Desertai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Desertai

Standartinė zivicib » 03 Vas 2009, 23:26

aš kai ptik tinkamą turiu

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė la major » 03 Vas 2009, 23:26

zivicib rašė:aš jį išbandysiu, labai liuksiškai atrodo. o kaži jis šaltas ar šiltas skaniaui?
Aš esu tikra, kad šitas skanesnis šaltas, ir kepu jį rytojui, tik va štai mane "smulkinti" džiūvesėliai neramina - kiek jie susmulkinti? Aš pirma pamaniau, kad malti, bet gal tiesiog smulkūs kvadratėliai, o ne malti?..

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė la major » 03 Vas 2009, 23:27

Žodžiu, klausimas toks: kaip manote, ar šitas pudingas pavyktų su maltais džiūvesėliais?

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė la major » 03 Vas 2009, 23:31

:( Einu skirti baltymų nuo trynių... Laukiu patarimo dėl džiūvėsių...

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 03 Vas 2009, 23:36

Žiūrint kokie džiūvesėliai, jeigu tokie, kokius paskutinį kartą pirkau, tai viską sugadins, bet jeigu maloniai kvepia pyragu, tai manau gal ir tiks

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė la major » 03 Vas 2009, 23:40

Man rūpi, ar jie apskirtai čia turi būti malti?

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė la major » 03 Vas 2009, 23:42

Žodžiu, aš rizikuoju su džiūvesėliais. Jie kvepia... batonu :) Ir batono skonio yra

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 03 Vas 2009, 23:43

Aš kepčiau su nemaltais, bet gal tiks ir tie

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė la major » 03 Vas 2009, 23:44

Ok, dalį imsiu nemaltų... Tuoj pasidarysiu...

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 03 Vas 2009, 23:45

Paieškojau, tuos maltus ir turi omeny ;)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė la major » 04 Vas 2009, 00:19

Na, vienu žodžiu, iš keturių gabaliukų likusio sumuštinių batono gavosi 60 g dziuveseliu... Mazinti visko perpus tikrai nesinorejo, tad as pridejau vis tik maltu dziuveseliu - jeigu ka, turesiu omeny, kad buvau Forelles perspeta... Dejau vanilinio cukraus sauksteli, o siaip - normalaus cukraus...

Bet kas mane nemaloniai nustebino - tai, kad suplaktos putos greitai sukrito (pries iberiant dziuveselius) - visai kitaip negu kai gaminau prncuziska obuoliu pudinga... Kazin, ar tao tures itakos jo purumui? Dar paplakus putos atsirasdavo velgi trumpam... Lygtai ir kiausiniai issiplake, ir pienas ka tik pirktas (kaip ir kiausiniai - ka tik pirkti... Matyt, teks suzinoti, ar geri tie mano kiausiniai, kai plaksiu baltymus... Niekada nesu dariusi morengo... ko gero, naudosiu cukrus pudra jo saldinimui - labai jau bijau baltymus nuleisti cukrum... Kad tik issiplaktu... :(

Mano malti dziuveseliai - "Gudobeles" kepti. As dabar zvelgiu i isplaukiancius dziuveselius orkaitej ir mastau, gal vis tik malti turejo buti???

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Desertai

Standartinė Tutsi » 04 Vas 2009, 00:54

na tu ir sumastai gaminima nakciai :lol:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė la major » 04 Vas 2009, 01:20

Nu žinot... Pudingas už tai kepdamas iškilo, ir kažkodėl džemas prasibrovė paviršiun :(
Kodėl paveikslėlyje džemas ramiai sau sluoksiuku apačioje liko, o manasis į viršų išlindo? Matyt, čia dėl to, kad masė iš karto normaliai neišsiplakė, bet kadangi kiaušiniuose liko oro, pudingas sukilo... Su džemu priešaky... Dabar tą paviršiun išsiliejusį džemą pridengiau baltymų kepure... Cukraus mažiau įdėjau... Labai bijau, kad gal blogai išmaišiau aš jį... Bet kepurė standi berods... Kiek laiko morengai džiūna?..

