oho ho kokia as ragana busiuAIRENE rašė:Siaip as irgi busima uosviene -ragana,Tutsi irgi neisvengs,taigi nors dabar pasilinksmint galim. na ,ta prasme ,pavaryt ant uosvieniu...
DŽIOVINTI VAISIAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Pyragas su džiovintais vaisiais
Po 1 stiklinę džiovintų slyvų, abrikosų, razinų, riešutų, kefyro,
1/4 stiklinės miltų,
1 šaukštelis sodos, vanilės.
Į dubenėlį sudėkite susmulkintus džiovintus vaisius, riešutus, supilkite kefyrą, suberkite sodą, vanilę ir miltus. Tie, kas mėgsta saldžiai, gali įberti stiklinę cukraus. Viską išmaišykite. Masė turi būti pakankamai skysta. Iškepkite 1-2 plokštainius, galite juos pertepti su cukrumi plakta grietine.
Po 1 stiklinę džiovintų slyvų, abrikosų, razinų, riešutų, kefyro,
1/4 stiklinės miltų,
1 šaukštelis sodos, vanilės.
Į dubenėlį sudėkite susmulkintus džiovintus vaisius, riešutus, supilkite kefyrą, suberkite sodą, vanilę ir miltus. Tie, kas mėgsta saldžiai, gali įberti stiklinę cukraus. Viską išmaišykite. Masė turi būti pakankamai skysta. Iškepkite 1-2 plokštainius, galite juos pertepti su cukrumi plakta grietine.
Džiovintų vaisių pyragas
Reikės:
250 g miltų
250 g cukraus pudros
250 g margarino
5 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo miltelių
250 g džiovintų vaisių
Margariną ištrinkite po truputį pildami cukraus pudrą ir trynius. Į ištrintą masę įberkite miltų, sumaišytų su kepimo milteliais. Tešlą atsargiai išmaišykite su išplaktais baltymais ir smulkiai supjaustytais džiovintais vaisiais. Kepkite 50 min. 150–170°C orkaitėje.Skanaus!
Reikės:
250 g miltų
250 g cukraus pudros
250 g margarino
5 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo miltelių
250 g džiovintų vaisių
Margariną ištrinkite po truputį pildami cukraus pudrą ir trynius. Į ištrintą masę įberkite miltų, sumaišytų su kepimo milteliais. Tešlą atsargiai išmaišykite su išplaktais baltymais ir smulkiai supjaustytais džiovintais vaisiais. Kepkite 50 min. 150–170°C orkaitėje.Skanaus!
Pyragas su razinomis
Sudedamosios dalys
175 g sviesto arba margarino
175 g rudojo Demerara cukraus
4 kiaušiniai
400 ml kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
250 g razinų
3 valgomieji šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių, romo arba konjako
Maistinius riebalus ir cukrų sumaišykite taip, kad gauta masė būtų balta ir puri. Maišyti geriausia elektriniu maišytuvu. Stipriai maišydami įmuškite kiaušinius (po vieną).
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir suberkite į anksčiau gautą masę. Supilkite skystį.
Kepimo folija išklokite pailgą 2 l talpos formelę. Folija palikite išsikišusią virš kraštų. Supilkite tešlą į formelę.
Maždaug 50 min. nustatę 175° temperatūrą kepkite ant grotelių apatinėje orkaitės dalyje. Patikrinkite, ar pyrago vidurys yra sausas. Prieš išimdami pyragą iš formelės, leiskite jam ataušti. Į foliją suvyniotą pyragą laikykite šaldytuve. Prieš supjaustydami plonomis riekelėmis, leiskite jam pora dienų pastovėti.
Šį pyragą galima šaldyti.
Sudedamosios dalys
175 g sviesto arba margarino
175 g rudojo Demerara cukraus
4 kiaušiniai
400 ml kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
250 g razinų
3 valgomieji šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių, romo arba konjako
Maistinius riebalus ir cukrų sumaišykite taip, kad gauta masė būtų balta ir puri. Maišyti geriausia elektriniu maišytuvu. Stipriai maišydami įmuškite kiaušinius (po vieną).
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir suberkite į anksčiau gautą masę. Supilkite skystį.
Kepimo folija išklokite pailgą 2 l talpos formelę. Folija palikite išsikišusią virš kraštų. Supilkite tešlą į formelę.
Maždaug 50 min. nustatę 175° temperatūrą kepkite ant grotelių apatinėje orkaitės dalyje. Patikrinkite, ar pyrago vidurys yra sausas. Prieš išimdami pyragą iš formelės, leiskite jam ataušti. Į foliją suvyniotą pyragą laikykite šaldytuve. Prieš supjaustydami plonomis riekelėmis, leiskite jam pora dienų pastovėti.
