IŠ BRAŠKIŲ
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pyragas su braškėmisT
Tešlai :
150 g miltų,
75 g sviesto,
35 g smulkaus cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
40 ml vandens,
žiupsnelio druskos.
Įdarui :
400 g braškių,
2 valg. šaukštai smulkiai sutrupintų sausainių,
6 valg. šaukštų raudonųjų serbentų žele.
Greitai užminkyti vientisą glotnią smėlinę tešlą iš visų nurodytų produktų. Suvynioti tešlą polietileno plėvelę ir pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
Tešlą iškočioti ir įdėti į riebalais suteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą. Keliose vietose tešlą pabadyti šakute, kad kepant nesutrūkinėtų. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, ant viršaus užbertidžiovintų žirnių ar pupelių ir kepti apie 20 minučių.
Braškes nuplauti, nusausinti . Stambias uogas perpjauti pusiau. Iškepusį pyrago pagrindą išimti iš orkaitės ir nuimti kepimo popierių su žirniais. Atvėsinti, apibarstyti sausainių trupinėliais ir ant viršaus išdėliotibraškes. Raudonųjų serbentų žele pakaitinti su dviem šaukštais vandens ir aplieti ja braškes. Pyragas labai skanu su plakta grietinėle ir ledais.
Tešlai :
150 g miltų,
75 g sviesto,
35 g smulkaus cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
40 ml vandens,
žiupsnelio druskos.
Įdarui :
400 g braškių,
2 valg. šaukštai smulkiai sutrupintų sausainių,
6 valg. šaukštų raudonųjų serbentų žele.
Greitai užminkyti vientisą glotnią smėlinę tešlą iš visų nurodytų produktų. Suvynioti tešlą polietileno plėvelę ir pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
Tešlą iškočioti ir įdėti į riebalais suteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą. Keliose vietose tešlą pabadyti šakute, kad kepant nesutrūkinėtų. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, ant viršaus užbertidžiovintų žirnių ar pupelių ir kepti apie 20 minučių.
Braškes nuplauti, nusausinti . Stambias uogas perpjauti pusiau. Iškepusį pyrago pagrindą išimti iš orkaitės ir nuimti kepimo popierių su žirniais. Atvėsinti, apibarstyti sausainių trupinėliais ir ant viršaus išdėliotibraškes. Raudonųjų serbentų žele pakaitinti su dviem šaukštais vandens ir aplieti ja braškes. Pyragas labai skanu su plakta grietinėle ir ledais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiekvienai savo. Mano kaimynė silkę su medum ir raugintus agurkus su cukrumi ir medumi kirto, net norėjosi paragaut į ją žiūrintForelle rašė:Kažkaip buvau pisiklausius, kad nėščios raugintų agurkų nori ir pan., o man seilės tįsta grietinėlę pamačius. Išplakiau, tai net be cukraus trečdalį sukapojau
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jogurtas stengsta tikrai labai greitai - kokią valandą O grietinėlė turėtų ilgiau, nes riebėsnė ( bent jau man taip atrodo ). Bet kai reikai laukti - visada ilgai atrodo Aš tada kameron įgrūdu, negerai, bet greitaiForelle rašė:Liko dar truputis, bet kažin kiek laiko ji stengsta? jau atsibodo lauktRamunė rašė: Vadinasi, per daug grietinėlės dar liko
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Nepavyko mano desertas Nu kurgi tau sustengs, jeigu grietinėlę nuvalgius liko tik kokosai Bet skanu ir taip buvo, jau sukirtau: vakar pradėjau ir šiandien jau užbaigiau. Kitą kartą darysiu normaliai ir susilaikysiu nuo valgymo. O aš įdedu jums receptuką ir nuotraukytę kaip turi gautis.
500 g braškių;
80 g tarkuoto kokoso (reikia šviežio, jis sunkesnis, o aš kai sauso iš akies privariau, tai ir gavosi nesąmonė);
4 š. vandens;
120 g cukraus;
80 g sviesto;
2 želatinos lapeliai (naudojau paparastą želatiną, bet irgi iš akies pyliau);
200 ml grietinėlės;
Inde gerai sumaišyti tarkuotą kokosą, vandenį, cukrų ir minkštą sviestą. Želatinos lapelius išmirkyti šaltame vandenyje ir ištirpinti keliuose šaukštuose karštos grietinėlės. Lėtai išmaišyti grietinėlę su kokosų mišiniu. Likusią giretinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į kokosų kremą.
Braškes supjaustyti per pusę ir dėlioti formoje kremo ir braškių sluoksnius. Įdėti į šaldytuvą sustingti.
500 g braškių;
80 g tarkuoto kokoso (reikia šviežio, jis sunkesnis, o aš kai sauso iš akies privariau, tai ir gavosi nesąmonė);
4 š. vandens;
120 g cukraus;
80 g sviesto;
2 želatinos lapeliai (naudojau paparastą želatiną, bet irgi iš akies pyliau);
200 ml grietinėlės;
Inde gerai sumaišyti tarkuotą kokosą, vandenį, cukrų ir minkštą sviestą. Želatinos lapelius išmirkyti šaltame vandenyje ir ištirpinti keliuose šaukštuose karštos grietinėlės. Lėtai išmaišyti grietinėlę su kokosų mišiniu. Likusią giretinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į kokosų kremą.
