Kalėdiniai kepiniai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Kalėdiniai kepiniai
Ne už kalnų Kalėdos, norėčiau sužinoti, ką skanaus ir įdomaus gaminate kalėdoms. Norisi kažko naujo, bet žinoma neatsisakysiu savo tradicinių kepinių - Aleksandro sausainėlių, kuriuos kepu tik šiai šventei, bet norisi ir dar kažko naujo
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Kalėdiniai kepiniai
daida rašė:Ne už kalnų Kalėdos, norėčiau sužinoti, ką skanaus ir įdomaus gaminate kalėdoms. Norisi kažko naujo, bet žinoma neatsisakysiu savo tradicinių kepinių - Aleksandro sausainėlių, kuriuos kepu tik šiai šventei, bet norisi ir dar kažko naujo
O receptėlį Aleksandro galima būtų?
Žinoma galima
ALEKSANDRO SAUSAINĖLIAI
250 g miltų,
200 g cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
žiūpsnelis druskos,
1/2 šaukštelio malto cinamono,
ant peilio galo kepimo miltelių,
žiūpsnelis maltų gvazdikėlių,
250 g sviesto,
250 g susmulkintų migdolu.
Iš visų išvardytų ingridientų užminkyti tešlą ir padėti ją į šaldytuvą maždaud vienai valandai. Tada išimti ir iškočioti apie 0,5 cm storio. Iš jaustyti vienodą skaičių tuščiavidurių žvaigždučių ir pilnavidurių.
Kepti orkaitėjė, kol gražiai pagels. Atvėsinti.
Tada pasidaryti užpilą:
100 g aviečių uogienės,
puse stiklinės cukraus pudros,
puse stiklinės vandens,
2 šaukštai želatinos.
Želatina ištirpinti vandenyje ir sumaišyti su uogiene beu cukraus pudra.
Ant kepimo popieriaus sudėti pilnavidures žvaigždeles, o ant jų tuščiavidures. Į vtuščios žvaigždės vidų pilti paruoštos aviečių želė. Palaukti kol sustings.
Skanaus
ALEKSANDRO SAUSAINĖLIAI
250 g miltų,
200 g cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
žiūpsnelis druskos,
1/2 šaukštelio malto cinamono,
ant peilio galo kepimo miltelių,
žiūpsnelis maltų gvazdikėlių,
250 g sviesto,
250 g susmulkintų migdolu.
Iš visų išvardytų ingridientų užminkyti tešlą ir padėti ją į šaldytuvą maždaud vienai valandai. Tada išimti ir iškočioti apie 0,5 cm storio. Iš jaustyti vienodą skaičių tuščiavidurių žvaigždučių ir pilnavidurių.
Kepti orkaitėjė, kol gražiai pagels. Atvėsinti.
Tada pasidaryti užpilą:
100 g aviečių uogienės,
puse stiklinės cukraus pudros,
puse stiklinės vandens,
2 šaukštai želatinos.
Želatina ištirpinti vandenyje ir sumaišyti su uogiene beu cukraus pudra.
Ant kepimo popieriaus sudėti pilnavidures žvaigždeles, o ant jų tuščiavidures. Į vtuščios žvaigždės vidų pilti paruoštos aviečių želė. Palaukti kol sustings.
Skanaus
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Aš darau šokoladinį keksą. Ne būtinai tik ant kalėdų bet didesniems šventėms. Ypač kai einu į svečius, kur yra vaikų.
reikia:
tešlai
graikiniai riešutai - 2 stiklinės
šokoladas - 200gr
kiaušiniai - 4 vnt.
cukrus - 150gr.
miltai - 200gr.
sviestas - 100gr
vanilinė esencija
Kremui:
šokoladas - 100gr.
sviestas - 70gr.
cukraus pudra - 100gr
pienas - 2-3 šaukštai
vanilinė esencija
paruošimas:
graikinius riešutus biški padžiovinti įkaitintoje orkaitėje. Šokoladą ištirpinti. Kiaušinius suplakti su cukrum ir įdėti vanilinės esncijos ir miltų. Į ištirpintą šokoladą įdėti sviesto, sumaišyti. Gavusia masė ipilti į tešlą. Įdėti graikinius riešutus ir viską išmaišyti. Idėti į formą, pašauti į orkaitę ir kepti apie 40 min.
kremas:
šokolądą ir sviestą ištirpinti, įdėti cukraus pudros, esencijos, viską išmaišyti. Jeigu kremas bus per tirštas, įdėti porą šaukštų pieno.
Ir gavusią masę ištepti keksiukus.
Keksiukus, kad suteikti kalėdinę išvaizda galima ant viršaus pabarstyti kokoso drožlėmis, bus kaip sniegas
reikia:
tešlai
graikiniai riešutai - 2 stiklinės
šokoladas - 200gr
kiaušiniai - 4 vnt.
cukrus - 150gr.
miltai - 200gr.
sviestas - 100gr
vanilinė esencija
Kremui:
šokoladas - 100gr.
sviestas - 70gr.
cukraus pudra - 100gr
pienas - 2-3 šaukštai
vanilinė esencija
paruošimas:
graikinius riešutus biški padžiovinti įkaitintoje orkaitėje. Šokoladą ištirpinti. Kiaušinius suplakti su cukrum ir įdėti vanilinės esncijos ir miltų. Į ištirpintą šokoladą įdėti sviesto, sumaišyti. Gavusia masė ipilti į tešlą. Įdėti graikinius riešutus ir viską išmaišyti. Idėti į formą, pašauti į orkaitę ir kepti apie 40 min.
kremas:
šokolądą ir sviestą ištirpinti, įdėti cukraus pudros, esencijos, viską išmaišyti. Jeigu kremas bus per tirštas, įdėti porą šaukštų pieno.
Ir gavusią masę ištepti keksiukus.
Keksiukus, kad suteikti kalėdinę išvaizda galima ant viršaus pabarstyti kokoso drožlėmis, bus kaip sniegas
Tai ne kepinys, bet Kaledom visad darau tokį saldumyną. Ir ne tik Kaledom...
Reikės:
1 ltr šaltibarščių kefyro (7 proc.rieb.),
2 pokelių skirtingų spalvų žele,
želatinos 2 šaukštai,
cukraus pagal skonį (apie puse stiklinės)
Iš vakaro pasiruošiu želiukus. Į atskirus indelius pasiruošiu žele skirtingų spalvų, kaip parašyta ant pakelio ir į šaldytuvą. Kitą dieną gerai mikseriu išplaku šaltib.kefyrą su cukrum, ištirpinu 2 šaukštus želatinos ir supilu į kefyrą, tada gabaliukais supjaustau jau sustingusius indeliuose želiukus, paimu kekso formą didelą su tuščiu viduriuku (žiedas) ir viską į tą formą supilu. Želiukai turi tolygiai pasiskirstyti masėje, kad jų būtų visur vienodai. Ir į šaldytuvą... Kai sustingsta, išverčiu ant lėkštės, atrodo labai gražiai. Ir skanu... Baltas su spalvotais želiukais
Reikės:
1 ltr šaltibarščių kefyro (7 proc.rieb.),
2 pokelių skirtingų spalvų žele,
želatinos 2 šaukštai,
cukraus pagal skonį (apie puse stiklinės)
Iš vakaro pasiruošiu želiukus. Į atskirus indelius pasiruošiu žele skirtingų spalvų, kaip parašyta ant pakelio ir į šaldytuvą. Kitą dieną gerai mikseriu išplaku šaltib.kefyrą su cukrum, ištirpinu 2 šaukštus želatinos ir supilu į kefyrą, tada gabaliukais supjaustau jau sustingusius indeliuose želiukus, paimu kekso formą didelą su tuščiu viduriuku (žiedas) ir viską į tą formą supilu. Želiukai turi tolygiai pasiskirstyti masėje, kad jų būtų visur vienodai. Ir į šaldytuvą... Kai sustingsta, išverčiu ant lėkštės, atrodo labai gražiai. Ir skanu... Baltas su spalvotais želiukais
Įdaryti karpį ar lydeką nėra taip sudėtinga kaip visi pasakojaLilina rašė:Kaip idomu ir isivaizduoju kad labai gražu
O pas mus tradicinis kalėdinis patiekalas - įdarytas karpis. Kaip jis gaminamas, nesidomėjau ir nesidomėsiu, čia jau anytos firminis patiekalas Bet labai sudėtingas. Ir dar auguonu pienas
Tiesiog manau, kad taip sako todėl, kad tik jie patys nori puikuotis, kad moka pagaminti atseit tokį sudėtingą patiekalą
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Visada būna pirmas kartasade rašė:Manau neįkalbėsite pasiryžti tokiam žingsniuidaida rašė:Tiesiog niekada nebandei pati padaryti, bet jei pabandytum ir padarytum bent kelis kartus taptum profesionaleade rašė:Na manau įdaryti žuvį tikrai ne kiekvienas gali
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !