tikrai žinau, kad kepsiu bet gal vertėtų truputį sumažinti produktų kiekį? kaip manot?Ramunė rašė:KEKSAS SU APELSINAIS
.
Desertai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
RYŽIŲ PUDINGAS SU ABROKOSŲ PADAŽU
Pudingui reikės:
50g ryžių,
30g kukurūzų krakmolo,
700ml pieno,
50g cukraus
Padažui:
pusės citrinos nutarkuotos žievelės,
250g abrikosų,
šaukšto medaus,
šaukštelio migdolų esensijos
Supilame ryžius į rėtį, nuplauname karštu vandeniu ir gerai nuvarviname.
Sumaišome kukurūzų krakmolą su trupučiu pieno. Į likusį pieną suberiame ryžius, cukrų ir starkuotą žievelę. Užviriname. Nugriebiame putas, supilame išleistą kukurūzų krakmolą ir, nuolat maišant, verdame ant silpnos ugnies, kol viskas sutirštės.
Supilame į indą arba atskirus mažyčius indelius ir 3val paliekame, kad atvėstų.
Padažui ant silpnos ugnies 5min pakaitiname medų su trimis šaukštais vandens ir likusia citrinos žievele.
Abrokosus perpjauname pusiau, išimame kauliukus, tada supjaustome smulkeniais gabaliukais. Suberiame juos į plaktuvą, supilame medaus padažą, įlašiname migdolų esensijos ir plakame, kol masė taps vientisa.
Ataušusį pudingą apliejame abrikosų ir medaus padažu.
Pudingui reikės:
50g ryžių,
30g kukurūzų krakmolo,
700ml pieno,
50g cukraus
Padažui:
pusės citrinos nutarkuotos žievelės,
250g abrikosų,
šaukšto medaus,
šaukštelio migdolų esensijos
Supilame ryžius į rėtį, nuplauname karštu vandeniu ir gerai nuvarviname.
Sumaišome kukurūzų krakmolą su trupučiu pieno. Į likusį pieną suberiame ryžius, cukrų ir starkuotą žievelę. Užviriname. Nugriebiame putas, supilame išleistą kukurūzų krakmolą ir, nuolat maišant, verdame ant silpnos ugnies, kol viskas sutirštės.
Supilame į indą arba atskirus mažyčius indelius ir 3val paliekame, kad atvėstų.
Padažui ant silpnos ugnies 5min pakaitiname medų su trimis šaukštais vandens ir likusia citrinos žievele.
Abrokosus perpjauname pusiau, išimame kauliukus, tada supjaustome smulkeniais gabaliukais. Suberiame juos į plaktuvą, supilame medaus padažą, įlašiname migdolų esensijos ir plakame, kol masė taps vientisa.
Ataušusį pudingą apliejame abrikosų ir medaus padažu.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
nusipirk 1 litra jogurto,isbrinkink 3 saukstus zelatino,primetik vaisiu ir bus liuksRamunė rašė:Gerai. Pasakei, šventa. Nes jau sarmatą su Airene padarėt. Gėda, kaip mazgei kokiai. Receptą tavo susirasiu. Dar kokį pertepimą ir papuošimą pasufleruok, nes man reikia iš anksto susipirkti, nes savo krautuvėj galiu nerasti.
Biskvitinis desertas su vyšniomis
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
1 šaukštas kakavos
Pertepimui:
1 indelis grietinėlės
2 šaukštai cukraus
1/2 šaukštelio citrinų rūgšties
5 šaukštai vyšnių trauktinės ar likerio
šviežių, šaldytų ar konservuotų vyšnių
Iš kiaušinių, miltų, cukraus paruošiame biskvitinę tešlą. Ją padaliname pusiau ir į vieną dalį įmaišome kakavą. Kepame du biskvitus - juodą ir baltą. Iškepusius ir atvėsusius biskvitus supjaustome norima forma, sulaistome alkoholiu. Vieną biskvito dalį užtepame plakta grietinėle, sudedame vyšnias, vėl užtepame grietinėle ir uždedame antrąją biskvito dalį. Puošiame plakta grietinėle ir vyšniomis.
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
1 šaukštas kakavos
Pertepimui:
1 indelis grietinėlės
2 šaukštai cukraus
1/2 šaukštelio citrinų rūgšties
5 šaukštai vyšnių trauktinės ar likerio
šviežių, šaldytų ar konservuotų vyšnių
Iš kiaušinių, miltų, cukraus paruošiame biskvitinę tešlą. Ją padaliname pusiau ir į vieną dalį įmaišome kakavą. Kepame du biskvitus - juodą ir baltą. Iškepusius ir atvėsusius biskvitus supjaustome norima forma, sulaistome alkoholiu. Vieną biskvito dalį užtepame plakta grietinėle, sudedame vyšnias, vėl užtepame grietinėle ir uždedame antrąją biskvito dalį. Puošiame plakta grietinėle ir vyšniomis.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Mascarponės želinis desertas
500 g mascarponės sūrio,
1.2 kg jogurto 2,5% riebumo persikinio-abrikosinio,
300 g kondensuoto pieno su cukrumi,
2 šaukštų su kaupu stambios želatinos.
citrinos pusę (išspaust sultis)
Želatiną iš vakaro sumaišyti su 0,5kg jogurto ir palikti šaldytuve per naktį ). Sūri atsargiai sukti mikseriu (mažiausiu greičiu) pilant kondensuotą pieną. Išbrinkintą želatiną truputį pakaitinti mikrobangėj ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti į sūrio masę, taip pat mikseriu maišant, supilti citrinos sultis ir likusį jogurtą. Masę pilti į aliejum išteptą formą
500 g mascarponės sūrio,
1.2 kg jogurto 2,5% riebumo persikinio-abrikosinio,
300 g kondensuoto pieno su cukrumi,
2 šaukštų su kaupu stambios želatinos.
