IŠ UOGŲ
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
IŠ UOGŲ
Šaltalankių desertas (2asmenims) stiklinė šviežių šaltalankių sulčių, šaukštelis sodos, 2-3 šaukštai lydyto sviesto, stiklinė cukraus, keli šaukštai miltų, plytelė juodojo šokolado. Šaltalankių sultis supilkite į prikaistuvį ir užvirinkite. Suberkite sodą, įmaišykite su cukrumi išsuktą lydytą sviestą. Berkite tiek miltų, kad gautųsi tiršta tešla. Iš jos formuokite rutuliukus, išdėliokite skardoje ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje. Tiekite aplietus lydytu šokoladu.
Vėliau įdėsiu nuotrauką.
Kvapi spanguolių arbata. 500ml, 200g šviežių spanguolių, 1.5 stiklinės cukraus, vieno apelsino sultys, cinamono lazdelė, 8 gvazdikėliai. Spanguoles pertrinkite per sietelį. Tirščius sukrėskite į prikaistuvį, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Perkoštą arbatą sumaišykite su spanguolių ir apelsinų sutimis. Įmeskite gvazdikėlius, cinamono lazdelę ir pusvalandį palaikykite. Arbatą perkoškite ir pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Vėliau įdėsiu nuotrauką.
Kvapi spanguolių arbata. 500ml, 200g šviežių spanguolių, 1.5 stiklinės cukraus, vieno apelsino sultys, cinamono lazdelė, 8 gvazdikėliai. Spanguoles pertrinkite per sietelį. Tirščius sukrėskite į prikaistuvį, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Perkoštą arbatą sumaišykite su spanguolių ir apelsinų sutimis. Įmeskite gvazdikėlius, cinamono lazdelę ir pusvalandį palaikykite. Arbatą perkoškite ir pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Persikų uogienė
Sudedamosios dalys
1 kg aviečių
1 kg persikų
1 pakelis (1 kg) uogienių cukraus
Į nuplautas avietes suberkite pakelį 0,5 kg uogienių cukraus. Maišydami užvirkite, tada dar virkite 2 minutes. Puodą nukelkite nuo viryklės ir nugraibykite putas.
Persikus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Į persikų masę suberkite 0,5 kg uogienių cukraus ir maišydami virkite 5–10 minučių, atsižvelgdami į tai, kiek persikai yra prinokę. Puodą nukelkite nuo viryklės ir gerai nugraibykite putas. Į stiklainius įdėkite poros centimetrų sluoksnį vienos uogienės. Pastatykite šaldytuve, kad atšaltų ir sustandėtų.
Ant stiklainiuose esančios atšalusios masės sukrėskite tokį patį sluoksnį kitos uogienės ir pastatykite šaldytuve atšalti. Pakartokite procedūrą, kol pripildysite stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai. Avietes ir persikus galite pakeisti kitais vienas su kitu derančiais vaisiais ar uogomis.
Sudedamosios dalys
1 kg aviečių
1 kg persikų
1 pakelis (1 kg) uogienių cukraus
Į nuplautas avietes suberkite pakelį 0,5 kg uogienių cukraus. Maišydami užvirkite, tada dar virkite 2 minutes. Puodą nukelkite nuo viryklės ir nugraibykite putas.
Persikus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Į persikų masę suberkite 0,5 kg uogienių cukraus ir maišydami virkite 5–10 minučių, atsižvelgdami į tai, kiek persikai yra prinokę. Puodą nukelkite nuo viryklės ir gerai nugraibykite putas. Į stiklainius įdėkite poros centimetrų sluoksnį vienos uogienės. Pastatykite šaldytuve, kad atšaltų ir sustandėtų.
Ant stiklainiuose esančios atšalusios masės sukrėskite tokį patį sluoksnį kitos uogienės ir pastatykite šaldytuve atšalti. Pakartokite procedūrą, kol pripildysite stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai. Avietes ir persikus galite pakeisti kitais vienas su kitu derančiais vaisiais ar uogomis.
Varškės pyragas su uogomis
8-10 porciju
Sudedamosios dalys
25- 15 vnt. sausainių
75-100 g sviesto arba margarino
Įdarui
200 g varškės arba kasella sūrio
200 ml grietinės
100 g želė cukraus Multi
Papuošimui
100 g želė cukraus Multi
1/2 l šviežių arba šaldytų uogų
400 ml uogų skonio sirupo, geriausia to paties skonio kaip ir uogos
Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite trupinius su maistiniais riebalais. Sudėkite trupinių masę į sviestu išteptą formą su nuimamais šonais.
