Desertai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Šokoladinis keksas (pigus)
100g sokolado,
2.5st miltu.
puses saukstelio kepimo milteliu,
puses saukstelio sodos,
100g sviesto,
ziupsnelio druskos,
2 kiausiniu(dideliu)
250g grietines,
50g cukraus,
1 saukstelio vaniles
miltus sumaisykite su druska, soda ir kepimo milteliais. Plakikliu issukite sviesta su cukrumi, tada sudekite kiausinius, suberkite vanile, miltus, sumaisytus su kitais produktais, ir grietine, veliau - stambiai sutarkuota sokolada ir viska lengvai ismaisykite. kepti orkaiteje
100g sokolado,
2.5st miltu.
puses saukstelio kepimo milteliu,
puses saukstelio sodos,
100g sviesto,
ziupsnelio druskos,
2 kiausiniu(dideliu)
250g grietines,
50g cukraus,
1 saukstelio vaniles
miltus sumaisykite su druska, soda ir kepimo milteliais. Plakikliu issukite sviesta su cukrumi, tada sudekite kiausinius, suberkite vanile, miltus, sumaisytus su kitais produktais, ir grietine, veliau - stambiai sutarkuota sokolada ir viska lengvai ismaisykite. kepti orkaiteje
Paskutinį kartą redagavo Hazel 20 Bal 2007, 16:09, redaguota 1 kartą(us).
Dar toks “is pigiuju serijos”
Saldus karvojus
0.5kg miltu, stikline kefyro, 200g cukraus,50g sviesto, truputis kepimo milteliu, tarkuota citrinos zievele.
Kefyras sumaisomas su kepimo milteliais, suberiamas cukrus, supilamas istirpintas sviestas, itarkuojama cit. zievele, suberiami miltai. Tesla maisoma, kol bus vienalyte. Kepama vidutinio karstumo orkaiteje apie 40 min.
Saldus karvojus
0.5kg miltu, stikline kefyro, 200g cukraus,50g sviesto, truputis kepimo milteliu, tarkuota citrinos zievele.
Kefyras sumaisomas su kepimo milteliais, suberiamas cukrus, supilamas istirpintas sviestas, itarkuojama cit. zievele, suberiami miltai. Tesla maisoma, kol bus vienalyte. Kepama vidutinio karstumo orkaiteje apie 40 min.
Nors tutsi prase kekso receptu, bet idesiu pyrago recepteli, gal susidomes
Pynė su džiovintais vaisiais
500g miltų,
5.5g sausu mielių,
1 st pieno,
150g cukraus,
150g sviesto,
saukštelis tarkuotos citrinos žieveles,
4 trynių,
100g cukruotu vaisių,
100g razinu,
100g graikiniu riesutu,
100g džiovintų ananasų,
100g džiovintų persikų,
100ml abrikosu džemo,
50 ml romo,
žiupsnelis druskos,
5 šaukštai cukraus pudros.
Iš miltų, mielių, druskos,pienos, su cukrumi išsuktų trynių ir citrinos žievelės išminkykite tešlą. Po to supilkite ištirpintą ir atvėsinta sviestą, dar kartą viską išminkykite ir 30 min palaikykite. Po to iš tešlos iškočiokite stačiakampį. Razinas pamirkykite rome. Mesmale sumalkite riešutus, ananasus, persikus, sumaišykite su cukruotais vaisiais, razinomis ir abrikosų džemu. Keletą šaukštį įdaro atidėkite papuošti. Įdarą sudėkite išilgai tešlos vidurio. Tešlos šonuose peiliu įpjaukite apie 2 cm pločio juosteles, iš jų nupinkite gražią pynutę,užspauskite kraštus, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite. Iškepus papuoškite atidėtais vaisiais ir cukraus pudra.
Arba jei labai tingisi minkyti tešlą - nusipirkite sluoksniuotos tešlos, bus greičiau
Pynė su džiovintais vaisiais
500g miltų,
5.5g sausu mielių,
1 st pieno,
150g cukraus,
150g sviesto,
saukštelis tarkuotos citrinos žieveles,
4 trynių,
100g cukruotu vaisių,
100g razinu,
100g graikiniu riesutu,
100g džiovintų ananasų,
100g džiovintų persikų,
100ml abrikosu džemo,
50 ml romo,
žiupsnelis druskos,
5 šaukštai cukraus pudros.
