EGZOTIŠKI PATIEKALAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
EGZOTIŠKI PATIEKALAI
Ieškojau internete egzotiškų, neįprastų patiekalų receptų, bet visi tokie įmantrūs:reikia sraigų, dar kažkokių negirdėtais pavadinimais produktų... Pasiūlykit kokį tikrai egzotišką patiekalą, bet kad jo gamyba būtų iš žinomų produktų (jei tai įmanoma )
Paskutinį kartą redagavo Hazel 12 Kov 2007, 12:11, redaguota 1 kartą(us).
Va radau čia tokią nesąmonė, bet gal kuri susidomės (girdėjau, jog šį patiekalą labai mėgsta dainininkė Ruslana )
Lašiniai meduje (kažkaip net nupurto toks pavadinimas )
Kiekis : 10 porcijų
0,5 kg sūdytų lašinių
60 g druskos
30 g cukraus
100 g medaus
3-4 lauro lapeliai
10 žirnelių juodųjų pipirų
truputis baziliko
Užvirti 1l vandens, suberti druską, cukrų, virinti 5 minutes. Nuimti nuo ugnies, įpilti pusę medaus ir maišyti kol ištirps. Uždengti dangčiu ir leisti atvėsti 5 minutes.Paskui įdėti į marinatą lašinius ir uždengus leisti visiškai ataušti. Kai mišinys atšals išimti lašinius, marinatas turėtų nuvarvėti arba tiesiog ranškluoščiu nuvalykite. Ištepkite lašinius likusiu medumi, įviniokite į foliją ir įdėkite į šaldytuvą vienai valandai.Į stalą pateikti su degtine ir raugintais agurkais.
Lašiniai meduje (kažkaip net nupurto toks pavadinimas )
Kiekis : 10 porcijų
0,5 kg sūdytų lašinių
60 g druskos
30 g cukraus
100 g medaus
3-4 lauro lapeliai
10 žirnelių juodųjų pipirų
truputis baziliko
Užvirti 1l vandens, suberti druską, cukrų, virinti 5 minutes. Nuimti nuo ugnies, įpilti pusę medaus ir maišyti kol ištirps. Uždengti dangčiu ir leisti atvėsti 5 minutes.Paskui įdėti į marinatą lašinius ir uždengus leisti visiškai ataušti. Kai mišinys atšals išimti lašinius, marinatas turėtų nuvarvėti arba tiesiog ranškluoščiu nuvalykite. Ištepkite lašinius likusiu medumi, įviniokite į foliją ir įdėkite į šaldytuvą vienai valandai.Į stalą pateikti su degtine ir raugintais agurkais.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Jei jau cia pradejote apie keiostus drinius... taiir as prisidesiu Neisivaizduoju, kaip tai galejau valgyti , bet valgydavau kartais:
supjaustydavau pundeli svogunu laisku ir sumaiosydavai su keliais saukstai... OBUOLIU KOSES. Ira toki misinuka tepdavaus ant juodos duonos. kaip jums mano vaikiskas gurmanumas?
supjaustydavau pundeli svogunu laisku ir sumaiosydavai su keliais saukstai... OBUOLIU KOSES. Ira toki misinuka tepdavaus ant juodos duonos. kaip jums mano vaikiskas gurmanumas?
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Va va, ir as jau kazkaip dvejociau tokiu ¨gardumynu¨ ragauti ar net gaminti del kitu
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
Afrikos sklindžiai (Aliejuje kepti bananai tešloje)
6 bananai
125 g kvietinių miltų
125 g ryžių dribsnių
2 kiaušiniai
2 stiklinės pieno
aliejaus kepimui
0,5 šaukštelio cinamono
druskos
Ryžių dribsnius sumalti (į miltus) kavai malti malūnėlyje ir išmaišyti su kvietiniais miltais. Įmušti kiaušinius, suberti cinamoną, žiupsnelį druskos ir, palaipsniui, pilant pieną, sutrinti į vientisą masę (geriausia plaktuvu). Tešlą 1 val. palaikyti šaltoje vietoje.
Bananus nuplauti, nulupti, perpjauti išilgai ir pusiau. Kiekvieną puselę panardinti į tešlą ir kepti kaip spurgas, giliame inde, labai karštuose riebaluose. Kai apskrus - išimti, nuvarvinti riebalus ant sugeriamojo popieriaus, pabarstyti cukraus pudra ir tuoj pat patiekti.
6 bananai
125 g kvietinių miltų
125 g ryžių dribsnių
2 kiaušiniai
2 stiklinės pieno
aliejaus kepimui
0,5 šaukštelio cinamono
druskos
Ryžių dribsnius sumalti (į miltus) kavai malti malūnėlyje ir išmaišyti su kvietiniais miltais. Įmušti kiaušinius, suberti cinamoną, žiupsnelį druskos ir, palaipsniui, pilant pieną, sutrinti į vientisą masę (geriausia plaktuvu). Tešlą 1 val. palaikyti šaltoje vietoje.
Bananus nuplauti, nulupti, perpjauti išilgai ir pusiau. Kiekvieną puselę panardinti į tešlą ir kepti kaip spurgas, giliame inde, labai karštuose riebaluose. Kai apskrus - išimti, nuvarvinti riebalus ant sugeriamojo popieriaus, pabarstyti cukraus pudra ir tuoj pat patiekti.
Korėjietiškas nektarinų desertas
2 nektarinai,
60 g krekerių,
50 g pieniško šokolado,
1 š medaus,
1 arb š malto kardamono(nors aš jo nededu, tačiau recepte parašyta)
1 kiaušinio baltymas,
1 š apelsino žievelės drožlių,
2 stiklinės balto vyno,
1 š cukraus pudros,
Grietinėlė,
Įdarui krekerius bei šokoladą tarkuojame ant tarkos ir sumaišome su apelsino drožlėmis, medumi, kardamonu, ir lengvai suplaktu kiaušinio baltymu. Nektarinus perpilame verdančiu vandeniu, nuimame odeles, perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Į nektarinų puseles dedame po kelis šaukštelius įdaro, sudedame vaisius į skardą ar nedidelę formą, užpilame vynu, sumaišytu su cukraus pudra ir, apie 30 minučių, kepame 200 °С orkaitėje. Patiekiant ant vaisių užpilame likusį nuo kepimo sirupą bei užpurškiame plakta grietinėle.
2 nektarinai,
60 g krekerių,
50 g pieniško šokolado,
1 š medaus,
1 arb š malto kardamono(nors aš jo nededu, tačiau recepte parašyta)
1 kiaušinio baltymas,
1 š apelsino žievelės drožlių,
2 stiklinės balto vyno,
1 š cukraus pudros,
Grietinėlė,
Įdarui krekerius bei šokoladą tarkuojame ant tarkos ir sumaišome su apelsino drožlėmis, medumi, kardamonu, ir lengvai suplaktu kiaušinio baltymu. Nektarinus perpilame verdančiu vandeniu, nuimame odeles, perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Į nektarinų puseles dedame po kelis šaukštelius įdaro, sudedame vaisius į skardą ar nedidelę formą, užpilame vynu, sumaišytu su cukraus pudra ir, apie 30 minučių, kepame 200 °С orkaitėje. Patiekiant ant vaisių užpilame likusį nuo kepimo sirupą bei užpurškiame plakta grietinėle.
Paskutinį kartą redagavo Hazel 13 Kov 2007, 16:22, redaguota 1 kartą(us).