DŽIOVINTI VAISIAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

DŽIOVINTI VAISIAI

Standartinė Hazel » 12 Lie 2007, 13:35

na, kolektyvas, prasom man pateikti patiekalu is dziovintu vaisiu ;) :cook2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2007, 14:23

o ko tu cia vidurvasari persimetei ant dziovintu vaisiu :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 14:25

Plokštainis "Čigonas"

5 kiaušiniai, 50 g miltų,
75 g krakmolo,120 g cukraus,
60 g baltų razinų, 60 g tamsių razinų,
70 g smulkių razinų, 100 g supjaustytų džiovintų slyvų,
65 g smulkiai supjaustytų džiovintų abrikosų,
60 g stambiai sumaltų lazdynų ir graikinių riešutų,
1 šaukštelis cinamono, 0,5 šaukštelio gvazdikėlių,
1 šaukštelis kepimo miltelių, 3 šaukštai šalto vandens.
vafliai.

Trynius sudėti į dubenį ir užpylus 3 šaukštais šilto vandens elektriniu maišytuvu plakti. paskui po truputį pilti cukrų ir plakti, kol masėje nesijaus cukraus.Miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti. Į išsuktą kiaušinių masę po truputį berti miltus ir išmaišyti mediniu šaukštu. Sudėti paruoštus vaisius, sumaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą.Imti 37x25 cm skardą. Iškloti vafliais, ant jų paskleisti paruoštą masę. Išlyginti ir kepti įkaitintoje 160C orkaitėje 35-40 min.
Kepant šį plokštainį galima naudoti įvairiausius džiovintus vaisius, išskyrus figas (nes jos su sėklomis).
Prikabinti failai
0 (2).gif
0 (2).gif (42.5 KiB) Peržiūrėta 8152 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 14:28

Tortas "Riešutų pilis"

8 kiaušiniai, 500 g cukraus,
350 g maltų graikinių riešutų,
75 g manų kruopų, 1 sumalta citrinos žievelė,
1 šaukštas cinamono, 600 g grietinėlės,
1 šaukštas želatinos, 250 g džiovintų ananasų,
400 g džiovintų papajų, 1 pakelis grietinėlės standiklio,
50 g graikinių riešutų , 50 g lazdynų riešutų,
4 šaukštai romo arba konjako.

Produktus paskirstyti taip:

Tešlai: 8 kiaušiniai, 5 šaukštai šilto vandens, 200 g cukraus, 350 g maltų graikinių riešutų (arba 300 g graikinių ir 50 g lazdyno riešutų), 75 g manų kruopų, 1 sumalta citrinos žievelė, 1 šaukštas cinamono.

Kremui: 500 g grietinėlės, 150 g cukraus, 1 šaukštas želatinos, 150 g džiovintų ananasų, 250 g džiovintų papajų.

Aptepimui ir papuošimui: grietinėlės, 4 šaukštai cukraus, 1 pakelis grietinėlės standiklio, 50 g graikinių riešutų,
50 g lazdynų riešutų, 100 g džiovintų ananasų, 150 g džiovintų papajų.

Riešutiniams papločiams sulaistyti: 4 šaukštai romo arba konjako, 0,5 stiklinės vandens, 2 šaukštai cukraus.

Tešlai skirtus kiaušinius kartu su šiltu vandeniu plakame mikseriu, kol susidaro putos.Toliau plakdami po truputį suberiame cukrų, sumaltą citrinos žievelę ir su manų kruopomis bei prieskoniais sumaišytus sumaltus riešutus.
Tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180-200°C temperatūroje apie 30-40 min.Iškepusį riešutinį biskvitą išimame iš formos, atvėsiname ir supjaustome į 4 lakštus.Kremui grietinėlę su cukrumi suplakame iki standžių putų. Plakdami supilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.Įmaišome džiovintus vaisius.Kremu pertepame riešutinius lakštus, juos sulaistydami pasaldintu romo ir vandens mišiniu.30 min. tortą laikome šaltai.Patiekdami tortą aptepame pasaldinta plakta grietinėle ir papuošiame riešutais bei džiovintais vaisiais.
(Tortą pageidautina suvalgyti per 2 paras).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 14:32

Vaisių bezė

10 baltymų, 10 šaukštų cukraus pudros,
vanilinio cukraus, 100 g išlukštentų lazdyno riešutų arba migdolų,
100 g džiovintų slyvų be kauliukų,
100 g džiovintų kriaušių arba obuolių,
100 g razinų, 2 šaukštai pakepintos apelsino žievelės,
1 apelsinas, maltų džiūvėsėlių, riebalų formai ištepti .

