Desertai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Desertai
aš kai ptik tinkamą turiu
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
Aš esu tikra, kad šitas skanesnis šaltas, ir kepu jį rytojui, tik va štai mane "smulkinti" džiūvesėliai neramina - kiek jie susmulkinti? Aš pirma pamaniau, kad malti, bet gal tiesiog smulkūs kvadratėliai, o ne malti?..zivicib rašė:aš jį išbandysiu, labai liuksiškai atrodo. o kaži jis šaltas ar šiltas skaniaui?
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
Žodžiu, klausimas toks: kaip manote, ar šitas pudingas pavyktų su maltais džiūvesėliais?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Žiūrint kokie džiūvesėliai, jeigu tokie, kokius paskutinį kartą pirkau, tai viską sugadins, bet jeigu maloniai kvepia pyragu, tai manau gal ir tiks
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
Žodžiu, aš rizikuoju su džiūvesėliais. Jie kvepia... batonu Ir batono skonio yra
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Aš kepčiau su nemaltais, bet gal tiks ir tie
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Paieškojau, tuos maltus ir turi omeny
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
Na, vienu žodžiu, iš keturių gabaliukų likusio sumuštinių batono gavosi 60 g dziuveseliu... Mazinti visko perpus tikrai nesinorejo, tad as pridejau vis tik maltu dziuveseliu - jeigu ka, turesiu omeny, kad buvau Forelles perspeta... Dejau vanilinio cukraus sauksteli, o siaip - normalaus cukraus...
Bet kas mane nemaloniai nustebino - tai, kad suplaktos putos greitai sukrito (pries iberiant dziuveselius) - visai kitaip negu kai gaminau prncuziska obuoliu pudinga... Kazin, ar tao tures itakos jo purumui? Dar paplakus putos atsirasdavo velgi trumpam... Lygtai ir kiausiniai issiplake, ir pienas ka tik pirktas (kaip ir kiausiniai - ka tik pirkti... Matyt, teks suzinoti, ar geri tie mano kiausiniai, kai plaksiu baltymus... Niekada nesu dariusi morengo... ko gero, naudosiu cukrus pudra jo saldinimui - labai jau bijau baltymus nuleisti cukrum... Kad tik issiplaktu...
Mano malti dziuveseliai - "Gudobeles" kepti. As dabar zvelgiu i isplaukiancius dziuveselius orkaitej ir mastau, gal vis tik malti turejo buti???
Bet kas mane nemaloniai nustebino - tai, kad suplaktos putos greitai sukrito (pries iberiant dziuveselius) - visai kitaip negu kai gaminau prncuziska obuoliu pudinga... Kazin, ar tao tures itakos jo purumui? Dar paplakus putos atsirasdavo velgi trumpam... Lygtai ir kiausiniai issiplake, ir pienas ka tik pirktas (kaip ir kiausiniai - ka tik pirkti... Matyt, teks suzinoti, ar geri tie mano kiausiniai, kai plaksiu baltymus... Niekada nesu dariusi morengo... ko gero, naudosiu cukrus pudra jo saldinimui - labai jau bijau baltymus nuleisti cukrum... Kad tik issiplaktu...
Mano malti dziuveseliai - "Gudobeles" kepti. As dabar zvelgiu i isplaukiancius dziuveselius orkaitej ir mastau, gal vis tik malti turejo buti???
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
Nu žinot... Pudingas už tai kepdamas iškilo, ir kažkodėl džemas prasibrovė paviršiun
Kodėl paveikslėlyje džemas ramiai sau sluoksiuku apačioje liko, o manasis į viršų išlindo? Matyt, čia dėl to, kad masė iš karto normaliai neišsiplakė, bet kadangi kiaušiniuose liko oro, pudingas sukilo... Su džemu priešaky... Dabar tą paviršiun išsiliejusį džemą pridengiau baltymų kepure... Cukraus mažiau įdėjau... Labai bijau, kad gal blogai išmaišiau aš jį... Bet kepurė standi berods... Kiek laiko morengai džiūna?..
