FIRMINIS PATIEKALAS

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

FIRMINIS PATIEKALAS

Standartinė Hazel » 17 Bir 2007, 10:02

Tikriausiai kiekvienas turi savo firminį patiekalą. Paveikslėlis
taigi, šiame skyrelyje galėtume juos parašyti ir pasidalinti su kitais ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: FIRMINIS PATIEKALAS

Standartinė Ramunė » 17 Bir 2007, 12:43

Hazel rašė:Tikriausiai kiekvienas turi savo firminį patiekalą. Paveikslėlis
taigi, šiame skyrelyje galėtume juos parašyti ir pasidalinti su kitais ;)
Mano firminiai jau sudėti prie "Kaip kas gamina"

1. "Sekmadienio nugarinė"
2. "Atsarginis kepsnys"
3. " Karbonadas patalėlyje"
4. "Silkė su vyšniomis ir šokoladu"

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Bir 2007, 12:45

Dar užmiršau pridėt, kad mano firminiai yra Kalėdinis - kelmas, kurį dariau šiemet ir prieš Velykas ir Velykų zuikutis.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 17 Bir 2007, 17:38

o as dabar galvoju, koks mano firminis patiekalas... Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 17 Bir 2007, 17:41

VIŠTŲ SPARNELIAI SU MEDUMI
8 vištos sparnelių,
Gabaliuko šviežio imbiero arba šaukštelio malto,
Apelsino,
2 šaukštų medaus,
2 šaukštelių sojos padažo,
3 skiltelių česnako,
Šaukštelio garstyčių,
3 šaukštų aliejaus,
Druskos, pipirų

Imbierą nuskutame, smulkiai sutarkuojame. Išspaudžiame apelsino sultis. Sparnelių galiukus nukerpame (liks sultiniui), įdedame į aliejumi išteptą skardą. Puodelyje gerai ištriname medų, sojos padažą, sutraiškytą česnaką, apelsino sultis, garstyčias, imbierą, pasūdome, papipiriname. Palaistome sparnelius šia tyre. Apipilame likusiu aliejumi, skardą uždengiame folija. Kepame orkaitėje kol suminkštės ir gražiai parus.

ilgai masciusi parasiau sita Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 17 Bir 2007, 17:53

kaip galejau pamirsti LAZANIJA Paveikslėlis ja tai tkrai daznai darau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Bir 2007, 19:34

Šiaip tai yra daug valgių, kuriuos darau dažnai. Bet čia pavardinau tuos, kurių svečiai ar kolegos užsiprašo prieš užsukdami. :lol:

Tisa, dabar jau draugės iš kavos klubo jau paklausia ir apie jogurtinį bokštelį. Bet anksčiau saldumynai - ne mano sritis buvo :wink: Ir dabar dar neįsisavinta, tik drąsiau joje jaučiuosiPaveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 17 Bir 2007, 19:47, redaguota 2 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Bir 2007, 19:44

Dar prisiminiau, kad vyro brolis visada prašo " Silkės laivelių" .

Bet rašyti neapsimoka, nes irgi su nuotraukom yra sudėta.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 17 Bir 2007, 20:48

o koks cia kavos klubas? Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Bir 2007, 21:57

koks gali buti klubas pas pedagogus :laugh: kavos pagerimu :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Bir 2007, 21:58

o del patiekaliuko reiketu pagalvoti :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Bir 2007, 22:28

Taip ir neradau kur as cia savo zuvi patale idejau.
Darau stai toki.

Žuvies filė patalė

bulvės, papjaustyt rutuliukais
Žuvies filė, arba stambiai papjastyta koki upėtaki padėti ant keptuvės dugno, apibarstyti prieskoniais, užberti bulvių, tolygiai paskirstyt, padruskinti, ant viršaus viską dosniai užtepti majonezo sluoksniu....uždengti dangčiu ir troškinti. Skanaus :)

Cia siaip mano mamos firminis patiekalas, bet manau ji nesupyks del autoriniu teisiu :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Bir 2007, 22:35

tutsi rašė:koks gali buti klubas pas pedagogus :laugh: kavos pagerimu :wink:
Mes gyvos, jaunos mergaitės. Taigi ne vien kavos pagėrimas : vyram kauliukus ( ir ne tik saviem ) kai panarstom - net žagsi :twisted: O ir prie kavos susiorganizuojam :P Pedagogės superinės :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Bir 2007, 22:40

Lilina rašė:Taip ir neradau kur as cia savo zuvi patale idejau.
Darau stai toki.

Žuvies filė patalė

bulvės, papjaustyt rutuliukais
Žuvies filė, arba stambiai papjastyta koki upėtaki padėti ant keptuvės dugno, apibarstyti prieskoniais, užberti bulvių, tolygiai paskirstyt, padruskinti, ant viršaus viską dosniai užtepti majonezo sluoksniu....uždengti dangčiu ir troškinti. Skanaus :)

Cia siaip mano mamos firminis patiekalas, bet manau ji nesupyks del autoriniu teisiu :P
Kažkur jis buvo. bet labai jau skanu, aš man rodos per kažkurį pasniką dariau.Paveikslėlis Ačiū, kad priminei :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 09:18

Ramunė rašė:
tutsi rašė:koks gali buti klubas pas pedagogus :laugh: kavos pagerimu :wink:
Mes gyvos, jaunos mergaitės. Taigi ne vien kavos pagėrimas : vyram kauliukus ( ir ne tik saviem ) kai panarstom - net žagsi :twisted: O ir prie kavos susiorganizuojam :P Pedagogės superinės :lol:
as jau neisdaviau visu paslapciu,o tu kaip per ispazinti :laugh:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 18 Bir 2007, 09:28

Esu didelė žuvies mėgėja, tai darau tokį firminį žuvies apkepą, labai panašų į Lilinos.Jau kažkur buvau rašiusi, tik nerandu kur.

