Kalėdiniai kepiniai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 07 Gru 2007, 16:21

svenis rašė:
Tutsi rašė:kas cia per nesamone :oops: Ir kodel prie kalediniu kepiniu :evil:
Tutsi,cia tikras zemaiciu kuciu patiekalas.Ir jai sitie mano senoliu lietuviski receptai neitema tada as pasisalinu
Tu tik neišeik :!: Jeigu mes silkių galvas nevalgom, nereiškia kad taves negerbiam Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Gru 2007, 16:48

aha sveni,tu nesupyk,as tik ta ir norejau pasakyti,kad mums nepriimtina :merg2:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 07 Gru 2007, 16:49

Planuoju kepti meduolinius zmogeliukus ... sagutes ant pilvuku, akis ir burnytes planuoju daryt is balto glajaus arba sokolado
Noriu zmogeliukus daryt su senio salcio kepurelem....bumbuliuka ir kepureles atvarta aptepsiu baltu glajum....o va kuom nuspalvinti raudonai pacia kepuraite?? Gal kokiu pasiulymu turetumet? :roll:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 07 Gru 2007, 16:50

Su maistiniais dazais.
Arba i ta pati glaju gali ipilti siek tiek burokeliu sulciu ;)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 07 Gru 2007, 17:00

o idomu jei susilies glajus su burokeliu sultimis ir baltas glajus, tai neissilies ?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Gru 2007, 17:11

kai nutepsi vienu glajumi,tada palauk,kad pradziutu,o tik tada tepk kita spalva :wink:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 07 Gru 2007, 17:21

nu tikslei...gale darbo visai nesigalvoja man :hypno:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Gru 2007, 17:22

nieko tokio, savaitgali atsigausi :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 07 Gru 2007, 21:56

nu jau silkiu galvos tai 078

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė svenis » 07 Gru 2007, 22:57

Tutsi rašė:aha sveni,tu nesupyk,as tik ta ir norejau pasakyti,kad mums nepriimtina :merg2:
nesupykite visi jai ka as ne taip kanors pasakiau.As tik norejau pasireiksti.O kanors neitema tai braukite

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Gru 2007, 23:27

Gerai,kad uzvedei tema apie zemaiciu valgius :!:
Kai tu zemaitis,daugiau zinai ju,o braukti nieko nereikia kol kas :wink:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Gru 2007, 22:27

Radau gera recepta, manau visiems patiks! :wink:

RECEPTAS KALĖDOMS IR NAUJIESIEMS METAMS

Paimkite 12 mėnesių, nuvalykite nuo jų pyktį, godumą, pedantiškumą ir baimę. Padalykite kiekvieną mėnesį į 30 ar 31 dalį, kad atsargų užtektų metams ir pripildykite kiekvieną dieną savitai:
2 dalimis darbo,
geros nuotaikos ir humoro,
įmaišykite 3 šaukštus optimizmo,
šaukštelį tolerancijos,
grūdelį ironijos,
žiupsnelį takto.
Visą masę gausiai apipilkite meile ir papuoškite dėmesio puokštele.
Patiekite kasdien su linksma nuotaika ir troškulį malšinančios arbatos puodeliu.
(K.E.Goethe)

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 17 Gru 2007, 22:29

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 20 Gru 2007, 17:14

Atkasiau dar vieną pono V.Sako receptą.
Tuoj tapsiu jo fanė :lol:

V.Sakas atsiuntė, pažymėjęs: “Specialiai reginospalepe.com skaitytojams, kad Šventųjų Kalėdų stalas būtų įdomesnis”.


Lietuvininkų Šventųjų Kalėdų varškės kukuliukai aguonų grietinės padaže

Keturioms porcijoms
400 g varškės

100 g baltųjų nuplikytų razinų
50 g cukraus
50 g kvietinių miltų
1 kiaušinio

Miltų kukuliukų pavoliojimui

Saulėgrąžų aliejaus kukuliukų kepimui


Visus ingredientus išmaišyti, kad gautųsi vientisa masė, suformuoti graikinio dydžio rutuliukus, pavolioti miltuose ir padėti į šaldytuvą porai valandų.


Padažui 50 g aguonų užpilti verdančiu vandeniu ir, uždengus, palikti 15 minučių, kad išbrinktų. 50 g sviesto ištirpinti, įdrėbti 50 g grietinės, įberti 100 g cukraus, išbrinkusias aguonas, gerai išmaišyti, dėti ant silpnos ugnies ir pakaitinti, bet ne užvirinti.

Sūrio kukuliukus geriausiai yra kepti gruzdintuvėje (fritiūrinėje) arba keptuvėje įkaitintame saulėgrąžų aliejuje taip, kad gražiai iš visų pusių apskrustų. Iškepusius kukuliukus dėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.



Patiekti atskirai karštus kukuliukus ir padažinėje karštą padažą. Kiekvienas į savo dubenėlį dedasi padažo ir didesniu šaukštu kukuliukus.



Senovėje Klaipėdos krašte jaunimas kukuliukus turėdavo imti užsimerkęs arba užsirišęs akis, nes pagal kukuliukų porinį arba neporinį skaičių burdavo kas kitais metais ves arba ištekės. Tiesa, šiuos kukuliukus valgydavo ir kitomis dienomis, ypač šventinėmis, bet tada juos patiekdavo su vyšnių kompotu: dubenėlyje duodavo kukuliukus, o „krūzeliuose“ (taip vadindavo didelius puodelius su rankenėle) patiekdavo šaltą vyšnių kompotą.
Prikabinti failai
articl1.jpg
articl1.jpg (5.21 KiB) Peržiūrėta 4284 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Gru 2007, 10:20

Kalėdinis kumpis

Reikia:
1,2 kg kumpio,
800 g konservuotų persikų su sirupu,
dviejų šaukštų cukraus sirupo,
šaukštelio grūdėtųjų garstyčių,
dviejų šaukštų cukraus, šaukštelio tamsiojo sojų padažo,
330 ml sidro, dviejų raudonųjų svogūnų,trijų lauro lapelių.

Išsukame 400 g persikų su sirupu, cukraus sirupą, garstyčias, cukrų, sojų padažą ir pusę kiekio sidro (geriausia tai daryti virtuviniu kombainu). Kumpį dedame į kepimo formą, ant jo užpilame persikų mišinį, įdedame laurų lapelius ir kepame 190 laipsnių C karštumo orkaitėje 1 val. 20 minučių, kartkartėmis užpildami padažo. Likus 20 minučių iki kumpio kepimo pabaigos, sudedame likusius persikus su sirupu, užpilame pusę kiekio sidro, įdedame supjaustytų svogūnų.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 30 Gru 2007, 17:16

Ypatingas kalėdinis pyragas

300 g miltų
150 g cukraus
250 margarino
žiupsnelis drusko
2 kiaušiniai
Įdarui:
200 g grietinėlės
3 šaukštai medaus
300 g gliaudytų graikinių riešutų
200 g cukraus



Miltus išmaišyti su druska ir cukrumi. Sudėti margariną, supilti plaktą kiaušinį ir užminkyti tešlą. Palaikyti šaltai. Grietinėlę išmaišyti su medumi. Riešutus susmulkinti, suberti į keptuvę, užpilti cukrumi ir pakaitinti maišant. Kai riešutai apkibs cukrumi, ugnį sumažinti ir supilti grietinėlę su medumi. Išmaišyti ir palikti atvėsti. Torto formą iškloti kepimo popieriumi. Atvėsusią tešlą padalinti į 3 dalis. Iš 2 iškočioti 2 apskritimus, iš trečios - 5 cm juostą. Vieną juostą įkloti į formos dugną, juosta iš vidaus apsukti formos šonus, supilti riešutų įdarą ir uždengti paskutiniu tešlos lakštu. Viršų patepti plaktu kiaušiniu ir kepti 30 min 180-200 C orkaitėje.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 30 Gru 2007, 21:40

talija is kur tu juos trauki :hypno:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 30 Gru 2007, 22:55

Paslaptis. :lol:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 30 Gru 2007, 23:40

jau ir as radau is kur :wink:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 31 Gru 2007, 13:25

duziki rašė:jau ir as radau is kur :wink:
Šnipė. :twisted: :D :D

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 31 Gru 2007, 15:09

nesnipe tik netycia suzinojau :wink:


Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Živilė » 30 Lap 2008, 16:24

Kalėdos, Kalėdos, o svarbiausio kepinio — kūčiukų — recepto nėra. Būtų įdomu pasigaminti šiais metais naminių tsakant "šlyžikų" :roll: Tai gal kas turi receptėlių kokių?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Lilina » 30 Lap 2008, 16:26

kažkur buvo. tikrai esu mačiusi čia receptą. jei aptiksių, įdėsiu nuorodą.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Tutsi » 30 Lap 2008, 21:48

as buvau ikelusi :oops:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Lilina » 30 Lap 2008, 22:08

Aga tikrai buvai. pamenu kad tu dėjei ;) Gal įkeltum nuorodikė Paveikslėlis
nes per dabartinę paješkos sistemą nieko neimanoma rasti Paveikslėlis
Ir dar tą š.. žinutė spamėrio ištrink, per porą postų virš tavo žinutės :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Živilė » 30 Lap 2008, 22:19

Va, pasiknaisiojau ir radau Tutsi kūčiukus: forumas/viewtopic.php?f=58&t=6948&st=0&sk=t&sd=a

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Forelle » 30 Lap 2008, 22:22

Bet Tutsi receptas su kiaušiniu, mama kepdavo be jo. Reikės receptą susižinot

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Tutsi » 30 Lap 2008, 22:28

as kepiau pirma karta ir pagal pirma pasitaikiusi recepta :wink:

Vartotojo avataras
Rubine
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 405
Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
Pliusai: 1
Miestas: Panevezys

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Rubine » 05 Gru 2008, 15:38

Tutsiuk,tai pagal kokį šiemet receptą kučiūkus kepsi? :wink: :wink: :wink:

Skelbti atsakymą