Kalėdiniai kepiniai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Forelle » 09 Gru 2008, 21:09

Živile, ateis toks laikas, kad paskui tik ir norėsi Naujus sutikti įbedus akis į TV :D Aš šiemet tai ramybės noriu, tik nežinau kaip pavyks, nes pernai irgi ramiai sutikom tik 12 žmonių, o vaišes turėjau ruošti aš :evil: gerai, kad vaikas pilve neperkaito nuo stovėjimo prie viryklės

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Živilė » 09 Gru 2008, 22:16

Forelle rašė:Živile, ateis toks laikas, kad paskui tik ir norėsi Naujus sutikti įbedus akis į TV :D Aš šiemet tai ramybės noriu, tik nežinau kaip pavyks, nes pernai irgi ramiai sutikom tik 12 žmonių, o vaišes turėjau ruošti aš :evil: gerai, kad vaikas pilve neperkaito nuo stovėjimo prie viryklės
Gal ir ateis toks laikas, bet šiuo metu tai nieko gero. Kokie mes keisti žmonės, niekada netenkina esama situacija... :twisted:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė janrri » 09 Gru 2008, 22:40


Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Forelle » 09 Gru 2008, 22:53

Tikrai originalūs. Panašius mačiau užsienietiškame bloge, bet ten lyg sausainiai buvo

Vartotojo avataras
Kristinuska
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1525
Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pliusai: 7
Miestas: Kaunas

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Kristinuska » 10 Gru 2008, 11:02

jezau kokia grazi ideja :shock: super as tikrai bandysiu :mrgreen:
Love is in the air :)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė la major » 10 Gru 2008, 11:56

Živilė rašė:Man su Naujais išvis būna kiekvienais metais pravalas. Jau kaip aš Naujųjų nekenčiu, namie sėdim, įbedę akis į tv. Gal šiais metais pavyks kur nors išlėkt pasižmonėt, bet kol kas nieko nenusimato..

La major, sėkmės tau. :wink: tikrą šventę apturėsi, jaučiu 038
Živile, man mūsų naminiai Naujieji taip pat nebuvo prie širdies, bet begalę metų švenčiau su šeima arba su įvairiomis ne mano kompanijomis. Na, sykį pasitaikė su draugėm sugert per naujaką, bet ir ten man tie tūsai kažkaip nevykę-nepavykę pasirodė... Tai va, pagaliau sulaukiau tikrai įdomaus ir gražaus savo Naujako - tikiuosi, kad bus smagus. Kantrybės, viskas bus ;)

Vartotojo avataras
Lina13
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 639
Užsiregistravo: 12 Rgs 2008, 10:32
Pliusai: 6
Miestas: Panevėžys

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Lina13 » 10 Gru 2008, 12:08

Ko gero faina, kai per šventes geroj kompanijoj gali padūkt. Tada nesunku nei virtuvėj prakaituot. Jau neprisimenu, kada Naujuosius kompanijoj sutikom :cry: (nors tikrai ne seniai dar esam). Kažkaip nėra tos kompanijos, kad abiem pusėm tiktų. Todėl pavydžiu baltu pavydu visoms, kurios švenčia smagiose kompanijose.

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė zivicib » 10 Gru 2008, 17:05

pas mus kai vaikai atsirado tai Naujakai kazkaip nublanko, didesne svente Kucios, Kaledos. Bet pernai visai netiketai, ekspromtu puikiai atsventem su gerais draugais. Sumigdem vaikus, mociute buvo jau grizusi namo, isgerem sampano ir pries dvylika nuejome i Rotuse. Labai patiko, nes snigo toks ramus, dideliais kasniai sniegas, ko seniai nebuvo. saltukas buvo gal pora laipsniu, vejo ne kvapo, zodziu idealus oras. Patiko ir tai, kad zmoniu buvo nedaug, kas atrode neitiketina. zodziu isgerem sampano prie egles, paziurejom fejerverku ir ilindom i Tamstos kluba Vilniaus senamiestyje. ten prisisokom tiek kadnepamenu kada taip sokau, grizom paryciais su labai sventine nuotaika, buvo smagu. Na o siemet gal ka panasaus organizuosimes, jei bus entuziazmo ;)

Vartotojo avataras
Lina13
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 639
Užsiregistravo: 12 Rgs 2008, 10:32
Pliusai: 6
Miestas: Panevėžys

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Lina13 » 10 Gru 2008, 17:14

Linkiu, kad viskas gautųsi taip kaip planuojat. Nors kažkodėl linksmiausia būna kai viskas vyksta ekspromtu.