Džiovintus vaisius išmirkyti, nusausinti ir sukapoti kartu su apelsino žievele.
Sukapotą masę sudėti ant riebalais išteptos ir maltais džiūvėsėliais pabarstytos kepimo skardos.Baltymus standžiai išplakti, išmaišyti su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi ir sudėti ant sukapotų vaisių masės.Paviršių pabarstyti sukapotais riešutais.
Kepti nekarštoje orkaitėje 25-30 min.
Gatavą bezė papuošti apelsino skiltelėmis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2007, 14:33

Ir vel tu ryskiai neturi ka veikti :evil: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 14:35

Plokštainis su džiovintais vaisiais

5 džiovintos slyvos, 5 džiovintos kriaušės,
5 džiovintos figos, 5 džiovintos datulės,
2 šaukštai razinų, 2 šaukštai stambiai sumaltų riešutų ,
4 šaukštai uogienės.

Tešla:
1/2 pakelio sviesto, 1/2 stiklinės cukraus,
1 stiklinė miltų, 1 kiaušinis,
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi ir kiaušiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius ir kruopščiai, bet atsargiai užminkyti.1/4 tešlos atidėti.Tešlą į formą reikia sudėti taip, kad viduryje liktų vieta vaisiams.Visus vaisius supjaustyti razinos dydžio gabalėliais, sudėti uogienę ir pakepinti keptuvėje. Vaisių masę sudėti į tešlą.Paliktą tešlos dalį iškočioti, supjaustyti juostelėmis ir sudėti iš jų groteles ant vaisių masės.
Kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 14:46

tutsi rašė:o ko tu cia vidurvasari persimetei ant dziovintu vaisiu :shock:
Tai va ir aš nelabai supratau, gal likučius sunaudoti nori :roll:
O be to - kokie tie vaisiai? :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 14:46

tutsi rašė:Ir vel tu ryskiai neturi ka veikti :evil: :!:
Oi, turiu, turiu, bet labai tingiu :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 14:57

Kiaulienos vyniotinis

1 kg nugarinės ,
1 šaukštas druskos, 1 šaukštelis cukraus,
maltų pipirų, kvapniųjų pipirų, imbiero , gvazdikėlių.

Įdarui:

liežuvio griežinėlių,
džiovintų obuolių ir slyvų,
lieso kumpio arba dešros, faršo,
troškintų grybų, svogūnų ir daržovių,
virtų ryžių arba makaronų.

Iš nugarinės išimti kaulus, mėsą apibarstyti druska su prieskoniais.
Ant viršaus sukrauti įdarą - sūdytą liežuvį, slyvas be kauliukų, obuolius, kumpio arba dešros griežinėlius ir kt. Galima dėti ir kelis skirtingus pagal skonį įdaro sluoksnius.Mėsą suvynioti ir surišti.Vyniotinį galima tuoj pat virti pasūdytame vandenyje arba dar palaikyti sūryme, kad į mėsą įsigertų prieskoniai.Sūrymui 1 l vandens ir 0,5 stiklinės druskos pavirinti, nugraibyti putas, atšaldyti.Paruoštą vyniotinį dėti į šaltą vandenį, kad vos apsemtų, greitai užvirinti, nugraibyti putas.Po valandos įberti druskos ir sudėti prieskonines daržoves.Virti 2-2,5 valandos ant silpnos ugnies.
Patiekti karštą arba šaltą.
Patiekiant šaltą, išimtą iš nuoviro vyniotinį paslėgti.

Su karštu vyniotiniu tinka daržovės ir karšti aštrūs padažai, žalių arba marinuotų daržovių salotos.

Su šaltu tinka aštrūs padažai, bulvių arba daržovių salotos, šaltos daržovės, rauginti agurkai, pomidorai, obuoliai, vaisių salotos.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (19.47 KiB) Peržiūrėta 8139 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 15:01

Kumpio, sūrio ir vaisių pyragėliai

150 g džiovintų vaisių ,
0,5 puodelio supjaustyto virto kumpio,
0,5 puodelio supjaustytų graikinių riešutų,
60 g tarkuoto fontina sūrio (fermentinis, kietesnis),
425 g šaldytos sluoksniuotos tešlos (2 lakštai),
pieno, 0,25 šaukštelio aguonų.

