Desertai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sūrio rutuliukai
80 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu, po 10 g krakmolo ir miltų, 125 g grietinės, 40–50 g džiūvėsių, kiaušinis, druskos, pipirų, šaukštas susmulkintų svogūnų laiškų, aliejaus kepti.
Visus pateiktus produktus sumaišyti ir sutrinti į vientisą masę, kurią uždengus palaikyti 30 min., kad pabrinktų. Šaukšteliu imti po nedidelį rutuliuką ir dėti į verdantį aliejų. Kepti, iki iš visų pusių gražiai parus. Iškepusius rutuliukus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Gardu valgyti su šviežių daržovių salotomis.
80 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu, po 10 g krakmolo ir miltų, 125 g grietinės, 40–50 g džiūvėsių, kiaušinis, druskos, pipirų, šaukštas susmulkintų svogūnų laiškų, aliejaus kepti.
Visus pateiktus produktus sumaišyti ir sutrinti į vientisą masę, kurią uždengus palaikyti 30 min., kad pabrinktų. Šaukšteliu imti po nedidelį rutuliuką ir dėti į verdantį aliejų. Kepti, iki iš visų pusių gražiai parus. Iškepusius rutuliukus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Gardu valgyti su šviežių daržovių salotomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Traškioje bandelėje kepta kriaušė su razinų karamele
100 g sluoksniuotos tešlos atpjaukite kvadratu,
ant jos dėkite konservuotos kriaušės puselę (100 g),
ją apibarstykite 10 g cukraus, išmaišyto su 0,5 g malto cinamono,
uždėkite 5 g ir iš tešlos suformuokite kapšelį.
Kiaušinio trynį su trupučiu vandens suplakite, aptepkite tešlą, kapšelį su kriauše dėkite ant aliejumi pateptos arba kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 oC orkaitėje, kol gražiai parus tešla.
Per tą laiką 50 g cukraus ir 10 g vandens pavirkite prikaistuvyje, kol pradės rusvėti, įberkite 15 g nuplikytų ir gerai nusausintų baltųjų razinų ir išmaišykite. Kepinį dėkite į lėkštutę, perpjaukite per pusę, praskėskite, užpilkite karamelės su razinomis užpilu ir papuoškite mėtų arba rozmarino šakele. Patiekite su torto šakute.
100 g sluoksniuotos tešlos atpjaukite kvadratu,
ant jos dėkite konservuotos kriaušės puselę (100 g),
ją apibarstykite 10 g cukraus, išmaišyto su 0,5 g malto cinamono,
uždėkite 5 g ir iš tešlos suformuokite kapšelį.
Kiaušinio trynį su trupučiu vandens suplakite, aptepkite tešlą, kapšelį su kriauše dėkite ant aliejumi pateptos arba kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 oC orkaitėje, kol gražiai parus tešla.
Per tą laiką 50 g cukraus ir 10 g vandens pavirkite prikaistuvyje, kol pradės rusvėti, įberkite 15 g nuplikytų ir gerai nusausintų baltųjų razinų ir išmaišykite. Kepinį dėkite į lėkštutę, perpjaukite per pusę, praskėskite, užpilkite karamelės su razinomis užpilu ir papuoškite mėtų arba rozmarino šakele. Patiekite su torto šakute.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mini keksiukai su slyvomis
3 kiaušiniai, 125 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos,
80 g sviesto, 3 šaukštai romo,
300 g miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių,
300 g slyvų,
šaukštas miltinio cukraus.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir druska, įmaišyti ataušintą išlydytą sviestą, romą, miltus kartu su kepimo milteliais, galiausiai iki standžių putų išplaktus baltymus. Mažas keksiukų formeles ištepti riebalais ir pridėti tešlos. Ant kiekvieno keksiuko uždėti po kelias skilteles slyvų ir nedaug įspausti į vidų. Kepti 180°C orkaitėje apie 30 min. Ataušusius keksiukus išimti iš formelių ir apibarstyti miltiniu cukrumi.
