GULIASAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
GULIASAI
Jau labai seniai valgiau guliaa, o taip noretusi, tik, deja, mazokai receptu zinau, o noretusi kazkokios ivairoves virtuveje Gal ka pasiulysite? Ir dar.. taip viskas butu vienoje vietoje
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Guliašas su šparaginėmis pupelėmis
Po 200 g jautienos, kiaulienos ir avienos ( o aš imu, kokią turiu ),
4 dideli svogūnai,
2 šaukštai sviesto ar margarino,
3 šaukštai aliejaus,
500 g šparaginių pupelių,
truputis miltų, druskos, pipirų, petražolių.
Mėsą supjaustome kubeliais ir apkepiname svieste ir aliejuje, sudedame pjaustytus svogūnus, truputį įpilame vandens ir teoškiname.
Pupeles nuplauname, nukarpome nosytes ir uodegytes, perliejame verdančiu vandeniu ir dedame į mėsą. Galima perpjauti per pusę. Įberiame prieskonių ir troškiname, kol mėsa ir pupelės suminkštės. Kad padažas būtų tąsus, įpilame truputį miltų.
Vietoj pupellių galima naudoti žaliąją papriką.
O pupelės geriausiai tinka geltonos.
Po 200 g jautienos, kiaulienos ir avienos ( o aš imu, kokią turiu ),
4 dideli svogūnai,
2 šaukštai sviesto ar margarino,
3 šaukštai aliejaus,
500 g šparaginių pupelių,
truputis miltų, druskos, pipirų, petražolių.
Mėsą supjaustome kubeliais ir apkepiname svieste ir aliejuje, sudedame pjaustytus svogūnus, truputį įpilame vandens ir teoškiname.
Pupeles nuplauname, nukarpome nosytes ir uodegytes, perliejame verdančiu vandeniu ir dedame į mėsą. Galima perpjauti per pusę. Įberiame prieskonių ir troškiname, kol mėsa ir pupelės suminkštės. Kad padažas būtų tąsus, įpilame truputį miltų.
Vietoj pupellių galima naudoti žaliąją papriką.
O pupelės geriausiai tinka geltonos.
Man skaniausias guliašas iš jautienos sprandinės.
Keptuvėje aliejuje pakepinu mėsytės gabalėlius, dedu žiedeliais svogūnus, prieskonius. Kai viskas apskrunda (nesudeginti ), apibarstau miltais, permaišau. Suverčiu į troškintuvą, užpilu sultiniu (kubelis, tirpintas virintame karštame vandenyje) ir į orkaitę geram pusvalandžiukui . Kai mėsytė suminkštėje, pilu apie 0,5 stiklinės grietinės ir išjungus visus karščius palieku pabrinkti.
Keptuvėje aliejuje pakepinu mėsytės gabalėlius, dedu žiedeliais svogūnus, prieskonius. Kai viskas apskrunda (nesudeginti ), apibarstau miltais, permaišau. Suverčiu į troškintuvą, užpilu sultiniu (kubelis, tirpintas virintame karštame vandenyje) ir į orkaitę geram pusvalandžiukui . Kai mėsytė suminkštėje, pilu apie 0,5 stiklinės grietinės ir išjungus visus karščius palieku pabrinkti.
Niekada nesakyk niekada!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Radau dar vieną receptą, bet nebandytą.
800 g kiaulienos mentės arba nugarinės,
2 šaukštai miltų,
80 g lašinių,
3-4 kadagio uogos,
kubelis sultinio,
juodos duonos riekelė,
stiklinė šviesaus alaus, druskos.
Mėsą supjaustyti kubeliais, apvolioti miltuose, pasūdyti, papipirinti. Lašinius susmulkinti ir išlydyti. Tada sudėti mėsą, apkepinti ją iš visų pusių ir užpilti alumi. Sudėti kadagio uogas, įberti paprikos, įdėti kubelį sultinio. Viską troškinti apie pusvalandį.
Duoną sutrupinti, įpilti padažo ( nuo mėsos), išmaišyti ir supilti įmėsą.
Valgome su grikių koše.
800 g kiaulienos mentės arba nugarinės,
2 šaukštai miltų,
80 g lašinių,
3-4 kadagio uogos,
kubelis sultinio,
juodos duonos riekelė,
stiklinė šviesaus alaus, druskos.
Mėsą supjaustyti kubeliais, apvolioti miltuose, pasūdyti, papipirinti. Lašinius susmulkinti ir išlydyti. Tada sudėti mėsą, apkepinti ją iš visų pusių ir užpilti alumi. Sudėti kadagio uogas, įberti paprikos, įdėti kubelį sultinio. Viską troškinti apie pusvalandį.
Duoną sutrupinti, įpilti padažo ( nuo mėsos), išmaišyti ir supilti įmėsą.
Valgome su grikių koše.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Naminis guliašas
600 g jautienos,
300 g svogūnų,
2 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas maltų saldžiųjų paprikų,
1 lauro lapelis,
3/8 mėsos sultinio,
druskos, pipirų, miltų, sviesto.
Mėsą supjaustyti 3 cm gabaliukaisir kepti keptuvėje, sudėti nemažais kubeliais supjaustytus svogūnus, paprikų miltelius, įdėti lauro lapelį, supilti sultinį ir pakaitinti. Įdėti drus, pipirų ir troškinti, kol suminkštės.Likus maždaug 10 min. iki troškinimo pabaigos sudėti sviestą ir miltus.
Tinka : makaronai, bulvės, bulvių kukuliai.
600 g jautienos,
300 g svogūnų,
2 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas maltų saldžiųjų paprikų,
1 lauro lapelis,
3/8 mėsos sultinio,
druskos, pipirų, miltų, sviesto.
