DŽIOVINTI VAISIAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 20:07

Tikiuosi jis tau tikrų bučnukų už juos nepagailėsPaveikslėlis

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 12 Lie 2007, 20:45

Ramunė rašė:Tikiuosi jis tau tikrų bučnukų už juos nepagailėsPaveikslėlis
Aš irgi tikiuosi. ;) :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2007, 23:12

nu ir papliusinai receptuku :hypno:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 13 Lie 2007, 15:43

tutsi rašė:nu ir papliusinai receptuku :hypno:
Ir labai gerai, dabar tik gamink ir :valg:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 16:03

teks,ka jau darysi :merg2:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 13 Lie 2007, 16:08

tutsi rašė:teks,ka jau darysi :merg2:
Niekur nesidėsi. :laugh: Tam ir rašomi receptai, kad juos išbandytumėm. ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 16:33

Vakar daug pridėjau,, o šiandien tingiu :oops:
Kepa mano meduolis, jei pavyks, parodysiu :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 16:55

pavyks pavyks,kur jis desis :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 17:06

PavykoPaveikslėlisPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 17:07

Ramunė rašė:PavykoPaveikslėlisPaveikslėlis
o ka as sakiau :twisted:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 14 Lie 2007, 11:14

tutsi rašė:o ko tu cia vidurvasari persimetei ant dziovintu vaisiu :shock:
reikia kazkaip turetas atsargas pabaigti, kad i nauja virtuve nereiketu senu produktu temti :roll: :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Lie 2007, 12:13

taip ir supratom :roll: :wink: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Lie 2007, 10:23

Bajaderės
Sviestinės tešlos pyragas

500 g miltų ,
250 g sviesto arba margarino,
200 g cukraus pudros, 2 kiaušiniai,
1 šaukštas kepimo miltelių,
1 stiklinė pieno , 5 šaukštai džemo,
džiovintų vaisių (razinos, riešutai, apelsino žievelė),
50 ml romo.

Miltus su kepimo milteliais persijoti ant lentos, sukapoti su sviestu, sudėti cukrų ir kiaušinius.
Tešlą išminkyti, padalyti į 2 dalis, iškočioti ir iškepti 2 paplotėlius.
Vieną (dar šiltą) sutrupinti dubenyje, įberti kakavos, susmulkinti džiovintus vaisius, supilti romą, stiklinę pieno ir trinti, kol pasidarys vientisa masė.
Antrą paplotėlį ištepti iš pradžių džemu, o paskui paruošta mase.
Gatavą bajaderę apipilti cukraus glajumi, supjaustyti mažais kvadratėliais ir kiekvieną papuošti graikiško riešuto dalelyte.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Lie 2007, 10:27

Beržo šaka

Šakai:
4 kiaušinių tryniai,
2/3 puoduko (110 g) cukraus,
2 šaukštai šilto vandens,
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
1 puodukas (100 g) miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
4 kiaušinių baltymai,
1 šaukštas citrinos sulčių,
truputis druskos.

Įdarui:
250 g džiovintų slyvų,
14 g sviesto,
1/3 puoduko (65 g) cukraus,
1 šaukštas kakavos miltelių,
1 šaukštelis vanilės esencijos (ar vanilinio cukraus).

Baltai glazūrai:
100 g miltinio cukraus,
1 kiaušinio baltymas,
1/2 šaukštelio sodos.

Kiaušinių trynius su dviem šaukštais šilto vandens sumaišyti ir gerai išsukti elektriniu plakikliu, po truputį pilant cukrų. Supilti citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę.
Miltus su kepimo milteliais persijoti. Į kiaušinių masę po truputį pilant miltus mediniu šaukštu maišyti.
Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakti ir palengva įmaišyti į tešlą.
38x25 cm skardą iškloti vaškiniu popieriumi. Supilti paruoštą tešlą, išlyginti ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Iškepus išversti ant cukrumi pabarstytos servetėlės. Vaškinį popierių nuimti ir kepinį su servetėle vynioti į volą. Padėjus ant tinklelio, atvėsinti.
Atvėsus išvynioti ir ištepti džiovintų slyvų įdaru, vėl suvynioti į volelį.
Trečdalį vyniotinio atpjauti ir įstrižai perpjauti per pusę. Šias dalis pridėti prie pagrindinės dalies taip, kad būtų panašu į šaką. Paviršių aptepti balta glazūra ir plonais tirpinto šokolado brūkšneliais, kad atrodytų kaip beržo tošis.

Įdaras
Slyvas išvirti, nukošti ir sutrinti. Sviestą ištrinti su cukrumi ir sumaišyti su slyvomis. Sudėti kakavą, vanilės esenciją ir gerai išsukti.

Balta glazūra
Kiaušinio baltymus su soda išplakti, po truputį beriant persijotą miltinį cukrų. Subėrus viską plakti apie 4 minutes.
Prikabinti failai
0 (2).gif
0 (2).gif (35.78 KiB) Peržiūrėta 5041 karus(ų)

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 15 Lie 2007, 14:01

O įdarui tikrai tik 14 g sviesto? :roll: Man tarodo, kad mažai tiek. Beje, tikrai labai sudomino šitas vyniotinis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Lie 2007, 14:39

Lietiniai su medumi ir džiovintais vaisiais

0,75 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno ,2 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto arba aliejaus
1 šaukštas cukraus, druskos
gabalėlis lašinių.

