Įdaras:
200 g pievagrybių,
šaukštelis sviesto,
nedidelis svogūnas,
pipirai, druska.
Puošti salotos lapais.
Grybus smulkiai supjaustyti, svogūną supjaustyti ir pakepti ant sviesto. Dėti grybus į svogūnus ir patroškinti 15 min. Paskaninti pipirais ir druska. Kalakuto mėsytę padalinti į keturias pjausnelius. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėti įdaro ir formuoti maišelius, jų viršų surišant virvele. Padarytus maišelius dėti į kepimo indą, palaistyti sultiniu ir kepti 20 min. 200 C orkaitėje. Galima daryti ir iš vištienos file.
Skanaus
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kaip suprantu aš, tai čia bus ne folijoj, o mėsoj troškintos daržovės.Kad iš 100 g mėsos padaryt krepšelį, ji tikrai turi būti labai jau plonai supjaustyta. Bet kažkodėl man, didelei pievagrybių mėgėjai, atrodo, kad čia labiau tiktų daržovės ( salieras ar jo kotas, morka, svogūnas, paprika), nei šampinjonai
Aš irgi apie juos galvoju, nes į svečius tik pirmadienį važiuosim. o čia toks lengvas patiekaliukas
Aš irgi apie juos galvoju, nes į svečius tik pirmadienį važiuosim. o čia toks lengvas patiekaliukas
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ne, viskas OK O keptuvėj kaip būtų kepti arba troškintuve troškinti ?silsta rašė:Taip, čia ne folijoj tas kepsniukas, bet išmuštas karbonadinis gabalas pridedamas įdaro, suimamas kaip ryšulėlis, užrišamas ir kepamas. Nežinau, gal nelabai aiškiai aš parašiau.....Skanaus
O jei kitokia mėsytė ( pva. jautiena, veršiena, kiauliena? Gal gali parašyti?