Desertai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Na nežinau ar čia tiks , bet įmesiu. Pati prisipažinsiu dar nebandžiau , o draugė primygtinai liepė pabandyt
Naminė saulėgražų chalva
300 g išlukštentų saulgražų
100 g sausainių trupinių
400 g geltonųjų razinų
1 šaukštelis imbiero
Saulėgražas truputi pakepinti sausoje keptuvėje kartu su razinomis .Pakepintą mišinį sumalti mėsmale , įdėti imbiero . viską išmaišyti . Indą pabarstyti trupiniais ir sudėti chalvą , viršų taip pat pabarstyti trupiniais .
Naminė saulėgražų chalva
300 g išlukštentų saulgražų
100 g sausainių trupinių
400 g geltonųjų razinų
1 šaukštelis imbiero
Saulėgražas truputi pakepinti sausoje keptuvėje kartu su razinomis .Pakepintą mišinį sumalti mėsmale , įdėti imbiero . viską išmaišyti . Indą pabarstyti trupiniais ir sudėti chalvą , viršų taip pat pabarstyti trupiniais .
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
kazkas panasaus jau buvo,atrodo saldainiai panasiu principu pagaminti Turetu buti skanu,tik atrodo bus labai salduvitele rašė:Na nežinau ar čia tiks , bet įmesiu. Pati prisipažinsiu dar nebandžiau , o draugė primygtinai liepė pabandyt
Naminė saulėgražų chalva
300 g išlukštentų saulgražų
100 g sausainių trupinių
400 g geltonųjų razinų
1 šaukštelis imbiero
Saulėgražas truputi pakepinti sausoje keptuvėje kartu su razinomis .Pakepintą mišinį sumalti mėsmale , įdėti imbiero . viską išmaišyti . Indą pabarstyti trupiniais ir sudėti chalvą , viršų taip pat pabarstyti trupiniais .
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Desertas "Mažyliams"
250 g vanilinio sūrelio,
2 pakeliai skirtingų želė,
riešutai, razinos, migdolai, vaisiai ar /ir uogos.
Sūrelį išmaišyti su smulkiai supjaustytais vaisiais.
Želė paruošti pagal instrukciją.
Kai sustings, dėti į aukštus desertinius indelius, sluoksniuojant želė ir sūrelio masę.
Ant viršaus užberti riešutus, razinas, migdolus.
Palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.
250 g vanilinio sūrelio,
2 pakeliai skirtingų želė,
riešutai, razinos, migdolai, vaisiai ar /ir uogos.
Sūrelį išmaišyti su smulkiai supjaustytais vaisiais.
Želė paruošti pagal instrukciją.
Kai sustings, dėti į aukštus desertinius indelius, sluoksniuojant želė ir sūrelio masę.
Ant viršaus užberti riešutus, razinas, migdolus.
Palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (17.51 KiB) Peržiūrėta 5511 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Labai payiko pavadinimas
Ledų desertas "Be kaltės jausmo"
(24 porcijos)
0,5 puodelio šaldytų obuolių sulčių arba baltųjų vynuogių sulčių koncentrato, arba jų derinys
1 puodelis kakavos miltelių
0,5 puodelio medaus
0,3 puodelio vandens
1 šaukštas vanilės ar likerio
neriebaus šaldyto jogurto (galima naudoti ir ledus )
šviežių žemuogių, mėlynių ar kriaušių
šviežių mėtų lapelių
1. Šokoladiniam padažui sumaišykite obuolių sultis ir/arba vynuogių sulčių koncentratą ir kakavos miltelius. Supilkite medų.
2. Virkite maišydami virš vidutinės ugnies iki pradės burbuliuoti. Įplakite šluotele vandenį ir vanilę arba likerį. Nuimkite nuo ugnies. Supilkite į uždaromą indą. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms arba per naktį.
3. Kiekvienam desertui šaukštu sudėkite apie 1/2 puodelio šaldyto jogurto į patiekimo indą. Papuoškite vaisiumi. Pašlakstykite šokoladiniu padažu. Papuoškite mėtos lapeliu.
Išeiga 1,5 puodelio padažo.
Ledų desertas "Be kaltės jausmo"
(24 porcijos)
0,5 puodelio šaldytų obuolių sulčių arba baltųjų vynuogių sulčių koncentrato, arba jų derinys
1 puodelis kakavos miltelių
0,5 puodelio medaus
0,3 puodelio vandens
1 šaukštas vanilės ar likerio
neriebaus šaldyto jogurto (galima naudoti ir ledus )
šviežių žemuogių, mėlynių ar kriaušių
šviežių mėtų lapelių
1. Šokoladiniam padažui sumaišykite obuolių sultis ir/arba vynuogių sulčių koncentratą ir kakavos miltelius. Supilkite medų.