Įdaras:
3 šaukštai medaus , 50 g razinų ( galima ir kitokių vaisių),
2 šaukštai sukapotų migdolų arba riešutų,
1 šaukštas sviesto.

Svietą išlydyti.Užmaišyti tešlą.Ji turi būti skysta, besiliejanti. Palikti ją 30 min.Paskui karštą keptuvę ištepti lašiniais ir kepti plonus blynelius.
Išmaišyti medų su razinomis ir migdolais arba riešutais, plonai tepti lietinius.
Po to kiekvieną sulankstyti kaip voką ir sudėlioti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi taip, kad vienas pridengtų kitą.
Uždėti kelis sviesto gabalėlius ir įkišti 10 min. į karštą orkaitę.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 15 Lie 2007, 14:46, redaguota 2 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Lie 2007, 14:43

Ligita rašė:O įdarui tikrai tik 14 g sviesto? :roll: Man tarodo, kad mažai tiek. Beje, tikrai labai sudomino šitas vyniotinis.
Tikrai 14. :lol: Ką tik patikrinau.
O į šitą šakutę aš seniai seilę varvinu. :twisted:

Štai nukopinau visų produktų sąrašą, neišskirstytą.

4 kiaušinių tryniai
175 g cukraus
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
100 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių 5 kiaušinių baltymai
1 šaukštas citrinos sulčių
250 g džiovintų slyvų
14 g sviesto
1 šaukštas kakavos miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g miltinio cukraus
1/2 šaukštelio sodos

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2007, 09:48

tikrai gali buti 14 gramu,nes cia jis tik kaip priedas prie slyvu :roll:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 16 Lie 2007, 11:26

Na aišku. :roll: Tikrai skanu ir gražu aš taip įsivaizduoju, bet galbūt ją "pasitaupysiu" rudeniui, vasarą reikia daugiau vaisių ir daržovių pavalgyti. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2007, 11:44

gerai mastai :wink:

Svečias

Standartinė Svečias » 22 Rgp 2007, 15:35

Cia Airene.Kazko neprijung manes .Na,bukit gerutes,pasakykit ,kaip obuoliukus dziovint.Kazkur buvo rasyta,bet nerandu

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 22 Rgp 2007, 16:06

Aš obuoliukus džiovinu orkaitėje. Turiu nuo seno šaldytuvo pasilikusi lentynėles metalines, vyras pritaisė kad tiktų ir naujoje orkaitėje, tai dabar tik pripjaustau, apdedu pilnus tris padėklus, ir sau džiūsta kuo gražiausiai. Šįmet dar nedžiovinau, nes savaitgaliais dar vis keliaujam. Bet aš tą darau kai būnu namuose (savaitgaliais), nes reikia būti ir prižiūrėti orkaitę. Iš karto dedu apie 100 laipsnių, kai jau gerai įšyla, tai palieku emperatūrą 50, įjungiu ventiliatorių orkaitėje ir džiūsta iš lėto. Nieko geriau nesugalvoju.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Rgp 2007, 16:56

ir as taip dziovinu,kai uosviene nepridziovina :wink:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 22 Rgp 2007, 17:41

Tai tiesiai ant tu groteliu ir deti supjaustytus?O orkaites dureles atidarytas laikyti?Kazkaip girdejau,kad ,jei uzdarysi-iskeps?As anksciau neturejau ventiliatoriaus,o dabar virykle su visokiais priedai.Todel ir klausiu.Tai ta ventiliatoriu is karto pajungt.Ar pirma isildyt iki simto??Man parasykit ,kaip mazam vaikui :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Rgp 2007, 17:50

Dureles palik praviras truputį :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Rgp 2007, 18:43

kad dregme turetu pro kur išgaruoti :wink:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 22 Rgp 2007, 19:25

Aisku.Tai ,zodziu,darau taip.Susipjaustau obuolius,ikaitinu orkaite(uzdaryta),tada sudeduant groteliu pazertus obuoliukus ir sumazinu iki50 temperatura bet paleidziu ventiliatoriu ir biski palieku dureles praviras.O kiek laiko panasiai dzius??

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Rgp 2007, 20:02

tai paciupinek :P matysi :wink: ,bet ne trumpai :oops:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 23 Rgp 2007, 13:02

Na,bandysiu.Labai aciu!!!Na,pasakysiu,kaip sekes.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 23 Rgp 2007, 14:03

Žinai, Airene, truputį pravėrus orkaitės dureles aš ką nors įdedu tarp jų, kad neužsidarytų. Senai orkaitei reikėjo degtukų uždegimui, tai dėdavau degtukų dėžutę į tarpą. Tikra tiesa, kad reikia, kad oro gautų, nors ir ventiliatorius yra. Tu iš karto susipajusčius ir kišk į orkaitę, nėra ko laukt, tegu džiūsta.. Paveikslėlis

Skelbti atsakymą