pavyks pavyksAIRENE rašė:Na,bandysiu.Labai aciu!!!Na,pasakysiu,kaip sekes.
DŽIOVINTI VAISIAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Pynutė su džiovintomis slyvomis
500 g miltų, 225 ml pieno, 40 g mielių, 75 g cukraus, 125 g sviesto, 1 citrina, 1 kiaušinio trynys, druskos.
Įdarui reikės: 200 ml apelsinų sulčių, 300 g džiovintų slyvų, 100 g migdolų (smulkintų), apelsinų ir citrinų tarkuotų žievelių
Mieles sumaišyti su ½ stiklinės šilto pieno ir 1 šaukšteliu cukraus, paliekti 15-20 minučių, kad pakiltų. Į dubenį suberti miltus, sudėti tarkuotą sviestą, kiaušinio trynį, mieles, cukrų ir druską, citrinos sultis ir žieveles. Supilti likusį pieną ir citrinos sultis. Tešlą gerai suminkyti ir 30-40 minučių uždengę laikome šiltoje vietoje, kad pakiltų. Slyvas pamerkti į sultis, pamirkyti, nuvarvinti, po to supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su smulkintais migdolais, žievelėmis, cinamonu ir kardamonu. Iš tešlos iškočioti keturkampio formos lakštą (25x30cm), padėti į kepimo skardą, per vidurį sudėti slyvų įdarą. Tešlą iki įdaro iš abiejų pusių įpjauti “eglute” ir kryžiuojant pinti ant pyrago viršaus. Pyrago viršų patepti suplaktu kiaušinio tryniu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 200 ºC temperatūroje 25-35 minutes.
500 g miltų, 225 ml pieno, 40 g mielių, 75 g cukraus, 125 g sviesto, 1 citrina, 1 kiaušinio trynys, druskos.
Įdarui reikės: 200 ml apelsinų sulčių, 300 g džiovintų slyvų, 100 g migdolų (smulkintų), apelsinų ir citrinų tarkuotų žievelių
Mieles sumaišyti su ½ stiklinės šilto pieno ir 1 šaukšteliu cukraus, paliekti 15-20 minučių, kad pakiltų. Į dubenį suberti miltus, sudėti tarkuotą sviestą, kiaušinio trynį, mieles, cukrų ir druską, citrinos sultis ir žieveles. Supilti likusį pieną ir citrinos sultis. Tešlą gerai suminkyti ir 30-40 minučių uždengę laikome šiltoje vietoje, kad pakiltų. Slyvas pamerkti į sultis, pamirkyti, nuvarvinti, po to supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su smulkintais migdolais, žievelėmis, cinamonu ir kardamonu. Iš tešlos iškočioti keturkampio formos lakštą (25x30cm), padėti į kepimo skardą, per vidurį sudėti slyvų įdarą. Tešlą iki įdaro iš abiejų pusių įpjauti “eglute” ir kryžiuojant pinti ant pyrago viršaus. Pyrago viršų patepti suplaktu kiaušinio tryniu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 200 ºC temperatūroje 25-35 minutes.
Paskutinį kartą redagavo Talija 21 Rgs 2007, 21:17, redaguota 1 kartą(us).
Sausainiai - saldainiai
250 g kvietinių miltų, 1 kiaušinis, 1 kiaušinio trynys, 1/3 l šilto vandens, 1 šaukštelis citrinų sulčių, džiovintų slyvų, miltinio cukraus, cinamono.
Iš kiaušinių, miltų, cukraus, vandens suminkome tešlą ir 1 valandą palaikome šaldytuve. Po to tešlą plonai iškočiojame, supjaustome keturkampiais, į kiekvieną dedame po slyvą, suvyniojame kaip saldainius, patepame plaktu kiaušinio tryniu, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Kepame orkaitėje 180C temperatūroje iki rusvumo.
250 g kvietinių miltų, 1 kiaušinis, 1 kiaušinio trynys, 1/3 l šilto vandens, 1 šaukštelis citrinų sulčių, džiovintų slyvų, miltinio cukraus, cinamono.
Iš kiaušinių, miltų, cukraus, vandens suminkome tešlą ir 1 valandą palaikome šaldytuve. Po to tešlą plonai iškočiojame, supjaustome keturkampiais, į kiekvieną dedame po slyvą, suvyniojame kaip saldainius, patepame plaktu kiaušinio tryniu, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Kepame orkaitėje 180C temperatūroje iki rusvumo.
Kalėdinis keksas
2 „Malsenos“ miltiniai mišiniai šokoladiniam keksui, 0,5 kg džiovintų vaisių (įvairių), 4-5 šaukštai romo.
Karališkajam glajui reikės: 5 ½ stiklinės išsijotos cukraus pudros, keturių kiaušinių baltymų, 2 šaukštelių citrinų sulčių.
Šokoladinis keksas paruošiamas pakelio turinį sumaišius su nurodytu kiekiu vandens ir aliejaus bei iškepus orkaitėje.
Ruošdami keksą, į tešlą sudėkite džiovintus vaisius ir supilkite romą. Šiam keksui paskaninti naudokite karališkąjį glajų.
Paruoškite glajų:
Elektriniu plakikliu 30 sekundžių plakite kiaušinių baltymus.
