Desertai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Desertai

Standartinė Lilina » 23 Bal 2009, 18:27

Cukinija rašė:Visada norėjau išbandyti kokią įdomesnę chalvą! O kaip skonis?
O ką iš esmės reiškia žodis "chalva" jeigu ją net iš morkų gamint galima? :roll: Aš galvojau kad čia tik riešutų ir sėmkų privilegija :roll:
Paveikslėlis

renici
Naujokas
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 28 Vas 2009, 00:28
Pliusai: 0
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė renici » 23 Bal 2009, 23:04

cukinija skonis man tai labai patiko

renici
Naujokas
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 28 Vas 2009, 00:28
Pliusai: 0
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė renici » 23 Bal 2009, 23:06

chalva-saldumynas iš tam tikros tešlos su maltais riešutais arba saulėgrąžomis,bet matyt kad galima ne vien sitaip daryt

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 26 Bal 2009, 16:33

Chalva yra saldumynas, o kiekvienoje šalyje jis yra gaminamas iš kitų produktų, masė taip pat skiriasi nuo labai minkštos iki kietos. Saulėgražų chalva populiari Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, o visos tos minkštos atkeliavo iš Rytų.
Esu ne kartą gaminus manų chalvą, aišku ją reikia gražiai paskleisti, pravėsusią, supjaustyti, papuošti, tada gražiai atrodys, bet realiai tai tiršta šalta manų košė su prieskoniais.

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: Desertai

Standartinė Cukinija » 25 Bir 2009, 19:18

Forelle rašė:Chalva yra saldumynas, o kiekvienoje šalyje jis yra gaminamas iš kitų produktų, masė taip pat skiriasi nuo labai minkštos iki kietos. Saulėgražų chalva populiari Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, o visos tos minkštos atkeliavo iš Rytų.
Esu ne kartą gaminus manų chalvą, aišku ją reikia gražiai paskleisti, pravėsusią, supjaustyti, papuošti, tada gražiai atrodys, bet realiai tai tiršta šalta manų košė su prieskoniais.
Būtų įdomu pabandyti tokią chalvą. Gal galėtum receptuką :?:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 25 Bir 2009, 19:25

Cukinija rašė:
Forelle rašė:Chalva yra saldumynas, o kiekvienoje šalyje jis yra gaminamas iš kitų produktų, masė taip pat skiriasi nuo labai minkštos iki kietos. Saulėgražų chalva populiari Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, o visos tos minkštos atkeliavo iš Rytų.
Esu ne kartą gaminus manų chalvą, aišku ją reikia gražiai paskleisti, pravėsusią, supjaustyti, papuošti, tada gražiai atrodys, bet realiai tai tiršta šalta manų košė su prieskoniais.
Būtų įdomu pabandyti tokią chalvą. Gal galėtum receptuką :?:
Kai atsikels mažoji, tada įmesiu, nenoriu kelti ieškodama sąsiuvinio. Buvau Radharanės restorane, kai atvažiavęs vienas užsienietis ruošė pietus, tai jis manų chalvą ir gamino, aiškino kas kaip geriau, kokios proporcijos. Tikrai labai skani.

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: Desertai

Standartinė Cukinija » 25 Bir 2009, 20:11

Forelle rašė:
Cukinija rašė:
Forelle rašė:Chalva yra saldumynas, o kiekvienoje šalyje jis yra gaminamas iš kitų produktų, masė taip pat skiriasi nuo labai minkštos iki kietos. Saulėgražų chalva populiari Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, o visos tos minkštos atkeliavo iš Rytų.
Esu ne kartą gaminus manų chalvą, aišku ją reikia gražiai paskleisti, pravėsusią, supjaustyti, papuošti, tada gražiai atrodys, bet realiai tai tiršta šalta manų košė su prieskoniais.
Būtų įdomu pabandyti tokią chalvą. Gal galėtum receptuką :?:
Kai atsikels mažoji, tada įmesiu, nenoriu kelti ieškodama sąsiuvinio. Buvau Radharanės restorane, kai atvažiavęs vienas užsienietis ruošė pietus, tai jis manų chalvą ir gamino, aiškino kas kaip geriau, kokios proporcijos. Tikrai labai skani.
Ok, nėra labai skubu.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 25 Bir 2009, 20:50

Manų chalva

480 ml vandens;
160 g cukraus;
Po ½ a.š. maltų gvazdikėlių, muskato riešuto, cinamono;
1 a.š. smulkintų kardamono sėklų;
¼ a.š. šafrano;
50 g geltonų razinų;
120 ml ghee;
185 g manų kruopų;
¼ puodelio smulkintų riešutų (tinka bet kokie – lazdyno, graikiški, anakardžio; su pastaraisiais man skaniausia).

Riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir susmulkinti. Į vandenį suberti prieskonius, cukrų ir minutę pavirti. Suberti razinas, sumažinti liepsną ir lėtai virti.
Keptuvėje tuo metu ištirpinti ghee, supilti manų kruopas ir maišant mediniu šaukštu pakepti jas 10-15 minučių, kol manai pasidarys rudai auksinės spalvos. Sumažinti ugnį. Lėtai supilti sirupą į kruopas vis maišant (atsargiai, labai taškosi). Gerai išmaišyti, kad nesusidarytų gumuliukų, suberti supjaustytus riešutus, uždengti ir pavirti pora minučių, kol krupos sugers visą skystį. Išversti į paruoštą indą ir atšaldyti. Supjaustyti gabaliukais, papuošti riešutais. Galima dėti į silikonines formeles ir atšalusiais išimti

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: Desertai

Standartinė Cukinija » 25 Bir 2009, 20:56

Labai ačiū - bus išbandyta! :aciu1:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 25 Bir 2009, 20:58

Prašom. Gal padarysi gražiai, tai parodysi visiem, nes man skanu ir dar karšta, arba palieku puode ir taip valgau :)
Šafrano nededu, vietoj ghee naudoju sviesta, tik kai ištirpinu putas pagraibau ir viskas

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: Desertai

Standartinė Cukinija » 25 Bir 2009, 21:15

Forelle rašė:Prašom. Gal padarysi gražiai, tai parodysi visiem, nes man skanu ir dar karšta, arba palieku puode ir taip valgau :)
Šafrano nededu, vietoj ghee naudoju sviesta, tik kai ištirpinu putas pagraibau ir viskas
:laugh: Pasistengsiu ir aš šiltos nesuvalgyti.
O su šafranu ir ghee Lietuvoje sunku - labai brangūs jie.

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė aksele » 25 Bir 2009, 21:55

o mano mama padare ghee,tai daba turiu bet nezinau kur naudot :)

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Desertai

Standartinė Živilė » 25 Bir 2009, 21:56

Tai ten pat kur ir paprastą sviestą, tik ghee sveikesnis ir sako, skanesnis dalykas :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 25 Bir 2009, 21:57

Naudok ten kur ir sviestą. Labai skanu į košes dėti, apkepti jame daržoves, arba daržoves tešloje

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė aksele » 25 Bir 2009, 21:58

reiks naudot,bet daug sviesto reik jam pagamint :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 25 Bir 2009, 22:06

Tikrai nemažai ir dar laiko kiek. Mama kaimiško daug turėjo, pati negali varoti dėl sveikatos, tai ghee pasidarė ir jį naudoja

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė pyp » 25 Bir 2009, 22:12

kazkur skaiciau, kad is 1000 g sviesto, gaunasi 800 g to ghe...mano sese ji praktikuoja

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: Desertai

Standartinė Cukinija » 26 Bir 2009, 11:25

Tikrai tiek daug gaunasi? :shock:

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Desertai

Standartinė Živilė » 26 Bir 2009, 11:39

Aš jaučiu susilaikysiu nuo tų visų chalvų, nelabai man jos patinka... Nors saulėgražų tai visai ir nieko, natūralus saldumynas :roll: Bet manų tai neee, košę vis dėlto paprasčiau išsivirti :)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė pyp » 26 Bir 2009, 11:57

Cukinija rašė:Tikrai tiek daug gaunasi? :shock:
dar kitur paskaiciau kad is 2 kg gaunasi 1,5 - 1,7 kg...nutai panasiai

