IŠ BRAŠKIŲ

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Bir 2007, 19:32

Pyragas su braškėmisT

Tešlai :

150 g miltų,
75 g sviesto,
35 g smulkaus cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
40 ml vandens,
žiupsnelio druskos.

Įdarui :

400 g braškių,
2 valg. šaukštai smulkiai sutrupintų sausainių,
6 valg. šaukštų raudonųjų serbentų žele.

Greitai užminkyti vientisą glotnią smėlinę tešlą iš visų nurodytų produktų. Suvynioti tešlą polietileno plėvelę ir pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
Tešlą iškočioti ir įdėti į riebalais suteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą. Keliose vietose tešlą pabadyti šakute, kad kepant nesutrūkinėtų. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, ant viršaus užbertidžiovintų žirnių ar pupelių ir kepti apie 20 minučių.

Braškes nuplauti, nusausinti . Stambias uogas perpjauti pusiau. Iškepusį pyrago pagrindą išimti iš orkaitės ir nuimti kepimo popierių su žirniais. Atvėsinti, apibarstyti sausainių trupinėliais ir ant viršaus išdėliotibraškes. Raudonųjų serbentų žele pakaitinti su dviem šaukštais vandens ir aplieti ja braškes. Pyragas labai skanu su plakta grietinėle ir ledais.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 15 Bir 2007, 19:50

O aš ką tik savo desertą įdėjau į šaldytuvą :) Receptą jau buvau žiemą užmačius, tai saugojau, kol braškių atsiras. Su grietinėle ir kokosais :hubba:
Kažkaip buvau pisiklausius, kad nėščios raugintų agurkų nori ir pan., o man seilės tįsta grietinėlę pamačius. Išplakiau, tai net be cukraus trečdalį sukapojau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Bir 2007, 19:55

Forelle rašė:O aš ką tik savo desertą įdėjau į šaldytuvą :) Receptą jau buvau žiemą užmačius, tai saugojau, kol braškių atsiras. Su grietinėle ir kokosais :hubba:
Paveikslėlis
Nuotraukėlės bus :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Bir 2007, 19:58

Forelle rašė:Kažkaip buvau pisiklausius, kad nėščios raugintų agurkų nori ir pan., o man seilės tįsta grietinėlę pamačius. Išplakiau, tai net be cukraus trečdalį sukapojau Paveikslėlis
Kiekvienai savo. :wink: Mano kaimynė silkę su medum ir raugintus agurkus su cukrumi ir medumi kirto, net norėjosi paragaut į ją žiūrint :lol:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 15 Bir 2007, 21:06

Ramunė rašė: Nuotraukėlės bus :P
Bus bus, jeigu pavyks :) Kai grietinėlę nuvalgiau, tai želatinos pamažinau, o koksų tai daugiau įdėjau nei reikėjo, tai dabar galvoju - sustengs ar ne?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Bir 2007, 21:13

Forelle rašė:
Ramunė rašė: Nuotraukėlės bus :P
Bus bus, jeigu pavyks :) Kai grietinėlę nuvalgiau, tai želatinos pamažinau, o koksų tai daugiau įdėjau nei reikėjo, tai dabar galvoju - sustengs ar ne?
Pamatysi po kiek laiko :lol: O jei ir nesusutengs - suvalgysit su šaukšteliais :P :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 15 Bir 2007, 21:18

Ramunė rašė: Pamatysi po kiek laiko :lol: O jei ir nesusutengs - suvalgysit su šaukšteliais :P :wink:
Tikrai sueis :) Jau dabar pakabint norisi

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Bir 2007, 21:20

Forelle rašė:
Ramunė rašė: Pamatysi po kiek laiko :lol: O jei ir nesusutengs - suvalgysit su šaukšteliais :P :wink:
Tikrai sueis :) Jau dabar pakabint norisi
Vadinasi, per daug grietinėlės dar likoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 15 Bir 2007, 21:30