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė janrri » 10 Gru 2008, 22:03


Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė zivicib » 10 Gru 2008, 22:04

man tokie patys graziausi, o jau nameli kaip noreciau iskepti... maciau yra tokios formos, trafaretai. iskepi pagal jas ir klijuoji, o jau dekoruoti tikras malonumas... tik va laiko nemazai reikia

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Tutsi » 10 Gru 2008, 22:07

o as sendien studijuosiu viena sedevra ir jei pasirysiu kepti, parodysiu po svenciu :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Lilina » 10 Gru 2008, 22:16

Oi laukiam laaaukiam, mes šedevrų laaaaukiam Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė zivicib » 10 Gru 2008, 22:18

reiktu skyreli uzveisti - grandioziniai patiekalai arba "ka pagaminti uz 10 lt" ...

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė zivicib » 11 Gru 2008, 14:48

Orkaitėje kepta lašiša Šventųjų Kalėdų stalui


Jei manote, kad Šventųjų Kalėdų stalui pagaminti tokią gražuolę lašišą yra sudėtingą, tai labai apsirinkate?

Pirmiausiai veterinarinėje vaistinėje nusipirkite veterinarinį švirkštą su storesne adata.
Paskui parduotuvėje nusipirkite šviežią lašišą.
Namuose ją gerai nuplaukite, dar geriau nusausinkite ir dėkite skardon ant skardoje saulėgrąžų aliejumi patepto kepimo popieriaus arba folijos.
Paruoškite tirpalą, kuriuo prišvirkšite žuvį: paprastą vandenį pagardinkite jūros druska, galite šaukšteliu medaus, jei turite, - krapų arba peletrūnų esencijos lašeliu.
Švirkštu šiuo tirpalu keliose vietose prišvirkškite lašišą ir kepkite orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje apie valandą. Žuvį išimkite, padėkite ant padėklo, leiskite kiek atvėsti, aštriu peiliu įpjaukite dalį odos ir ją atknokite. Likusią odą aptepkite saulėgrąžų aliejumi, kad gražiai blizgėtų.
Ir viskas.
Tolesnis dar skanesnis vaizdas jau priklauso nuo Jūsų fantazijos, nes už lietuvaitę pasaulyje niekas nemoka gražiau papuošti savo gaminto valgio...
Taip keptą lašišą galima patiekti ir karštą, ir šaltą.









Lietuviškai obuolių sultyse troškinta triušiena

O kodėl per šiuos Kalėdų pietus nenustebinus namiškius sveiku maistu – troškinta triušiena? Patarčiau ją pirkti IKI parduotuvėse, nes ten parduodami jauni, sveikai maitinti triušiukai. Iš vieno triušio išeina 6 prašmatnios porcijos.
Reikia:
• vieno jauno triušio,
• 100g sviesto,
• 15g druskos,
• 2g grūstų juodųjų pipirų,
• 300ml obuolių sulčių,
• 120ml daržovių sultinio,
• 100g džiovintų abrikosų,
• 100g džiovintų slyvų,
• 100g morkų,
• 100g svogūnų,
• gabalėlio citrinos žievelės,
• kelių laurų lapų,
• kelių kvapiųjų pipirų,
• šaukšto smulkintų petražolių,
Triušį sukarpykite į 6 gabalus, apkepinkite svieste, sudėkite į troškintuvą, pagardinkite druska, grūstais juodaisiais pipirais. Supilkite obuolių sultis, daržovių sultinį, sudėkite nuplautis džiovintus abrikosus ir slyvas, morkų ir svogūnų pusiaugriežinėlius, nedidelį gabalėlį citrinos žievelės, laurų lapelius, kvapiuosius pipirus, uždengite dangčiu, užvirinkite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol nuo kaulų pradės lengvai skirtis mėsa. Triušieną apibarstykite smulkintomis petražolėmis, sudėkite į dubenį arba lėkštes. Patiekite su susidariusiu padažu ir karštomis daržovėmis: keptomis bulvėmis, ankštinėmis pupelėmis, pakepinta ragaišio riekele, keliais salotlapiais, čiobrelio šakele.
Viena porcija keptų ankštinių pupelių. 20g lydytame svieste pakepinkite 10g smulkiai sukapotų svogūnų ir 3g česnakų, sudėkite 150g ankštinių pupelių (galima ir atlaidintų šaldytų), ir pakepinkite 5min. Patiekiant, užbarstykite 3g kapotų petražolių ir 10g tarkuotu Džiugo sūriu.

