DŽIOVINTI VAISIAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bajaderės
Sviestinės tešlos pyragas
500 g miltų ,
250 g sviesto arba margarino,
200 g cukraus pudros, 2 kiaušiniai,
1 šaukštas kepimo miltelių,
1 stiklinė pieno , 5 šaukštai džemo,
džiovintų vaisių (razinos, riešutai, apelsino žievelė),
50 ml romo.
Miltus su kepimo milteliais persijoti ant lentos, sukapoti su sviestu, sudėti cukrų ir kiaušinius.
Tešlą išminkyti, padalyti į 2 dalis, iškočioti ir iškepti 2 paplotėlius.
Vieną (dar šiltą) sutrupinti dubenyje, įberti kakavos, susmulkinti džiovintus vaisius, supilti romą, stiklinę pieno ir trinti, kol pasidarys vientisa masė.
Antrą paplotėlį ištepti iš pradžių džemu, o paskui paruošta mase.
Gatavą bajaderę apipilti cukraus glajumi, supjaustyti mažais kvadratėliais ir kiekvieną papuošti graikiško riešuto dalelyte.
Sviestinės tešlos pyragas
500 g miltų ,
250 g sviesto arba margarino,
200 g cukraus pudros, 2 kiaušiniai,
1 šaukštas kepimo miltelių,
1 stiklinė pieno , 5 šaukštai džemo,
džiovintų vaisių (razinos, riešutai, apelsino žievelė),
50 ml romo.
Miltus su kepimo milteliais persijoti ant lentos, sukapoti su sviestu, sudėti cukrų ir kiaušinius.
Tešlą išminkyti, padalyti į 2 dalis, iškočioti ir iškepti 2 paplotėlius.
Vieną (dar šiltą) sutrupinti dubenyje, įberti kakavos, susmulkinti džiovintus vaisius, supilti romą, stiklinę pieno ir trinti, kol pasidarys vientisa masė.
Antrą paplotėlį ištepti iš pradžių džemu, o paskui paruošta mase.
Gatavą bajaderę apipilti cukraus glajumi, supjaustyti mažais kvadratėliais ir kiekvieną papuošti graikiško riešuto dalelyte.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Beržo šaka
Šakai:
4 kiaušinių tryniai,
2/3 puoduko (110 g) cukraus,
2 šaukštai šilto vandens,
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
1 puodukas (100 g) miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
4 kiaušinių baltymai,
1 šaukštas citrinos sulčių,
truputis druskos.
Įdarui:
250 g džiovintų slyvų,
14 g sviesto,
1/3 puoduko (65 g) cukraus,
1 šaukštas kakavos miltelių,
1 šaukštelis vanilės esencijos (ar vanilinio cukraus).
Baltai glazūrai:
100 g miltinio cukraus,
1 kiaušinio baltymas,
1/2 šaukštelio sodos.
Kiaušinių trynius su dviem šaukštais šilto vandens sumaišyti ir gerai išsukti elektriniu plakikliu, po truputį pilant cukrų. Supilti citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę.
Miltus su kepimo milteliais persijoti. Į kiaušinių masę po truputį pilant miltus mediniu šaukštu maišyti.
Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakti ir palengva įmaišyti į tešlą.
38x25 cm skardą iškloti vaškiniu popieriumi. Supilti paruoštą tešlą, išlyginti ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Iškepus išversti ant cukrumi pabarstytos servetėlės. Vaškinį popierių nuimti ir kepinį su servetėle vynioti į volą. Padėjus ant tinklelio, atvėsinti.
Atvėsus išvynioti ir ištepti džiovintų slyvų įdaru, vėl suvynioti į volelį.
Trečdalį vyniotinio atpjauti ir įstrižai perpjauti per pusę. Šias dalis pridėti prie pagrindinės dalies taip, kad būtų panašu į šaką. Paviršių aptepti balta glazūra ir plonais tirpinto šokolado brūkšneliais, kad atrodytų kaip beržo tošis.
Įdaras
Slyvas išvirti, nukošti ir sutrinti. Sviestą ištrinti su cukrumi ir sumaišyti su slyvomis. Sudėti kakavą, vanilės esenciją ir gerai išsukti.
Balta glazūra
Kiaušinio baltymus su soda išplakti, po truputį beriant persijotą miltinį cukrų. Subėrus viską plakti apie 4 minutes.
Šakai:
4 kiaušinių tryniai,
2/3 puoduko (110 g) cukraus,
2 šaukštai šilto vandens,
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
1 puodukas (100 g) miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
4 kiaušinių baltymai,
1 šaukštas citrinos sulčių,
truputis druskos.
Įdarui:
250 g džiovintų slyvų,
14 g sviesto,
1/3 puoduko (65 g) cukraus,
1 šaukštas kakavos miltelių,
1 šaukštelis vanilės esencijos (ar vanilinio cukraus).
Baltai glazūrai:
100 g miltinio cukraus,
1 kiaušinio baltymas,
1/2 šaukštelio sodos.
Kiaušinių trynius su dviem šaukštais šilto vandens sumaišyti ir gerai išsukti elektriniu plakikliu, po truputį pilant cukrų. Supilti citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę.
Miltus su kepimo milteliais persijoti. Į kiaušinių masę po truputį pilant miltus mediniu šaukštu maišyti.
Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakti ir palengva įmaišyti į tešlą.