Ramunė rašė: Vadinasi, per daug grietinėlės dar likoPaveikslėlis
Liko dar truputis, bet kažin kiek laiko ji stengsta? jau atsibodo laukt

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Bir 2007, 22:45

Forelle rašė:
Ramunė rašė: Vadinasi, per daug grietinėlės dar likoPaveikslėlis
Liko dar truputis, bet kažin kiek laiko ji stengsta? jau atsibodo laukt
Jogurtas stengsta tikrai labai greitai - kokią valandą :P O grietinėlė turėtų ilgiau, nes riebėsnė ( bent jau man taip atrodo :roll: ). Bet kai reikai laukti - visada ilgai atrodo :wink: Aš tada kameron įgrūdu, negerai, bet greitai :twisted:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Bir 2007, 08:55

Nepavyko mano desertas :( Nu kurgi tau sustengs, jeigu grietinėlę nuvalgius liko tik kokosai :) Bet skanu ir taip buvo, jau sukirtau: vakar pradėjau ir šiandien jau užbaigiau. Kitą kartą darysiu normaliai ir susilaikysiu nuo valgymo. O aš įdedu jums receptuką ir nuotraukytę kaip turi gautis.

500 g braškių;
80 g tarkuoto kokoso (reikia šviežio, jis sunkesnis, o aš kai sauso iš akies privariau, tai ir gavosi nesąmonė);
4 š. vandens;
120 g cukraus;
80 g sviesto;
2 želatinos lapeliai (naudojau paparastą želatiną, bet irgi iš akies pyliau);
200 ml grietinėlės;

Inde gerai sumaišyti tarkuotą kokosą, vandenį, cukrų ir minkštą sviestą. Želatinos lapelius išmirkyti šaltame vandenyje ir ištirpinti keliuose šaukštuose karštos grietinėlės. Lėtai išmaišyti grietinėlę su kokosų mišiniu. Likusią giretinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į kokosų kremą.
Braškes supjaustyti per pusę ir dėlioti formoje kremo ir braškių sluoksnius. Įdėti į šaldytuvą sustingti.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bir 2007, 09:01

PaveikslėlisPaveikslėlis
Kaip skaniai atrodo, o iš tavo pasakojimo aišku, kad ir yra skanuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Bir 2007, 11:40

reikes padaryti,kai braskiu vel atsivesiu :oops:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Bir 2007, 11:52

tutsi rašė:reikes padaryti,kai braskiu vel atsivesiu :oops:
Pabandykit, gal jums geriau pavyks :) o aš po vakar į braškes jau nenoriu žiūrėti.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 17 Bir 2007, 10:07

radau viena grazu paveiksliuka :arrow:
cia tikrai nera labai sunku padaryti, bet atrodo graziai Paveikslėlis
Prikabinti failai
37.jpg
37.jpg (17.81 KiB) Peržiūrėta 3770 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Bir 2007, 13:12

Aš šiandien dariau Tutsi pasiūlytą "Varškės desertą su braškėmis". Tik neapsičiupinėjau iš anksto, kad namuose nėr braškinės želė.Paveikslėlis Naudojau tropinių vaisių. Ir vietoj grietinėlės skonio želė dėjau papraštą naminę grietinę ir želatiną. Labai skanus.
Dėkui už receptėlįPaveikslėlis Paveikslėlis
Prikabinti failai
HPIM0446.jpg
HPIM0446.jpg (45.76 KiB) Peržiūrėta 3762 karus(ų)
HPIM0445.jpg
HPIM0445.jpg (43.79 KiB) Peržiūrėta 3762 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Bir 2007, 15:29

Pasaku as cia pas jus prisiziuriu...jau itariu aplamai einant i svecius tortu nebepirksiu :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Bir 2007, 15:37