Šį pyragą galima šaldyti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Plokštainis su džiovintais vaisiais
5 džiovintos slyvos
5 džiovintos kriaušės
5 džiovintos figos
5 džiovintos datulės
2 šaukštai razinų
2 šaukštai stambiai sumaltų riešutų
4 šaukštai uogienės
Tešla:
1/2 pakelio sviesto
1/2 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
1 kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi ir kiaušiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius ir kruopščiai, bet atsargiai užminkyti.1/4 tešlos atidėti.
Tešlą į formą reikia sudėti taip, kad viduryje liktų vieta vaisiams.
Visus vaisius supjaustyti razinos dydžio gabalėliais, sudėti uogienę ir pakepinti keptuvėje. Vaisių masę sudėti į tešlą.Paliktą tešlos dalį iškočioti, supjaustyti juostelėmis ir sudėti iš jų groteles ant vaisių masės.
Kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C.
5 džiovintos slyvos
5 džiovintos kriaušės
5 džiovintos figos
5 džiovintos datulės
2 šaukštai razinų
2 šaukštai stambiai sumaltų riešutų
4 šaukštai uogienės
Tešla:
1/2 pakelio sviesto
1/2 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
1 kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi ir kiaušiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius ir kruopščiai, bet atsargiai užminkyti.1/4 tešlos atidėti.
Tešlą į formą reikia sudėti taip, kad viduryje liktų vieta vaisiams.
Visus vaisius supjaustyti razinos dydžio gabalėliais, sudėti uogienę ir pakepinti keptuvėje. Vaisių masę sudėti į tešlą.Paliktą tešlos dalį iškočioti, supjaustyti juostelėmis ir sudėti iš jų groteles ant vaisių masės.
Kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Keksas be riebalų
150 g miltų
150 g cukraus
3 kiaušiniai
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
150 g džiovintų vaisių (razinų, migdolų, riešutų, datulių, apelsinų žievelių)
Kiaušinį išplakti su cukrumi, suberti miltus su kepimo milteliais, kruopščiai išmaišyti.Įmesti smulkiai supjaustytus ir apibertus miltais džiovintus vaisius, viską atsargiai išmaišyti.Siaurą, ilgą kepimo skardą ištepti riebalais, pabarstyti maltais džiūvėsėliais ir supilti į ją tešlą.Kepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.
150 g miltų
150 g cukraus
3 kiaušiniai
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
150 g džiovintų vaisių (razinų, migdolų, riešutų, datulių, apelsinų žievelių)
Kiaušinį išplakti su cukrumi, suberti miltus su kepimo milteliais, kruopščiai išmaišyti.Įmesti smulkiai supjaustytus ir apibertus miltais džiovintus vaisius, viską atsargiai išmaišyti.Siaurą, ilgą kepimo skardą ištepti riebalais, pabarstyti maltais džiūvėsėliais ir supilti į ją tešlą.Kepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pyragas su razinomis ir riešutais
100 g mielių
200 g cukraus
1 stiklinė pieno
400 g sviesto
1 kg miltų
1 apelsino žievelė
0,5 l įvairių susmulkintų džiovintų vaisių ir riešutų
100 g romo
2 šaukštai meduolių prieskonių
druska
Apelsiną gerai nuplauname ir nutarkuojame jo žievelę. Ją sumaišome su 2 šaukštais cukraus ir sudedame į 0,5 l talpos stiklainį. Toliau į jį pridedame įvairių susmulkintų džiovintų vaisių bei riešutų, užpilame romu ir laikome per naktį.Miltus supilame į didelį dubenį. Mieles išsukame su 2-3 šaukštais cukraus, užpilame šiltu pienu ir sumaišome su miltais. Tešlą uždengiame, pastatome šiltai ir kildiname apie 30 min.Tada į tešlą įmaišome sutarkuotą sviestą, prieskonius, likusį cukrų ir minkome, kol tešla atšoka nuo dubens kraštų. Vėl kildiname 1 val. Tada įminkome džiovintus vaisius.Skardą patepame riebalais, dedame gerai išminkytą pyragą, dar truputį pakildiname ir kepame apie 1 val. vidutinio karštumo orkaitėje.
100 g mielių
200 g cukraus
1 stiklinė pieno
400 g sviesto
1 kg miltų
1 apelsino žievelė
0,5 l įvairių susmulkintų džiovintų vaisių ir riešutų
100 g romo
2 šaukštai meduolių prieskonių
druska
Apelsiną gerai nuplauname ir nutarkuojame jo žievelę. Ją sumaišome su 2 šaukštais cukraus ir sudedame į 0,5 l talpos stiklainį. Toliau į jį pridedame įvairių susmulkintų džiovintų vaisių bei riešutų, užpilame romu ir laikome per naktį.Miltus supilame į didelį dubenį. Mieles išsukame su 2-3 šaukštais cukraus, užpilame šiltu pienu ir sumaišome su miltais. Tešlą uždengiame, pastatome šiltai ir kildiname apie 30 min.Tada į tešlą įmaišome sutarkuotą sviestą, prieskonius, likusį cukrų ir minkome, kol tešla atšoka nuo dubens kraštų. Vėl kildiname 1 val. Tada įminkome džiovintus vaisius.Skardą patepame riebalais, dedame gerai išminkytą pyragą, dar truputį pakildiname ir kepame apie 1 val. vidutinio karštumo orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Slyvų-riešutų mozūras
1 vaflis
1 stiklinė miltų
5 kiaušiniai
0,75 stiklinės cukraus
150 g džiovintų slyvų
150 g riešutų
100 g marmeladinių saldainių
Vidutinio didumo kepimo skardos dugną iškloti atitinkamai išpjautu vafliu.
