Dumplainiai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Dumplainiai

Standartinė silsta » 14 Spa 2008, 08:54

Sveikos, vakar draugė atnešė visą krepšelį žemuoginių dumplainių. Nesu nieko iš jų gaminusi. Gal kas bandėt ką nors iš jų pagamint? Girdėjau, uogienę verda?
Prikabinti failai
zemuoginis_dumplainis.jpg
zemuoginis_dumplainis.jpg (12.4 KiB) Peržiūrėta 3354 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Spa 2008, 09:38

bralia kaip skanuuuuuuuuuuuuu :shock: Jei tik galima juos šaldyti, tai nuostabiai tinka tortams ir pyragams puosti :!: Bet as nezinau :merg2:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 14 Spa 2008, 11:52

Seniauirgi tėvai augino, labai skanūs, viską ir sulapnodavom, o šaldyti netiko, pabandėmtruputį - formos neprarado, bet skonis nekoks, ir tie lapeliai suglebo, tai pauošimui jau netiktų. Dėl žemuoginių nežinau, bet tuos valgomuosius - aštresnio skonio, galima laikyti dėžutėse susluoksniavus popieriumi kambario temperatūroje. Išsilaikydavo iki Naujų metų, tik vis reikia pažiūrėt, kad kuris nesugestų.
Turiu ir receptukų užsisaugojus, bet kai jau jų neaugino, tai taip ir neišbandėm.

Uogienė

1 kg uogų reikia 0,5l vandens ir 0,5 kg cukraus. Cukrų ištirpiname vandenyje ir paviriname 3-4 min., po to sudedame vaisius ir laikome 3-4 val., pridedame dar 0,5 kg cukraus (1kg uogų), atsargiai pašildome, kol ištirps ir paviriname 10 min. ant silpnos ugnies, nuimame ir paliekame dar 5-6 val., tada pridedame dar po 100g cukraus 1 kg uogų ir dar kartą verdame 10-15 min.


Cukrintiniai

Vienodo dydžio paruoštus dumplainius subadome mediniu pagaliuku ir suberiame į verdantį sirupą (1kg uogų imame 1,2 kg cukraus ir 1 stiklinę vandens). Verdame 5 min., nuėmus laikome 8 val., taip kartojame 5 kartus. Po to nuvarviname, apdžioviname ir laikome, apibarsčius cukraus pudra, kartoninėje dėžutėje.

Kumucia
Naujokas
Pranešimai: 5
Užsiregistravo: 01 Rgs 2009, 10:16

Re: Dumplainiai

Standartinė Kumucia » 01 Rgs 2009, 10:22

O as auginu ne dumplainius, o dumplunes, is kuriu gaminu konservus ziemai.
Isvazda jos panasios i zalius pomidoriukus, bet skonis totaliai skiriasi.
Marinuoju taip pat, kaip agurkus.

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Dumplainiai

Standartinė Nicole » 02 Rgs 2009, 03:19

Valgiau tortą,papuoštą dumplainiais,tad jei ne tie vaisiai,torto nei kąsnio nebūčiau prarijus :mrgreen: vien cukrus,o skonio jokio :x bet papuošimas su jais SUPERINIS 038
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą