DŽIOVINTI VAISIAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Spa 2007, 14:44

:laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Spa 2007, 17:49

AIRENE rašė:Siaip as irgi busima uosviene -ragana,Tutsi irgi neisvengs,taigi nors dabar pasilinksmint galim. 8) na ,ta prasme ,pavaryt ant uosvieniu...
oho ho kokia as ragana busiu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 03 Spa 2007, 18:36

As irgi dar noriu atsigriebt,o paskui raganausiu 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Spa 2007, 22:17

:laugh: :laugh: :laugh:

Svečias

Standartinė Svečias » 11 Lap 2007, 16:36

Pyragas su džiovintais vaisiais

Po 1 stiklinę džiovintų slyvų, abrikosų, razinų, riešutų, kefyro,
1/4 stiklinės miltų,
1 šaukštelis sodos, vanilės.

Į dubenėlį sudėkite susmulkintus džiovintus vaisius, riešutus, supilkite kefyrą, suberkite sodą, vanilę ir miltus. Tie, kas mėgsta saldžiai, gali įberti stiklinę cukraus. Viską išmaišykite. Masė turi būti pakankamai skysta. Iškepkite 1-2 plokštainius, galite juos pertepti su cukrumi plakta grietine.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 11 Lap 2007, 19:13

skanu ir paprasta :lol:

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 11 Sau 2008, 22:35

Džiovintų vaisių pyragas

Reikės:
250 g miltų
250 g cukraus pudros
250 g margarino
5 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo miltelių
250 g džiovintų vaisių

Margariną ištrinkite po truputį pildami cukraus pudrą ir trynius. Į ištrintą masę įberkite miltų, sumaišytų su kepimo milteliais. Tešlą atsargiai išmaišykite su išplaktais baltymais ir smulkiai supjaustytais džiovintais vaisiais. Kepkite 50 min. 150–170°C orkaitėje.Skanaus!

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Sau 2008, 22:59

saunuole justuke :geles:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 11 Sau 2008, 23:08

:luks: :luks: :luks:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 13 Sau 2008, 10:23

Skanu :luks:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 27 Bal 2008, 17:55

Pyragas su razinomis

Sudedamosios dalys
175 g sviesto arba margarino
175 g rudojo Demerara cukraus
4 kiaušiniai
400 ml kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
250 g razinų
3 valgomieji šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių, romo arba konjako




Maistinius riebalus ir cukrų sumaišykite taip, kad gauta masė būtų balta ir puri. Maišyti geriausia elektriniu maišytuvu. Stipriai maišydami įmuškite kiaušinius (po vieną).
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir suberkite į anksčiau gautą masę. Supilkite skystį.
Kepimo folija išklokite pailgą 2 l talpos formelę. Folija palikite išsikišusią virš kraštų. Supilkite tešlą į formelę.
Maždaug 50 min. nustatę 175° temperatūrą kepkite ant grotelių apatinėje orkaitės dalyje. Patikrinkite, ar pyrago vidurys yra sausas. Prieš išimdami pyragą iš formelės, leiskite jam ataušti. Į foliją suvyniotą pyragą laikykite šaldytuve. Prieš supjaustydami plonomis riekelėmis, leiskite jam pora dienų pastovėti.
Šį pyragą galima šaldyti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2008, 18:26

Plokštainis su džiovintais vaisiais

5 džiovintos slyvos
5 džiovintos kriaušės
5 džiovintos figos
5 džiovintos datulės
2 šaukštai razinų
2 šaukštai stambiai sumaltų riešutų
4 šaukštai uogienės
Tešla:
1/2 pakelio sviesto
1/2 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
1 kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi ir kiaušiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius ir kruopščiai, bet atsargiai užminkyti.1/4 tešlos atidėti.
Tešlą į formą reikia sudėti taip, kad viduryje liktų vieta vaisiams.
Visus vaisius supjaustyti razinos dydžio gabalėliais, sudėti uogienę ir pakepinti keptuvėje. Vaisių masę sudėti į tešlą.Paliktą tešlos dalį iškočioti, supjaustyti juostelėmis ir sudėti iš jų groteles ant vaisių masės.
Kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2008, 16:43

Keksas be riebalų

150 g miltų
150 g cukraus
3 kiaušiniai
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
150 g džiovintų vaisių (razinų, migdolų, riešutų, datulių, apelsinų žievelių)
Kiaušinį išplakti su cukrumi, suberti miltus su kepimo milteliais, kruopščiai išmaišyti.Įmesti smulkiai supjaustytus ir apibertus miltais džiovintus vaisius, viską atsargiai išmaišyti.Siaurą, ilgą kepimo skardą ištepti riebalais, pabarstyti maltais džiūvėsėliais ir supilti į ją tešlą.Kepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Geg 2008, 16:23

Pyragas su razinomis ir riešutais

100 g mielių
200 g cukraus
1 stiklinė pieno
400 g sviesto
1 kg miltų
1 apelsino žievelė
0,5 l įvairių susmulkintų džiovintų vaisių ir riešutų
100 g romo
2 šaukštai meduolių prieskonių
druska
Apelsiną gerai nuplauname ir nutarkuojame jo žievelę. Ją sumaišome su 2 šaukštais cukraus ir sudedame į 0,5 l talpos stiklainį. Toliau į jį pridedame įvairių susmulkintų džiovintų vaisių bei riešutų, užpilame romu ir laikome per naktį.Miltus supilame į didelį dubenį. Mieles išsukame su 2-3 šaukštais cukraus, užpilame šiltu pienu ir sumaišome su miltais. Tešlą uždengiame, pastatome šiltai ir kildiname apie 30 min.Tada į tešlą įmaišome sutarkuotą sviestą, prieskonius, likusį cukrų ir minkome, kol tešla atšoka nuo dubens kraštų. Vėl kildiname 1 val. Tada įminkome džiovintus vaisius.Skardą patepame riebalais, dedame gerai išminkytą pyragą, dar truputį pakildiname ir kepame apie 1 val. vidutinio karštumo orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Geg 2008, 18:15

