EGZOTIŠKI PATIEKALAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

EGZOTIŠKI PATIEKALAI

Standartinė Hazel » 26 Vas 2007, 17:40

Ieškojau internete egzotiškų, neįprastų patiekalų receptų, bet visi tokie įmantrūs:reikia sraigų, dar kažkokių negirdėtais pavadinimais produktų... :shock: Pasiūlykit kokį tikrai egzotišką patiekalą, bet kad jo gamyba būtų iš žinomų produktų (jei tai įmanoma :D )
Paskutinį kartą redagavo Hazel 12 Kov 2007, 12:11, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 26 Vas 2007, 17:42

Va radau čia tokią nesąmonė, bet gal kuri susidomės ;) (girdėjau, jog šį patiekalą labai mėgsta dainininkė Ruslana )
Lašiniai meduje (kažkaip net nupurto toks pavadinimas :D )

Kiekis : 10 porcijų
0,5 kg sūdytų lašinių
60 g druskos
30 g cukraus
100 g medaus
3-4 lauro lapeliai
10 žirnelių juodųjų pipirų
truputis baziliko

Užvirti 1l vandens, suberti druską, cukrų, virinti 5 minutes. Nuimti nuo ugnies, įpilti pusę medaus ir maišyti kol ištirps. Uždengti dangčiu ir leisti atvėsti 5 minutes.Paskui įdėti į marinatą lašinius ir uždengus leisti visiškai ataušti. Kai mišinys atšals išimti lašinius, marinatas turėtų nuvarvėti arba tiesiog ranškluoščiu nuvalykite. Ištepkite lašinius likusiu medumi, įviniokite į foliją ir įdėkite į šaldytuvą vienai valandai.Į stalą pateikti su degtine ir raugintais agurkais. :roll:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 26 Vas 2007, 17:44

:shock: Neišdrįsių tokių pagaminti :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Vas 2007, 18:44

daug ko teko ragauti,bet lasiniu su medumi.... 078 tikrai nemeginsiu :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Vas 2007, 19:41

Aš labai greitai išmėginu visokais čia surastas naujoves.Bet šito - gal ačiū :aciu1:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 26 Vas 2007, 21:14

tutsi rašė:daug ko teko ragauti,bet lasiniu su medumi.... 078 tikrai nemeginsiu :evil:
Esu girdėjęs tokių atvėjų, kaip raugintus agurkus su medumi valgė :roll:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Vas 2007, 22:06

Žali jauni agurkėliai - fantastika su medumi.Tai gal ir šviežiai rauginti - nieko :roll:

Šiaip tai skonis - labai jau individualu. Lašiniai su obuoliene, silkė su uogiene ir šokoladu... :?

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 27 Vas 2007, 01:19

Jei jau cia pradejote apie keiostus drinius... taiir as prisidesiu :lol: Neisivaizduoju, kaip tai galejau valgyti :shock: , bet valgydavau kartais:
supjaustydavau pundeli svogunu laisku ir sumaiosydavai su keliais saukstai... OBUOLIU KOSES. Ira toki misinuka tepdavaus ant juodos duonos. kaip jums mano vaikiskas gurmanumas?
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Vas 2007, 09:01

Valgiau ir aš ankstyvoj paauglystėj taip. O kartais dar ir česnako privarydavau :roll: O kaip skanu buvo, mama net žiūrėt nagalėjo :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Vas 2007, 09:30

nu taip.......skoniui nera ribu :hypno:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Vas 2007, 12:34

Taigi, kad nėr... Bet dabar tų gardumynų tai nė su pištalietu neįbruktų

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Vas 2007, 16:27

:laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 02 Kov 2007, 00:53

Va va, ir as jau kazkaip dvejociau tokiu ¨gardumynu¨ ragauti ar net gaminti del kitu :laugh:
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 11 Kov 2007, 10:32

Afrikos sklindžiai (Aliejuje kepti bananai tešloje)

6 bananai
125 g kvietinių miltų
125 g ryžių dribsnių
2 kiaušiniai
2 stiklinės pieno
aliejaus kepimui
0,5 šaukštelio cinamono
druskos


Ryžių dribsnius sumalti (į miltus) kavai malti malūnėlyje ir išmaišyti su kvietiniais miltais. Įmušti kiaušinius, suberti cinamoną, žiupsnelį druskos ir, palaipsniui, pilant pieną, sutrinti į vientisą masę (geriausia plaktuvu). Tešlą 1 val. palaikyti šaltoje vietoje.