2. Virkite maišydami virš vidutinės ugnies iki pradės burbuliuoti. Įplakite šluotele vandenį ir vanilę arba likerį. Nuimkite nuo ugnies. Supilkite į uždaromą indą. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms arba per naktį.
3. Kiekvienam desertui šaukštu sudėkite apie 1/2 puodelio šaldyto jogurto į patiekimo indą. Papuoškite vaisiumi. Pašlakstykite šokoladiniu padažu. Papuoškite mėtos lapeliu.
Išeiga 1,5 puodelio padažo.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žinau, kad toks jau yra, bet...
Kukurūzų tortas
4 pakeliai kukurūzų su cukrumi ,
200 g razinų,
200 g riešutų,
1 indelis kondensuoto pieno.
Kondensuotą pieną pavirti 2 valandas, torto formoje sluoksniuoti: kukurūzus, razinas, kukurūzus, riešutus.
Kukurūzus reikia išmaišyti su kondensuotu pienu ir suspausti.
Torto viršų papuošti uogomis, vaisiais, atšaldyti šaldytuve.
Kukurūzų tortas
4 pakeliai kukurūzų su cukrumi ,
200 g razinų,
200 g riešutų,
1 indelis kondensuoto pieno.
Kondensuotą pieną pavirti 2 valandas, torto formoje sluoksniuoti: kukurūzus, razinas, kukurūzus, riešutus.
Kukurūzus reikia išmaišyti su kondensuotu pienu ir suspausti.
Torto viršų papuošti uogomis, vaisiais, atšaldyti šaldytuve.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (11.56 KiB) Peržiūrėta 5498 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žemės riešutų ledų pyragas
1,5 puodelio susmulkintų žemės riešutų,
3 šaukštai margarinoarba sviesto, ištirpinto,
2 šaukštai cukraus, 0,25 puodelio kokoso drožlių,
0,25 puodelio medaus , 0,25 puodelio žemės riešutų sviesto,
3 šaukštai stambiai sukapotų žemės riešutų,
1 l vanilinių ledų .
Patepkite riebalais 23 cm skersmens formą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite susmulkintus žemės riešutus, margariną arba sviestą ir cukrų. Mišiniu išklokite formos dugną ir šonus ir suspauskite. Padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
įdarui nedideliame dubenyje sumaišykite kokosą, medų, žemės riešutų sviestą ir 3 šaukštus sukapotų žemės riešutų. Sudėkite ledus į didelį atšaldytą dubenį; maišykite ledus, kol jie suminkštės. Į ledus supilkite kokosų mišinį ir maišykite iki vientisos masės. Šaukštu sudėkite įdarą į pagamintą formą. Jei norite, galite pabarstyti mažais šokolado gabaliukais ar žemės riešutais.Uždenkite; šaldykite apie 6 valandas arba kol sukietės.
Išimkite iš šaldytuvo ir padėkite pyragą ant šilto, drėgno rankšluosčio kelioms minutėms, prieš supjaustydami gabaliukais.
1,5 puodelio susmulkintų žemės riešutų,
3 šaukštai margarinoarba sviesto, ištirpinto,
2 šaukštai cukraus, 0,25 puodelio kokoso drožlių,
0,25 puodelio medaus , 0,25 puodelio žemės riešutų sviesto,
3 šaukštai stambiai sukapotų žemės riešutų,
1 l vanilinių ledų .
Patepkite riebalais 23 cm skersmens formą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite susmulkintus žemės riešutus, margariną arba sviestą ir cukrų. Mišiniu išklokite formos dugną ir šonus ir suspauskite. Padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
įdarui nedideliame dubenyje sumaišykite kokosą, medų, žemės riešutų sviestą ir 3 šaukštus sukapotų žemės riešutų. Sudėkite ledus į didelį atšaldytą dubenį; maišykite ledus, kol jie suminkštės. Į ledus supilkite kokosų mišinį ir maišykite iki vientisos masės. Šaukštu sudėkite įdarą į pagamintą formą. Jei norite, galite pabarstyti mažais šokolado gabaliukais ar žemės riešutais.Uždenkite; šaldykite apie 6 valandas arba kol sukietės.