Kodėl paveikslėlyje džemas ramiai sau sluoksiuku apačioje liko, o manasis į viršų išlindo? Matyt, čia dėl to, kad masė iš karto normaliai neišsiplakė, bet kadangi kiaušiniuose liko oro, pudingas sukilo... Su džemu priešaky... Dabar tą paviršiun išsiliejusį džemą pridengiau baltymų kepure... Cukraus mažiau įdėjau... Labai bijau, kad gal blogai išmaišiau aš jį... Bet kepurė standi berods... Kiek laiko morengai džiūna?..
Re: Desertai
oi rodyk greiciau ta savo pudinga, labai idomu. as tai pirkciau turbut saldzius skanius dziuveselius ir juos malciau blenderiu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Man irgi labai įdomu kas gavosi. Čia morenginis sluoksnis nebus traškus, jis minkštas
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
Neturiu, ką parodyti: perkepė tas mano pudingas, o džiūvesėliai jaučiasi gumuliukais - rekėjo vien tik maltų įberti...
Pudingas lievas, bet nemanau, kad čia dėl to, kad bėriau maltų džiūvesėlių - man dar pagrindinę masę kepant kažkodėl džemas į paviršių išsiliejo - matyt. perkaito, perkepė. Viršuje masė gavosi skani, tačia aš taip norėjau, kad būtų traškesnė, tai dar ilgokai palaikiau...
Taigi, visas mano pudingas gavosi sukritęs, su džiūvesėlių gumuliukais.
Zivicib, galėja ir anksčiau tą idėją su džiūvesėliais išsakyti - aš dar būčiau iki Rimi nubėgsi tų saldžiųjų džiūvėsiukų
Žodžiu, rezultatas viso labo tik valgomas... Karšto jo skonis buvo vos ne kaip manų košės, o šaltas - lyg sustingusi manų košė. Džemas parudavęs, masė tokia glotni, kai turėjo būti pūri... Po paskutinio kepimo (su baltymais) pats pudingas nusileido per trečdalį
Pudingas lievas, bet nemanau, kad čia dėl to, kad bėriau maltų džiūvesėlių - man dar pagrindinę masę kepant kažkodėl džemas į paviršių išsiliejo - matyt. perkaito, perkepė. Viršuje masė gavosi skani, tačia aš taip norėjau, kad būtų traškesnė, tai dar ilgokai palaikiau...
Taigi, visas mano pudingas gavosi sukritęs, su džiūvesėlių gumuliukais.
Zivicib, galėja ir anksčiau tą idėją su džiūvesėliais išsakyti - aš dar būčiau iki Rimi nubėgsi tų saldžiųjų džiūvėsiukų
Žodžiu, rezultatas viso labo tik valgomas... Karšto jo skonis buvo vos ne kaip manų košės, o šaltas - lyg sustingusi manų košė. Džemas parudavęs, masė tokia glotni, kai turėjo būti pūri... Po paskutinio kepimo (su baltymais) pats pudingas nusileido per trečdalį
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Gal reikėjo palaukt kol džiūvesėliai išbrinks, tada užklojus džemą, nebūtų prasiveržęs?
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
Kaip maži džiūvesėliai gali neišbrinkti, kol ruoši orkaitę?
Be to, recepte ir neparašyta, lyg kas turėtų išbrinkti...
Nežinau, žodžiu, čia aiškiai reikėjo maltų džiūvesėlių... Va taip su tais verstais receptais - smulkintų... Tai iki kokio lygio smulkintų???
Gal kas nors galite paaiškinti, ko čia prašo recepte? Na, postfactum, bet vis dėlto, ką reiškia "smulkinti" džiūvesėliai?
Be to, recepte ir neparašyta, lyg kas turėtų išbrinkti...
Nežinau, žodžiu, čia aiškiai reikėjo maltų džiūvesėlių... Va taip su tais verstais receptais - smulkintų... Tai iki kokio lygio smulkintų???
Gal kas nors galite paaiškinti, ko čia prašo recepte? Na, postfactum, bet vis dėlto, ką reiškia "smulkinti" džiūvesėliai?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Aš tai smulkintus, tai suprantu, kaip džiūvėsėlius padaužytus kokiu kočėlu, kurie dar būna didesniais gabaliukais. Nes kitaip gal rašytų malti. Va tokius užpylus palaikyčiau, kol pabringtų, o tik tada ant džemo, nes kaip supratau pas tave jie paskui išplaukė? tai gal skysčių per daug buvo
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
Ačiū, kad nepasakei to vakar...
Na, pykt čia nėra ant ko kaip tik ant savęs, bet vis tik ar būtina atsiliepti į patarimo prašymą, o išsamiai atsakyti tik kitą dieną? Na, sakytumėt: NEŽINAU,aš ir daryčiau jau kaip išmanau, būčiau darius su maltais - kaip gautusi, taip, o dabar tik galvoju, kaip čia būtų išėję, jeigu nieko nebūčiu nieko klausius ir to batono nekiščiau
Viskas, abar jau visas klaidas darysiu viena pati, savarankiškai
Bo kai tik pradedi išsiklausinėt, tai po to post faktum vis viena tik paaiškinate, ką netaip padariau Va kol tas pudingas nebus suvalgytas arba kol aš jo neišmesiu, tol burbėsiu jums čionai
Na, pykt čia nėra ant ko kaip tik ant savęs, bet vis tik ar būtina atsiliepti į patarimo prašymą, o išsamiai atsakyti tik kitą dieną? Na, sakytumėt: NEŽINAU,aš ir daryčiau jau kaip išmanau, būčiau darius su maltais - kaip gautusi, taip, o dabar tik galvoju, kaip čia būtų išėję, jeigu nieko nebūčiu nieko klausius ir to batono nekiščiau
Viskas, abar jau visas klaidas darysiu viena pati, savarankiškai
Bo kai tik pradedi išsiklausinėt, tai po to post faktum vis viena tik paaiškinate, ką netaip padariau Va kol tas pudingas nebus suvalgytas arba kol aš jo neišmesiu, tol burbėsiu jums čionai
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
la major, baik cia siust galvoji mums taip ima ir viskas pavyksta pagamint, uzsirovei is karto vos ne ant aukstumu - pudingo ir dar cia burbuliuoji Dar koki sufle pabandyk pagaminti, susprogdinsi jauciu tada foruma is pasiutimo
Re: Desertai
nu tikrai, ramiau! ne viskas visada iseina juk, buta cia del nieku nervintis.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Desertai
Kibo budi čia visos prie forumo ir tik laukia tavo žinučiu su klausimais kada išeina, tada atsako. O pudingo ir aš dar nedrįstu gamint
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Labai atsiprašau, bet aš vakar supratau, kad tu gamindama vienai pusei naudoji padžiovintą, kubeliais susmulkintą duoną, o kitai pusei džiūvesėlius. O antra, šiandienos patarimą jau daviau pati pasimokius iš savos klaidos nors tiksliau gal net ne klaida, o skonio reikalas čia. Man rekomendavo bananų pudingą, labai skanus, kaip pyragas ir blablabla. Ir jis irgi su džiūvesėliais, pasidariau šiandien pusryčiams ir viską išmečiau, nors džiūvesėlius dariausia pati, iš savo keptos duonos, bet man žiauriai nepatiko. Todėl kitą kartą kai darysiu, ne malsiu, o taip pasmulkinsiu ir užpylus palaikysiu, kad pabringtų. Gal pripratus prie tų kitų apkepų, kad gabaliukais, tikėjausi kažko panašaus ir iš to bananinio, bet labai nusivyliau visa masela major rašė:Ačiū, kad nepasakei to vakar...
Na, pykt čia nėra ant ko kaip tik ant savęs, bet vis tik ar būtina atsiliepti į patarimo prašymą, o išsamiai atsakyti tik kitą dieną? Na, sakytumėt: NEŽINAU,aš ir daryčiau jau kaip išmanau, būčiau darius su maltais - kaip gautusi, taip, o dabar tik galvoju, kaip čia būtų išėję, jeigu nieko nebūčiu nieko klausius ir to batono nekiščiau
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Desertai
as niekada neesu gaminusi nieko panasaus, tai ir patarti negaliu
Re: Desertai
Šiaip daugumai mokinių suflė puikiai išeina iš trečio ar ketvirto karto,o gero pudingo kai kurie išvis neišmoksta pagaminti Tai kad nesikrimskpyp rašė:la major, baik cia siust galvoji mums taip ima ir viskas pavyksta pagamint, uzsirovei is karto vos ne ant aukstumu - pudingo ir dar cia burbuliuoji Dar koki sufle pabandyk pagaminti, susprogdinsi jauciu tada foruma is pasiutimo
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
o per IKI vireju tas dvikovas ponas Oželis sake, kad geras Sufle yra meistriskumo virsune
Re: Desertai
Turėjau omenį paprasčiausia suflė ir pudingą, t.y. pagrindinius, kur paskui keičiant ingridientus sudėtingėja ir pats gamybos procesas. Aišku jei darysite vištienos ar kokią daržovių suflė tai bus tikrai sudėtinga
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
Na, OK, tuoj darysiu vištienos suflė
Tiesiog pastaruoju metu vieną po kitos patyriau didžiules virtuvines sėkmes, o čia mat štai kaip... Aš pastebėjau, kad visuomet, jei tik mielajam pasigiriu iš anksto, ką skanaus darysiu, tai tada dažnai nepavyksta... Su šaltiberščiais taip buvo... ir su razininiu pyragu, kur gavosi per daug razinų... Dar man nesigavo varškiniai žiedai ir vieni blynai... Taigi, man su lengvais patiekalais yra sunkiau Ai, dar kotletukai - kiek pabandau, tiek fiasko
Beje, pudingo ragautojas pasakė, kad jeigu jį pavadinčiau apkepu, viskas būtų tvarkoj. Nuvalgė morenginį viršų nuo viso likčio, ir vieną gabaliuką masės mandagiai paragavo. Pati suvalgiau daugiau kaip du trečdalius, na... likutį, jaučiu, išmesiu, bet ten labai jau nedaug.
Viskas, desertai kol kas atidedami į šalį (man ragautojas pažadėjo savo firminį tinginį paruošti su kokosais), ruošimės mėsos simfonijai...Idėją turiu, reikia produktų ir laisvesnio vakaro
Tiesiog pastaruoju metu vieną po kitos patyriau didžiules virtuvines sėkmes, o čia mat štai kaip... Aš pastebėjau, kad visuomet, jei tik mielajam pasigiriu iš anksto, ką skanaus darysiu, tai tada dažnai nepavyksta... Su šaltiberščiais taip buvo... ir su razininiu pyragu, kur gavosi per daug razinų... Dar man nesigavo varškiniai žiedai ir vieni blynai... Taigi, man su lengvais patiekalais yra sunkiau Ai, dar kotletukai - kiek pabandau, tiek fiasko
Beje, pudingo ragautojas pasakė, kad jeigu jį pavadinčiau apkepu, viskas būtų tvarkoj. Nuvalgė morenginį viršų nuo viso likčio, ir vieną gabaliuką masės mandagiai paragavo. Pati suvalgiau daugiau kaip du trečdalius, na... likutį, jaučiu, išmesiu, bet ten labai jau nedaug.
Viskas, desertai kol kas atidedami į šalį (man ragautojas pažadėjo savo firminį tinginį paruošti su kokosais), ruošimės mėsos simfonijai...Idėją turiu, reikia produktų ir laisvesnio vakaro