Įdarui sumaišykite vaisius, kumpį, riešutus ir sūrį. Išimkite tešlos lakštus pagal nurodymus ant pakelio. Padėkite vieną lakštą į didelę kepimo skardą. Vienodu sluoksniu sudėkite įdarą, palikdami apie 2,5 cm nuo krašto. Patepkite kraštą pienu; uždenkite antruoju lakštu. Užspauskite tešlos kraštus. Tešlos paviršiuje padarykite kelias skylutes, kad garai turėtų kur išeiti. Paviršių patepkite pienu; pabarstykite aguonomis.Kepkite 218 C orkaitėje 12-15 minučių arba iki auksinės spalvos. Padėkite truputį atvėsti ant vielinių grotelių. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite šiltą.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (17.48 KiB) Peržiūrėta 8138 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 15:02

Viščiukas su figomis

1 viščiuko krūtinėlė be kaulo,
4 džiovintos figos,3 šaukštai sauso Sherry vyno,
2 šaukštai aliejaus, 2 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako,
1 svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais,
1 vidutinio dydžio pomidoras.

Figas supjaustyti į 4 dalis ir sudėti į dubenėlį. Užpilti vynu, uždengti ir palaikyti 15 minučių.
Viščiuko krūtinėlę nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skersai raumenų 3 cm storio gabalėliais. Maišant mėsos gabalėlius apkepinti su įkaitintu aliejumi. Kiaurasamčiu išimti ir sudėti į karštą lėkštę.Su likusiu aliejumi pakepinti česnaką ir svogūnus. Sudėti figas ir siauromis skiltelėmis supjaustytą pomidorą.
Galiausiai į keptuvę sudėti paruoštus mėsos gabaliukus, uždengti ir vidutiniame karštyje, vis pamaišant, troškinti apie 8-10 minučių.Taip paruoštą viščiuką uždėti ant virtų ryžių ar grikių košės.
Pabarstyti kapotais migdolais.

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 12 Lie 2007, 15:11

Ramune, tu jau rašei "čigono" receptą, bet aš patieksiu savo versiją. :oops: Tikiuosi nesupyksi. "Čigonas":200g miltų, 6 kiaušiniai, 400g miltinio cukraus, 1 kg įvairių džiovintų vaisių, sumaišytų su kapotais riešutais, truputis kėlimo miltelių, cinamono, tarkuotų apelsino ir citrinos žievelių. Tryniai išsukami su cukrumi, suberiami miltai, sumaišyti su kėlimo milteliais, ir masė gerai išmaišoma. Suberiami supjaustyti džiovinti vaisiai, kapoti riešutai, prieskoniai. Paskiausiai sudedami išplakti kiaušinių baltymai. Viskas supilama į skardą ir kepama. :cook2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2007, 15:43

kai noresiu švogeriui pasigerinti,iskepsiu ta "čigoną",nes jis labai megsta riesutus ir dziovintus vaisius :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2007, 15:44

Ramunė rašė:
tutsi rašė:Ir vel tu ryskiai neturi ka veikti :evil: :!:
Oi, turiu, turiu, bet labai tingiu :oops:
labai superinis pasiteisinimas :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 15:47

Ligita rašė:Ramune, tu jau rašei "čigono" receptą, bet aš patieksiu savo versiją. :oops: Tikiuosi nesupyksi.
Baik, Ligita, tikrai nesupyksiu :P Juk mes čia tam ir bendraujam, kad pasidalintume savais ir ne visai savais receptais :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 15:47

tutsi rašė:
Ramunė rašė:
tutsi rašė:Ir vel tu ryskiai neturi ka veikti :evil: :!:
Oi, turiu, turiu, bet labai tingiu :oops:
labai superinis pasiteisinimas :laugh:
Taigi aš laaabai užsiėmusi : kompo klaviatūrą minkau :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2007, 15:50

tikrai,kaip as nepagalvojau,kad gali klavisai uzkirmyti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 17:31

Bet vis tiek neišsisukau , dirbau PaveikslėlisPaveikslėlis Mat pas mamą vamzdyną vonioje pakeitė, tai drožiau padėt. bet, kai dviese - valanda, ir gatavaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2007, 17:49

tikrai,kaip mano mama sako:kur du stos-visada daugiau padarys :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 17:59

Mielinės bandelės su glajumi

100 g cukraus, 25 g mielių,
125 g pieno, 1 sumalta citrinos žievelė ,
4 kiaušinių tryniai, 100 g sviesto arba margarino
500-550 g miltų .

Glajui:
1 stiklinė cukraus pudros ,
3 šaukštai citrinų sulčių.

Puošimui: 1 stiklinė džiovintų papajų

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame mielinę tešlą.Iš jos formuojame bandeles ir kepame 200-250° C temperatūroje.
Glajui cukraus pudrą ir citrinos sultis išsukame iki vientisos masės.Glajumi puošiame iškepusias ir atvėsusias bandeles.Viršų pabarstome kubeliais supjaustytomis džiovintomis papajomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 18:03

Veršienos vyniotinis su įvairiais džiovintais vaisiais

1,5-1,8 kg veršienos šoninės,
1 poras, 100 g džiovintos papajos (arba baltųjų razinų),
150 g džiovintų slyvų,
50 g susmulkintų lazdynų riešutų,
0,5 citrinos sulčių, džiovinti raudonėliai,
citrininiai pipirai, druska.

Veršienos šoninę įtriname prieskoniais, apšlakstome citrinos sultimis, susukame kaip vyniotinį ir palaikome keletą valandų.Tada atvyniojame ir juostelėmis išilgai sudedame razinas, slyvas, apibarstome susmulkintu poru ir riešutais.Vėl susukame vyniotinį, perrišame virvele, suvyniojame į foliją ir kepame orkaitėje apie 45 min. Tada praskleidžiame foliją, palaistome mėsą susidariusiomis sultimis ir dar truputį pakepame.
Patiekiame karštą su daržovėmis ir keptomis arba virtomis bulvėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 18:06

Jautiena drebučiuose

600 g virtos jautienos,
9 džiovintos slyvos, 1 indelis kukurūzų,
6-7 marinuoti agurkai , 1/2 virtos morkos,
truputis petražolių,
5 stiklinės jautienos sultinio, 3 šaukštai želatinos.

Želatiną išbrinkiname ir ištirpiname 1 stiklinėje sultinio.
Virtą jautieną supjaustome kubeliais ir sumaišome su puse kukurūzų.
Kai sultinys su želatina atvėsta ir pradeda stingti, truputį jo įpilame į formą. Viduryje dedame dalį supjaustytos jautienos su kukurūzais, aplink apdedame džiovintomis slyvomis, o dar didesniu ratu sudedame plonais griežinėliais supjaustytus perlenktus agurkus.
Kai šis sluoksnis sustingsta, sudedame likusią jautieną su kukurūzais ir užpilame sultinio su želatina.Likusius kukurūzus, supjaustytas morkas, petražoles užpilame likusiu sultiniu su želatina, supilame į kitą (platesnę) formą ir laikome šaltai.Po to išverčiame drebučius į lėkštę: pirmiausia iš platesnės formos, o paskui ant viršaus iš kitos formos.
Tinka majonezo padažai.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (18.74 KiB) Peržiūrėta 8113 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 18:08

Žąsų kepenėlės

1 žąsies kepenėlės ,
1 stiklinė džiovintų slyvų,
2 svogūnai, 100 g sviesto,
druskos, pipirų, 1/2 persiko,
truputis agurko, 1 stiklinė pieno.

Gerai išplautas ir piene pamirkytas kepenėles apkepame keptuvėje su sviestu, pabarstome druska bei pipirais.Tada įdedame griežinėliais supjaustytus svogūnus ir džiovintas slyvas.Kepame toliau, kol kepenėlės visai iškeps. Papuošiame persiko bei agurko skiltelėmis ir patiekiame.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 18:13

Pyragas "Asfaltas"

500 g džiovintų slyvų be kauliukų,
500 g cukraus, 2 citrinų sultys,
1/2 stiklinės išlukštentų graikiškų riešutų arba pakepintos apelsinų žievelės,
4 dideli stori vaflia.i

Slyvas pamirkyti per naktį nedideliame vandens kiekyje, rytą perdėti į plokščią puodą ir troškinti, kol visiškai suvirs.Suberti cukrų ir riešutus arba tarkuotą žievelę, bei citrinos sultis.Slyvų mase storai pertepti vaflį, pridengti dviem kitais, dedant vieną ant kito, ant jų vėl užtepti storą slyvų masės sluoksnį.Pridengti ketvirtu.Uždėti lentelę ir prislėgti.Palikti nakčiai vėsioje vietoje.Gatavą "asfaltą" supjaustyti mažais kvadratėliais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 18:14

Svaiginantys bučinukai

Džiovinta slyva su riešutu išmirkyta konjake

400 g džiovintų slyvų,
100 g konjako,
100 g lazdynų riešutų.