Lilina rašė:Pasaku as cia pas jus prisiziuriu...jau itariu aplamai einant i svecius tortu nebepirksiu :P
Aš apie tai irgi svarstau po truputį. :roll:
Beje, dariau jau du jogurtinius draugėm pagal užsakymą. Gavosi Paveikslėlis Vyras juokiasi, kad per vasarą galėsiu uždarbiaut, tik reklamytę rajoniniam laikraštyje prasukt reikia. :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Bir 2007, 22:08

sakiau,kad isivaziuosi :oops: Ir vel as buvau teisi 041

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Bir 2007, 22:31

tutsi rašė:sakiau,kad isivaziuosi :oops: Ir vel as buvau teisi 041
Aha, eilinį kartą :wink: Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 09:16

sendien vel kepsiu pyraga su rabarbarais,drauges soda nusiaubiau,yra is ko :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2007, 10:02

Pasidaryk salotas su kumpiu. Man patiko labai :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 10:28

Ramunė rašė:Pasidaryk salotas su kumpiu. Man patiko labai :lol:
kur yra receptukas :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2007, 16:12

tutsi rašė:
Ramunė rašė:Pasidaryk salotas su kumpiu. Man patiko labai :lol:
kur yra receptukas :roll:
Prie rabarbarų, su nuotrauka. Palauk, surasiu :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 16:28

jau gali nebeieskoti,dabar salotas gaminsiu is makaronu su rukyta kalakutiena,nes rabarbaru jau ner :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2007, 16:31

tutsi rašė:jau gali nebeieskoti,dabar salotas gaminsiu is makaronu su rukyta kalakutiena,nes rabarbaru jau ner :oops:
Mat ką reiškai ilgai nebūt forume, nespėjau pagelbėt. man jos patiko, tos salotos. :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 16:38

nieko,bus tu progu,pagelbesi Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2007, 17:03

Braškių želė su plakta grietinėle


300 g šviežių braškių,
200 g cukraus,
20 g želatinos,
pusės arbat. šaukštelio citrinų sulčių,
plaktos grietinėlės.

Braškes perrinkite, nuplaukite ir nuvalykite. Truputį uogų atidėkite, likusias braškes užpilkite 100 g cukraus ir padėkite dviems valandoms į šaldytuvą. Želatiną užpilkite 200 ml šalto vandens ir palaikykite 1 valandą. Tada pakaitinkite.
Nuo braškių su cukrumi nupilkite išsiskyrusias sultis, užpilkite 800 ml karšto vandens, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite penkiolika minučių pastovėti. Nuovirą prakoškite, suberkite likusį cukrų, užvirinkite ir leiskite truputėlį pravėsti ir supilkite želatiną bei braškių ir citrinos sultis.
Likusias uogas supjaustykite, išdėliokite stiklinės formos dugne ir užpilkite šiltą žele. Palikite sustingti. Prieš patiekiant, išverskite į lėkštutes ir papuoškite plakta grietinėle. Galima dar pridėti braškių ant grietinėlės ir papuošti mėtų lapeliais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 17:20

va sita tai as megstu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 09:55

Braškių tortas sugrietinėle

Jums prireiks:
0,5 l grietinėlės

tortų papločių

1 kg braškių

braškių sirupo

šokolado drožlių


Gaminimas:

Grietinėlę plakikliu išplakame iki purumo. 700 g uogų sutriname ir sumaišome su plakta grietinėle. Į apvalią formą, kurios šonai atsidaro, klojame biskvito lakštą ir palaistome braškių sirupu. Tepame sluoksnį paruošto kremo ir vėl lengvai užklojame biskvito lakštu. Užtepame viršų likusiu kremu, gerai išlyginame mentele ir 1 valandai dedame į šaldytuvą. Kai kremas sustingsta, išimame tortą iš formos, jo viršų papuošiame braškėmis bei pabarstome šokolado drožlėmis. Vietoje braškių tinka įvairios tuo metu esančios uogos – žemuogės, serbentai, vyšnios.(Rimi receptukas)

Skelbti atsakymą