EGZOTIŠKI PATIEKALAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Troškinti ryklių kepsniai
900 g ryklio didkepsnių ne storesnių nei 2 cm,
miltų apvoliojimui, druskos,
4 šaukštai susmulkintų petražolių,
4 skiltelės česnako ,
1 džiovintas čili pipiras, su sėklomis (gali būti pakeistas jelapeno pipiru) (Čili pipirai),
0,5 puodelio alyvų aliejaus + 2 papildomi šaukštai,
1 didelis svogūnas, supjaustytas plonais žiedeliais,
2 šaukštai sauso balto vyno (arba pagal skonį: vyno acto).
Apvoliokite kepsnius truputį pasūdytuose miltuose taip, kad miltai gerai dengtų žuvį. Atidėkite.
Susmulkinkite kartu petražoles, česnaką ir čili pipiro ankštį.
Įkaitinkite aliejų keptuve, kuriame žuvis tilps vienu sluoksniu. Apkepinkite jame pusę viso susmulkinto mišinio, ir kai jis pagels, sudėkite ant jo ryklio kepsnius. Ant jų sudėkite likusią mišinio dalį. Gerai uždenkite keptuvą ir kepkite virš mažos ugnies apie 12 minučių.
Tuo tarpu atskirame keptuve 2 šaukštuose alyvų aliejaus apkepkite svogūnų žiedus. Pabarstykite druska, ir kai jie truputį suminkštės, supilkite vyną (arba actą).
Kiauru šaukštu perdėkite žuvį į serviravimo lėkštę, šaukštu supilkite kepimo sultis ant jų, tada sudėkite svogūnų žiedus ir patiekite šiltus.
900 g ryklio didkepsnių ne storesnių nei 2 cm,
miltų apvoliojimui, druskos,
4 šaukštai susmulkintų petražolių,
4 skiltelės česnako ,
1 džiovintas čili pipiras, su sėklomis (gali būti pakeistas jelapeno pipiru) (Čili pipirai),
0,5 puodelio alyvų aliejaus + 2 papildomi šaukštai,
1 didelis svogūnas, supjaustytas plonais žiedeliais,
2 šaukštai sauso balto vyno (arba pagal skonį: vyno acto).
Apvoliokite kepsnius truputį pasūdytuose miltuose taip, kad miltai gerai dengtų žuvį. Atidėkite.
Susmulkinkite kartu petražoles, česnaką ir čili pipiro ankštį.
Įkaitinkite aliejų keptuve, kuriame žuvis tilps vienu sluoksniu. Apkepinkite jame pusę viso susmulkinto mišinio, ir kai jis pagels, sudėkite ant jo ryklio kepsnius. Ant jų sudėkite likusią mišinio dalį. Gerai uždenkite keptuvą ir kepkite virš mažos ugnies apie 12 minučių.
Tuo tarpu atskirame keptuve 2 šaukštuose alyvų aliejaus apkepkite svogūnų žiedus. Pabarstykite druska, ir kai jie truputį suminkštės, supilkite vyną (arba actą).
Kiauru šaukštu perdėkite žuvį į serviravimo lėkštę, šaukštu supilkite kepimo sultis ant jų, tada sudėkite svogūnų žiedus ir patiekite šiltus.