38x25 cm skardą iškloti vaškiniu popieriumi. Supilti paruoštą tešlą, išlyginti ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Iškepus išversti ant cukrumi pabarstytos servetėlės. Vaškinį popierių nuimti ir kepinį su servetėle vynioti į volą. Padėjus ant tinklelio, atvėsinti.
Atvėsus išvynioti ir ištepti džiovintų slyvų įdaru, vėl suvynioti į volelį.
Trečdalį vyniotinio atpjauti ir įstrižai perpjauti per pusę. Šias dalis pridėti prie pagrindinės dalies taip, kad būtų panašu į šaką. Paviršių aptepti balta glazūra ir plonais tirpinto šokolado brūkšneliais, kad atrodytų kaip beržo tošis.
Įdaras
Slyvas išvirti, nukošti ir sutrinti. Sviestą ištrinti su cukrumi ir sumaišyti su slyvomis. Sudėti kakavą, vanilės esenciją ir gerai išsukti.
Balta glazūra
Kiaušinio baltymus su soda išplakti, po truputį beriant persijotą miltinį cukrų. Subėrus viską plakti apie 4 minutes.
- Prikabinti failai
-
- 0 (2).gif (35.78 KiB) Peržiūrėta 5041 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Lietiniai su medumi ir džiovintais vaisiais
0,75 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno ,2 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto arba aliejaus
1 šaukštas cukraus, druskos
gabalėlis lašinių.
Įdaras:
3 šaukštai medaus , 50 g razinų ( galima ir kitokių vaisių),
2 šaukštai sukapotų migdolų arba riešutų,
1 šaukštas sviesto.
Svietą išlydyti.Užmaišyti tešlą.Ji turi būti skysta, besiliejanti. Palikti ją 30 min.Paskui karštą keptuvę ištepti lašiniais ir kepti plonus blynelius.
Išmaišyti medų su razinomis ir migdolais arba riešutais, plonai tepti lietinius.
Po to kiekvieną sulankstyti kaip voką ir sudėlioti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi taip, kad vienas pridengtų kitą.
Uždėti kelis sviesto gabalėlius ir įkišti 10 min. į karštą orkaitę.
0,75 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno ,2 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto arba aliejaus
1 šaukštas cukraus, druskos
gabalėlis lašinių.
Įdaras:
3 šaukštai medaus , 50 g razinų ( galima ir kitokių vaisių),
2 šaukštai sukapotų migdolų arba riešutų,
1 šaukštas sviesto.
Svietą išlydyti.Užmaišyti tešlą.Ji turi būti skysta, besiliejanti. Palikti ją 30 min.Paskui karštą keptuvę ištepti lašiniais ir kepti plonus blynelius.
Išmaišyti medų su razinomis ir migdolais arba riešutais, plonai tepti lietinius.
Po to kiekvieną sulankstyti kaip voką ir sudėlioti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi taip, kad vienas pridengtų kitą.
Uždėti kelis sviesto gabalėlius ir įkišti 10 min. į karštą orkaitę.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 15 Lie 2007, 14:46, redaguota 2 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tikrai 14. Ką tik patikrinau.Ligita rašė:O įdarui tikrai tik 14 g sviesto? Man tarodo, kad mažai tiek. Beje, tikrai labai sudomino šitas vyniotinis.
O į šitą šakutę aš seniai seilę varvinu.
Štai nukopinau visų produktų sąrašą, neišskirstytą.
4 kiaušinių tryniai
175 g cukraus
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
100 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių 5 kiaušinių baltymai
1 šaukštas citrinos sulčių
250 g džiovintų slyvų
14 g sviesto
1 šaukštas kakavos miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g miltinio cukraus
1/2 šaukštelio sodos
Aš obuoliukus džiovinu orkaitėje. Turiu nuo seno šaldytuvo pasilikusi lentynėles metalines, vyras pritaisė kad tiktų ir naujoje orkaitėje, tai dabar tik pripjaustau, apdedu pilnus tris padėklus, ir sau džiūsta kuo gražiausiai. Šįmet dar nedžiovinau, nes savaitgaliais dar vis keliaujam. Bet aš tą darau kai būnu namuose (savaitgaliais), nes reikia būti ir prižiūrėti orkaitę. Iš karto dedu apie 100 laipsnių, kai jau gerai įšyla, tai palieku emperatūrą 50, įjungiu ventiliatorių orkaitėje ir džiūsta iš lėto. Nieko geriau nesugalvoju.
Tai tiesiai ant tu groteliu ir deti supjaustytus?O orkaites dureles atidarytas laikyti?Kazkaip girdejau,kad ,jei uzdarysi-iskeps?As anksciau neturejau ventiliatoriaus,o dabar virykle su visokiais priedai.Todel ir klausiu.Tai ta ventiliatoriu is karto pajungt.Ar pirma isildyt iki simto??Man parasykit ,kaip mazam vaikui
Žinai, Airene, truputį pravėrus orkaitės dureles aš ką nors įdedu tarp jų, kad neužsidarytų. Senai orkaitei reikėjo degtukų uždegimui, tai dėdavau degtukų dėžutę į tarpą. Tikra tiesa, kad reikia, kad oro gautų, nors ir ventiliatorius yra. Tu iš karto susipajusčius ir kišk į orkaitę, nėra ko laukt, tegu džiūsta..