Slyvas suberiame į dubenį ir užpilame konjaku.1 parą slyvas mirkome nuolat pamaišydami.Tuomet slyvas nukošiame ir apdžioviname. Į kiekvieną slyvą įspaudžiame po riešutą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 18:22

Slyvų-riešutų mozūras

1 vaflis, 1 stiklinė miltų,
5 kiaušiniai , 0,75 stiklinės cukraus ,
150 g džiovintų slyvų, 150 g riešutų,
100 g marmeladinių saldainių .

Vidutinio didumo kepimo skardos dugną iškloti atitinkamai išpjautu vafliu.
Atskirti baltymus nuo trynių. Trynius ištrinti su cukrumi ir 2 šaukštais vandens. Baltymus standžiai išplakti.Kelias riešutų puseles palikti, o likusius sukapoti.Marmeladinius saldainius bei trumpam pamerktas slyvas smulkiai supjaustyti, suberti į sukapotus riešutus. Išmaišyti su miltais, ištrintais tryniais ir išplaktais baltymais.Sudėti tešlą ant vaflio, išlyginti ją peiliu, įkišti į gana stipriai įkaitintą orkaitę.
Iškeptą apipilti cukraus arba šokoladiniu glajumi ir papuošti džiovintais vaisiais.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (12.31 KiB) Peržiūrėta 8107 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 18:25

Kepta kiaulienos nugarinė su slyvomis

1 kg kiaulienos nugarinės .

Marinatui:
2 l vandens, 5 šaukštai acto,
2 šaukštai druskos, 3 šaukštai cukraus,
8 juodieji pipirai, 3-4 laurų lapai, 3 skiltelės česnako.

Įdarui:
650 g džiovintų slyvų (be kauliukų).

Papuošimui:
5 konservuoto ananaso griežinėliai,
7 džiovintos slyvos, petražolių.

Kiaulienos nugarinę aštriu peiliu perpjauname taip, kad gautume 1,5 cm storio mėsos lakštą. Truputį pamušame. Iš marinatui skirtų produktų paruošiame marinatą. Į jį dedame kiaulienos nugarinę ir paliekame per naktį.
Ant marinuotos kiaulienos sudedame džiovintas slyvas, susukame vyniotinį, perrišame virvele arba sutvirtiname mediniais smeigtukais ir kepame 220-250°C temperatūros orkaitėje.
Iškepusią nugarinę papuošiame ananasų griežinėliais, džiovintomis slyvomis ir petražolėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 18:30

Džiovintos slyvos su šokoladiniu pudingu ir šokoladu

1 pakelis šokoladinio pudingo,
25 džiovintos slyvos, 1 stiklinė pieno ,
100 g baltojo šokolado, 50 g kokosų drožlių.

Pudingą paruošiame taip, kaip nurodyta ant pakelio.
Slyvas nuplauname, keletą minučių paverdame piene ir paliekame 1 val., kad išbrinktų.Į lėkštę įdedame po šaukštą atvėsusio pudingo, ant jo uždedame iš pieno išimtą ir nuplautą slyvą, o aplink įpilame ištirpinto baltojo šokolado.
Pabarstome kokosų drožlėmis ir patiekiame.

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 12 Lie 2007, 19:52

Ramunė rašė:Svaiginantys bučinukai

Džiovinta slyva su riešutu išmirkyta konjake

400 g džiovintų slyvų,
100 g konjako,
100 g lazdynų riešutų.

Slyvas suberiame į dubenį ir užpilame konjaku.1 parą slyvas mirkome nuolat pamaišydami.Tuomet slyvas nukošiame ir apdžioviname. Į kiekvieną slyvą įspaudžiame po riešutą.
:luks: .Bus ant vyro gimtadienio stalo.

Skelbti atsakymą