Kaštonų sriuba: ( ) 0.5 kg kaštonų, 1 svogūnas, 1 saliero šaknis, o.5 stiklinės grietinės, 4-5 stiklinės virinto vandens, petražolių, druskos, pipirų. Pasūdytame vandenyje išvirti kaštonus, prieš tai įpjovus jų lukštą. Tuomet juos išlukštenti, o branduolius sutrinti šakute ir sumaišyti su pjaustytais svogūnais, bei smulkia tarkuota saliero šaknimi. Viską užpilti verdančiu vandeniu ir vėl užvirinti. Sriubą pabarstyti susmulkintomis petražolėmis, o prieš nuimant nuo ugnies įpilti grietinės. Valgyti karštą
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Krevetės ir ryklys brendžio padaže
300 g ryklio mėsos, supjaustytos 1 cm kubeliais
1 citrinos
druskos
300 g vidutinio dydžio krevečių
1 skiltelės česnako
4 šaukštų alyvų aliejaus
1 šaukšto nesūdyto sviesto
0,25 puodelio brendžio (arba Marsala vyno)
šviežiai maltų pipirų
1 šaukšto kaperių, susmulkintų
2 šaukštų susmulkintų petražolių
Sudėkite ryklio kubelius į dubenį, truputį juos pasūdykite ir pašlakstykite 1/2 citrinos sulčių. Gerai išmaišykite ir atidėkite.Nuimkite kiautus, pašalinkite kraujagyslę ir išskleiskite krevetės. Išsaugokite kiautus.Apkepkite česnaką ir krevečių kiautus alyvų aliejuje virš vidutinės ugnies. Kai česnakas pabals, o kiautai taps ryškios koralų spalvos, išimkite juos kiaurasamčiu, leisdami aliejui nuvarvėti atgal į keptuvą.Sudėkite sviestą ir kai jis ištirps, padidinkite ugnį ir sudėkite krevetes. Maišykite, ir kai krevetės pardės įgauti spalvą, sudėkite ryklio kubelius ir visas sultis iš to dubenio. Maišydami kepkite 2 minutes, tada supilkite likusias pusės citrinos sultis ir brendį (arba Marsala). Kepkite virš mažos ugnies dar 2 minutes. Žuvis ir krevetės turėtų leisti savo sultis, taip keptuve atsiras skysčių.paragaukite ir įdėkite pagal skonį druskos ir pipirų.Sudėkite kaperius ir petražoles, gerai išmaišykite. Neperkepkite: krevetės ir ryklys turi būti iškepti, bet drėgni.Jei padažas keptuve per skystas, perkelkite žuvį į šiltas serviravimo lėkštes, kepkite padažą kol jis sutirštės iki tirštos grietinės konsistencijos, supilkite jį ant krevečių ir ryklio mėsos bei patiekite šiltus.
300 g ryklio mėsos, supjaustytos 1 cm kubeliais
1 citrinos
druskos
300 g vidutinio dydžio krevečių
1 skiltelės česnako
4 šaukštų alyvų aliejaus
1 šaukšto nesūdyto sviesto
0,25 puodelio brendžio (arba Marsala vyno)
šviežiai maltų pipirų
1 šaukšto kaperių, susmulkintų
2 šaukštų susmulkintų petražolių
Sudėkite ryklio kubelius į dubenį, truputį juos pasūdykite ir pašlakstykite 1/2 citrinos sulčių. Gerai išmaišykite ir atidėkite.Nuimkite kiautus, pašalinkite kraujagyslę ir išskleiskite krevetės. Išsaugokite kiautus.Apkepkite česnaką ir krevečių kiautus alyvų aliejuje virš vidutinės ugnies. Kai česnakas pabals, o kiautai taps ryškios koralų spalvos, išimkite juos kiaurasamčiu, leisdami aliejui nuvarvėti atgal į keptuvą.Sudėkite sviestą ir kai jis ištirps, padidinkite ugnį ir sudėkite krevetes. Maišykite, ir kai krevetės pardės įgauti spalvą, sudėkite ryklio kubelius ir visas sultis iš to dubenio. Maišydami kepkite 2 minutes, tada supilkite likusias pusės citrinos sultis ir brendį (arba Marsala). Kepkite virš mažos ugnies dar 2 minutes. Žuvis ir krevetės turėtų leisti savo sultis, taip keptuve atsiras skysčių.paragaukite ir įdėkite pagal skonį druskos ir pipirų.Sudėkite kaperius ir petražoles, gerai išmaišykite. Neperkepkite: krevetės ir ryklys turi būti iškepti, bet drėgni.Jei padažas keptuve per skystas, perkelkite žuvį į šiltas serviravimo lėkštes, kepkite padažą kol jis sutirštės iki tirštos grietinės konsistencijos, supilkite jį ant krevečių ir ryklio mėsos bei patiekite šiltus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Krevetės, marinuotos česnakiniame padaže
700 g krevečių
0,25 puodelio sviesto, ištirpinto
1 šaukštas aliejaus
2 šaukšteliai druskos
0,25 šaukštelio pipirų
1 skiltelė česnako (didelė, jei mažos - tai kelios)
citrinos skiltelių
Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą su aliejumi, druska, pipirais ir česnaku.Sudėkite krevetes; švelniai išmaišykite, kad krevetės pasidengtų mišiniu.Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą, retkarčiais pamaišykite.Sudėkite krevetes į verdantį vandenį ir virkite 5-7 min. arba kol krevetės taps rožinės spalvos.Patiekite su citrinos skiltelėmis.
700 g krevečių
0,25 puodelio sviesto, ištirpinto
1 šaukštas aliejaus
2 šaukšteliai druskos
0,25 šaukštelio pipirų
1 skiltelė česnako (didelė, jei mažos - tai kelios)
citrinos skiltelių
Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą su aliejumi, druska, pipirais ir česnaku.Sudėkite krevetes; švelniai išmaišykite, kad krevetės pasidengtų mišiniu.Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą, retkarčiais pamaišykite.Sudėkite krevetes į verdantį vandenį ir virkite 5-7 min. arba kol krevetės taps rožinės spalvos.Patiekite su citrinos skiltelėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kalmarai šafrano padaže
5-6 kalmarai
sviesto
2-3 skiltelės česnako
0,5 stiklinės balto vyno (galima ir daugiau)
125 g grietinėlės
1 citrinos sultys
petražolių
kukurūzų krakmolas sutirštinimui
šafranas
Kalmarus supjaustyti žiedais ir šiek tiek pamarinuoti su citrinos sultimis ir kiniškais žuvies prieskoniais.Sviestą ištirpinti keptuvėje, jame pakepinti trintas (arba kapotas) 2-3 česnako skilteles, tada sudėti kalmarų žiedus ir maišant apkepti, kol jie sustangrės (apie 2 min).Tada išspausti pusės citrinos sultis, supilti vyną, sudėti pjaustytas žalias petražoles, užbarstyti šafrano, uždengti keptuvę ir troškinti 7-8 min (ne daugiau!!).Tada supilti grietinėlę, sumaišytą su krakmolu.
5-6 kalmarai
sviesto
2-3 skiltelės česnako
0,5 stiklinės balto vyno (galima ir daugiau)
125 g grietinėlės
1 citrinos sultys
petražolių
kukurūzų krakmolas sutirštinimui
šafranas
Kalmarus supjaustyti žiedais ir šiek tiek pamarinuoti su citrinos sultimis ir kiniškais žuvies prieskoniais.Sviestą ištirpinti keptuvėje, jame pakepinti trintas (arba kapotas) 2-3 česnako skilteles, tada sudėti kalmarų žiedus ir maišant apkepti, kol jie sustangrės (apie 2 min).Tada išspausti pusės citrinos sultis, supilti vyną, sudėti pjaustytas žalias petražoles, užbarstyti šafrano, uždengti keptuvę ir troškinti 7-8 min (ne daugiau!!).Tada supilti grietinėlę, sumaišytą su krakmolu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Braškės su pipirais: fragole al pepe.
• kelių šviežių braškių,
• žaliųjų pipirų,
• grietinėlės,
• žiupsnelio cukraus,
• šlakelio saldžiosios melionų degtinės,
• konditerinio obuolių ir braškių sirupo.