Mėsą supjaustyti 3 cm gabaliukaisir kepti keptuvėje, sudėti nemažais kubeliais supjaustytus svogūnus, paprikų miltelius, įdėti lauro lapelį, supilti sultinį ir pakaitinti. Įdėti drus, pipirų ir troškinti, kol suminkštės.Likus maždaug 10 min. iki troškinimo pabaigos sudėti sviestą ir miltus.
Tinka : makaronai, bulvės, bulvių kukuliai.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 09 Geg 2007, 13:23, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Skubančiųjų guliašas
400 g konservuotos jautienos,
4 svogūnai,2 raudonosir 2 žalios paprikos,
2 šaukštai aliejaus, 1 šaukštelis maltos saldžios paprikos,
1/4 l pomidorų sulčių,
druskos, j. pipirų,sultinio kubelis, konservuotų kukurūzų arba žirnelių,
ketčupo.
Mėsą supjaustyti kubeliais, svogūnus - žiedeliais, paprikas - šiaudeliais, viską troškinti dengtoje keptuvėje, sudėti prieskonius, sultinio kubelį, sultis. Pabaigoje suberti kukurūzus, sukrėsti ketčupą ir dar šiek tiek patroškinti.
Šiandien tikrai pasidarysiu pusę normos paragaut
400 g konservuotos jautienos,
4 svogūnai,2 raudonosir 2 žalios paprikos,
2 šaukštai aliejaus, 1 šaukštelis maltos saldžios paprikos,
1/4 l pomidorų sulčių,
druskos, j. pipirų,sultinio kubelis, konservuotų kukurūzų arba žirnelių,
ketčupo.
Mėsą supjaustyti kubeliais, svogūnus - žiedeliais, paprikas - šiaudeliais, viską troškinti dengtoje keptuvėje, sudėti prieskonius, sultinio kubelį, sultis. Pabaigoje suberti kukurūzus, sukrėsti ketčupą ir dar šiek tiek patroškinti.
Šiandien tikrai pasidarysiu pusę normos paragaut
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Maltos mėsos guliašas
5 svogūnai,
300 g faršo,
3 šaukštai aliejaus,
500 g bulvių,
350 g moprkų,
400 ml sultinio,
guliašo prieskonių, kapotų petražolių,
150 g šaldytų žirnelių,
1 šaukštas pomidorų tyrs.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, patroškiname, sudedam mėsą ir kepam maišant, kad mėsa būtų biri.
Morkas ir bulves nuskusti, supjaustyti kubeliais, sudėti į mėsą ir pakepinti apie 3 min. Tada supilti suyltinį, pagardinti prieskoniais ir apie 10 min troškinti uždengus.Likus 5 min iki pabaigos sudėti žirnelius, pomidorų tyrę, pasūdyti, pagardinti grietine.Pabaigoje suberti kapotas petražoles.
5 svogūnai,
300 g faršo,
3 šaukštai aliejaus,
500 g bulvių,
350 g moprkų,
400 ml sultinio,
guliašo prieskonių, kapotų petražolių,
150 g šaldytų žirnelių,
1 šaukštas pomidorų tyrs.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, patroškiname, sudedam mėsą ir kepam maišant, kad mėsa būtų biri.
Morkas ir bulves nuskusti, supjaustyti kubeliais, sudėti į mėsą ir pakepinti apie 3 min. Tada supilti suyltinį, pagardinti prieskoniais ir apie 10 min troškinti uždengus.Likus 5 min iki pabaigos sudėti žirnelius, pomidorų tyrę, pasūdyti, pagardinti grietine.Pabaigoje suberti kapotas petražoles.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Guliašas
Na man jis nelabai guliašas, bet jei taip jau rašo
500 g neriebios kiaulienos,
300 g virtų ryžių,
6 paprikos ( po 2 kiekvienos spalvos),
1 kons. pparika,
1 agurkas,
2 rauginti agurkai,
3 - 4 pomidorai,
3 šaukštai pomidorų padažo,
3 šaukštai sviesto,
3 svogūnai,
saldžios paprikos ir čili miltelių, pipirų, druskos.
Visas daržoves supjaustyti 3 cm ilgio juostelėmis, suberti į troškintuvą, įpilti 2 stiklines vandens, įdėti pusę sviesto, uždengti ir troškinti.
Likusiame svieste pakepinti kiaulieną, supjaustytą pailgais gabalėliais.
Kai daržovė suminkštės, sudėti mėsą ir kartu troškinti, kol dar liks šiek tiek sutirštėjusio padažo. Tada suberti prieskonius ir pomidorų padažą.
Na man jis nelabai guliašas, bet jei taip jau rašo
500 g neriebios kiaulienos,
300 g virtų ryžių,
6 paprikos ( po 2 kiekvienos spalvos),
1 kons. pparika,
1 agurkas,
2 rauginti agurkai,
3 - 4 pomidorai,
3 šaukštai pomidorų padažo,
3 šaukštai sviesto,
3 svogūnai,
saldžios paprikos ir čili miltelių, pipirų, druskos.
Visas daržoves supjaustyti 3 cm ilgio juostelėmis, suberti į troškintuvą, įpilti 2 stiklines vandens, įdėti pusę sviesto, uždengti ir troškinti.
Likusiame svieste pakepinti kiaulieną, supjaustytą pailgais gabalėliais.
Kai daržovė suminkštės, sudėti mėsą ir kartu troškinti, kol dar liks šiek tiek sutirštėjusio padažo. Tada suberti prieskonius ir pomidorų padažą.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (19.23 KiB) Peržiūrėta 3839 karus(ų)