Kauno vištienos maltinis su“ jažynka“

Dar 1967 metais E. Drąsutienės, O.Rudaitienės, E.Starkienės ir A.Šližienės sudarytoje ir išleistoje knygoje „Valgių gaminimas“ maltos mėsos gaminiai buvo vadinami ne kotletais, o maltiniais, muštos mėsos kepsniai ne karbonadais, o muštiniais. Ir tik vėliau kulinarinių knygų leidėjai, cenzoriai ir redaktoriai viską suvėlė: maltinius pradėjo vadinti rusiškai - kotletais. Šiandien tie kvaili pavadinimai taip įstrigo lietuvaičių galvose, kad niekas iš jų net neįsivaizduoja, kad kotletas jokiu būdu negali būti maltas, o privalo būti net nemuštos nugarinės su šonkauliuku kepsnys.
Kada ir kokioje vietoje Kauno vištienos maltinis atsirado sunku nustatyti, bet tarpukario Kauno restoranuose ir kavinėse buvo labai populiarus patiekalas, nes iš tiesų yra labai skanus, aromatingas, sotus. Jį mėgo visi: ponios ir panelės, garbūs ponai, ypač vaikeliai ir net bedančiai senukai. Jį mėgo ir virėjai, nes buvo lengvai gaminamas.
Na, o „jažynka“ lenkuojantiems kauniečiams buvo gero ir skanaus maisto sinonimas, - ištroškinkite grietinėlėje perpus žirnelius su morkų kubeliais, pagardinkite druskyte, maltais juodaisiais pipirais, paragaukite ir suprasite, kodėl šitą daržovių troškinį anuo metu garbino visi valgytojai nuo Sankt-Peterburgo iki Vienos, nuo Maskvos iki Paryžiaus.
Vienam vištienos maltiniui reikia:
• 80g vištienos filė,
• 50g lašinių,
• 2g druskos,
• 0,5g maltų juodųjų pipirų,
• 15g kietai suplaktų kiaušinio baltymų,
• 20g česnaku aromatizuoto sviesto,
• 10g kvietinių miltų,
• 20g kiaušinio plakinio,
• 15g džiūvėsėlių.
Vienai „jažynkos“ porcijai reikia:
• 20g daržovių arba grybų sultinio,
• 20g grietinėlės,
• 10g lsviesto,
• 150g žaliųjų žirnelių ir morkų kubelių,
• 3g druskos,
• 1g džiovintų raudonėlių,
• 1g kario prieskonių,
• 2g petražolių lapelių.
Vištienos filė ir lašinius du kartus sumalti, išmaišyti su druska, maltais juodaisiais pipirais. Kietai suplaktus kiaušinių baltymus atsargiai įmaišyti į masę, suformuoti paplotėlį, ant paplotėlio dėti aromatinio sviesto gabalėlį, suformuoti „cepeliną“, jį apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir du kartus džiūvėsėliuose. Kepti orkaitėje 5-8 min 220 laipsnių temperatūroje.
Daržovių arba grybų sultinį, grietinėlę ir sviestą sudėti į prikaistuvį, suberti žaliuosius žirnelius, mažas morkytes arba morkų kubelius, užvirinus kelias minutes pavirti, pagardinti druska, džiovintais raudonėliais, kario prieskoniais, petražolėmis.

Kalėdų bandelės su vištiena, 10 vnt

Tešlai:
• 320g kvietinių miltų D550,
• 140g grietinės,
• 90g sviesto,
• 4 kiaušinių trynių,
• 7g druskos,
• 5g cukraus.
Įdarui:
• 120g svogūnų,
• 60g sviesto,
• 190g virtos vištienos,
• 190g rūkytos kiaulių pažandės,
• 5g druskos,
• 1g maltų juodųjų pipirų,
• 1g džiovintų peletrūnų.
Išsijotus miltus išmaišyti su grietine, tirpdytu sviestu, kiaušinių tryniais, druska ir cukrumi. Suformavus rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti bent valandai į šaldytuvą. Svogūnus smulkiai supjaustyti, apkepti svieste. Virtą vištieną, rūkytas pažandes ir svogūnus sumalti, pagardinti druska, pipirais ir džiovintais peletrūnais.
Iš 60g bandelių tešlos iškočioti paplotėlį, ant jo dėti 50g vištienos įdaro, paplotėlį sulenkti, rantytai aplankstyti, dėti ant skardos ranteliais į apačią, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 20 min. 180 temperatūroje.

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė zivicib » 11 Gru 2008, 14:53

Imbieriniai sausainiai su šokoladu

Tešlai: 125 g sviesto arba margarino; 200 g cukraus; pakelis vanilinio cukraus; 2 šaukšteliai malto imbiero; 4 kiaušiniai; 250 g miltų; šaukštelis kepimo miltelių; 250 g tarkuoto šokolado; 200 g razinų. Puošti: 150 g juodojo šokolado glazūros; vyšnių.
Sviestą plakite, kol suminkštės, vis įmaišykite cukraus, vanilinio cukraus, imbiero, kiaušinių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, nusijokite, po šaukštą berkite stambia trintuve tarkuotą šokoladą. Smulkiai sukapokite ir sumeskite razinas. Supilkite tešlą į riebalais išteptą skardą nestoru sluoksniu ir šaukite į iki 175-200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 20-25 minutes. Ataušusį kepinį supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Virš garų pakaitinkite šokolado glazūrą. Sausainių viršų patepkite šokolado glazūra, ant viršaus uždėkite po vyšnios puselę.
Prikabinti failai
Picture2.jpg
Picture2.jpg (56.43 KiB) Peržiūrėta 5479 karus(ų)

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė zivicib » 11 Gru 2008, 14:53

Grybais įdaryti burokėliai
8 burokėliai; 300 g sūdytų grybų; 3 morkos; svogūnas; 3 šaukštai aliejaus; 2 šaukšteliai pomidorų pastos; stiklinė grietinės; druskos; pipirų.
Burokėlius išvirkite pasūdytame vandenyje, nulupkite ir išskobkite vidų, kad liktų 5 mm storio krašteliai. Svogūną ir morkas susmulkinkite, apkepkite aliejuje, supilkite pomidorų pastą. Susmulkinkite grybus ir burokėlių minkštimą, dėkite kartu į keptuvę. Pasūdykite, įberkite pipirų ir troškinkite 15 minučių. Užpildykite burokėlius karštu įdaru, užpilkite grietine ir kepkite 25 min. 220 laipsnių orkaitėje. Tiekdami pabarstykite žalumynais
Prikabinti failai
Picture3.jpg
Picture3.jpg (61.04 KiB) Peržiūrėta 5474 karus(ų)

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė zivicib » 11 Gru 2008, 14:54

Kimšta krūtinėlė
1,3 kg veršių ar jaučių krūtinėlės; 1,5 kg liežuvių; 300 g lašinukų; mėsos prieskonių.
Marinatui: 1 l vandens; 200 g juodos duonos; 10 laurų lapelių; česnakų; 10 gvazdikėlių; 10 juodųjų ir kvapiųjų pipirų; šaukštas cukraus; truputis acto.
Paruoškite marinatą, juo užpilkite nuplautus liežuvius. Paslėkite ir pastatykite šaltai. Po 5 dienų liežuvius ištraukite iš marinato ir išvirkite. Supjaustykite juostelėmis, lašinukus - taip pat. Iš krūtinėlės išimkite kaulus, vidurį prapjaukite, ertmę išklokite lašinukais, prikimškite liežuvių, kraštą užsiūkite. Dėkite į riebalais suteptą skardą, įpilkite sultinio, kuriame virė liežuviai, įberkite druskos, prieskonių. Kepkite 1-2 valandas orkaitėje. Vis palaistykite išsiskyrusiomis sultimis.
Prikabinti failai
Picture4.jpg
Picture4.jpg (49.7 KiB) Peržiūrėta 5473 karus(ų)

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė zivicib » 11 Gru 2008, 14:55

sita gira buvp prie Kuciu patiekalu ideta, stai

Spanguolių gira
Stiklinė spanguolių; 4 stiklinės vandens; 150 g cukraus; 3 g mielių.
Spanguoles užpilkite vandeniu su 100 g cukraus, kai užvirs, pavirkite maždaug 5 minutes. Praaušus perkoškite, sudėkite su likusiu cukrumi ištrintas mieles. Palikite rūgti 6 valandas. Supilstykite į butelius, atvėsinkite ir 2 valandas palaikykite šaltai. Vėliau pastatykite į vėsią vietą. Tinka gerti po 2-3 dienų. Galite šią girą gardinti razinomis ir vanile.
Prikabinti failai
Picture6.jpg
Picture6.jpg (55.67 KiB) Peržiūrėta 5468 karus(ų)