Užvirkite 100 ml grietinės ir ½ minutės pavirkite su želė cukrumi Multi. Įmaišykite likusią grietinę ir varškę. Sudėkite masę ant trupinių pagrindo ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Puode sumaišykite sirupą ir želė cukrų Multi ir užvirę pavirkite ½ minutės. Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Papuoškite pyragą uogomis (didesnes uogas, pvz., braškes, supjaustykite gabaliukais) ir užpilkite paruošta želė ant uogų.
Laikykite šaldytuve.
8-10 porciju
Sudedamosios dalys
25- 15 vnt. sausainių
75-100 g sviesto arba margarino
Įdarui
200 g varškės arba kasella sūrio
200 ml grietinės
100 g želė cukraus Multi
Papuošimui
100 g želė cukraus Multi
1/2 l šviežių arba šaldytų uogų
400 ml uogų skonio sirupo, geriausia to paties skonio kaip ir uogos
Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite trupinius su maistiniais riebalais. Sudėkite trupinių masę į sviestu išteptą formą su nuimamais šonais.
Užvirkite 100 ml grietinės ir ½ minutės pavirkite su želė cukrumi Multi. Įmaišykite likusią grietinę ir varškę. Sudėkite masę ant trupinių pagrindo ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Puode sumaišykite sirupą ir želė cukrų Multi ir užvirę pavirkite ½ minutės. Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Papuoškite pyragą uogomis (didesnes uogas, pvz., braškes, supjaustykite gabaliukais) ir užpilkite paruošta želė ant uogų.
Laikykite šaldytuve.
Uogų pyragas su grietinėle
Gaminimui – 25 minutės, šaldymui – 2 valandos 30 minučių. Vienoje porcijoje – 300 kcal.
Dvylikai porcijų jums reikės:
Dvylikai porcijų jums reikės:
Tešlai:
250 g miltų,
3 valg. šaukštų cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
125 g sviesto,
1 kiaušinio,
30 ml vandens.
Kremui:
200 ml grietinėlės,
100 g cukraus pudros,
8 g želatinos,
3 valg. šaukštų abrikosinio džemo,
700 g įvairių uogų: aviečių, mėlynių, serbentų, gervuogių ir t.t..
Papuošimui:
migdolų drožlių.
1. Miltus sumaišykite su cukrumi, druska, iš anksto kubeliais supjaustytu šaltu sviestu, kiaušiniu ir 30 ml vandens. Rankomis užminkykite vientisą tešlą, suformuokite iš jos kamuolį, suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. D-26 cm dydžio kepimo formą sutepkite riebalais. Tešlą iškočiokite perkelkite į kepimo formą, suformuodami 2 cm aukščio bortelius. Iš kepimo popieriaus iškirpkite apskritimą, atitinkantį kepimo formos išmatavimus, padėkite jį ant tešlos ir užberkite džiovintų žirnių ar pupelių, kad kepant tešla nesideformuotų. Kepkite apie 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, nuimkite popierių su žirniais ir leiskite atvėsti.
3. Išplakite grietinėlę, palaipsniui pildami į ją cukraus pudrą. Želatiną užmerkite, nuspauskite ir ištirpinkite nedideliame kiekyje šilto vandens. Pastoviai maišydami plona srovele supilkite ją į grietinėlę. Sudėkite pusę kietesnių uogų (mėlynių, serbentų), išmaišykite ir padėkite kremą į šaldytuvą.
4. Abrikosinį džemą pakaitinkite ir pertrinkite per sietelį. Sutepkite juo iškepusią tešlą ir ant viršaus iškrėskite grietinėlės kremą. Išlyginkite. Likusias uogas išdėliokite ant grietinėlės kremo. Padėkite dviems valandoms į šaldytuvą. Prieš patiekiant, apibarstykite cukraus pudra.
Gaminimui – 25 minutės, šaldymui – 2 valandos 30 minučių. Vienoje porcijoje – 300 kcal.
Dvylikai porcijų jums reikės:
Dvylikai porcijų jums reikės:
Tešlai:
250 g miltų,
3 valg. šaukštų cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
125 g sviesto,
1 kiaušinio,
30 ml vandens.
Kremui:
200 ml grietinėlės,
100 g cukraus pudros,
8 g želatinos,
3 valg. šaukštų abrikosinio džemo,
700 g įvairių uogų: aviečių, mėlynių, serbentų, gervuogių ir t.t..
Papuošimui:
migdolų drožlių.
