O ką iš esmės reiškia žodis "chalva" jeigu ją net iš morkų gamint galima? Aš galvojau kad čia tik riešutų ir sėmkų privilegijaCukinija rašė:Visada norėjau išbandyti kokią įdomesnę chalvą! O kaip skonis?
Desertai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Desertai
Re: Desertai
cukinija skonis man tai labai patiko
Re: Desertai
chalva-saldumynas iš tam tikros tešlos su maltais riešutais arba saulėgrąžomis,bet matyt kad galima ne vien sitaip daryt
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Chalva yra saldumynas, o kiekvienoje šalyje jis yra gaminamas iš kitų produktų, masė taip pat skiriasi nuo labai minkštos iki kietos. Saulėgražų chalva populiari Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, o visos tos minkštos atkeliavo iš Rytų.
Esu ne kartą gaminus manų chalvą, aišku ją reikia gražiai paskleisti, pravėsusią, supjaustyti, papuošti, tada gražiai atrodys, bet realiai tai tiršta šalta manų košė su prieskoniais.
Esu ne kartą gaminus manų chalvą, aišku ją reikia gražiai paskleisti, pravėsusią, supjaustyti, papuošti, tada gražiai atrodys, bet realiai tai tiršta šalta manų košė su prieskoniais.
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Desertai
Būtų įdomu pabandyti tokią chalvą. Gal galėtum receptukąForelle rašė:Chalva yra saldumynas, o kiekvienoje šalyje jis yra gaminamas iš kitų produktų, masė taip pat skiriasi nuo labai minkštos iki kietos. Saulėgražų chalva populiari Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, o visos tos minkštos atkeliavo iš Rytų.
Esu ne kartą gaminus manų chalvą, aišku ją reikia gražiai paskleisti, pravėsusią, supjaustyti, papuošti, tada gražiai atrodys, bet realiai tai tiršta šalta manų košė su prieskoniais.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Kai atsikels mažoji, tada įmesiu, nenoriu kelti ieškodama sąsiuvinio. Buvau Radharanės restorane, kai atvažiavęs vienas užsienietis ruošė pietus, tai jis manų chalvą ir gamino, aiškino kas kaip geriau, kokios proporcijos. Tikrai labai skani.Cukinija rašė:Būtų įdomu pabandyti tokią chalvą. Gal galėtum receptukąForelle rašė:Chalva yra saldumynas, o kiekvienoje šalyje jis yra gaminamas iš kitų produktų, masė taip pat skiriasi nuo labai minkštos iki kietos. Saulėgražų chalva populiari Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, o visos tos minkštos atkeliavo iš Rytų.
Esu ne kartą gaminus manų chalvą, aišku ją reikia gražiai paskleisti, pravėsusią, supjaustyti, papuošti, tada gražiai atrodys, bet realiai tai tiršta šalta manų košė su prieskoniais.
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Desertai
Ok, nėra labai skubu.Forelle rašė:Kai atsikels mažoji, tada įmesiu, nenoriu kelti ieškodama sąsiuvinio. Buvau Radharanės restorane, kai atvažiavęs vienas užsienietis ruošė pietus, tai jis manų chalvą ir gamino, aiškino kas kaip geriau, kokios proporcijos. Tikrai labai skani.Cukinija rašė:Būtų įdomu pabandyti tokią chalvą. Gal galėtum receptukąForelle rašė:Chalva yra saldumynas, o kiekvienoje šalyje jis yra gaminamas iš kitų produktų, masė taip pat skiriasi nuo labai minkštos iki kietos. Saulėgražų chalva populiari Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, o visos tos minkštos atkeliavo iš Rytų.
Esu ne kartą gaminus manų chalvą, aišku ją reikia gražiai paskleisti, pravėsusią, supjaustyti, papuošti, tada gražiai atrodys, bet realiai tai tiršta šalta manų košė su prieskoniais.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Manų chalva
480 ml vandens;
160 g cukraus;
Po ½ a.š. maltų gvazdikėlių, muskato riešuto, cinamono;
1 a.š. smulkintų kardamono sėklų;
¼ a.š. šafrano;
50 g geltonų razinų;
120 ml ghee;
185 g manų kruopų;
¼ puodelio smulkintų riešutų (tinka bet kokie – lazdyno, graikiški, anakardžio; su pastaraisiais man skaniausia).
Riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir susmulkinti. Į vandenį suberti prieskonius, cukrų ir minutę pavirti. Suberti razinas, sumažinti liepsną ir lėtai virti.
Keptuvėje tuo metu ištirpinti ghee, supilti manų kruopas ir maišant mediniu šaukštu pakepti jas 10-15 minučių, kol manai pasidarys rudai auksinės spalvos. Sumažinti ugnį. Lėtai supilti sirupą į kruopas vis maišant (atsargiai, labai taškosi). Gerai išmaišyti, kad nesusidarytų gumuliukų, suberti supjaustytus riešutus, uždengti ir pavirti pora minučių, kol krupos sugers visą skystį. Išversti į paruoštą indą ir atšaldyti. Supjaustyti gabaliukais, papuošti riešutais. Galima dėti į silikonines formeles ir atšalusiais išimti
480 ml vandens;
160 g cukraus;
Po ½ a.š. maltų gvazdikėlių, muskato riešuto, cinamono;
1 a.š. smulkintų kardamono sėklų;
¼ a.š. šafrano;
50 g geltonų razinų;
120 ml ghee;
185 g manų kruopų;
¼ puodelio smulkintų riešutų (tinka bet kokie – lazdyno, graikiški, anakardžio; su pastaraisiais man skaniausia).
Riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir susmulkinti. Į vandenį suberti prieskonius, cukrų ir minutę pavirti. Suberti razinas, sumažinti liepsną ir lėtai virti.