citrinos pusę (išspaust sultis)
Želatiną iš vakaro sumaišyti su 0,5kg jogurto ir palikti šaldytuve per naktį ). Sūri atsargiai sukti mikseriu (mažiausiu greičiu) pilant kondensuotą pieną. Išbrinkintą želatiną truputį pakaitinti mikrobangėj ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti į sūrio masę, taip pat mikseriu maišant, supilti citrinos sultis ir likusį jogurtą. Masę pilti į aliejum išteptą formą
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Jogurto-varškės desertas
Ingridientai:
15g želatinos
100g mėgiamų uogų (geriausiai tinka braškės) ar vaisių
50g cukraus
300g jogurto
250g varškės
Paruošimo būdas:
Išbrinkyti želatiną. Uogas išplauti, sutrinti. Į uogas sudėti cukrų ir įpilti šaukštą vandens, užvirinti. Jogurtą ir varškę gerai ištrinti (išplakti), sudėti uogų masę, ištirpintą želatiną. Viską išplakti ir ataušinti.
Ingridientai:
15g želatinos
100g mėgiamų uogų (geriausiai tinka braškės) ar vaisių
50g cukraus
300g jogurto
250g varškės
Paruošimo būdas:
Išbrinkyti želatiną. Uogas išplauti, sutrinti. Į uogas sudėti cukrų ir įpilti šaukštą vandens, užvirinti. Jogurtą ir varškę gerai ištrinti (išplakti), sudėti uogų masę, ištirpintą želatiną. Viską išplakti ir ataušinti.
Vyšnių desertas
500 g vyšnių, po 1/8 l baltojo vyno ir vandens, 100 g cukraus, 1 šaukštelis krakmolo, 1 stikliukas vyšnių degtinės, 1/8 l grietinėlės, 2 šaukšteliai cukraus, 1 šaukštas kapotų pistacijų.
Vyšnios nuplaunamos, išimami kauliukai ir su vynu, vandeniu ir cukrumi lėtai pavirinamos 8 minutes, nukošiamos, o atgal į puodą supiltas nuoviras sutirštinamas šaltame vandenyje išleistu krakmolu. Vyšnios sumaišomos su degtine ir atvėsintos paduodamos į slalą su plakta grietinėle ir pistacijomis.
500 g vyšnių, po 1/8 l baltojo vyno ir vandens, 100 g cukraus, 1 šaukštelis krakmolo, 1 stikliukas vyšnių degtinės, 1/8 l grietinėlės, 2 šaukšteliai cukraus, 1 šaukštas kapotų pistacijų.
Vyšnios nuplaunamos, išimami kauliukai ir su vynu, vandeniu ir cukrumi lėtai pavirinamos 8 minutes, nukošiamos, o atgal į puodą supiltas nuoviras sutirštinamas šaltame vandenyje išleistu krakmolu. Vyšnios sumaišomos su degtine ir atvėsintos paduodamos į slalą su plakta grietinėle ir pistacijomis.
Vyšnių kompotas su vyno putėsiais
400 g vyšnių kompoto, 1 kiaušinis, 2 kiaušinių tryniai, 1 šaukštas cukraus, 2 šaukštai mėtų likerio, 5 šaukštai desertinio marsalos vyno.
Kompotas 4 indeliuose padedamas šaltai. Visi kiti priedai šluotele plakami inde, įstatytame į karštą vandenį, kol susidaro putėsiai. Paskui putėsiai įstatomi į ledinį vandenį, maišant atšaldomi ir išpilstomi ant vyšnių.
400 g vyšnių kompoto, 1 kiaušinis, 2 kiaušinių tryniai, 1 šaukštas cukraus, 2 šaukštai mėtų likerio, 5 šaukštai desertinio marsalos vyno.
Kompotas 4 indeliuose padedamas šaltai. Visi kiti priedai šluotele plakami inde, įstatytame į karštą vandenį, kol susidaro putėsiai. Paskui putėsiai įstatomi į ledinį vandenį, maišant atšaldomi ir išpilstomi ant vyšnių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Desertukas
Miltų,
pieno, arba grietinėlės,
kiaušinių,
cukraus, kakavos miltelių.
Ledų,
plaktos grietinėlės,
tarkuoto šokolado, ar / ir skaldytų riešutų
vaisių arba uogų. Tinka visokie : švieži, šaldyti, iš kompoto.
Jei yra , labai tinka maži želė gabaliukai.
Užmaišom tešlą, įdedam kakavos miltelių, kad būtų ruda ir kepam nedidelius lietinius blynelius.
Ant blynelio dedame plaktos grietinėlės, ledų, vaisių ar uogų. Ant grietinėlės beriame šokolado ar riešutų.
Labai paprasta ir skanu.
Miltų,
pieno, arba grietinėlės,
kiaušinių,
cukraus, kakavos miltelių.
Ledų,
plaktos grietinėlės,
tarkuoto šokolado, ar / ir skaldytų riešutų
vaisių arba uogų. Tinka visokie : švieži, šaldyti, iš kompoto.
Jei yra , labai tinka maži želė gabaliukai.
Užmaišom tešlą, įdedam kakavos miltelių, kad būtų ruda ir kepam nedidelius lietinius blynelius.
Ant blynelio dedame plaktos grietinėlės, ledų, vaisių ar uogų. Ant grietinėlės beriame šokolado ar riešutų.
Labai paprasta ir skanu.