3 kiaušiniai, 125 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos,
80 g sviesto, 3 šaukštai romo,
300 g miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių,
300 g slyvų,
šaukštas miltinio cukraus.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir druska, įmaišyti ataušintą išlydytą sviestą, romą, miltus kartu su kepimo milteliais, galiausiai iki standžių putų išplaktus baltymus. Mažas keksiukų formeles ištepti riebalais ir pridėti tešlos. Ant kiekvieno keksiuko uždėti po kelias skilteles slyvų ir nedaug įspausti į vidų. Kepti 180°C orkaitėje apie 30 min. Ataušusius keksiukus išimti iš formelių ir apibarstyti miltiniu cukrumi.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Obuolių ir spanguolių traškėsis
110 g kambario temperatūros sviesto;
1 puodelis avižinių dribsnių;
1 puodelis rudojo cukraus;
½ puodelio rupių kvietinių miltų;
1 a.š. cinamono;
½ puodelio smulkintų lazdyno riešutų (nededu);
8 vidutiniai obuoliai;
1 puodelis šviežių spanguolių;
4-6 š. cukraus.
Trupiniams išmaišyti dribsnius, miltus, cukrų ir cinamoną, sudėti mažais gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir gausis trupiniai.
Į kepimo indą sudėti nuluptus, smulkiai supjaustytus obuolius, užberti spanguoles, pabarstyti cukrumi ir išmaišyti. Ant viršaus išdėlioti trupinių masę.
Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, jeigu indeliai nedideli – 15-20 minučių.
110 g kambario temperatūros sviesto;
1 puodelis avižinių dribsnių;
1 puodelis rudojo cukraus;
½ puodelio rupių kvietinių miltų;
1 a.š. cinamono;
½ puodelio smulkintų lazdyno riešutų (nededu);
8 vidutiniai obuoliai;
1 puodelis šviežių spanguolių;
4-6 š. cukraus.
Trupiniams išmaišyti dribsnius, miltus, cukrų ir cinamoną, sudėti mažais gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir gausis trupiniai.
Į kepimo indą sudėti nuluptus, smulkiai supjaustytus obuolius, užberti spanguoles, pabarstyti cukrumi ir išmaišyti. Ant viršaus išdėlioti trupinių masę.
Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, jeigu indeliai nedideli – 15-20 minučių.
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Desertai
Kaip įdomiai. O ne per rūgštu?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Tik kur spanguolė pakliūna ten rūgštelna, o taip tai labai saldu o spanguolių galima ir nedėti, bet aš kai mėgstu, tai ir beriu. Ypač patinka derinys su obuoliais. Kiti razinas deda
Re: Desertai
Obuolių ir spanguolių traškėsis
Labai skaniai atrodo
Labai skaniai atrodo
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Todėl, kad viršuj susidaro traški plutelė, kuri trakši valgant
Re: Desertai
Labai skanus derinys Ir gražiai patiekaliukas atrodo
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Neseniai per kažkokią rusų laidą rodė kaip kepa varškę ar kažką panašaus (nelabai suprantu rusiškai ir dar ne nuo pradžių įsijungiau ) orkaitėje. Tai sugalvojau ir su rikota taip pabandyti. Padažą dariau iš džiovintų abrikosų, nes gulėjo saujelė ir prašėsi sunaudojami
Kepta rikota su abrikosų padažu
250 g rikotos sūrio; (sudėjau į du indelius)
150 g džiovintų abrikosų;
1 citrinos sultys;
vandens.
Rikotą sudėti į kepimo indelius, įstatyti į indą su vandeniu ir kepti orkaitėje apie 30-40 min.
Padažui džiovintus abrikosus nuplauti, smulkiai supjaustyti, užpilti vandeniu, citrinos sultimis ir virti ant silpnos ugnies apie 20 minučių vis pamaišant.
Iškeptą sūrį išversti ant lėkštutės ir užpilti karštu abrikosų padažu.
Kepta rikota su abrikosų padažu
250 g rikotos sūrio; (sudėjau į du indelius)
150 g džiovintų abrikosų;
1 citrinos sultys;
vandens.
Rikotą sudėti į kepimo indelius, įstatyti į indą su vandeniu ir kepti orkaitėje apie 30-40 min.
