Kalakutienos maišeliai, įdaryti pievagrybiais

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Kalakutienos maišeliai, įdaryti pievagrybiais

Standartinė silsta » 29 Kov 2007, 11:27

Pasiūlysiu VELYKŲ stalui -

KALAKUTIENOS MAIŠELIAI, ĮDARYTI PIEVAGRYBIAIS: 400 g kalakuto file (100 g vienam maišeliui), 1/3 stiklinės sultinio.
Įdaras:
200 g pievagrybių,
šaukštelis sviesto,
nedidelis svogūnas,
pipirai, druska.
Puošti salotos lapais.

Grybus smulkiai supjaustyti, svogūną supjaustyti ir pakepti ant sviesto. Dėti grybus į svogūnus ir patroškinti 15 min. Paskaninti pipirais ir druska. Kalakuto mėsytę padalinti į keturias pjausnelius. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėti įdaro ir formuoti maišelius, jų viršų surišant virvele. Padarytus maišelius dėti į kepimo indą, palaistyti sultiniu ir kepti 20 min. 200 C orkaitėje. Galima daryti ir iš vištienos file.
Skanaus :idea:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Kov 2007, 11:41

Ačiū :aciu1: :geles: Tikrai nesudėtinga, skanu. Svarbiausiai, nereikia saugoti atsisitojus ir galima iš anksto pasidaryti :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Kov 2007, 11:46

na tuos maiselius turbut galima ir seip kuo nors pripildyti :merg2: nes pievagrybiai man ne prie dusios :roll:O pati ideja :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Kov 2007, 13:56

Man rodos, čia turėtų tikti saliero kotai, morkos, geltona paprika :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 29 Kov 2007, 13:59

Žinoma, įdaras priklauso nuo jūsų pačių. Aš gavau tą receptą su pievagrybiais, išbandžiau, patiko. Kitą kartą gaminsiu su kitokiu įdaru. Jei jūs bandysit kuri, tai pasigirkit su kuo darėt :cook3:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Kov 2007, 16:57

o man atrodo,kad labai skanu butu su vaisiais ir riesutais :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Kov 2007, 17:53

tutsi rašė:o man atrodo,kad labai skanu butu su vaisiais ir riesutais :hubba:
Žinai, prie paukštienos - pats tas. :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 30 Kov 2007, 10:09

todel taip ir pagalvojau :roll: O jeigu i juos dar imaisyti koki sauksta brukniu su kriausem uogienes,kas megsta :roll: :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Bal 2007, 00:54

O aš kažkaip nelabai įsivaizduoju kaip tas maišelis turi atrodyti :roll: Turbūt labai plonai file turi būti papjaustyta?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Bal 2007, 07:50

Kaip suprantu aš, tai čia bus ne folijoj, o mėsoj troškintos daržovės.PaveikslėlisKad iš 100 g mėsos padaryt krepšelį, ji tikrai turi būti labai jau plonai supjaustyta. Bet kažkodėl man, didelei pievagrybių mėgėjai, atrodo, kad čia labiau tiktų daržovės ( salieras ar jo kotas, morka, svogūnas, paprika), nei šampinjonaiPaveikslėlis
Aš irgi apie juos galvoju, nes į svečius tik pirmadienį važiuosim. o čia toks lengvas patiekaliukas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 06 Bal 2007, 08:15

Taip, čia ne folijoj tas kepsniukas, bet išmuštas karbonadinis gabalas pridedamas įdaro, suimamas kaip ryšulėlis, užrišamas ir kepamas. Nežinau, gal nelabai aiškiai aš parašiau.....Skanaus :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Bal 2007, 08:27

as tai taip ir supratau,kad reikia ji plonai isdauzyti ir tada surysti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Bal 2007, 08:27

silsta rašė:Taip, čia ne folijoj tas kepsniukas, bet išmuštas karbonadinis gabalas pridedamas įdaro, suimamas kaip ryšulėlis, užrišamas ir kepamas. Nežinau, gal nelabai aiškiai aš parašiau.....Skanaus :!:
Ne, viskas OK :lol: O keptuvėj kaip būtų kepti arba troškintuve troškinti ?
O jei kitokia mėsytė ( pva. jautiena, veršiena, kiauliena? Gal gali parašyti? :aciu1:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 06 Bal 2007, 08:36

Lengviausia iš paukštienos, ir kepu aš orkaitėje. Bet aš tą receptą atsivežiau iš savo tėviškės, tai ten pripažįsta tik kiaulieną kepsniams ir kad būtų rieboka. Tikrai, sausa ir sprangi neskanu... 018

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Bal 2007, 09:11

tada aisku geriausiai tinka kiauliena :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Bal 2007, 14:59

Pairuošiau rytdienos pietus. 041
Išsimušiau karbonadą, paprieskoninau ir palikau ramybėj.
O vakare, arba ryte patroškinsiu porą, saliero kotą ir morkytę. Sudėsiu, surišiu poro juostele ir kepsiu arba virsiu fritiūrinėje. :cook1:

Dėkui Silstai už įžanginį receptą. :geles:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Bal 2007, 16:42

bus skanu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Bal 2007, 17:02

tutsi rašė:bus skanu :wink:
Paveikslėlis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Bal 2007, 17:05

mezimo reikia is anksto pasirupinti 043

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bal 2007, 17:35

tutsi rašė:bus skanu :wink:
Buvo Paveikslėlis
Turbūt, todėl šiandien nieko vis dar nesinori Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 09 Bal 2007, 20:39

tutsi rašė:mezimo reikia is anksto pasirupinti 043
nereikia persivalgyti, kad mezimo nereikėtų.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bal 2007, 22:34

Lilina rašė:
tutsi rašė:mezimo reikia is anksto pasirupinti 043
nereikia persivalgyti, kad mezimo nereikėtų.Paveikslėlis
Kur tu buvai šeštadienį su tokiu puikiu patarimu :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 10 Bal 2007, 13:36

Ramunė rašė:
Lilina rašė:
tutsi rašė:mezimo reikia is anksto pasirupinti 043
nereikia persivalgyti, kad mezimo nereikėtų.Paveikslėlis
Kur tu buvai šeštadienį su tokiu puikiu patarimu :lol:
Valgiau :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Bal 2007, 14:52

jooo, rimtas užsiėmimas :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Bal 2007, 12:33

persivalgius,labai gerai isgerti burbuliuku Paveikslėlis...nesveika,bet...

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Bal 2007, 19:18

tutsi rašė:persivalgius,labai gerai isgerti burbuliuku Paveikslėlis...nesveika,bet...
bet skanuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Bal 2007, 08:52

tikrai skanu :roll:

Skelbti atsakymą