Desertai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 22 Bal 2007, 19:31

Ramunė rašė:KEKSAS SU APELSINAIS

.
tikrai žinau, kad kepsiu Paveikslėlis Paveikslėlis bet gal vertėtų truputį sumažinti produktų kiekį? kaip manot? Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 19:33

Aš ten prie pasiūlymų rašiau, gal dviejų reikėtų : Paukštienos patiekalai ir Mėsos patiekalai. kaip tau atrodoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 22 Bal 2007, 19:40

RYŽIŲ PUDINGAS SU ABROKOSŲ PADAŽU
Pudingui reikės:
50g ryžių,
30g kukurūzų krakmolo,
700ml pieno,
50g cukraus
Padažui:
pusės citrinos nutarkuotos žievelės,
250g abrikosų,
šaukšto medaus,
šaukštelio migdolų esensijos

Supilame ryžius į rėtį, nuplauname karštu vandeniu ir gerai nuvarviname.
Sumaišome kukurūzų krakmolą su trupučiu pieno. Į likusį pieną suberiame ryžius, cukrų ir starkuotą žievelę. Užviriname. Nugriebiame putas, supilame išleistą kukurūzų krakmolą ir, nuolat maišant, verdame ant silpnos ugnies, kol viskas sutirštės.
Supilame į indą arba atskirus mažyčius indelius ir 3val paliekame, kad atvėstų.
Padažui ant silpnos ugnies 5min pakaitiname medų su trimis šaukštais vandens ir likusia citrinos žievele.
Abrokosus perpjauname pusiau, išimame kauliukus, tada supjaustome smulkeniais gabaliukais. Suberiame juos į plaktuvą, supilame medaus padažą, įlašiname migdolų esensijos ir plakame, kol masė taps vientisa.
Ataušusį pudingą apliejame abrikosų ir medaus padažu. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 22 Bal 2007, 19:41

Ramunė rašė:Aš ten prie pasiūlymų rašiau, gal dviejų reikėtų : Paukštienos patiekalai ir Mėsos patiekalai. kaip tau atrodoPaveikslėlis
Gerai, tada užvedam naujas temas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 19:45

Hazel rašė:
Ramunė rašė:KEKSAS SU APELSINAIS

.
tikrai žinau, kad kepsiu Paveikslėlis Paveikslėlis bet gal vertėtų truputį sumažinti produktų kiekį? kaip manot? Paveikslėlis
Manyčiau, kad per pusę sumažinus normą, būtų pats tas Paveikslėlis Nes tokie kepiniai skanūs, kol labai švieži. O paskui - valgai, kad reikia .Paveikslėlis Bet čia mano subjektyvi nuomonė Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 19:46

Hazel rašė:
Ramunė rašė:Aš ten prie pasiūlymų rašiau, gal dviejų reikėtų : Paukštienos patiekalai ir Mėsos patiekalai. kaip tau atrodoPaveikslėlis
Gerai, tada užvedam naujas temas Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Bal 2007, 21:55

Taigi jau yra tema ne Į temą :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Bal 2007, 22:01

Lilina rašė:Taigi jau yra tema ne Į temą :roll:
Tai kad čia į temą : Mėsos patiekalai ir Paukštienos patiekalai Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Bal 2007, 09:57

Ramunė rašė:
Lilina rašė:Taigi jau yra tema ne Į temą :roll:
Tai kad čia į temą : Mėsos patiekalai ir Paukštienos patiekalai Paveikslėlis
oj, tiek priraset kad i ne tame puslapyje pranesima atsakiau :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 11:20

na va,atrodo savam darze jau pasiklydot Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bal 2007, 20:31

Savaitgalis ilgas, žadėjo švogeriukas su žmona užlėkt. Parekomenduokit gerą, skanų , nesunkų saldumyną, kad tiktų pradedančiai ir labai nepasitikinčiai savimi kepėjai Paveikslėlis. O aš jau pafotkinsiu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 20:37

tau aisku,kad kepti nereiketu :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bal 2007, 20:42

tutsi rašė:tau aisku,kad kepti nereiketu :merg2:
Ne, norėčiau tokį, kur kept. Galvojau aš tą nekeptą, kur įdėjau nuotrauką, šokoladinį. Bet... Reikia gi pradėt. Skardelės rūdyt pradėsPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 20:43

nu tai kepk biskvyta ir daryk torciuka :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bal 2007, 20:47

Gerai. Pasakei, šventa. Nes jau sarmatą su Airene padarėt. Gėda, kaip mazgei kokiai.PaveikslėlisPaveikslėlis Receptą tavo susirasiu. Dar kokį pertepimą ir papuošimą pasufleruok, nes man reikia iš anksto susipirkti, nes savo krautuvėj galiu nerasti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 20:50

Ramunė rašė:Gerai. Pasakei, šventa. Nes jau sarmatą su Airene padarėt. Gėda, kaip mazgei kokiai.PaveikslėlisPaveikslėlis Receptą tavo susirasiu. Dar kokį pertepimą ir papuošimą pasufleruok, nes man reikia iš anksto susipirkti, nes savo krautuvėj galiu nerasti.
nusipirk 1 litra jogurto,isbrinkink 3 saukstus zelatino,primetik vaisiu ir bus liuks :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 01 Geg 2007, 18:49

Biskvitinis desertas su vyšniomis

4 kiaušiniai

1 stiklinė cukraus

1 stiklinė miltų

1 šaukštas kakavos
Pertepimui:
1 indelis grietinėlės

2 šaukštai cukraus

1/2 šaukštelio citrinų rūgšties

5 šaukštai vyšnių trauktinės ar likerio

šviežių, šaldytų ar konservuotų vyšnių

Iš kiaušinių, miltų, cukraus paruošiame biskvitinę tešlą. Ją padaliname pusiau ir į vieną dalį įmaišome kakavą. Kepame du biskvitus - juodą ir baltą. Iškepusius ir atvėsusius biskvitus supjaustome norima forma, sulaistome alkoholiu. Vieną biskvito dalį užtepame plakta grietinėle, sudedame vyšnias, vėl užtepame grietinėle ir uždedame antrąją biskvito dalį. Puošiame plakta grietinėle ir vyšniomis.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 19:50

Mascarponės želinis desertas

500 g mascarponės sūrio,
1.2 kg jogurto 2,5% riebumo persikinio-abrikosinio,
300 g kondensuoto pieno su cukrumi,
2 šaukštų su kaupu stambios želatinos.
citrinos pusę (išspaust sultis)

Želatiną iš vakaro sumaišyti su 0,5kg jogurto ir palikti šaldytuve per naktį ). Sūri atsargiai sukti mikseriu (mažiausiu greičiu) pilant kondensuotą pieną. Išbrinkintą želatiną truputį pakaitinti mikrobangėj ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti į sūrio masę, taip pat mikseriu maišant, supilti citrinos sultis ir likusį jogurtą. Masę pilti į aliejum išteptą formą

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Geg 2007, 12:15

zelatina brinkyti jogurte :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 19:31

Jogurto-varškės desertas

Ingridientai:
15g želatinos
100g mėgiamų uogų (geriausiai tinka braškės) ar vaisių
50g cukraus
300g jogurto
250g varškės


Paruošimo būdas:
Išbrinkyti želatiną. Uogas išplauti, sutrinti. Į uogas sudėti cukrų ir įpilti šaukštą vandens, užvirinti. Jogurtą ir varškę gerai ištrinti (išplakti), sudėti uogų masę, ištirpintą želatiną. Viską išplakti ir ataušinti.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 10:46

Slyvos raudonajame vyne

Slyvos nuplaunamos, nusausinamos, perpjaunamos, išimami kauliukai. Vynas užvirinamas su cukrumi, cinamonu ir gvazdikėliais, uždengtos slyvos labai lėtai paverdamos jame 10 minučių, ataušinamos ir papuošiamos plakta grietinėle su migdolais.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 10:47

Vyšnių desertas

500 g vyšnių, po 1/8 l baltojo vyno ir vandens, 100 g cukraus, 1 šaukštelis krakmolo, 1 stikliukas vyšnių degtinės, 1/8 l grietinėlės, 2 šaukšteliai cukraus, 1 šaukštas kapotų pistacijų.

Vyšnios nuplaunamos, išimami kauliukai ir su vynu, vandeniu ir cukrumi lėtai pavirinamos 8 minutes, nukošiamos, o atgal į puodą supiltas nuoviras sutirštinamas šaltame vandenyje išleistu krakmolu. Vyšnios sumaišomos su degtine ir atvėsintos paduodamos į slalą su plakta grietinėle ir pistacijomis.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 10:47

Vyšnių kompotas su vyno putėsiais

400 g vyšnių kompoto, 1 kiaušinis, 2 kiaušinių tryniai, 1 šaukštas cukraus, 2 šaukštai mėtų likerio, 5 šaukštai desertinio marsalos vyno.

Kompotas 4 indeliuose padedamas šaltai. Visi kiti priedai šluotele plakami inde, įstatytame į karštą vandenį, kol susidaro putėsiai. Paskui putėsiai įstatomi į ledinį vandenį, maišant atšaldomi ir išpilstomi ant vyšnių.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 12:57

is vysniu kompoto galima butu pasidaryti deserta,kol dar nera svieziu uogu,bet kur gauti metu likerio :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Geg 2007, 13:06

tutsi rašė:is vysniu kompoto galima butu pasidaryti deserta,kol dar nera svieziu uogu,bet kur gauti metu likerio :evil:
Retsykiais būna, mačiau Megos Rimi praeitą savaitęPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 13:15

tiksliai :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Geg 2007, 19:47

tutsi rašė:tiksliai :shock:
Tiksliai, tiksliai. PaveikslėlisDabar visko yra, tik kartais vieno vienintelio menkniekėlio trūksta : pinigųPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Geg 2007, 19:53

Desertukas

Miltų,
pieno, arba grietinėlės,
kiaušinių,
cukraus, kakavos miltelių.

Ledų,
plaktos grietinėlės,
tarkuoto šokolado, ar / ir skaldytų riešutų
vaisių arba uogų. Tinka visokie : švieži, šaldyti, iš kompoto.
Jei yra , labai tinka maži želė gabaliukai.

Užmaišom tešlą, įdedam kakavos miltelių, kad būtų ruda ir kepam nedidelius lietinius blynelius.
Ant blynelio dedame plaktos grietinėlės, ledų, vaisių ar uogų. Ant grietinėlės beriame šokolado ar riešutų.

Labai paprasta ir skanu. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Geg 2007, 21:30

ir kaloriju porcija :hypno:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Geg 2007, 21:44

tutsi rašė:ir kaloriju porcija :hypno:
Skaičiuoji :shock: Kažkodėl anksčiau to nepastebėjau :wink:

Skelbti atsakymą