Slyvų-riešutų mozūras

1 vaflis
1 stiklinė miltų
5 kiaušiniai
0,75 stiklinės cukraus
150 g džiovintų slyvų
150 g riešutų
100 g marmeladinių saldainių
Vidutinio didumo kepimo skardos dugną iškloti atitinkamai išpjautu vafliu.
Atskirti baltymus nuo trynių. Trynius ištrinti su cukrumi ir 2 šaukštais vandens. Baltymus standžiai išplakti.Kelias riešutų puseles palikti, o likusius sukapoti.Marmeladinius saldainius bei trumpam pamerktas slyvas smulkiai supjaustyti, suberti į sukapotus riešutus. Išmaišyti su miltais, ištrintais tryniais ir išplaktais baltymais.Sudėti tešlą ant vaflio, išlyginti ją peiliu, įkišti į gana stipriai įkaitintą orkaitę.Iškeptą apipilti cukraus arba šokoladiniu glajumi ir papuošti džiovintais vaisiais.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 09 Bir 2008, 16:19

Žiūrėkit, kokį cūdą galima pasidaryt iš džiovintų sveikų (nepjaustytų) obuolių
Nuoroda http://www.fabulousfoods.com/recipes/mi ... heads.html
Prikabinti failai
driedapples.jpg
driedapples.jpg (17.25 KiB) Peržiūrėta 5931 karus(ų)

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 09 Bir 2008, 16:22

O čia "raganų piršteliai", tik nelabai supratau iš ko pagaminti...
Prikabinti failai
fingers.jpg
fingers.jpg (8.49 KiB) Peržiūrėta 5930 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bir 2008, 16:25

cia turbut sausainukai ar bandeles ir migdolas idetas :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: DŽIOVINTI VAISIAI

Standartinė Ramunė » 29 Bir 2011, 17:34

Šiandien spėjau sulakstyt į Kėdainius. Nusipirkau džiovintų mėlynių. Kam tinka? :oops: Jei į maskarponės masę įdėt, ar nesugadins torto skonio? :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: DŽIOVINTI VAISIAI

Standartinė Tutsi » 29 Bir 2011, 17:35

nemanau, kad sugadintu, jei melynes patinka :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: DŽIOVINTI VAISIAI

Standartinė Ramunė » 29 Bir 2011, 17:43

Šiaip tai nelabai aš jų mėgėja :? Man skaniausios uogos - raudonieji serbentai ir agrastai. Tur būt todėl, kad sode nėr :mrgreen: Užtai kaimynų nurankioju ir uošviųsodą nusiaubiu, kol atsivalgau. O mėlynės - yra - nespjaudau. Už tai ir nusipirkau pirmą kartą džiuovintų :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: DŽIOVINTI VAISIAI

Standartinė Ramunė » 14 Gru 2011, 19:48

keksiukai su džiovintais vaisiais
Dėjau papajas, spanguoles ir greipfruktus

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
juuurate
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2478
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:11
Pliusai: 34
Miestas: Utena

Re: DŽIOVINTI VAISIAI

Standartinė juuurate » 14 Gru 2011, 20:44

Kokie skanūs Ramune :hubba: :hubba: NOOORRRIIIIIIUUUUUUU :hubba: :hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: DŽIOVINTI VAISIAI

Standartinė Ramunė » 15 Gru 2011, 11:04

dar keletas yra. Prašom į svečius :wink:

Vartotojo avataras
Danute
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1796
Užsiregistravo: 14 Geg 2011, 22:47

Re: DŽIOVINTI VAISIAI

Standartinė Danute » 15 Gru 2011, 12:35

Noriu prie kavos! 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: DŽIOVINTI VAISIAI

Standartinė Ramunė » 19 Gru 2011, 20:33

Nusipirkau arbatinėje džiovintų kinkanų. Bet pardavėja sakė, kad į pyragus netinka. Kur dar, be priedo prie brendžiuko, jie tiktų? Info kaip ir nerandu nete :oops: gal nemoku ieškot? O šiaip tai labai skanu, tik aitroka truputuką.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: DŽIOVINTI VAISIAI

Standartinė daida » 21 Gru 2011, 10:07

Ramunė rašė:Nusipirkau arbatinėje džiovintų kinkanų. Bet pardavėja sakė, kad į pyragus netinka. Kur dar, be priedo prie brendžiuko, jie tiktų? Info kaip ir nerandu nete :oops: gal nemoku ieškot? O šiaip tai labai skanu, tik aitroka truputuką.
O aš smulkiai supjaustytus dėjau į keksiukus. Man tiko :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: DŽIOVINTI VAISIAI

Standartinė Ramunė » 21 Gru 2011, 11:01

Reiks pabandyk keleta :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: DŽIOVINTI VAISIAI

Standartinė Tutsi » 21 Gru 2011, 11:57

net neisivaizduoju, ka su jais reiketu daryti.... :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: DŽIOVINTI VAISIAI

Standartinė Ramunė » 21 Gru 2011, 13:31

Man aiskino, kad labai skanu prie brendzio. Dar radau su krevetem. Dabar bandysiu keksiukus kept penktadieniui, klases pasisedejimui priesd karnavala. O siaip tai jie man labai skanu pagrauzti :P

Skelbti atsakymą