Desertai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Desertai
Manau, kai supjaustoma apvoliojama cukraus pudroje
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Desertai
ir as apie tai pagalvojau, nes daznai tokie saldumynai buna volioti, kad prie ranku neliptu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Desertai
Norėjosi kažko lengvo ir paprasto
Lengvutis, kaip pūkas
Varškės kremas su braškėmis.
Plakta grietinėlė su aguonomis.
Plakta grietinėlė su trupučiu citrinos.
nelabai matosi sluoksniai
Lengvutis, kaip pūkas
Varškės kremas su braškėmis.
Plakta grietinėlė su aguonomis.
Plakta grietinėlė su trupučiu citrinos.
nelabai matosi sluoksniai
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Desertai
na jooooo, nieko sau lengvas Kaloriju tona .... bet svarbu skanu
Re: Desertai
Velniop kalorijas, Tutsi, uz tai kaip skanu!!!!!!!
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Desertai
Aga, bombikė kalorijų nebloga , bet lengvas ne dėl kalorijų, o dėl to, kad lengvas velniop tokiam amžiui kalorijų skaičiavimą. Ypač kai sveriu 49
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Desertai
Vakar vieną įveikiau, daugiau ne-aaaaaaaaaaaaaaaa Labai jau sotu
Re: Desertai
jau koks vilioklis, Ramunyt, tavo desertas....
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Desertai
Dėkui, Ramuniukai Labai skanus buvo
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Desertai
Sekmadienio desertukas
Bananas,
vaniliniai ir kiviniai ledai,
vakarykštis pyragas ( kondensuoto pieno su ananasais),
šokoladinis sirupas.
Bananą pepjaunam per pusę, dedam į vidurį ledus, apšlakstom sirupu. Pyrago gabalėlį pašildom mikrobangėje. Paprasta, greitai, skanu ir .... koloringa.
Bananas,
vaniliniai ir kiviniai ledai,
vakarykštis pyragas ( kondensuoto pieno su ananasais),
šokoladinis sirupas.
Bananą pepjaunam per pusę, dedam į vidurį ledus, apšlakstom sirupu. Pyrago gabalėlį pašildom mikrobangėje. Paprasta, greitai, skanu ir .... koloringa.
Re: Desertai
Nu skanumas koks atrodo!
Re: Desertai
Kremas su brendžiu
6 porcijos
250 g maskarponės sūrio,
200 ml naturalaus jogurto,
6 šaukštai brendžio,
50 g cukraus ir dar papildomai cukraus kavai pasaldinti,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
200 ml plakamosios grietinėlės,
3 puodeliai karštos espreso kavos.
Sumaišykite kartu maskarponės sūrį, jogurtą, brendį, 50 g cukraus ir vanilinį cukrų. Atskirai išplakite grietinėlę ir įmaišykite į sūrio masę. Išdeliokite kremą į šešias stiklines ir pastatykite į šaldytuvą 1 val.
Prieš patiekiant desertą paruoškite espreso kavos ir pasaldinkite ją pagal skonį. Į taures su kremu įpilkite po 4 šaukštus kavos ir iškart patiekite.
6 porcijos
250 g maskarponės sūrio,
200 ml naturalaus jogurto,
6 šaukštai brendžio,
50 g cukraus ir dar papildomai cukraus kavai pasaldinti,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
200 ml plakamosios grietinėlės,
3 puodeliai karštos espreso kavos.
Sumaišykite kartu maskarponės sūrį, jogurtą, brendį, 50 g cukraus ir vanilinį cukrų. Atskirai išplakite grietinėlę ir įmaišykite į sūrio masę. Išdeliokite kremą į šešias stiklines ir pastatykite į šaldytuvą 1 val.
Prieš patiekiant desertą paruoškite espreso kavos ir pasaldinkite ją pagal skonį. Į taures su kremu įpilkite po 4 šaukštus kavos ir iškart patiekite.
- Prikabinti failai
-
- DSC_3422m.jpg (87.71 KiB) Peržiūrėta 14870 karus(ų)
Re: Desertai
Prabangų dalykėlį čia atnešei
Re: Desertai
Siūlau mums patikusį desertuką
Ananasais įdaryti kepti obuoliai su vaniliniais ledais
Reikia:
4 obuolių,
4 šaukštų sviesto (dėjau margariną),
4 kupinų šauktų džiūvėsėlių,
2 šaukštų cukraus (recepte buvo daugiau, bet man ir su dviem šaukštais buvo saldu... čia pagal skonį ir aišku, kokie obuoliai),
4-6 šaukštų pjaustytų konservuotų ananasų,
ledų
Obuolius išskobiam. Keptuvėj išlydom sviestą, suberiam džiūvėsėlius, kiek paskrudinam, suberiam cukrų, išmaišom, sudedam ananasus ir vėl viską išmaišom. Ta mase įdarom obuolius ir į orkaitę. Ca. 200 l. apie pusvalandį (čia kas kokių obuolių nori... mums geriausiai patinka dar tokie ne visai sutižę).
Karštas obuolys ir ledai! Skanaus!
Ananasais įdaryti kepti obuoliai su vaniliniais ledais
Reikia:
4 obuolių,
4 šaukštų sviesto (dėjau margariną),
4 kupinų šauktų džiūvėsėlių,
2 šaukštų cukraus (recepte buvo daugiau, bet man ir su dviem šaukštais buvo saldu... čia pagal skonį ir aišku, kokie obuoliai),
4-6 šaukštų pjaustytų konservuotų ananasų,
ledų
Obuolius išskobiam. Keptuvėj išlydom sviestą, suberiam džiūvėsėlius, kiek paskrudinam, suberiam cukrų, išmaišom, sudedam ananasus ir vėl viską išmaišom. Ta mase įdarom obuolius ir į orkaitę. Ca. 200 l. apie pusvalandį (čia kas kokių obuolių nori... mums geriausiai patinka dar tokie ne visai sutižę).
