DŽIOVINTI VAISIAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 16:17

AIRENE rašė:Na,bandysiu.Labai aciu!!!Na,pasakysiu,kaip sekes.
pavyks pavyks :wink:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 09 Rgs 2007, 17:28

Pynutė su džiovintomis slyvomis
500 g miltų, 225 ml pieno, 40 g mielių, 75 g cukraus, 125 g sviesto, 1 citrina, 1 kiaušinio trynys, druskos.

Įdarui reikės: 200 ml apelsinų sulčių, 300 g džiovintų slyvų, 100 g migdolų (smulkintų), apelsinų ir citrinų tarkuotų žievelių

Mieles sumaišyti su ½ stiklinės šilto pieno ir 1 šaukšteliu cukraus, paliekti 15-20 minučių, kad pakiltų. Į dubenį suberti miltus, sudėti tarkuotą sviestą, kiaušinio trynį, mieles, cukrų ir druską, citrinos sultis ir žieveles. Supilti likusį pieną ir citrinos sultis. Tešlą gerai suminkyti ir 30-40 minučių uždengę laikome šiltoje vietoje, kad pakiltų. Slyvas pamerkti į sultis, pamirkyti, nuvarvinti, po to supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su smulkintais migdolais, žievelėmis, cinamonu ir kardamonu. Iš tešlos iškočioti keturkampio formos lakštą (25x30cm), padėti į kepimo skardą, per vidurį sudėti slyvų įdarą. Tešlą iki įdaro iš abiejų pusių įpjauti “eglute” ir kryžiuojant pinti ant pyrago viršaus. Pyrago viršų patepti suplaktu kiaušinio tryniu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 200 ºC temperatūroje 25-35 minutes.
Paskutinį kartą redagavo Talija 21 Rgs 2007, 21:17, redaguota 1 kartą(us).

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 09 Rgs 2007, 17:29

Sausainiai - saldainiai
250 g kvietinių miltų, 1 kiaušinis, 1 kiaušinio trynys, 1/3 l šilto vandens, 1 šaukštelis citrinų sulčių, džiovintų slyvų, miltinio cukraus, cinamono.

Iš kiaušinių, miltų, cukraus, vandens suminkome tešlą ir 1 valandą palaikome šaldytuve. Po to tešlą plonai iškočiojame, supjaustome keturkampiais, į kiekvieną dedame po slyvą, suvyniojame kaip saldainius, patepame plaktu kiaušinio tryniu, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Kepame orkaitėje 180C temperatūroje iki rusvumo.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 09 Rgs 2007, 17:31

Kalėdinis keksas
2 „Malsenos“ miltiniai mišiniai šokoladiniam keksui, 0,5 kg džiovintų vaisių (įvairių), 4-5 šaukštai romo.

Karališkajam glajui reikės: 5 ½ stiklinės išsijotos cukraus pudros, keturių kiaušinių baltymų, 2 šaukštelių citrinų sulčių.

Šokoladinis keksas paruošiamas pakelio turinį sumaišius su nurodytu kiekiu vandens ir aliejaus bei iškepus orkaitėje.
Ruošdami keksą, į tešlą sudėkite džiovintus vaisius ir supilkite romą. Šiam keksui paskaninti naudokite karališkąjį glajų.

Paruoškite glajų:
Elektriniu plakikliu 30 sekundžių plakite kiaušinių baltymus.
Suberkite cukraus pudrą ir palengva plakite, kol baltymai sustandės. Įmaišykite citrinų sultis ir dar paplakite. Glajų galima padaryti įvairių spalvų įmaišius kulinarinių dažų.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 09 Rgs 2007, 19:16

Talija , šiandien sekmadienis , o Tu šitaip darbuojies :D

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 09 Rgs 2007, 20:04

Viskas kolektyvo labui.. :D
Paskutinį kartą redagavo Talija 09 Rgs 2007, 20:14, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 09 Rgs 2007, 20:11

Šaunuolė :geles:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 09 Rgs 2007, 20:15

Ramunė rašė:Beržo šaka

Šakai:
4 kiaušinių tryniai,
2/3 puoduko (110 g) cukraus,
2 šaukštai šilto vandens,
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
1 puodukas (100 g) miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
4 kiaušinių baltymai,
1 šaukštas citrinos sulčių,
truputis druskos.

Įdarui:
250 g džiovintų slyvų,
14 g sviesto,
1/3 puoduko (65 g) cukraus,
1 šaukštas kakavos miltelių,
1 šaukštelis vanilės esencijos (ar vanilinio cukraus).

Baltai glazūrai:
100 g miltinio cukraus,
1 kiaušinio baltymas,
1/2 šaukštelio sodos.

Kiaušinių trynius su dviem šaukštais šilto vandens sumaišyti ir gerai išsukti elektriniu plakikliu, po truputį pilant cukrų. Supilti citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę.
Miltus su kepimo milteliais persijoti. Į kiaušinių masę po truputį pilant miltus mediniu šaukštu maišyti.
Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakti ir palengva įmaišyti į tešlą.
38x25 cm skardą iškloti vaškiniu popieriumi. Supilti paruoštą tešlą, išlyginti ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Iškepus išversti ant cukrumi pabarstytos servetėlės. Vaškinį popierių nuimti ir kepinį su servetėle vynioti į volą. Padėjus ant tinklelio, atvėsinti.
Atvėsus išvynioti ir ištepti džiovintų slyvų įdaru, vėl suvynioti į volelį.
Trečdalį vyniotinio atpjauti ir įstrižai perpjauti per pusę. Šias dalis pridėti prie pagrindinės dalies taip, kad būtų panašu į šaką. Paviršių aptepti balta glazūra ir plonais tirpinto šokolado brūkšneliais, kad atrodytų kaip beržo tošis.

