IŠ BRAŠKIŲ
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš darau taip :tutsi rašė:o kiek cukraus deti? 1 prie 1Ramunė rašė:Permalk mėsmale ir ilgai virk ant silpnos ugnies.tutsi rašė:skubiai reikia pagalbos kolektyvas Kas zinote,kaip isvirti braskiu dzema toki tirsta,butent dzema o ne uogiene GELBEKITE,UZVERTE BRASKEMIS
jei naudoju greitai, dedu litrui uogų maltų litrą be ketvirčio cukraus, o jei ilgesniam palaikymui - 1prie 1
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Paimčiau kibiriuką taip noriu braškių, o sodo neturim. Pas tėvus neprisiruošiam nuvažiuoti.tutsi rašė:supratau Uzjauskit kolektyvas,sendien kankinsiuos Jau bloga nuo tu braskiu,iki paryciu vakar sedejau,o dabar dar jauciu visa diena prie ju kankinsiuos,nes kazkas neturi proto,kai pasakai paskink braskiu,kiek ju paskinti Ar kilograma,ar du kibirus
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
As dar valgau, bet tuoj baigsis kilograminiai valgymai. Paskui ( spalio men) vel stenesiu, o kodel neatsivalgiau metams
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 13 Bir 2007, 10:05, redaguota 1 kartą(us).
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Neturim Vyro tėvai kaime gyvena, bet braškių neaugina, o maniškiai tik sodą turi, bet irgi šiemet braškių neperdaugiausia ir vis laiko nėra nulėkt. Eisiu nusipirktRamunė rašė:Forelle, o kaimo ar neturit kuris nors, kad butu galima nuvaziuot ir savaitgali pagulet braskiu lysvej
Pas mus braskes kg - 5 litai, bent jau sekmadieni tiek buvo.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Irgi nebloga ( o gal ir puiki) išeitisForelle rašė:Neturim Vyro tėvai kaime gyvena, bet braškių neaugina, o maniškiai tik sodą turi, bet irgi šiemet braškių neperdaugiausia ir vis laiko nėra nulėkt. Eisiu nusipirktRamunė rašė:Forelle, o kaimo ar neturit kuris nors, kad butu galima nuvaziuot ir savaitgali pagulet braskiu lysvej
Pas mus braskes kg - 5 litai, bent jau sekmadieni tiek buvo.
Tortas „Napoleonas“ su braškėmis
300 gr. miltų, 200gr grietinės, 1 pakelis margarino, 1 pakelis sviesto, puse bonkutės kondensuoto pieno, 1 stiklinė smulkiai kapotų žemės riešutų, 1/6 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, pusė stiklinės braškių tyrės, 70 gramų vidutinio dydžio braškių.
1. Sumaišyti miltus su atšaldytu margarinu iki vientisos masės. Pridėti grietinės ir taip pat išmaišyti. Tešlą išdalinti į 8 lygias dalis, suridenti į rutuliukus ir atšaldyti.
2. Rutuliukus atskirai iškočioti į plonus vienodo diametro blynus. Kepti orkaitėje ant sušlapinto metalinio pagrindo 250 Laipsnių temperatūroje kol blynai įgaus geltoną atspalvį. Išėmus iš orkaitės atšaldyti.
3.Kremo gamybai reikia suplakti sviestą iki vientisos masės po truputi į jį įdedant kondensuoto pieno. Pabaigoje reikia įdėti vanilinio cukraus ir viską permaišyti su braškių tyre.
4. Iškeptus blynus ištepti paruoštu kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto viršų ir šonus ištepti kremu ir apibarstyti keptais ir smulkintais žemės riešutais. Viršų papuoškite braškėmis
300 gr. miltų, 200gr grietinės, 1 pakelis margarino, 1 pakelis sviesto, puse bonkutės kondensuoto pieno, 1 stiklinė smulkiai kapotų žemės riešutų, 1/6 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, pusė stiklinės braškių tyrės, 70 gramų vidutinio dydžio braškių.
1. Sumaišyti miltus su atšaldytu margarinu iki vientisos masės. Pridėti grietinės ir taip pat išmaišyti. Tešlą išdalinti į 8 lygias dalis, suridenti į rutuliukus ir atšaldyti.
2. Rutuliukus atskirai iškočioti į plonus vienodo diametro blynus. Kepti orkaitėje ant sušlapinto metalinio pagrindo 250 Laipsnių temperatūroje kol blynai įgaus geltoną atspalvį. Išėmus iš orkaitės atšaldyti.
3.Kremo gamybai reikia suplakti sviestą iki vientisos masės po truputi į jį įdedant kondensuoto pieno. Pabaigoje reikia įdėti vanilinio cukraus ir viską permaišyti su braškių tyre.
4. Iškeptus blynus ištepti paruoštu kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto viršų ir šonus ištepti kremu ir apibarstyti keptais ir smulkintais žemės riešutais. Viršų papuoškite braškėmis
Paskutinį kartą redagavo Hazel 13 Bir 2007, 18:18, redaguota 4 kartą(us).