Atskirti baltymus nuo trynių. Trynius ištrinti su cukrumi ir 2 šaukštais vandens. Baltymus standžiai išplakti.Kelias riešutų puseles palikti, o likusius sukapoti.Marmeladinius saldainius bei trumpam pamerktas slyvas smulkiai supjaustyti, suberti į sukapotus riešutus. Išmaišyti su miltais, ištrintais tryniais ir išplaktais baltymais.Sudėti tešlą ant vaflio, išlyginti ją peiliu, įkišti į gana stipriai įkaitintą orkaitę.Iškeptą apipilti cukraus arba šokoladiniu glajumi ir papuošti džiovintais vaisiais.
1 vaflis
1 stiklinė miltų
5 kiaušiniai
0,75 stiklinės cukraus
150 g džiovintų slyvų
150 g riešutų
100 g marmeladinių saldainių
Vidutinio didumo kepimo skardos dugną iškloti atitinkamai išpjautu vafliu.
Atskirti baltymus nuo trynių. Trynius ištrinti su cukrumi ir 2 šaukštais vandens. Baltymus standžiai išplakti.Kelias riešutų puseles palikti, o likusius sukapoti.Marmeladinius saldainius bei trumpam pamerktas slyvas smulkiai supjaustyti, suberti į sukapotus riešutus. Išmaišyti su miltais, ištrintais tryniais ir išplaktais baltymais.Sudėti tešlą ant vaflio, išlyginti ją peiliu, įkišti į gana stipriai įkaitintą orkaitę.Iškeptą apipilti cukraus arba šokoladiniu glajumi ir papuošti džiovintais vaisiais.
Žiūrėkit, kokį cūdą galima pasidaryt iš džiovintų sveikų (nepjaustytų) obuolių
Nuoroda http://www.fabulousfoods.com/recipes/mi ... heads.html
Nuoroda http://www.fabulousfoods.com/recipes/mi ... heads.html
- Prikabinti failai
-
- driedapples.jpg (17.25 KiB) Peržiūrėta 5931 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: DŽIOVINTI VAISIAI
Šiandien spėjau sulakstyt į Kėdainius. Nusipirkau džiovintų mėlynių. Kam tinka? Jei į maskarponės masę įdėt, ar nesugadins torto skonio?
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: DŽIOVINTI VAISIAI
Šiaip tai nelabai aš jų mėgėja Man skaniausios uogos - raudonieji serbentai ir agrastai. Tur būt todėl, kad sode nėr Užtai kaimynų nurankioju ir uošviųsodą nusiaubiu, kol atsivalgau. O mėlynės - yra - nespjaudau. Už tai ir nusipirkau pirmą kartą džiuovintų
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: DŽIOVINTI VAISIAI
keksiukai su džiovintais vaisiais
Dėjau papajas, spanguoles ir greipfruktus
Dėjau papajas, spanguoles ir greipfruktus
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: DŽIOVINTI VAISIAI
dar keletas yra. Prašom į svečius
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: DŽIOVINTI VAISIAI
Nusipirkau arbatinėje džiovintų kinkanų. Bet pardavėja sakė, kad į pyragus netinka. Kur dar, be priedo prie brendžiuko, jie tiktų? Info kaip ir nerandu nete gal nemoku ieškot? O šiaip tai labai skanu, tik aitroka truputuką.
Re: DŽIOVINTI VAISIAI
O aš smulkiai supjaustytus dėjau į keksiukus. Man tikoRamunė rašė:Nusipirkau arbatinėje džiovintų kinkanų. Bet pardavėja sakė, kad į pyragus netinka. Kur dar, be priedo prie brendžiuko, jie tiktų? Info kaip ir nerandu nete gal nemoku ieškot? O šiaip tai labai skanu, tik aitroka truputuką.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: DŽIOVINTI VAISIAI
Reiks pabandyk keleta
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: DŽIOVINTI VAISIAI
net neisivaizduoju, ka su jais reiketu daryti....
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: DŽIOVINTI VAISIAI
Man aiskino, kad labai skanu prie brendzio. Dar radau su krevetem. Dabar bandysiu keksiukus kept penktadieniui, klases pasisedejimui priesd karnavala. O siaip tai jie man labai skanu pagrauzti