GULIASAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

GULIASAI

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 20:44

Jau labai seniai valgiau guliaa, o taip noretusi, tik, deja, mazokai receptu zinau, o noretusi kazkokios ivairoves virtuveje :roll: Gal ka pasiulysite? Ir dar.. taip viskas butu vienoje vietoje :roll: :lol: 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Geg 2007, 10:23

as tai labai paprastai visa laika darau klasikini,nezinau guliaso su navarotais :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Geg 2007, 22:01

Guliašas su šparaginėmis pupelėmis

Po 200 g jautienos, kiaulienos ir avienos ( o aš imu, kokią turiu :wink: ),
4 dideli svogūnai,
2 šaukštai sviesto ar margarino,
3 šaukštai aliejaus,
500 g šparaginių pupelių,
truputis miltų, druskos, pipirų, petražolių.

Mėsą supjaustome kubeliais ir apkepiname svieste ir aliejuje, sudedame pjaustytus svogūnus, truputį įpilame vandens ir teoškiname.
Pupeles nuplauname, nukarpome nosytes ir uodegytes, perliejame verdančiu vandeniu ir dedame į mėsą. Galima perpjauti per pusę. Įberiame prieskonių ir troškiname, kol mėsa ir pupelės suminkštės. Kad padažas būtų tąsus, įpilame truputį miltų.

Vietoj pupellių galima naudoti žaliąją papriką.
O pupelės geriausiai tinka geltonos.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Geg 2007, 11:07

o ar siuo metu buna parduotuveje sparaginiu :shock:

Vika
Naujokas
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: 30 Lap 2006, 16:24
Pliusai: 0
Miestas: Panevėžys

Standartinė Vika » 03 Geg 2007, 11:25

Man skaniausias guliašas iš jautienos sprandinės.
Keptuvėje aliejuje pakepinu mėsytės gabalėlius, dedu žiedeliais svogūnus, prieskonius. Kai viskas apskrunda (nesudeginti :twisted: ), apibarstau miltais, permaišau. Suverčiu į troškintuvą, užpilu sultiniu (kubelis, tirpintas virintame karštame vandenyje) ir į orkaitę geram pusvalandžiukui :) . Kai mėsytė suminkštėje, pilu apie 0,5 stiklinės grietinės ir išjungus visus karščius palieku pabrinkti.
Niekada nesakyk niekada!

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Geg 2007, 11:47

net seile nutyso :hubba:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 03 Geg 2007, 17:52

Nežinau kodėl, bet aš nelabai mėgstu jautieną... :roll: man jos kvapas nepatinka :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Geg 2007, 18:21

bet sveikiau nei kiauliena :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2007, 19:30

O man aviena nelabai patinka, kažkoks kvapelis yra. :roll: O jautieną ir veršieną tinkamai paruošus, pamarinavus - kvapas beveik dingsta :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Geg 2007, 20:06

aha,man irgi aviena nelabai :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Geg 2007, 17:20

Radau dar vieną receptą, bet nebandytą.

800 g kiaulienos mentės arba nugarinės,
2 šaukštai miltų,
80 g lašinių,
3-4 kadagio uogos,
kubelis sultinio,
juodos duonos riekelė,
stiklinė šviesaus alaus, druskos.

Mėsą supjaustyti kubeliais, apvolioti miltuose, pasūdyti, papipirinti. Lašinius susmulkinti ir išlydyti. Tada sudėti mėsą, apkepinti ją iš visų pusių ir užpilti alumi. Sudėti kadagio uogas, įberti paprikos, įdėti kubelį sultinio. Viską troškinti apie pusvalandį.
Duoną sutrupinti, įpilti padažo ( nuo mėsos), išmaišyti ir supilti įmėsą.
Valgome su grikių koše.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Geg 2007, 17:30

o tai cia guliasas :shock: ar seip gabalas :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Geg 2007, 20:22

Paveikslėlis Nesupratau, kodėl gabalas. Juk reikia gabaliukais supjaustyti mėsą.Paveikslėlis O gal man jau su humoro jausmu prastokaiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Geg 2007, 20:25

taigi as pajuokavau is neturejimo kas veikti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Geg 2007, 20:31

Taigi ne visiems viskas daeina iš kartoPaveikslėlis O aš puoliau tikrint, ar viskas teisingai surašyta Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Geg 2007, 14:53

gerai,kad neprarandi budrumo :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 13:21

Naminis guliašas
600 g jautienos,
300 g svogūnų,
2 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas maltų saldžiųjų paprikų,
1 lauro lapelis,
3/8 mėsos sultinio,
druskos, pipirų, miltų, sviesto.

Mėsą supjaustyti 3 cm gabaliukaisir kepti keptuvėje, sudėti nemažais kubeliais supjaustytus svogūnus, paprikų miltelius, įdėti lauro lapelį, supilti sultinį ir pakaitinti. Įdėti drus, pipirų ir troškinti, kol suminkštės.Likus maždaug 10 min. iki troškinimo pabaigos sudėti sviestą ir miltus.

Tinka : makaronai, bulvės, bulvių kukuliai.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 09 Geg 2007, 13:23, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 13:22

Jeigu vietoj sviesto dėsime grietinę, jau pasigaminsime

Guliašą su grietine Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 13:28

Skubančiųjų guliašas

400 g konservuotos jautienos,
4 svogūnai,2 raudonosir 2 žalios paprikos,
2 šaukštai aliejaus, 1 šaukštelis maltos saldžios paprikos,
1/4 l pomidorų sulčių,
druskos, j. pipirų,sultinio kubelis, konservuotų kukurūzų arba žirnelių,
ketčupo.

Mėsą supjaustyti kubeliais, svogūnus - žiedeliais, paprikas - šiaudeliais, viską troškinti dengtoje keptuvėje, sudėti prieskonius, sultinio kubelį, sultis. Pabaigoje suberti kukurūzus, sukrėsti ketčupą ir dar šiek tiek patroškinti.

Šiandien tikrai pasidarysiu pusę normos paragaut :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 13:31

Kiaulienos guliašas su agurkais
Ramunė rašė:Naminis guliašas
Tinka : makaronai, bulvės, bulvių kukuliai.
Viskas tas pats, tik mėsa - kiauliena. Likus minutei iki troškinimo pabaigos sudedame šiaudeliais supjaustytus konservuotus ar raugintus agurkus ir užberiame mairūno.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 14:11

i mesa sudeti ta agurka :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 14:38

Taip, visai pabaigoj, patroškint kokias 3 min ir valgyt. :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 14:49

gera mintis,reiks pameginti,kai guliasa susiruosiu gaminti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2007, 17:01

Maltos mėsos guliašas

5 svogūnai,
300 g faršo,
3 šaukštai aliejaus,
500 g bulvių,
350 g moprkų,
400 ml sultinio,
guliašo prieskonių, kapotų petražolių,
150 g šaldytų žirnelių,
1 šaukštas pomidorų tyrs.

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, patroškiname, sudedam mėsą ir kepam maišant, kad mėsa būtų biri.
Morkas ir bulves nuskusti, supjaustyti kubeliais, sudėti į mėsą ir pakepinti apie 3 min. Tada supilti suyltinį, pagardinti prieskoniais ir apie 10 min troškinti uždengus.Likus 5 min iki pabaigos sudėti žirnelius, pomidorų tyrę, pasūdyti, pagardinti grietine.Pabaigoje suberti kapotas petražoles.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2007, 17:04

Esu dariusi, visai skanu, Na, guliašu vadinti nesinori. PaveikslėlisBet aš dar dedu česnako ir brokolių arba kalafiorų žiedynų. Pabandykit : greita, skanu, sotu. Ypač, kai reikia faršo likučius sunaudoti, o lazanijos nesinoriPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Geg 2007, 17:11

geras :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Geg 2007, 12:50

Guliašas

Na man jis nelabai guliašas, bet jei taip jau rašo :roll:

500 g neriebios kiaulienos,
300 g virtų ryžių,
6 paprikos ( po 2 kiekvienos spalvos),
1 kons. pparika,
1 agurkas,
2 rauginti agurkai,
3 - 4 pomidorai,
3 šaukštai pomidorų padažo,
3 šaukštai sviesto,
3 svogūnai,
saldžios paprikos ir čili miltelių, pipirų, druskos.

Visas daržoves supjaustyti 3 cm ilgio juostelėmis, suberti į troškintuvą, įpilti 2 stiklines vandens, įdėti pusę sviesto, uždengti ir troškinti.
Likusiame svieste pakepinti kiaulieną, supjaustytą pailgais gabalėliais.
Kai daržovė suminkštės, sudėti mėsą ir kartu troškinti, kol dar liks šiek tiek sutirštėjusio padažo. Tada suberti prieskonius ir pomidorų padažą.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (19.23 KiB) Peržiūrėta 3839 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Geg 2007, 13:20

i plova daugiau panasu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Geg 2007, 13:23

Man - tai lyg plovas, lyg troškinys...
Bet receptainėje rašo, kad guliašasPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Geg 2007, 14:33

tegul bus guliasas,kaip pavadinsi,taip nepagadinsi :wink:

Skelbti atsakymą