Bananus nuplauti, nulupti, perpjauti išilgai ir pusiau. Kiekvieną puselę panardinti į tešlą ir kepti kaip spurgas, giliame inde, labai karštuose riebaluose. Kai apskrus - išimti, nuvarvinti riebalus ant sugeriamojo popieriaus, pabarstyti cukraus pudra ir tuoj pat patiekti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Kov 2007, 10:44

Hazel rašė:Afrikos sklindžiai (Aliejuje kepti bananai tešloje)

.
Labai skanūs tie blyneliai, tik, kadangi tingėjau užsiimti dribsnių malimu :oops: , nusipirkau ryžių miltų. :P Bet manau, per daug nesugadinau, buvo labai-labai skanu :luks:
Ir dar galima valgyti su plakta grietinėle arba ledais :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2007, 10:34

o dar buna ryziu miltu :shock: ,o ka dar is ju galima daryti? :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Kov 2007, 11:42

dabar visko yra. Kartais nebuna pinigu :wink: O gaminti viska galima : blynus, skrylius, lietinius, koldunu tesla. Skonis kitas, naujas ir patiekalas.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2007, 11:50

o akys nesusiaures,jei viska darysiu is ryziu :shock: ........... :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Kov 2007, 11:54

tutsi rašė:o akys nesusiaures,jei viska darysiu is ryziu :shock: ........... :laugh:
Prie imbiero yra Lilinos receptas, kaip pasididint akis. :lol: Galesi pasinaudot bedos atveju :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2007, 12:01

bet is dalies,gerai siauros akys-smelio vejas nepripusto :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Kov 2007, 12:37

Šiaip medus daugeliuose patiekalose naudojamas kaip prieskonis. Tai ant tokio kiekio lašiniu tik 100gr medaus suteiks tik lengvą salstelejusį prieskonį. Gal ir išbandysiu kaip nors :) Aš čia apie lašinius su medumi.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2007, 12:47

jei nevalgo seima lasiniu,tai gali ir visa kila medaus uztepti,vis tiek nevalgys :oops:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 13 Kov 2007, 16:12

Korėjietiškas nektarinų desertas

2 nektarinai,
60 g krekerių,
50 g pieniško šokolado,
1 š medaus,
1 arb š malto kardamono(nors aš jo nededu, tačiau recepte parašyta)
1 kiaušinio baltymas,
1 š apelsino žievelės drožlių,
2 stiklinės balto vyno,
1 š cukraus pudros,
Grietinėlė,

Įdarui krekerius bei šokoladą tarkuojame ant tarkos ir sumaišome su apelsino drožlėmis, medumi, kardamonu, ir lengvai suplaktu kiaušinio baltymu. Nektarinus perpilame verdančiu vandeniu, nuimame odeles, perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Į nektarinų puseles dedame po kelis šaukštelius įdaro, sudedame vaisius į skardą ar nedidelę formą, užpilame vynu, sumaišytu su cukraus pudra ir, apie 30 minučių, kepame 200 °С orkaitėje. Patiekiant ant vaisių užpilame likusį nuo kepimo sirupą bei užpurškiame plakta grietinėle.
Paskutinį kartą redagavo Hazel 13 Kov 2007, 16:22, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2007, 16:15

o kur dar naudojamas kardamonas :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Kov 2007, 22:30

Aš į kavą dedu.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 14 Kov 2007, 00:15

Mano sesuo, ta kuri nekencia prieskoniu :lol: (pasirodo, kai kuriuos megsta, bet is tokios gausos prieskoniu, mazia kurie jai patinka), kardamona deda i sausainius ir labai skanus tie sausainiai gaunasi :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Kov 2007, 11:09

Lilina rašė:Aš į kavą dedu.
o jis maltas turi buti? As dar nuo senu laiku turiu,tai jis nemaltas,gal ji reikia sumalti :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Kov 2007, 11:15

Tai kad yra kaip maltas išdžiovintas prieskonis parduodamas ir kai kava verdu tai įberiu žiupsnelį kardamono ir žiupsnelį imbero. Man skanu :P Pavaišinau kažkada anytą kava su kardamonu, tai susirauke visa ... jai nepatiko.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Kov 2007, 11:30

as nemalto jo turiu nuo tu laiku,kai tevas mesos kombinate dirbo,tai jis pas mane nemaltas :oops:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 15 Kov 2007, 10:18

Lilina rašė:Šiaip medus daugeliuose patiekalose naudojamas kaip prieskonis. Tai ant tokio kiekio lašiniu tik 100gr medaus suteiks tik lengvą salstelejusį prieskonį. Gal ir išbandysiu kaip nors :) Aš čia apie lašinius su medumi.
Drasuole :laugh:

Skelbti atsakymą