Braškes supjaustyti per pusę ir dėlioti formoje kremo ir braškių sluoksnius. Įdėti į šaldytuvą sustingti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš šiandien dariau Tutsi pasiūlytą "Varškės desertą su braškėmis". Tik neapsičiupinėjau iš anksto, kad namuose nėr braškinės želė. Naudojau tropinių vaisių. Ir vietoj grietinėlės skonio želė dėjau papraštą naminę grietinę ir želatiną. Labai skanus.
Dėkui už receptėlį
Dėkui už receptėlį
- Prikabinti failai
-
- HPIM0446.jpg (45.76 KiB) Peržiūrėta 3762 karus(ų)
-
- HPIM0445.jpg (43.79 KiB) Peržiūrėta 3762 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš apie tai irgi svarstau po truputį.Lilina rašė:Pasaku as cia pas jus prisiziuriu...jau itariu aplamai einant i svecius tortu nebepirksiu
Beje, dariau jau du jogurtinius draugėm pagal užsakymą. Gavosi Vyras juokiasi, kad per vasarą galėsiu uždarbiaut, tik reklamytę rajoniniam laikraštyje prasukt reikia.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Braškių želė su plakta grietinėle
300 g šviežių braškių,
200 g cukraus,
20 g želatinos,
pusės arbat. šaukštelio citrinų sulčių,
plaktos grietinėlės.
Braškes perrinkite, nuplaukite ir nuvalykite. Truputį uogų atidėkite, likusias braškes užpilkite 100 g cukraus ir padėkite dviems valandoms į šaldytuvą. Želatiną užpilkite 200 ml šalto vandens ir palaikykite 1 valandą. Tada pakaitinkite.
Nuo braškių su cukrumi nupilkite išsiskyrusias sultis, užpilkite 800 ml karšto vandens, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite penkiolika minučių pastovėti. Nuovirą prakoškite, suberkite likusį cukrų, užvirinkite ir leiskite truputėlį pravėsti ir supilkite želatiną bei braškių ir citrinos sultis.
Likusias uogas supjaustykite, išdėliokite stiklinės formos dugne ir užpilkite šiltą žele. Palikite sustingti. Prieš patiekiant, išverskite į lėkštutes ir papuoškite plakta grietinėle. Galima dar pridėti braškių ant grietinėlės ir papuošti mėtų lapeliais.
300 g šviežių braškių,
200 g cukraus,
20 g želatinos,
pusės arbat. šaukštelio citrinų sulčių,
plaktos grietinėlės.
Braškes perrinkite, nuplaukite ir nuvalykite. Truputį uogų atidėkite, likusias braškes užpilkite 100 g cukraus ir padėkite dviems valandoms į šaldytuvą. Želatiną užpilkite 200 ml šalto vandens ir palaikykite 1 valandą. Tada pakaitinkite.
Nuo braškių su cukrumi nupilkite išsiskyrusias sultis, užpilkite 800 ml karšto vandens, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite penkiolika minučių pastovėti. Nuovirą prakoškite, suberkite likusį cukrų, užvirinkite ir leiskite truputėlį pravėsti ir supilkite želatiną bei braškių ir citrinos sultis.
Likusias uogas supjaustykite, išdėliokite stiklinės formos dugne ir užpilkite šiltą žele. Palikite sustingti. Prieš patiekiant, išverskite į lėkštutes ir papuoškite plakta grietinėle. Galima dar pridėti braškių ant grietinėlės ir papuošti mėtų lapeliais.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Braškių tortas sugrietinėle
Jums prireiks:
0,5 l grietinėlės
tortų papločių
1 kg braškių
braškių sirupo
šokolado drožlių
Gaminimas:
Grietinėlę plakikliu išplakame iki purumo. 700 g uogų sutriname ir sumaišome su plakta grietinėle. Į apvalią formą, kurios šonai atsidaro, klojame biskvito lakštą ir palaistome braškių sirupu. Tepame sluoksnį paruošto kremo ir vėl lengvai užklojame biskvito lakštu. Užtepame viršų likusiu kremu, gerai išlyginame mentele ir 1 valandai dedame į šaldytuvą. Kai kremas sustingsta, išimame tortą iš formos, jo viršų papuošiame braškėmis bei pabarstome šokolado drožlėmis. Vietoje braškių tinka įvairios tuo metu esančios uogos – žemuogės, serbentai, vyšnios.(Rimi receptukas)
Jums prireiks:
0,5 l grietinėlės
tortų papločių
1 kg braškių
braškių sirupo
šokolado drožlių
Gaminimas:
Grietinėlę plakikliu išplakame iki purumo. 700 g uogų sutriname ir sumaišome su plakta grietinėle. Į apvalią formą, kurios šonai atsidaro, klojame biskvito lakštą ir palaistome braškių sirupu. Tepame sluoksnį paruošto kremo ir vėl lengvai užklojame biskvito lakštu. Užtepame viršų likusiu kremu, gerai išlyginame mentele ir 1 valandai dedame į šaldytuvą. Kai kremas sustingsta, išimame tortą iš formos, jo viršų papuošiame braškėmis bei pabarstome šokolado drožlėmis. Vietoje braškių tinka įvairios tuo metu esančios uogos – žemuogės, serbentai, vyšnios.(Rimi receptukas)