Keptuvėje tuo metu ištirpinti ghee, supilti manų kruopas ir maišant mediniu šaukštu pakepti jas 10-15 minučių, kol manai pasidarys rudai auksinės spalvos. Sumažinti ugnį. Lėtai supilti sirupą į kruopas vis maišant (atsargiai, labai taškosi). Gerai išmaišyti, kad nesusidarytų gumuliukų, suberti supjaustytus riešutus, uždengti ir pavirti pora minučių, kol krupos sugers visą skystį. Išversti į paruoštą indą ir atšaldyti. Supjaustyti gabaliukais, papuošti riešutais. Galima dėti į silikonines formeles ir atšalusiais išimti
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Desertai
Labai ačiū - bus išbandyta!
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Prašom. Gal padarysi gražiai, tai parodysi visiem, nes man skanu ir dar karšta, arba palieku puode ir taip valgau
Šafrano nededu, vietoj ghee naudoju sviesta, tik kai ištirpinu putas pagraibau ir viskas
Šafrano nededu, vietoj ghee naudoju sviesta, tik kai ištirpinu putas pagraibau ir viskas
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Desertai
Pasistengsiu ir aš šiltos nesuvalgyti.Forelle rašė:Prašom. Gal padarysi gražiai, tai parodysi visiem, nes man skanu ir dar karšta, arba palieku puode ir taip valgau
Šafrano nededu, vietoj ghee naudoju sviesta, tik kai ištirpinu putas pagraibau ir viskas
O su šafranu ir ghee Lietuvoje sunku - labai brangūs jie.
- aksele
- Gurmanas
- Pranešimai: 1305
- Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
- Pliusai: 5
- Miestas: vln
- Susisiekti:
Re: Desertai
o mano mama padare ghee,tai daba turiu bet nezinau kur naudot
Re: Desertai
Tai ten pat kur ir paprastą sviestą, tik ghee sveikesnis ir sako, skanesnis dalykas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Naudok ten kur ir sviestą. Labai skanu į košes dėti, apkepti jame daržoves, arba daržoves tešloje
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Tikrai nemažai ir dar laiko kiek. Mama kaimiško daug turėjo, pati negali varoti dėl sveikatos, tai ghee pasidarė ir jį naudoja
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
kazkur skaiciau, kad is 1000 g sviesto, gaunasi 800 g to ghe...mano sese ji praktikuoja
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Desertai
Tikrai tiek daug gaunasi?
Re: Desertai
Aš jaučiu susilaikysiu nuo tų visų chalvų, nelabai man jos patinka... Nors saulėgražų tai visai ir nieko, natūralus saldumynas Bet manų tai neee, košę vis dėlto paprasčiau išsivirti
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
dar kitur paskaiciau kad is 2 kg gaunasi 1,5 - 1,7 kg...nutai panasiaiCukinija rašė:Tikrai tiek daug gaunasi?
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Desertai
Man pasirodė, kad iš 100g sviesto gaunasi 800g ghee.pyp rašė:dar kitur paskaiciau kad is 2 kg gaunasi 1,5 - 1,7 kg...nutai panasiaiCukinija rašė:Tikrai tiek daug gaunasi?
Sorry.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Bet čia labai skani manų košė gaunasi Bet kaip saldumyno aš jo nepripažįstu, man košė ir tiek. Dar yra manų chalva karamelėje, skamba skaniai, galvoju jog riektų pabandyti, gal jau labiau panašės į saldumyną, arba suvalgysiu kaip košęŽivilė rašė: Bet manų tai neee, košę vis dėlto paprasčiau išsivirti
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Cukinija rašė:Man pasirodė, kad iš 100g sviesto gaunasi 800g ghee.pyp rašė:dar kitur paskaiciau kad is 2 kg gaunasi 1,5 - 1,7 kg...nutai panasiaiCukinija rašė:Tikrai tiek daug gaunasi?
Sorry.
Re: Desertai
O man kaip tik išvaizda labai viliojanti. Rytietiški saldumynai visi tokie
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Šaunuolė, kad išbandei
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Desertai
Žinau, kad išvaizda yra svarbu maistui, bet skonis viską atperka.Tutsi rašė:na isvaizda , tai nevilioja pameginti
Ačiū už receptą!Forelle rašė:Šaunuolė, kad išbandei
Re: Desertai
Labai patiko Dariau mažylio rudenėlio šventei, nes jų grupė buvo morkytės ir reikėjo ką nors iš morkų atsineštirenici rašė:morku chalva
Chalva gaminama iš:
400-500g morkų
100g sviesto
200ml pieno
puodelio cukraus [manau, tikrai užtektų ir mažiau]
kelių šaukštų smulkintų pakepintų migdolų
poros šaukštų razinų
šiek tiek cinamono
O procesas toks: nuskutam ir sutarkuojam morkas. Tarkavau ne per pačią smulkiausią tarką, bet ir ne per burokinę, žodžiu - per viduriuką. Tada keptuvėj ištirpinam sviestą, į jį dedam tarkuotas morkas ir kepam kokias 10min vis pamaišydami. Po to supilam pieną, cukrų, migdolus, razinas ir šiek tiek cinamono. Visą gėrį kepam dar 30min. Arba tol, kol pienas visiškai išgaruos. Tada dedam į formą, išklotą kepimo popierium ir paliekam atvėsti. Kai tai atsitinka [aš tolesnio darbo ėmiausi kitą dieną], susipjaustom paruoštą chalvą ir galim skanauti.
http://images.google.lt/imgres?imgurl=h ... t%26sa%3DG
- Prikabinti failai
-
- Morku chalva.JPG (47.52 KiB) Peržiūrėta 9848 karus(ų)