Padažui džiovintus abrikosus nuplauti, smulkiai supjaustyti, užpilti vandeniu, citrinos sultimis ir virti ant silpnos ugnies apie 20 minučių vis pamaišant.
Iškeptą sūrį išversti ant lėkštutės ir užpilti karštu abrikosų padažu.
Paskutinį kartą redagavo Forelle 02 Gru 2008, 17:19, redaguota 1 kartą(us).
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Čia toks skanus tinginių desertas, ypač jeigu kokios uogienės ar džemo turi. Nieko nereikia daryti, indų terlioti, tik sudedi iškepi ir valgai. Šiandien vakarienei vėl gaminsiu
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Desertai
čIA TAI LABAI IDOMIAI
Re: Desertai
va man irgi tokie desertai patinka. Šakar makar ir ant stalo. Aš iš mokyklos grįžus būnu kaip tas vilkas, tai reikia kaip nors greitai kirminą užmušti. Va tokį pasidarai desertuką ir sotus
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Desertai
Aš jau gavau Forelles indelės-snaigutės Tu tai negausi, kitokių padovanosiu
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Desertai
Įdėsiu porą pudingų receptų iš Oliverio knygos "Laimingos virtuvės paslaptys". Abu labai skanūs.
Beje, tik neapsigaukit dėl vanilinio cukraus, kaip kad padariau aš. Į citrinų pudingą įbėriau du šaukštus "DanZukker" vanilinio cukraus, tai kartu buvo. Manau, kad Anglijoje jis kažkoks kitoks, kaip mačiau per laidą.
Beje, tik neapsigaukit dėl vanilinio cukraus, kaip kad padariau aš. Į citrinų pudingą įbėriau du šaukštus "DanZukker" vanilinio cukraus, tai kartu buvo. Manau, kad Anglijoje jis kažkoks kitoks, kaip mačiau per laidą.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Ačiū, kad pasidalinai receptais, pudingus labai mėgstu, būtinai išbandysiu.
Dabar dėl cukraus. Oliveris turi omenyje cukrų, kuriame būtų laikyta vanilės lazdelė. Tada cukrus tik prisigeria jos aromato, bet neturi kartumo. Dansukker vanilinis cukrus yra su tikra vanile, todėl jo reikia vartoti labai po nedaug, nes perdozavus atsiras kartumas
Dabar dėl cukraus. Oliveris turi omenyje cukrų, kuriame būtų laikyta vanilės lazdelė. Tada cukrus tik prisigeria jos aromato, bet neturi kartumo. Dansukker vanilinis cukrus yra su tikra vanile, todėl jo reikia vartoti labai po nedaug, nes perdozavus atsiras kartumas
Re: Desertai
Nu šakės, kaip skaniai atrodo Niekad nebandžiau tų pudingų gamint, o taip smalsu paragaut O ir formelių neturiu tinkamų - čia tokių nedidukių įsivaizduoju reikia
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
Aš keramikinėje gaminu, užtenka vienam kartui su vyru pavalgyti. Daugiau žmonių - didesnis indas reikalingas, bet manau rasi kokį tinkamą
Re: Desertai
man geriausia tinka toks vanilinis cukrus, kuris padarytas is paprasto cukraus sumaisyto su vaniles milteliais. urmu perkant kaina jo apie 80 liu uz kilograma,bet kokybe labai gera.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Desertai
dar nebandžiau šių receptų. gal kad ne smalyžė esu bet gal reik išmėgint???
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
o tai tau... tik grizusi is parduotuves pastebejau, kad parashyta "smulkiu dziuveseliu, o ne "maltų"... Kaip manote, ar bandyti su smulkintais, ar geriau jau padziovinti turimo sumustiniu batono likucius?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
O ką žadi gaminti?
Re: Desertai
aš jį išbandysiu, labai liuksiškai atrodo. o kaži jis šaltas ar šiltas skaniaui?
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
Aš dar ir formos dydžio nesuprantu, kokio imti - pagal džemo kiekį atrodo, reiktų mažos, bet puslitris pieno su trim kiaušiniais gali ir netilpti į mažą...