Karštas obuolys ir ledai! Skanaus!
- Prikabinti failai
-
- IMG_4222.JPG (68.24 KiB) Peržiūrėta 14663 karus(ų)
Re: Desertai
Kaip idomu
Re: Desertai
Siandien vaisinu obuoliu strudeliu su vaniliniais ledais
- Prikabinti failai
-
- IMG_4283.JPG (67.98 KiB) Peržiūrėta 14555 karus(ų)
Re: Desertai
Oi, kaip niam, ir dar šiltutis
Re: Desertai
koks čia gėris
Re: Desertai
Saldainiai su daigintais grūdais
½ stiklinės daigintų grūdų,
1 stiklinė grikių daigų,
250 g graikinių riešutų,
250 g džiovintų datulių,
100 g džiovintų vyšnių,
3 šaukštai klevų sirupo,
1 šaukštas medaus,
1 šaukštas cinamono,
Žiupsnelis druskos,
Vanilinio cukraus,
Sezamo sėklų apvoliojimui.
Pakepinkite sausoje keptuvėje sezamo sėklas. Sumalkite arba sutrinkite daigintus grūdus, graikinius riešutus, datules, vyšnias. Susmulkinkite truputi grikių daigus. Į sumaltą masę sumaišykite likusius produktus. Užminkykite vientysą masę ir palikite 20 min. pastovėti. Po to šlapiomis rankomis formuokite kamuliukus ir juos pavoliokite sezamo sėklose. Padėkite šaltai 1 val.
½ stiklinės daigintų grūdų,
1 stiklinė grikių daigų,
250 g graikinių riešutų,
250 g džiovintų datulių,
100 g džiovintų vyšnių,
3 šaukštai klevų sirupo,
1 šaukštas medaus,
1 šaukštas cinamono,
Žiupsnelis druskos,
Vanilinio cukraus,
Sezamo sėklų apvoliojimui.
Pakepinkite sausoje keptuvėje sezamo sėklas. Sumalkite arba sutrinkite daigintus grūdus, graikinius riešutus, datules, vyšnias. Susmulkinkite truputi grikių daigus. Į sumaltą masę sumaišykite likusius produktus. Užminkykite vientysą masę ir palikite 20 min. pastovėti. Po to šlapiomis rankomis formuokite kamuliukus ir juos pavoliokite sezamo sėklose. Padėkite šaltai 1 val.
- Prikabinti failai
-
- DSC_7802m.jpg (75.02 KiB) Peržiūrėta 14075 karus(ų)
Re: Desertai
Braškių želė su paslaptimi
2 pakeliai braškių želė.
Želė gabaliukams:
25 g želatinos,
40 ml vandens,
150 g braškių,
150 ml grietinėlės,
20 g cukraus.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite, kad išbrinktų. Braškes nuplaukite, nuimkite žalius lapelius ir sudėkite į smulkintuvą. Truputi sutrinkite, tada suberkite cukrų ir grietinėlę. Viską dar kartą sutrinkite smulkintuvu iki vientysos masės. Ištirpinkite želatiną ir supilkite į braškių -grietinėlės kremą. Išmaišykite, supilkite į plokščią indą ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Paruoškite žele, kaip parašyta ant pakelio, tik neišpilstykite į taures. Atvėsinkite.
Grietinėlės želė su braškėmis supjaustykite kubeliais ir padalinkite į 6 desertines taures. Šiuos kubelius užpilkite atšalusia, bet nesustengusia braškiu žele. Taures pastatykite į šaldytuvą ir palaukite, kol sustings.
Patiekite su plakta grietinėle arba su paliktais grietinėlės-braškių želė kubeliais.
2 pakeliai braškių želė.
Želė gabaliukams:
25 g želatinos,
40 ml vandens,
150 g braškių,
150 ml grietinėlės,
20 g cukraus.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite, kad išbrinktų. Braškes nuplaukite, nuimkite žalius lapelius ir sudėkite į smulkintuvą. Truputi sutrinkite, tada suberkite cukrų ir grietinėlę. Viską dar kartą sutrinkite smulkintuvu iki vientysos masės. Ištirpinkite želatiną ir supilkite į braškių -grietinėlės kremą. Išmaišykite, supilkite į plokščią indą ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Paruoškite žele, kaip parašyta ant pakelio, tik neišpilstykite į taures. Atvėsinkite.
Grietinėlės želė su braškėmis supjaustykite kubeliais ir padalinkite į 6 desertines taures. Šiuos kubelius užpilkite atšalusia, bet nesustengusia braškiu žele. Taures pastatykite į šaldytuvą ir palaukite, kol sustings.
Patiekite su plakta grietinėle arba su paliktais grietinėlės-braškių želė kubeliais.
- Prikabinti failai
-
- DSC_9132m.jpg (99.17 KiB) Peržiūrėta 12306 karus(ų)
Re: Desertai
Daida,visgi reikia "brautis" pas tave i svecius Negaminu tokiu dalyku jau visa amzinybe,nes ner kas valgo,tad mielai prisijungciau
Re: Desertai
Tai gi ir braukis, mielai priimsiu Jau eiti gaminti?