Žuvį papriekoniavusi iškepu gabaliukais, išsiverdu bulves. Į keptuvo dugną pripjaustau bulvių "pinigėliais" arba kaip kas mėgsta. Ant bulvių pridedu jau iškeptos žuvies nemažai, grybų pakepintų sluoksnelį užmetu. Tada keptuvėje prisikepu svogūno, virtos morkos nemažai, uždedu pomidorų padažo, žuvies prieskonių, ir apkloju žuvį. Sutarkuoju fermentinį sūrį, sumaišau su majonezu, ir apdedu viršų. Kišu į orkaitę, kadangi viskas jau kepta ir virta, tai orkaitėje laikau kol gražiai apkepa viršus. Nu apkepas nepaprastai skanus.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 10:30

turetu buti skanu :hubba:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 21 Bir 2007, 19:29

O aš neturiu savo firminio patiekalo. :roll: Stengiuosi išbandyti vis kažką naujesnio.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 08:43

Ligita rašė:O aš neturiu savo firminio patiekalo. :roll: Stengiuosi išbandyti vis kažką naujesnio.
o mano firminis patiekalas yra silke su pomidorais ir silke su kiausiniais ir citrinomis,bet jau neberasysiu,nes yra receptai prie silkiu :roll: O del mesos patiekalu,reiketu pamastyti :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 09:07

Silkė su kiaušiniu ir citrina -Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 09:33

kaip faina,kad ir tau patiko :luks:

avinuke

Standartinė avinuke » 22 Bir 2007, 10:58

Visu pirma labukas visoms ;)
Skelsiu ir as savo firmini receptuka. berods nemaciau cia tokio...
[b]Vistiena su pievagrybiai grietineles padaze [/b]
400 gr vistienos file
150 gr pievagrybiu
svogunas
200 ml grietineles
druska, pipirai, aliejus
vistos mesyte supjaustyt kubliais ir pakept. tada sudeti smulkiai pjaustyta svoguna ir pakept kol jis suminkstes. tada deti pievagrybius (jei dideli, tai siek tiek pasmulkint). dar siek tiek pakepus supilti grietinele, deti pagal skoni druskos ir pipiriuku.
niam niam :cook3:

avinuke

Standartinė avinuke » 22 Bir 2007, 11:01

pamirsau paminet, kad sita patiekala valge netgi mano berniukas, kuris nemegsta nei pievagrybiu, nei paprastu grybu... kvapas suviliojo, tai isdriso paragaut. paskui dar du kartus pakartot paprase :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 11:09

MAN IRGI ATRODO,KAD CIA TURETU BUTI SKANU :hubba: Nors ir nemegstu pievagrybiu :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 11:18

avinuke rašė:Visu pirma labukas visoms ;)
Skelsiu ir as savo firmini receptuka. berods nemaciau cia tokio...
[b]Vistiena su pievagrybiai grietineles padaze [/b]
400 gr vistienos file
:cook3:
Paveikslėlis Tikrai skanu :P

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Bir 2007, 11:56

Na ir aš įmesiu savo firminius :D

ŠEPARDO PYRAGAS

500 g faršo
1 v. š. aliejaus
1 didelė supjaustyta kubeliais svogūno galvutė
2 - 3 skiltelės susmulkinto česnako,
1 tarkuota morka
200 ml šaldytų žirnelių (as dedu saldytu grybu,svieziu pievagrybiu arba paprikos)
2 v. š. miltų
1 v. š. kecupo
keli saukstai majonezo(nebutinai, bet man skaniau )
200 ml jautienos ar vištienos sultinio
druskos
pipirų
petražolių

bulvių košės (pagal mėgiamą receptą)
200 g fermentinio sūrio

Įkaitintame aliejuj apkepam faršą, svogūnus, česnakus ir morkas, kol daržovės suminkštės. Beriam miltus, druską, pipirus, išmaišom ir pakepinam 2 - 3 min. Pilam sultinį, dedam pomidorų padažą ir verdam, kol padažas sutirštės (jei mėgstate skystesnį padažą, įpilkite šiek tiek vandens). Suberti žirnelius (paprika arba grybus), petražoles ir dar kelias minutes pakaitinti.
Pilti paruoštą masę į kepimo indą. Ant viršaus paskleisti bulvių košę, užberti tarkuoto sūrio, as dar uzdedu kelis saukstus majonezo.
Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25 - 30 min., kol sūris apskrus


skanaus

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Bir 2007, 12:00

na ir dar vienas :D
FARŠO IR GRYBŲ VYNIOTINIS

Produktai:
500g faršo
druskos
pipirų
kvapiųjų pipirų
2-3 virtos bulvės
1 kiaušinis
1 svogūnas
1 petražolės šaknis
1 stiklinė troškintų grybų
0,5 stiklinės sultinio arba pieno
2-3 šaukštai grietinės
vandens
Receptas:
faršą sumaišyti su prieskoniais, grūstomis bulvėmis, kiaušiniu, smulkintu svogūnu, petražolės šaknimi, grybais. Įpilti šiek tiek sultinio arba pieno. Gerai išminkyti ir iš masės padaryti vyniotinį. Jį dėti į kepimo formą, aptepti grietine ir kepti 1 valandą . nuolat palaistyti vandeniu arba sultiniu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 12:01

Net negirdėtas receptas ( bent jau man :roll: ) Bet skaniai skaitosiPaveikslėlis
Įtrauksiu į būtinų bandymų sąrašiuką :P DėkuiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 12:21

tikrai turetu buti skanu :luks:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Bir 2007, 13:00

Skanaukite , mielosios , į sveikatėlę :D

Skelbti atsakymą