Suberkite cukraus pudrą ir palengva plakite, kol baltymai sustandės. Įmaišykite citrinų sultis ir dar paplakite. Glajų galima padaryti įvairių spalvų įmaišius kulinarinių dažų.
2 „Malsenos“ miltiniai mišiniai šokoladiniam keksui, 0,5 kg džiovintų vaisių (įvairių), 4-5 šaukštai romo.
Karališkajam glajui reikės: 5 ½ stiklinės išsijotos cukraus pudros, keturių kiaušinių baltymų, 2 šaukštelių citrinų sulčių.
Šokoladinis keksas paruošiamas pakelio turinį sumaišius su nurodytu kiekiu vandens ir aliejaus bei iškepus orkaitėje.
Ruošdami keksą, į tešlą sudėkite džiovintus vaisius ir supilkite romą. Šiam keksui paskaninti naudokite karališkąjį glajų.
Paruoškite glajų:
Elektriniu plakikliu 30 sekundžių plakite kiaušinių baltymus.
Suberkite cukraus pudrą ir palengva plakite, kol baltymai sustandės. Įmaišykite citrinų sultis ir dar paplakite. Glajų galima padaryti įvairių spalvų įmaišius kulinarinių dažų.
Skubu pasigirti, kad šita šakelė tikriausiai kitą savaitgalį bus išmėginta.Ramunė rašė:Beržo šaka
Šakai:
4 kiaušinių tryniai,
2/3 puoduko (110 g) cukraus,
2 šaukštai šilto vandens,
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
1 puodukas (100 g) miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
4 kiaušinių baltymai,
1 šaukštas citrinos sulčių,
truputis druskos.
Įdarui:
250 g džiovintų slyvų,
14 g sviesto,
1/3 puoduko (65 g) cukraus,
1 šaukštas kakavos miltelių,
1 šaukštelis vanilės esencijos (ar vanilinio cukraus).
Baltai glazūrai:
100 g miltinio cukraus,
1 kiaušinio baltymas,
1/2 šaukštelio sodos.
Kiaušinių trynius su dviem šaukštais šilto vandens sumaišyti ir gerai išsukti elektriniu plakikliu, po truputį pilant cukrų. Supilti citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę.
Miltus su kepimo milteliais persijoti. Į kiaušinių masę po truputį pilant miltus mediniu šaukštu maišyti.
Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakti ir palengva įmaišyti į tešlą.
38x25 cm skardą iškloti vaškiniu popieriumi. Supilti paruoštą tešlą, išlyginti ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Iškepus išversti ant cukrumi pabarstytos servetėlės. Vaškinį popierių nuimti ir kepinį su servetėle vynioti į volą. Padėjus ant tinklelio, atvėsinti.
Atvėsus išvynioti ir ištepti džiovintų slyvų įdaru, vėl suvynioti į volelį.
Trečdalį vyniotinio atpjauti ir įstrižai perpjauti per pusę. Šias dalis pridėti prie pagrindinės dalies taip, kad būtų panašu į šaką. Paviršių aptepti balta glazūra ir plonais tirpinto šokolado brūkšneliais, kad atrodytų kaip beržo tošis.
Įdaras
Slyvas išvirti, nukošti ir sutrinti. Sviestą ištrinti su cukrumi ir sumaišyti su slyvomis. Sudėti kakavą, vanilės esenciją ir gerai išsukti.
Balta glazūra
Kiaušinio baltymus su soda išplakti, po truputį beriant persijotą miltinį cukrų. Subėrus viską plakti apie 4 minutes.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Turiu ir aš išbandytą receptuką su džiovintais vaisais, o nesidalinu Receptą radau vienam bloge, visai skanus plokštainis, valgydavau aptepus sviestu
6 obuoliai (geriau kietesni ir rūgštesni),
pagal skonį cinamono,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 stiklinė razinų, riešutų, cukatų, džiovintų vaisių mišinio (dėjau džiovintų papajų ir ananasų).
Kiaušinius iki baltų putų išplakti su cukrumi. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišyti nuluptus, kubeliais supjaustytus ir cinamonu pabarstytus obuolius, džiovintas gėrybes.
Formą patepti riebalais ir pabarstyti miltais, supilti tešlą ir kepti apie valandą 180 0C temperatūros orkaitėje, kol viršus gražiai pagels, o įkištas medinis pagaliukas bus neaplipęs tešla.
6 obuoliai (geriau kietesni ir rūgštesni),
pagal skonį cinamono,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 stiklinė razinų, riešutų, cukatų, džiovintų vaisių mišinio (dėjau džiovintų papajų ir ananasų).
Kiaušinius iki baltų putų išplakti su cukrumi. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišyti nuluptus, kubeliais supjaustytus ir cinamonu pabarstytus obuolius, džiovintas gėrybes.
Formą patepti riebalais ir pabarstyti miltais, supilti tešlą ir kepti apie valandą 180 0C temperatūros orkaitėje, kol viršus gražiai pagels, o įkištas medinis pagaliukas bus neaplipęs tešla.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Man jis sausokas, tai ir tepdavau sviestu. Bet čia aš taip darau mėgstu teptis sviestą ant beveik visų pyragų, bet man masės reikia, tai nekenks.silsta rašė:Forelle, kaip atrodo puikiai tavo pyragas O kam jį gadinai valgant dar aptepdama sviestu Man atrodo, kad jis ir be aptepimo turi būti labai labai...