1. Miltus sumaišykite su cukrumi, druska, iš anksto kubeliais supjaustytu šaltu sviestu, kiaušiniu ir 30 ml vandens. Rankomis užminkykite vientisą tešlą, suformuokite iš jos kamuolį, suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. D-26 cm dydžio kepimo formą sutepkite riebalais. Tešlą iškočiokite perkelkite į kepimo formą, suformuodami 2 cm aukščio bortelius. Iš kepimo popieriaus iškirpkite apskritimą, atitinkantį kepimo formos išmatavimus, padėkite jį ant tešlos ir užberkite džiovintų žirnių ar pupelių, kad kepant tešla nesideformuotų. Kepkite apie 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, nuimkite popierių su žirniais ir leiskite atvėsti.
3. Išplakite grietinėlę, palaipsniui pildami į ją cukraus pudrą. Želatiną užmerkite, nuspauskite ir ištirpinkite nedideliame kiekyje šilto vandens. Pastoviai maišydami plona srovele supilkite ją į grietinėlę. Sudėkite pusę kietesnių uogų (mėlynių, serbentų), išmaišykite ir padėkite kremą į šaldytuvą.
4. Abrikosinį džemą pakaitinkite ir pertrinkite per sietelį. Sutepkite juo iškepusią tešlą ir ant viršaus iškrėskite grietinėlės kremą. Išlyginkite. Likusias uogas išdėliokite ant grietinėlės kremo. Padėkite dviems valandoms į šaldytuvą. Prieš patiekiant, apibarstykite cukraus pudra.
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
Trapus pyragas su mėlynėmis
Tešlai:
1 stiklinė miltų,
200 g sviesto,
2-3 šaukštai cukraus,
1 kiaušinis,
2 šaukštai vandens,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
1 stiklinė šaldytų arba šviežių mėlynių,
0,5 stiklinės cukraus
Į dubenį suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę ir suberkite ten cukrų, druską, supjaustytą gabaliukais sviestą ir kiaušinio trynį. Įpilkite 2 šaukštus vandens ir kapokite dideliu peiliu, kol tešla pradės lipti. Tuomet pabaikite ją minkyti rankomis, suvoliokite į rutulį, įvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.Atvėsusią tešlą padalinkite į dvi dalis – dalis, skirta pagrindui turi būti dvigubai didesnė. Ją iškočiokite ir įdėkite į riebalais išteptą kepimo formą, paliekant kraštelius. Tešlą subadykite šakute ir ant viršaus užberkite slėgus – žirnius arba pupeles, kad tešla iškeptų lygiai. Tešlai iškepus, po 20-30 min, nuimkite slėgus.Mėlynes perrinkite, sumaišykite su cukrumi ir suberkite ant tešlos. Tuomet iškočiokite mažesnįjį tešlos gabalą skritulio forma ir supjaustykite tešlą juostelėmis. Iš šių juostelių ant mėlynių išdėliokite “tinklelį", aptepkite jį plaktu kiaušiniu ir kepkite pyragą dar 20-30 min, kol gražiai pagels.
Tešlai:
1 stiklinė miltų,
200 g sviesto,
2-3 šaukštai cukraus,
1 kiaušinis,
2 šaukštai vandens,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
1 stiklinė šaldytų arba šviežių mėlynių,
0,5 stiklinės cukraus
Į dubenį suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę ir suberkite ten cukrų, druską, supjaustytą gabaliukais sviestą ir kiaušinio trynį. Įpilkite 2 šaukštus vandens ir kapokite dideliu peiliu, kol tešla pradės lipti. Tuomet pabaikite ją minkyti rankomis, suvoliokite į rutulį, įvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.Atvėsusią tešlą padalinkite į dvi dalis – dalis, skirta pagrindui turi būti dvigubai didesnė. Ją iškočiokite ir įdėkite į riebalais išteptą kepimo formą, paliekant kraštelius. Tešlą subadykite šakute ir ant viršaus užberkite slėgus – žirnius arba pupeles, kad tešla iškeptų lygiai. Tešlai iškepus, po 20-30 min, nuimkite slėgus.Mėlynes perrinkite, sumaišykite su cukrumi ir suberkite ant tešlos. Tuomet iškočiokite mažesnįjį tešlos gabalą skritulio forma ir supjaustykite tešlą juostelėmis. Iš šių juostelių ant mėlynių išdėliokite “tinklelį", aptepkite jį plaktu kiaušiniu ir kepkite pyragą dar 20-30 min, kol gražiai pagels.