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Desertai

Standartinė zivicib » 04 Vas 2009, 10:27

oi rodyk greiciau ta savo pudinga, labai idomu. as tai pirkciau turbut saldzius skanius dziuveselius ir juos malciau blenderiu ;)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 04 Vas 2009, 11:25

Man irgi labai įdomu kas gavosi. Čia morenginis sluoksnis nebus traškus, jis minkštas

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Desertai

Standartinė Tutsi » 04 Vas 2009, 12:30

greiciau rodyk 038

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė la major » 04 Vas 2009, 12:54

Neturiu, ką parodyti: perkepė tas mano pudingas, o džiūvesėliai :twisted: jaučiasi gumuliukais - rekėjo vien tik maltų įberti... :(

Pudingas lievas, bet nemanau, kad čia dėl to, kad bėriau maltų džiūvesėlių - man dar pagrindinę masę kepant kažkodėl džemas į paviršių išsiliejo - matyt. perkaito, perkepė. Viršuje masė gavosi skani, tačia aš taip norėjau, kad būtų traškesnė, tai dar ilgokai palaikiau...

Taigi, visas mano pudingas gavosi sukritęs, su džiūvesėlių gumuliukais.

Zivicib, galėja ir anksčiau tą idėją su džiūvesėliais išsakyti - aš dar būčiau iki Rimi nubėgsi tų saldžiųjų džiūvėsiukų :(

Žodžiu, rezultatas viso labo tik valgomas... Karšto jo skonis buvo vos ne kaip manų košės, o šaltas - lyg sustingusi manų košė. Džemas parudavęs, masė tokia glotni, kai turėjo būti pūri... Po paskutinio kepimo (su baltymais) pats pudingas nusileido per trečdalį :(

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 04 Vas 2009, 13:23

Gal reikėjo palaukt kol džiūvesėliai išbrinks, tada užklojus džemą, nebūtų prasiveržęs?

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė la major » 04 Vas 2009, 14:13

Kaip maži džiūvesėliai gali neišbrinkti, kol ruoši orkaitę?
Be to, recepte ir neparašyta, lyg kas turėtų išbrinkti... :(
Nežinau, žodžiu, čia aiškiai reikėjo maltų džiūvesėlių... Va taip su tais verstais receptais - smulkintų... Tai iki kokio lygio smulkintų???

Gal kas nors galite paaiškinti, ko čia prašo recepte? Na, postfactum, bet vis dėlto, ką reiškia "smulkinti" džiūvesėliai?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 04 Vas 2009, 14:40

Aš tai smulkintus, tai suprantu, kaip džiūvėsėlius padaužytus kokiu kočėlu, kurie dar būna didesniais gabaliukais. Nes kitaip gal rašytų malti. Va tokius užpylus palaikyčiau, kol pabringtų, o tik tada ant džemo, nes kaip supratau pas tave jie paskui išplaukė? tai gal skysčių per daug buvo

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė la major » 04 Vas 2009, 15:31

Ačiū, kad nepasakei to vakar...

Na, pykt čia nėra ant ko kaip tik ant savęs, bet vis tik ar būtina atsiliepti į patarimo prašymą, o išsamiai atsakyti tik kitą dieną? Na, sakytumėt: NEŽINAU,aš ir daryčiau jau kaip išmanau, būčiau darius su maltais - kaip gautusi, taip, o dabar tik galvoju, kaip čia būtų išėję, jeigu nieko nebūčiu nieko klausius ir to batono nekiščiau :(

Viskas, abar jau visas klaidas darysiu viena pati, savarankiškai :(
Bo kai tik pradedi išsiklausinėt, tai po to post faktum vis viena tik paaiškinate, ką netaip padariau :( Va kol tas pudingas nebus suvalgytas arba kol aš jo neišmesiu, tol burbėsiu jums čionai :P

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė pyp » 04 Vas 2009, 15:52

la major, baik cia siust :D galvoji mums taip ima ir viskas pavyksta pagamint, uzsirovei is karto vos ne ant aukstumu - pudingo ir dar cia burbuliuoji :D Dar koki sufle pabandyk pagaminti, susprogdinsi jauciu tada foruma is pasiutimo :P

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Desertai

Standartinė zivicib » 04 Vas 2009, 16:38

nu tikrai, ramiau! ne viskas visada iseina juk, buta cia del nieku nervintis.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Desertai

Standartinė Lilina » 04 Vas 2009, 17:11

Kibo budi čia visos prie forumo ir tik laukia tavo žinučiu su klausimais :D kada išeina, tada atsako. O pudingo ir aš dar nedrįstu gamint ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė Forelle » 04 Vas 2009, 17:21

la major rašė:Ačiū, kad nepasakei to vakar...

Na, pykt čia nėra ant ko kaip tik ant savęs, bet vis tik ar būtina atsiliepti į patarimo prašymą, o išsamiai atsakyti tik kitą dieną? Na, sakytumėt: NEŽINAU,aš ir daryčiau jau kaip išmanau, būčiau darius su maltais - kaip gautusi, taip, o dabar tik galvoju, kaip čia būtų išėję, jeigu nieko nebūčiu nieko klausius ir to batono nekiščiau :(
Labai atsiprašau, bet aš vakar supratau, kad tu gamindama vienai pusei naudoji padžiovintą, kubeliais susmulkintą duoną, o kitai pusei džiūvesėlius. O antra, šiandienos patarimą jau daviau pati pasimokius iš savos klaidos :( nors tiksliau gal net ne klaida, o skonio reikalas čia. Man rekomendavo bananų pudingą, labai skanus, kaip pyragas ir blablabla. Ir jis irgi su džiūvesėliais, pasidariau šiandien pusryčiams ir viską išmečiau, nors džiūvesėlius dariausia pati, iš savo keptos duonos, bet man žiauriai nepatiko. Todėl kitą kartą kai darysiu, ne malsiu, o taip pasmulkinsiu ir užpylus palaikysiu, kad pabringtų. Gal pripratus prie tų kitų apkepų, kad gabaliukais, tikėjausi kažko panašaus ir iš to bananinio, bet labai nusivyliau visa mase

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Desertai

Standartinė Tutsi » 04 Vas 2009, 18:10

as niekada neesu gaminusi nieko panasaus, tai ir patarti negaliu :roll:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Desertai

Standartinė daida » 05 Vas 2009, 13:12

pyp rašė:la major, baik cia siust :D galvoji mums taip ima ir viskas pavyksta pagamint, uzsirovei is karto vos ne ant aukstumu - pudingo ir dar cia burbuliuoji :D Dar koki sufle pabandyk pagaminti, susprogdinsi jauciu tada foruma is pasiutimo :P
Šiaip daugumai mokinių suflė puikiai išeina iš trečio ar ketvirto karto,o gero pudingo kai kurie išvis neišmoksta pagaminti :idea: Tai kad nesikrimsk :)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė pyp » 05 Vas 2009, 13:17

o per IKI vireju tas dvikovas ponas Oželis sake, kad geras Sufle yra meistriskumo virsune :roll:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Desertai

Standartinė daida » 05 Vas 2009, 13:57

Turėjau omenį paprasčiausia suflė ir pudingą, t.y. pagrindinius, kur paskui keičiant ingridientus sudėtingėja ir pats gamybos procesas. Aišku jei darysite vištienos ar kokią daržovių suflė tai bus tikrai sudėtinga :idea:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Desertai

Standartinė la major » 05 Vas 2009, 14:48

Na, OK, tuoj darysiu vištienos suflė :lol:

Tiesiog pastaruoju metu vieną po kitos patyriau didžiules virtuvines sėkmes, o čia mat štai kaip... :( Aš pastebėjau, kad visuomet, jei tik mielajam pasigiriu iš anksto, ką skanaus darysiu, tai tada dažnai nepavyksta... Su šaltiberščiais taip buvo... ir su razininiu pyragu, kur gavosi per daug razinų... Dar man nesigavo varškiniai žiedai ir vieni blynai... Taigi, man su lengvais patiekalais yra sunkiau :( Ai, dar kotletukai - kiek pabandau, tiek fiasko :(

Beje, pudingo ragautojas pasakė, kad jeigu jį pavadinčiau apkepu, viskas būtų tvarkoj. :D Nuvalgė morenginį viršų nuo viso likčio, ir vieną gabaliuką masės mandagiai paragavo. Pati suvalgiau daugiau kaip du trečdalius, na... likutį, jaučiu, išmesiu, bet ten labai jau nedaug. :D

Viskas, desertai kol kas atidedami į šalį (man ragautojas pažadėjo savo firminį tinginį paruošti su kokosais), ruošimės mėsos simfonijai...Idėją turiu, reikia produktų ir laisvesnio vakaro

Skelbti atsakymą