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė zivicib » 11 Gru 2008, 14:57

sita silke vyro mociute daro, tiesiog laaaabi skani, man pati skaniausia

Silkė su razinomis ir cinamonu
2 silkių filė; 2-3 svogūnai; stiklinė razinų; cinamono;, citrinų sulčių; aliejaus; druskos; cukraus.
Razinas apvirkite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite aliejuje. Kai gražiai pagels, suberkite razinas, įdėkite pagal skonį cinamono, cukraus, druskos, pašlakstykite citrinų sultimis ir išmaišykite. Dar porą minučių pakepinkite. Ataušinkite ir supilkite ant gabalėliais supjaustytų silkių. Patiekite su kepinta balta duona.
Prikabinti failai
Picture7.jpg
Picture7.jpg (53.57 KiB) Peržiūrėta 5463 karus(ų)

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė zivicib » 11 Gru 2008, 14:58

Pievagrybių kokteilis su kalmarais
300 g pievagrybių; svogūnas; šaukštelis citrinų sulčių; 70 g konservuotų kalmarų; saldžioji paprika; petražolės šaknis; šaukštas grietinės; šaukštas majonezo. Puošti: petražolių; obuolių.
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, svogūną susmulkinkite. Viską sumaišykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Kalmarus, papriką ir petražolės šaknį supjaustykite plonomis juostelėmis. Į taurę sluoksniais dėkite kalmarus, papriką, petražoles ir grybus su svogūnais. Kiekvieną sluoksnį atskirkite su grietine sumaišytu majonezu. Patiekdamos papuoškite petražolės šakele ir obuolio skiltelėmis.
Prikabinti failai
Picture8.jpg
Picture8.jpg (47.57 KiB) Peržiūrėta 5462 karus(ų)

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė daida » 11 Gru 2008, 16:07

Iš kur tiek daug įdomios informacijos ir patiekalų :?:
Man buvo labai idomu pasiskaityti 038

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė zivicib » 11 Gru 2008, 16:08

Man anyta siandien prisiunte visko, tai dalinuosi :) labai tikrai faini patiekalai, butinai kazka gaminsiu.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Tutsi » 11 Gru 2008, 19:32

saunuole, kad pasidalinai su kolektyvu :geles:

Vartotojo avataras
ram-une
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1820
Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pliusai: 24
Miestas: Utena

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė ram-une » 21 Gru 2010, 17:25

jau laukiu Kaledu :)

Paveikslėlis


Paveikslėlis

Vartotojo avataras
ram-une
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1820
Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pliusai: 24
Miestas: Utena

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė ram-une » 21 Gru 2010, 17:29

ir dar trupuciukas :)

Paveikslėlis

Paveikslėlis


Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė sinsan » 21 Gru 2010, 22:00

jau koks nuostabus namukas, sakyk ramuniuk, kaip sienas suklijavai namuko, su baltymu ir cukrum?
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lina13
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 639
Užsiregistravo: 12 Rgs 2008, 10:32
Pliusai: 6
Miestas: Panevėžys

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Lina13 » 22 Gru 2010, 10:08

O stebūkle, kaip gražu :hypno:
Iš kur jūs tiek kantrybės ir laiko traukiat?.. Čia gi visos dienos darbas...
O spalvinta, įtariu, tais naujais dažais :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Tutsi » 22 Gru 2010, 11:02

super duper 038 038

Vartotojo avataras
ram-une
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1820
Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pliusai: 24
Miestas: Utena

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė ram-une » 22 Gru 2010, 11:25

Ačiukas už komplimentus :merg2:

Linut, taip su naujaisiais dažais spalvinau :) labai gerai maišėsi ir lygi spalva gavosi. Tikrai
nenusivyliau jais :)

Sinsan, klijavau su cukraus pudra ir baltymu. tik gerokai tirštesnę masę pasidariau.
Ir šiemet nebeprireikė nei vieno dantų krapštuko :D
keliom minutėm parėmiau stiklinėm ir viskas puikiai susiklijavo :)

Tik vieno namelio stogas truputį įlinko- nes paskubėjau suklijuot, nelaukus kol gerai meduolis sutvirtės.
Bet nusprendžiau,kadangi šią žiemą tiek daug sniego-tai stogo sijos neatlaikė svorio :lol:

Skelbti atsakymą