Dumplainiai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Dumplainiai
Sveikos, vakar draugė atnešė visą krepšelį žemuoginių dumplainių. Nesu nieko iš jų gaminusi. Gal kas bandėt ką nors iš jų pagamint? Girdėjau, uogienę verda?
- Prikabinti failai
-
- zemuoginis_dumplainis.jpg (12.4 KiB) Peržiūrėta 3354 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Seniauirgi tėvai augino, labai skanūs, viską ir sulapnodavom, o šaldyti netiko, pabandėmtruputį - formos neprarado, bet skonis nekoks, ir tie lapeliai suglebo, tai pauošimui jau netiktų. Dėl žemuoginių nežinau, bet tuos valgomuosius - aštresnio skonio, galima laikyti dėžutėse susluoksniavus popieriumi kambario temperatūroje. Išsilaikydavo iki Naujų metų, tik vis reikia pažiūrėt, kad kuris nesugestų.
Turiu ir receptukų užsisaugojus, bet kai jau jų neaugino, tai taip ir neišbandėm.
Uogienė
1 kg uogų reikia 0,5l vandens ir 0,5 kg cukraus. Cukrų ištirpiname vandenyje ir paviriname 3-4 min., po to sudedame vaisius ir laikome 3-4 val., pridedame dar 0,5 kg cukraus (1kg uogų), atsargiai pašildome, kol ištirps ir paviriname 10 min. ant silpnos ugnies, nuimame ir paliekame dar 5-6 val., tada pridedame dar po 100g cukraus 1 kg uogų ir dar kartą verdame 10-15 min.
Cukrintiniai
Vienodo dydžio paruoštus dumplainius subadome mediniu pagaliuku ir suberiame į verdantį sirupą (1kg uogų imame 1,2 kg cukraus ir 1 stiklinę vandens). Verdame 5 min., nuėmus laikome 8 val., taip kartojame 5 kartus. Po to nuvarviname, apdžioviname ir laikome, apibarsčius cukraus pudra, kartoninėje dėžutėje.
Turiu ir receptukų užsisaugojus, bet kai jau jų neaugino, tai taip ir neišbandėm.
Uogienė
1 kg uogų reikia 0,5l vandens ir 0,5 kg cukraus. Cukrų ištirpiname vandenyje ir paviriname 3-4 min., po to sudedame vaisius ir laikome 3-4 val., pridedame dar 0,5 kg cukraus (1kg uogų), atsargiai pašildome, kol ištirps ir paviriname 10 min. ant silpnos ugnies, nuimame ir paliekame dar 5-6 val., tada pridedame dar po 100g cukraus 1 kg uogų ir dar kartą verdame 10-15 min.
Cukrintiniai
Vienodo dydžio paruoštus dumplainius subadome mediniu pagaliuku ir suberiame į verdantį sirupą (1kg uogų imame 1,2 kg cukraus ir 1 stiklinę vandens). Verdame 5 min., nuėmus laikome 8 val., taip kartojame 5 kartus. Po to nuvarviname, apdžioviname ir laikome, apibarsčius cukraus pudra, kartoninėje dėžutėje.
Re: Dumplainiai
O as auginu ne dumplainius, o dumplunes, is kuriu gaminu konservus ziemai.
Isvazda jos panasios i zalius pomidoriukus, bet skonis totaliai skiriasi.
Marinuoju taip pat, kaip agurkus.
Isvazda jos panasios i zalius pomidoriukus, bet skonis totaliai skiriasi.
Marinuoju taip pat, kaip agurkus.
Re: Dumplainiai
Valgiau tortą,papuoštą dumplainiais,tad jei ne tie vaisiai,torto nei kąsnio nebūčiau prarijus vien cukrus,o skonio jokio bet papuošimas su jais SUPERINIS