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: Desertai

Standartinė Cukinija » 26 Bir 2009, 15:13

pyp rašė:
Cukinija rašė:Tikrai tiek daug gaunasi? :shock:
dar kitur paskaiciau kad is 2 kg gaunasi 1,5 - 1,7 kg...nutai panasiai
:laugh: Man pasirodė, kad iš 100g sviesto gaunasi 800g ghee.
Sorry.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 26 Bir 2009, 15:16

Živilė rašė: Bet manų tai neee, košę vis dėlto paprasčiau išsivirti :)
Bet čia labai skani manų košė gaunasi :) Bet kaip saldumyno aš jo nepripažįstu, man košė ir tiek. Dar yra manų chalva karamelėje, skamba skaniai, galvoju jog riektų pabandyti, gal jau labiau panašės į saldumyną, arba suvalgysiu kaip košę :lol:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė pyp » 26 Bir 2009, 15:43

Cukinija rašė:
pyp rašė:
Cukinija rašė:Tikrai tiek daug gaunasi? :shock:
dar kitur paskaiciau kad is 2 kg gaunasi 1,5 - 1,7 kg...nutai panasiai
:laugh: Man pasirodė, kad iš 100g sviesto gaunasi 800g ghee.
Sorry.
:P

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: Desertai

Standartinė Cukinija » 18 Lie 2009, 22:06

Forelle rašė:Manų chalva
Išbandžiau šią manų chalvą. Patiko labai! Ir galiu pasakyti, kad manų košę priminė tik labai maža dalimi. ;) Be to, buvo kažkaip įdomu gaminti - jautėsi, kad pietietiškas patiekalas. Ne veltui mamai priminė pyragėlius, kuriuos valgė Turkijoje.
Tikrai dar gaminsiu. 038

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Desertai

Standartinė Tutsi » 19 Lie 2009, 02:02

na isvaizda , tai nevilioja pameginti :?

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Desertai

Standartinė Živilė » 19 Lie 2009, 10:23

O man kaip tik išvaizda labai viliojanti. Rytietiški saldumynai visi tokie

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 19 Lie 2009, 11:23

Šaunuolė, kad išbandei :)

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: Desertai

Standartinė Cukinija » 19 Lie 2009, 11:31

Tutsi rašė:na isvaizda , tai nevilioja pameginti :?
Žinau, kad išvaizda yra svarbu maistui, bet skonis viską atperka. :wink:
Forelle rašė:Šaunuolė, kad išbandei :)
Ačiū už receptą! :geles:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Desertai

Standartinė Tina » 22 Spa 2009, 18:32

renici rašė:morku chalva

Chalva gaminama iš:
400-500g morkų
100g sviesto
200ml pieno
puodelio cukraus [manau, tikrai užtektų ir mažiau]
kelių šaukštų smulkintų pakepintų migdolų
poros šaukštų razinų
šiek tiek cinamono

O procesas toks: nuskutam ir sutarkuojam morkas. Tarkavau ne per pačią smulkiausią tarką, bet ir ne per burokinę, žodžiu - per viduriuką. Tada keptuvėj ištirpinam sviestą, į jį dedam tarkuotas morkas ir kepam kokias 10min vis pamaišydami. Po to supilam pieną, cukrų, migdolus, razinas ir šiek tiek cinamono. Visą gėrį kepam dar 30min. Arba tol, kol pienas visiškai išgaruos. Tada dedam į formą, išklotą kepimo popierium ir paliekam atvėsti. Kai tai atsitinka [aš tolesnio darbo ėmiausi kitą dieną], susipjaustom paruoštą chalvą ir galim skanauti.


http://images.google.lt/imgres?imgurl=h ... t%26sa%3DG
Labai patiko :!: Dariau mažylio rudenėlio šventei, nes jų grupė buvo morkytės ir reikėjo ką nors iš morkų atsinešti
Prikabinti failai
Morku chalva.JPG
Morku chalva.JPG (47.52 KiB) Peržiūrėta 4904 karus(ų)

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Desertai

Standartinė erikiux » 22 Spa 2009, 18:34

Kaip fainai atrodo 038 038 038
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą