IŠ BRAŠKIŲ

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Bir 2007, 08:13

Jau p[ataisiau :? Reikės būt atidesnia ateityje :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Bir 2007, 08:13

Ramunė rašė:
tutsi rašė:skubiai reikia pagalbos kolektyvas :P Kas zinote,kaip isvirti braskiu dzema toki tirsta,butent dzema o ne uogiene :shock: GELBEKITE,UZVERTE BRASKEMIS :evil: :hypno:
Permalk mėsmale ir ilgai virk ant silpnos ugnies.
o kiek cukraus deti? 1 prie 1 :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Bir 2007, 08:21

tutsi rašė:
Ramunė rašė:
tutsi rašė:skubiai reikia pagalbos kolektyvas :P Kas zinote,kaip isvirti braskiu dzema toki tirsta,butent dzema o ne uogiene :shock: GELBEKITE,UZVERTE BRASKEMIS :evil: :hypno:
Permalk mėsmale ir ilgai virk ant silpnos ugnies.
o kiek cukraus deti? 1 prie 1 :shock:
Aš darau taip :
jei naudoju greitai, dedu litrui uogų maltų litrą be ketvirčio cukraus, o jei ilgesniam palaikymui - 1prie 1 :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Bir 2007, 08:30

supratau :roll: Uzjauskit kolektyvas,sendien kankinsiuos :cry: Jau bloga nuo tu braskiu,iki paryciu vakar sedejau,o dabar dar jauciu visa diena prie ju kankinsiuos,nes kazkas neturi proto,kai pasakai paskink braskiu,kiek ju paskinti :evil: Ar kilograma,ar du kibirus :cry:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 13 Bir 2007, 09:25

tutsi rašė:supratau :roll: Uzjauskit kolektyvas,sendien kankinsiuos :cry: Jau bloga nuo tu braskiu,iki paryciu vakar sedejau,o dabar dar jauciu visa diena prie ju kankinsiuos,nes kazkas neturi proto,kai pasakai paskink braskiu,kiek ju paskinti :evil: Ar kilograma,ar du kibirus :cry:
Paimčiau kibiriuką :) taip noriu braškių, o sodo neturim. Pas tėvus neprisiruošiam nuvažiuoti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Bir 2007, 09:48

o as jau nebenoriu :hypno:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Bir 2007, 10:04

As dar valgau, bet tuoj baigsis kilograminiai valgymai. Paskui ( spalio men) vel stenesiu, o kodel neatsivalgiau metams :twisted:
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 13 Bir 2007, 10:05, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Bir 2007, 10:05

Tutsi, tau uzuojauta begaline, bet oras palyginus normalus tokiems darbams - bent jau pas mus nekarsta ( kol kas) :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Bir 2007, 10:08

Forelle, o kaimo ar neturit kuris nors, kad butu galima nuvaziuot ir savaitgali pagulet braskiu lysvej :wink:

Pas mus braskes kg - 5 litai, bent jau sekmadieni tiek buvo.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Bir 2007, 10:34

Ramunė rašė:Tutsi, tau uzuojauta begaline, bet oras palyginus normalus tokiems darbams - bent jau pas mus nekarsta ( kol kas) :roll:
aha,oras tai liuksusinis,lietus lija,nekarsta :luks: Man toks oras idealus darbams :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Bir 2007, 12:34

tutsi rašė:
Ramunė rašė:Tutsi, tau uzuojauta begaline, bet oras palyginus normalus tokiems darbams - bent jau pas mus nekarsta ( kol kas) :roll:
aha,oras tai liuksusinis,lietus lija,nekarsta :luks: Man toks oras idealus darbams :wink:
Ir gamta su tavim solidarizuojasi :twisted:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 13 Bir 2007, 12:59

Ramunė rašė:Jau p[ataisiau :? Reikės būt atidesnia ateityje :twisted:
Taip ir maniau. :P Kai dar truputį atpigs braškės - bandysiu daryti.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 13 Bir 2007, 13:01

Ramunė rašė:Forelle, o kaimo ar neturit kuris nors, kad butu galima nuvaziuot ir savaitgali pagulet braskiu lysvej :wink:

Pas mus braskes kg - 5 litai, bent jau sekmadieni tiek buvo.
Neturim :( Vyro tėvai kaime gyvena, bet braškių neaugina, o maniškiai tik sodą turi, bet irgi šiemet braškių neperdaugiausia ir vis laiko nėra nulėkt. Eisiu nusipirkt

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Bir 2007, 13:41

Forelle rašė:
Ramunė rašė:Forelle, o kaimo ar neturit kuris nors, kad butu galima nuvaziuot ir savaitgali pagulet braskiu lysvej :wink:

Pas mus braskes kg - 5 litai, bent jau sekmadieni tiek buvo.
Neturim :( Vyro tėvai kaime gyvena, bet braškių neaugina, o maniškiai tik sodą turi, bet irgi šiemet braškių neperdaugiausia ir vis laiko nėra nulėkt. Eisiu nusipirkt
Irgi nebloga ( o gal ir puiki) išeitisPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 13 Bir 2007, 14:45

Tortas „Napoleonas“ su braškėmis

300 gr. miltų, 200gr grietinės, 1 pakelis margarino, 1 pakelis sviesto, puse bonkutės kondensuoto pieno, 1 stiklinė smulkiai kapotų žemės riešutų, 1/6 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, pusė stiklinės braškių tyrės, 70 gramų vidutinio dydžio braškių.