Įdaras
Slyvas išvirti, nukošti ir sutrinti. Sviestą ištrinti su cukrumi ir sumaišyti su slyvomis. Sudėti kakavą, vanilės esenciją ir gerai išsukti.

Balta glazūra
Kiaušinio baltymus su soda išplakti, po truputį beriant persijotą miltinį cukrų. Subėrus viską plakti apie 4 minutes.
Skubu pasigirti, kad šita šakelė tikriausiai kitą savaitgalį bus išmėginta. ;)

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 09 Rgs 2007, 20:18

lauksim nuotraukų :wink:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 09 Rgs 2007, 20:23

Tina rašė:lauksim nuotraukų :wink:
Kažin ar fotiką gausiu, visgi SAVAITGALIS jaunimui. :D

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 09 Rgs 2007, 21:43

Nagi , o tam subrendusiam jaunimui , gal išrašys vienam savaitgaliui fotiką ... :wink:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 10 Rgs 2007, 09:55

[quote="Talija"]Kalėdinis keksas
2 „Malsenos“ miltiniai mišiniai šokoladiniam keksui, 0,5 kg džiovintų vaisių (įvairių), 4-5 šaukštai romo.

Nu jau su misiniais tai niekad keksu nekepsiu - visiskai ne tas :?

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Rgs 2007, 20:08

Ramunė rašė:Tortas "Riešutų pilis"
ramuniuk, aciu uz visus receptus Paveikslėlis o sita torciuka pameginsiu :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Rgs 2007, 20:08

Guci rašė:
Talija rašė:Kalėdinis keksas
2 „Malsenos“ miltiniai mišiniai šokoladiniam keksui, 0,5 kg džiovintų vaisių (įvairių), 4-5 šaukštai romo.

Nu jau su misiniais tai niekad keksu nekepsiu - visiskai ne tas :?
man is misiniu skonis panasus i "paprasto pyrago" skoni.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Rgs 2007, 22:17

tikrai jie nenesa i namini pyraga :evil:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 12 Rgs 2007, 22:28

Turiu ir aš išbandytą receptuką su džiovintais vaisais, o nesidalinu :roll: Receptą radau vienam bloge, visai skanus plokštainis, valgydavau aptepus sviestu :)

6 obuoliai (geriau kietesni ir rūgštesni),
pagal skonį cinamono,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 stiklinė razinų, riešutų, cukatų, džiovintų vaisių mišinio (dėjau džiovintų papajų ir ananasų).

Kiaušinius iki baltų putų išplakti su cukrumi. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišyti nuluptus, kubeliais supjaustytus ir cinamonu pabarstytus obuolius, džiovintas gėrybes.
Formą patepti riebalais ir pabarstyti miltais, supilti tešlą ir kepti apie valandą 180 0C temperatūros orkaitėje, kol viršus gražiai pagels, o įkištas medinis pagaliukas bus neaplipęs tešla.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Rgs 2007, 22:31

jeigu nebuciau uzsidejusi aresto ant pyragu,rytoj pat issikepciau :evil:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 12 Rgs 2007, 22:36

tutsi rašė:jeigu nebuciau uzsidejusi aresto ant pyragu,rytoj pat issikepciau :evil:
Jis nėra labai kaloringas, juk sviesta neįeina, cukraus galima dėti mažiau, bet aš jį prie žiemą kepamų priskiriu :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Rgs 2007, 22:40

NA TAIP,DABAR DAR YRA SVIEZIU VAISIU IR UOGU :wink:

Vartotojo avataras
daluta
Naujokas
Pranešimai: 31
Užsiregistravo: 29 Rgp 2007, 21:28
Pliusai: 0
Miestas: KĖDAINIAI

Standartinė daluta » 12 Rgs 2007, 22:59

Ar bandėt kada picą su alum kept? :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Rgs 2007, 23:03

girdeti girdejau,bet nemeginau :oops:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 12 Rgs 2007, 23:11

Geriau alu isgert ,o pica ukast :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Rgs 2007, 08:18

:laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 13 Rgs 2007, 08:19

Forelle, kaip atrodo puikiai tavo pyragas :!: O kam jį gadinai valgant dar aptepdama sviestu :? Man atrodo, kad jis ir be aptepimo turi būti labai labai... :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Rgs 2007, 08:22

o is kur istraukei,kad ji tepe ant jo sviesta :merg2:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 13 Rgs 2007, 08:28

Gerai paskaityk receptą, Forelle rašo: Turiu ir aš išbandytą receptuką su džiovintais vaisais, o nesidalinu Receptą radau vienam bloge, visai skanus plokštainis, valgydavau aptepus sviestu

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Rgs 2007, 08:34

atsiprasau :oops: Matai,visada pradedu skaityti nuo recepto,pradzia tik permetu :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 13 Rgs 2007, 09:15

Prašau prašau ir man taip būna, kad rašydama receptą tai druską, tai dar ką nors pamirštu įrašyti...Pardon :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Rgs 2007, 09:15

neklystanciu nera :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 13 Rgs 2007, 11:27

silsta rašė:Forelle, kaip atrodo puikiai tavo pyragas :!: O kam jį gadinai valgant dar aptepdama sviestu :? Man atrodo, kad jis ir be aptepimo turi būti labai labai... :hubba:
Man jis sausokas, tai ir tepdavau sviestu. Bet čia aš taip darau :) mėgstu teptis sviestą ant beveik visų pyragų, bet man masės reikia, tai nekenks.

Skelbti atsakymą