EGZOTIŠKI PATIEKALAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš jį radau prie australiškų patiekalų...
Buvęs mūsų mokinys ( jaum jau apie 55 - 60 metų, tiksliai nežinau) vis atvažiuoja mokyklon į svečius, prisiminti jaunystę. Žiemą jis buvo Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje. Buvo video atvežęs, pasakojo. Buvo labai įdomu Tai va, kengūros mėsytė primena mūsų jautieną, tik labiau raumeninga ( kietesnė), o krokodiliena - kažkoks viduriukas tarp veršienos ir paukštienos. Bent jau jis taip pasakojo
Buvęs mūsų mokinys ( jaum jau apie 55 - 60 metų, tiksliai nežinau) vis atvažiuoja mokyklon į svečius, prisiminti jaunystę. Žiemą jis buvo Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje. Buvo video atvežęs, pasakojo. Buvo labai įdomu Tai va, kengūros mėsytė primena mūsų jautieną, tik labiau raumeninga ( kietesnė), o krokodiliena - kažkoks viduriukas tarp veršienos ir paukštienos. Bent jau jis taip pasakojo
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ko gero, senatant labiau į tėviškė traukia, nes jis dabar Vilniuje gyvena. O mūsų mokykla praeitą birželį šventė 50-etį, tai dabar ir daugiau tokių žmonių atvažiuoja. Kaip nebūtų keista, ne tik mums, bet ir mokiniams įdomu. O jau kiek tie senukai energijos turi - 10 mūsų atstoja
Bet mes čia apie egzotiką...
Bet mes čia apie egzotiką...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Avokadų ir krevečių kokteilis su grietinėlės padažu
250 g paruoštų gaminimui krevečių,
150 g žaliųjų Aisbergo salotų,
1 avokado,2 valg. šaukštų citrinos sulčių,
2 valg. šaukštų jogurto,
druskos,maltų juodųjų pipirų,
Tobasko padažo,80 ml grietinėlės,
krapų šakelių papuošimui.
Krevetes apšlakstykite vandeniu ir nusausinkite. Žaliųjų salotų lapus nuvalykite, perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite. Avokado vaisių perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliuką. Pusę kiekio minkštimo supjaustykite stambiais kubeliais ir apšlakstykite vienu valg.šaukštu citrinų sulčių. Antrąją minkštimo pusę kartu sus likusiomis citrinų sultimis sutrinkite šakute. Supilkite jogurtą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir tobasko padažu. Grietinėlę išplakite ir įmaišykite į padažą.Keturiose lėkštėse išdėliokite žaliųjų aisbergo salotų lapus. Ant viršaus išdėliokite krevetes, avokado gabalėlius ir įdėkite nedidelį kiekį padažo. Papuoškite krapų šakelėmis
250 g paruoštų gaminimui krevečių,
150 g žaliųjų Aisbergo salotų,
1 avokado,2 valg. šaukštų citrinos sulčių,
2 valg. šaukštų jogurto,
druskos,maltų juodųjų pipirų,
Tobasko padažo,80 ml grietinėlės,
krapų šakelių papuošimui.
Krevetes apšlakstykite vandeniu ir nusausinkite. Žaliųjų salotų lapus nuvalykite, perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite. Avokado vaisių perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliuką. Pusę kiekio minkštimo supjaustykite stambiais kubeliais ir apšlakstykite vienu valg.šaukštu citrinų sulčių. Antrąją minkštimo pusę kartu sus likusiomis citrinų sultimis sutrinkite šakute. Supilkite jogurtą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir tobasko padažu. Grietinėlę išplakite ir įmaišykite į padažą.Keturiose lėkštėse išdėliokite žaliųjų aisbergo salotų lapus. Ant viršaus išdėliokite krevetes, avokado gabalėlius ir įdėkite nedidelį kiekį padažo. Papuoškite krapų šakelėmis