Iš miltų, mielių, druskos,pienos, su cukrumi išsuktų trynių ir citrinos žievelės išminkykite tešlą. Po to supilkite ištirpintą ir atvėsinta sviestą, dar kartą viską išminkykite ir 30 min palaikykite. Po to iš tešlos iškočiokite stačiakampį. Razinas pamirkykite rome. Mesmale sumalkite riešutus, ananasus, persikus, sumaišykite su cukruotais vaisiais, razinomis ir abrikosų džemu. Keletą šaukštį įdaro atidėkite papuošti. Įdarą sudėkite išilgai tešlos vidurio. Tešlos šonuose peiliu įpjaukite apie 2 cm pločio juosteles, iš jų nupinkite gražią pynutę,užspauskite kraštus, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite. Iškepus papuoškite atidėtais vaisiais ir cukraus pudra.
Arba jei labai tingisi minkyti tešlą - nusipirkite sluoksniuotos tešlos, bus greičiau
Kepta "snieguotoji Aliaska"
2 didelės romo bobos
30ml grietinėlės
250g vanilinių ledų
3 kiašinių baltymai
165 g cukraus
0.5 šaukšto kukurūzų krakmolo
0.5 šaukšto baltojo vyno
cukraus pudros
Romo bobas perpjauti pusiau, apšlakstyti grietinėle. Ledus aptirpinti ir aptepti jais kiekvieną gabalėlį. Tučtuojau dėti į šaldiklį ir palikti jame per naktį.
Baltymus plakti kol sustandės. Po truputį berti cukrų, įmaišyti krakmolą, vyną, dar šiek tiek paplakti. Aptepti sustingusias bobas ir vėl dėti į šaldiklį.
Iš šaldiklio išimti prieš patiekiant, išdėlioti ant skardos ir pašauti į karštą orkaitę. Kepti kol baltymai pagels. Pabarstyti cukraus pudra.
tai labai gera idėja Naujųjų vakarui, kadangi galima įsmeigti bengališkąją ugnelę, įsivaizduokite kaip gražu Pati labai džiaugiuosi, kad radau šitą receptą jis labai tinka per šventes
2 didelės romo bobos
30ml grietinėlės
250g vanilinių ledų
3 kiašinių baltymai
165 g cukraus
0.5 šaukšto kukurūzų krakmolo
0.5 šaukšto baltojo vyno
cukraus pudros
Romo bobas perpjauti pusiau, apšlakstyti grietinėle. Ledus aptirpinti ir aptepti jais kiekvieną gabalėlį. Tučtuojau dėti į šaldiklį ir palikti jame per naktį.
Baltymus plakti kol sustandės. Po truputį berti cukrų, įmaišyti krakmolą, vyną, dar šiek tiek paplakti. Aptepti sustingusias bobas ir vėl dėti į šaldiklį.
Iš šaldiklio išimti prieš patiekiant, išdėlioti ant skardos ir pašauti į karštą orkaitę. Kepti kol baltymai pagels. Pabarstyti cukraus pudra.
tai labai gera idėja Naujųjų vakarui, kadangi galima įsmeigti bengališkąją ugnelę, įsivaizduokite kaip gražu Pati labai džiaugiuosi, kad radau šitą receptą jis labai tinka per šventes
Pagerinta sniego boba
200g bulvių krakmolo,
300g cukraus,
15 kiaušinių,
100g migdolų,
Citrina
Trynius ištrinti iki baltumo su cukrumi ir maltais migdolais,išspausti citrinos sultis, sudėti krakmolą, gerai išplakti, paskui įmaišyti baltymų putas. Gautą masę sukrėsti į sviestu išteptas formas ir dėti į karštą orkaitę.
Šiuo atveju dar reikia dėti kažkiek romo ir parinkti mažas formele, tokias kaip būna mažiems keksiukams. Ir, aišku, sumažinti produktų porcijas
200g bulvių krakmolo,
300g cukraus,
15 kiaušinių,
100g migdolų,
Citrina
Trynius ištrinti iki baltumo su cukrumi ir maltais migdolais,išspausti citrinos sultis, sudėti krakmolą, gerai išplakti, paskui įmaišyti baltymų putas. Gautą masę sukrėsti į sviestu išteptas formas ir dėti į karštą orkaitę.
Šiuo atveju dar reikia dėti kažkiek romo ir parinkti mažas formele, tokias kaip būna mažiems keksiukams. Ir, aišku, sumažinti produktų porcijas
RYŽIŲ TORTELIAI SU ROMU
120g virtų ryžių,
100ml kokosų pieno,
1 šaukštas želatinos,
1 vanilės lazdelė,
120g cukraus,
400g šviežių susmulintų ananasų,
4 šaukštai baltojo romo,
400g grietinėlės
Kokosų pieną sumaišyti su želatina ir palikti 20min. 150g ananasų išsukti maišikliu, kol pasidarys tyrė. Iš vanilės lazdelės išimti šerdį, sumaišyti su kokosų pienu, 100g cukraus ir virti 2min. Nukėlus atvėsinti. Įmaišyti romą, grietinėlę ir 100g ryžių Masę sudėti į formeles arba mažus puodelius ir palikti sustingti. Likusius ryžius ir cukrų trumpai pakepinti keptuvėje. Iš formelių išimtus tortelius papuošti ananasų gabaliukais ir kepintais ryžiais.
120g virtų ryžių,
100ml kokosų pieno,
1 šaukštas želatinos,
1 vanilės lazdelė,
120g cukraus,
400g šviežių susmulintų ananasų,
4 šaukštai baltojo romo,
400g grietinėlės
Kokosų pieną sumaišyti su želatina ir palikti 20min. 150g ananasų išsukti maišikliu, kol pasidarys tyrė. Iš vanilės lazdelės išimti šerdį, sumaišyti su kokosų pienu, 100g cukraus ir virti 2min. Nukėlus atvėsinti. Įmaišyti romą, grietinėlę ir 100g ryžių Masę sudėti į formeles arba mažus puodelius ir palikti sustingti. Likusius ryžius ir cukrų trumpai pakepinti keptuvėje. Iš formelių išimtus tortelius papuošti ananasų gabaliukais ir kepintais ryžiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
ŠOKOLADINIAI KEKSIUKAI
60 ml ekspreso kavos,
85 g karčiojo šokolado,
90 g sviesto,
125 g cukraus,
150 gmiltų,
50 g bulvių krakmolo,
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
vanilinio cukraus,
Glajui :
200g riebios grietinėlės,
200 g baltojo šokolado,
100 g cukraus miltelių.
Pasildyti kavą, joje ištirpinti sviestą ir šokoladą,suberti vanolę, krakmolą, milrus, sumaišytus su kepimo milteliais. Į kepimo popieriumi išklotą skardą konditeriniu maišeliu suformuoti 8 kepinukus ir kepti 25 min.
Glajui : pašildykite grietinėlę, ištirpinkite joje šokoladą, cukrų. Kai pradės stingti, padenkite keksiukus.
60 ml ekspreso kavos,
85 g karčiojo šokolado,
90 g sviesto,
125 g cukraus,
150 gmiltų,
50 g bulvių krakmolo,
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
vanilinio cukraus,
Glajui :
200g riebios grietinėlės,
200 g baltojo šokolado,
100 g cukraus miltelių.
Pasildyti kavą, joje ištirpinti sviestą ir šokoladą,suberti vanolę, krakmolą, milrus, sumaišytus su kepimo milteliais. Į kepimo popieriumi išklotą skardą konditeriniu maišeliu suformuoti 8 kepinukus ir kepti 25 min.
Glajui : pašildykite grietinėlę, ištirpinkite joje šokoladą, cukrų. Kai pradės stingti, padenkite keksiukus.
tiesą pasakius perdaug ir nekankinu aš dabar "pasinešiau" ant mėsos - jau savo užrašuose nužiūrėjau keletą receptų, kuriuos šią savaitę išbandysiu. Beje, kur galėčiau šiame forume rasti patiekalų iš mėsos receptų?Ramunė rašė:Ne-ne, tikrai ne Labiau nusidėtum save bekankindama ir nekepdamaHazel rašė: bus išbandytas (juk labai nenusidėsiu, jei keksą iškepsiu)
o kaip temą pavadinti?Ramunė rašė:Šiandien visą laiką visur tik į temą buvo Tai vienas lyrinis nukrypimas - nieko tokioHazel rašė: čia tai jau ryškai ne į temą buvo
O aplamai gal reikėtų atskirą temą užvest, nes visur po truputį primėtyta Gal Andron padėtų sutempt viską krūvon, nes aš tai nemoku O gal tu? juk sugebi perkelt įrašus