1. Sumaišyti miltus su atšaldytu margarinu iki vientisos masės. Pridėti grietinės ir taip pat išmaišyti. Tešlą išdalinti į 8 lygias dalis, suridenti į rutuliukus ir atšaldyti.

2. Rutuliukus atskirai iškočioti į plonus vienodo diametro blynus. Kepti orkaitėje ant sušlapinto metalinio pagrindo 250 Laipsnių temperatūroje kol blynai įgaus geltoną atspalvį. Išėmus iš orkaitės atšaldyti.

3.Kremo gamybai reikia suplakti sviestą iki vientisos masės po truputi į jį įdedant kondensuoto pieno. Pabaigoje reikia įdėti vanilinio cukraus ir viską permaišyti su braškių tyre.

4. Iškeptus blynus ištepti paruoštu kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto viršų ir šonus ištepti kremu ir apibarstyti keptais ir smulkintais žemės riešutais. Viršų papuoškite braškėmis
Paskutinį kartą redagavo Hazel 13 Bir 2007, 18:18, redaguota 4 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Bir 2007, 14:47

Tutsi Napoleonas po ... :oops: turėtų būti labai skanus su braškėmis :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Bir 2007, 17:50

Ramunė rašė:Tutsi Napoleonas po ... :oops: turėtų būti labai skanus su braškėmis :hubba:
sakiau,kad kada padarysiu,tik kantrybes :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Bir 2007, 18:02

tutsi rašė:
Ramunė rašė:Tutsi Napoleonas po ... :oops: turėtų būti labai skanus su braškėmis :hubba:
sakiau,kad kada padarysiu,tik kantrybes :roll:
Kad aš čia vienu metu suvariau, nepagalvojusi. :roll: :oops:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Bir 2007, 21:45

Oi dabar esu pas tevus ir prisivalgiau trintu braskiu su gretinele....sedziu dabar bamba isvertus prie kompo....soti ir patenkinta.
O mes braskiu nei konservuojam , nei verdam, tiesiog sutrinam su cukrum ir i saldymo kamera, taip kad ir ziema trintu braskiu su gretinele uzvalgom :hypno:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Bir 2007, 22:35

o as namuose nelaikau trintu,saldiklis ne itin didelis,tik du stalciai :evil: Kur tada parsiuka deciau kai nugnybia :shock: O braskiu trintu parsivezu ziema,nes anyta tuo pasirupina :valg: :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Bir 2007, 06:57

O aš saldau paprastai : truputį cukraus pudros irkameron. netrinu niekada :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 15 Bir 2007, 08:59

Ramunė rašė:O aš saldau paprastai : truputį cukraus pudros irkameron. netrinu niekada :roll:
Kad man paskui kai atsildai nepatinka kad jos istyzta, tai geriau sutrinu, ar tai ar tai istyzusios :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Bir 2007, 10:49

man irgi geriau,kai sutrintos-ir maziau vietos uzima :roll: o kad nesutyztu cielos braskes saldytos,reikia tinkamai rusi pasirinkti :wink: Yra tokiu,kurios nepakeicia savo busenos ir atitirbdytos :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Bir 2007, 13:14

Lilina rašė:
Ramunė rašė:O aš saldau paprastai : truputį cukraus pudros irkameron. netrinu niekada :roll:
Kad man paskui kai atsildai nepatinka kad jos istyzta, tai geriau sutrinu, ar tai ar tai istyzusios :P
Pabarstytos cukraus pudra - netyžta :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Bir 2007, 14:43

neteko girdeti tokio dalyko :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Bir 2007, 15:23

tutsi rašė:neteko girdeti tokio dalyko :merg2:
Anyta kažkur rado ( gal Valstiečių laikraštyje), pabandė ir man pasakė. Tai aš tik pernai taip dariau, o ji gal 3 metus. Viskas OK. Gali bet kam naudot :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Bir 2007, 19:01

zinosiu ir as dabar,ir kitiems pasakysiu :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 15 Bir 2007, 19:07

Mes irgi pudra barstom, ne tik braškes, bet ir kitas uogas ;) Tikrai padeda

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Bir 2007, 19:12

Forelle rašė:Mes irgi pudra barstom, ne tik braškes, bet ir kitas uogas ;) Tikrai padeda
Tiksliai, vyšnias ir j. serbentus irgi dariau taip pat. PasiteisinoPaveikslėlis
O mano mama mėlynes - nes akis baisiai saugo :P

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 15 Bir 2007, 19:31

Man atrodo, kas esu skaičiusi, jog uogos, valgomos su cukrumi, nebėra tokios sveikos kaip be jo. Cukrus kažkaip slopina gerąsias medžiagas. :merg2:

Skelbti atsakymą