Braškes supjaustykite į 6-8 dalis ir sumaišykite su smulkintais žaliaisiais pipirais, keliais šaukštais grietinėlės, žiupsneliu cukraus ir šlakeliu saldžiosios melionų degtinės.
Į desertui skirtą lėkštę sudėkite plaktą grietinėlę, ją papuoškite obuolių sirupo ornamentu.
Ant grietinėlės sukrėskite braškių ir pipirų mišinį. Desertą pašlakstykite braškių sirupu, nesmulkintų žaliųjų pipirų žirneliais, melisų lapeliais, gėlių žiedais.
• kelių šviežių braškių,
• žaliųjų pipirų,
• grietinėlės,
• žiupsnelio cukraus,
• šlakelio saldžiosios melionų degtinės,
• konditerinio obuolių ir braškių sirupo.
Braškes supjaustykite į 6-8 dalis ir sumaišykite su smulkintais žaliaisiais pipirais, keliais šaukštais grietinėlės, žiupsneliu cukraus ir šlakeliu saldžiosios melionų degtinės.
Į desertui skirtą lėkštę sudėkite plaktą grietinėlę, ją papuoškite obuolių sirupo ornamentu.
Ant grietinėlės sukrėskite braškių ir pipirų mišinį. Desertą pašlakstykite braškių sirupu, nesmulkintų žaliųjų pipirų žirneliais, melisų lapeliais, gėlių žiedais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salotos su jūros gėrybėmis ir veršiena.
• įvairių rūšių salotų lapų,
• dviejų ridikėlių,
• geltonojo saldžiojo pipiro,
• pomidoro,
• trijų gabalėlių (apie 30 g) plonai pjaustytos virtos delikatesinės veršienos,
• dviejų tigrinių krevečių,
• poros gabalėlių (apie 20 g) plonai pjaustytos rūkytos kiaulienos šoninės,
• citrinos,
• alyvų aliejaus.
Suplėšykite salotų lapus, plonai supjaustykite ridikėlius, į tris ar keturias dalis išilgai perpjaukite geltonąjį saldųjį pipirą, nulupkite ir supjaustykite pomidorą.Daržoves gražiai sudėliokite lėkštės viduryje. Aplink sudėkite susuktus veršienos gabalėlius.Išvirtas krevetes apvyniokite kiaulienos šonine, perverkite mediniu pagaliuku ir trumpai pakaitinkite verdančiame aliejuje.
Krevetes nusausinkite ir uždėkite ant daržovių. Salotas apšlakstykite alyvų aliejumi, įsprauskite keletą citrinos skiltelių, prieš valgant iš jų išspauskite sultis.
Prie salotų tiks pusiau sausas baltasis vynas.
• įvairių rūšių salotų lapų,
• dviejų ridikėlių,
• geltonojo saldžiojo pipiro,
• pomidoro,
• trijų gabalėlių (apie 30 g) plonai pjaustytos virtos delikatesinės veršienos,
• dviejų tigrinių krevečių,
• poros gabalėlių (apie 20 g) plonai pjaustytos rūkytos kiaulienos šoninės,
• citrinos,
• alyvų aliejaus.
Suplėšykite salotų lapus, plonai supjaustykite ridikėlius, į tris ar keturias dalis išilgai perpjaukite geltonąjį saldųjį pipirą, nulupkite ir supjaustykite pomidorą.Daržoves gražiai sudėliokite lėkštės viduryje. Aplink sudėkite susuktus veršienos gabalėlius.Išvirtas krevetes apvyniokite kiaulienos šonine, perverkite mediniu pagaliuku ir trumpai pakaitinkite verdančiame aliejuje.
Krevetes nusausinkite ir uždėkite ant daržovių. Salotas apšlakstykite alyvų aliejumi, įsprauskite keletą citrinos skiltelių, prieš valgant iš jų išspauskite sultis.
Prie salotų tiks pusiau sausas baltasis vynas.