Išimkite iš šaldytuvo ir padėkite pyragą ant šilto, drėgno rankšluosčio kelioms minutėms, prieš supjaustydami gabaliukais.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (9.83 KiB) Peržiūrėta 5488 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šokoladinių pyragaičių ledų desertas
0,25 puodelio sviesto,
30 g kartaus šokolado, supjaustyto gabaliukais,
0,5 puodelio cukraus, 1 kiaušinis,
0,5 šaukštelio vanilės, 0,3 puodelio miltų,
0,25 puodelio susmulkintų žemės riešutų,
1 puodelis hot fudge padažo,
2 šaukštai žemės riešutų sviesto,
500 ml vanilinių ledų,
bananų gabaliukai,
žemės riešutai (nebūtina).
Ištepkite riebalais dvylika formų keksiukams; atidėkite. Vidutiniame puode ištirpinkite sviestą ir šokoladą virš mažos ugnies. Nuimkite nuo ugnies. 3 minutes palikite atvėsti. Supilkite cukrų.Sudėkite kiaušinį ir vanilę, plakdami mediniu šaukštu iki vientisos masės. Supilkite miltus ir 1/4 puodelio žemės riešutų. Padalinkite tešlą į paruoštas formeles, kiekvieną jų užpildydami iki beveik viršaus. Kepkite apie 15 minučių arba kol bus iškepę (įkišus medinį dantų krapštuką jis ištraukiamas neapsivėlęs). Išimkite pyragaičius ir palikite 3 minutėms formelės; po to išimkite iš formelių ir leiskite atvėsti. Tuo tarpu sumaišykite hot fudge padažą su žemės riešutų sviestu ir kaitinkite virš vidutinės-mažos ugnies, iki vientisos masės. Nuimkite nuo ugnies. Padalinkite ledus į 6 patiekimo indelius. Kiekvieną porciją papuoškite 2 šokoladiniais pyragaičiais ir, jei norite, bananų gabaliukais. Pašlakstykite padažu. Jei norite, galite papuošti žemės riešutais.
0,25 puodelio sviesto,
30 g kartaus šokolado, supjaustyto gabaliukais,
0,5 puodelio cukraus, 1 kiaušinis,
0,5 šaukštelio vanilės, 0,3 puodelio miltų,
0,25 puodelio susmulkintų žemės riešutų,
1 puodelis hot fudge padažo,
2 šaukštai žemės riešutų sviesto,
500 ml vanilinių ledų,
bananų gabaliukai,
žemės riešutai (nebūtina).
Ištepkite riebalais dvylika formų keksiukams; atidėkite. Vidutiniame puode ištirpinkite sviestą ir šokoladą virš mažos ugnies. Nuimkite nuo ugnies. 3 minutes palikite atvėsti. Supilkite cukrų.Sudėkite kiaušinį ir vanilę, plakdami mediniu šaukštu iki vientisos masės. Supilkite miltus ir 1/4 puodelio žemės riešutų. Padalinkite tešlą į paruoštas formeles, kiekvieną jų užpildydami iki beveik viršaus. Kepkite apie 15 minučių arba kol bus iškepę (įkišus medinį dantų krapštuką jis ištraukiamas neapsivėlęs). Išimkite pyragaičius ir palikite 3 minutėms formelės; po to išimkite iš formelių ir leiskite atvėsti. Tuo tarpu sumaišykite hot fudge padažą su žemės riešutų sviestu ir kaitinkite virš vidutinės-mažos ugnies, iki vientisos masės. Nuimkite nuo ugnies. Padalinkite ledus į 6 patiekimo indelius. Kiekvieną porciją papuoškite 2 šokoladiniais pyragaičiais ir, jei norite, bananų gabaliukais. Pašlakstykite padažu. Jei norite, galite papuošti žemės riešutais.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (6.06 KiB) Peržiūrėta 5486 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ledai „Karštas bučinys"
1 stiklinė degtinės,
1 stiklinė miltinio cukraus,
1 indelis kondensuoto pieno,
10 trynių.
Papuošimui:
200 g grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
2 puselės konservuotų persikų,
4 šaukštai kokoso drožlių.
Kondensuotą pieną supilame į indą plakimui. Suberiame miltinį cukrų. Nuolat plakdami po vieną įmušame trynius ir plona srovele supilame degtinę.
Šią masę supilame į stiklainį ir parą laikome šaltai.Sutirštėjusius ledus šaukštu dedame į porcijinius indelius, puošiame plaktos grietinėlės bokšteliais, konservuotų persikų skiltelėmis ir kokoso drožlėmis.
1 stiklinė degtinės,
1 stiklinė miltinio cukraus,
1 indelis kondensuoto pieno,
10 trynių.
Papuošimui:
200 g grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
2 puselės konservuotų persikų,
4 šaukštai kokoso drožlių.
Kondensuotą pieną supilame į indą plakimui. Suberiame miltinį cukrų. Nuolat plakdami po vieną įmušame trynius ir plona srovele supilame degtinę.
Šią masę supilame į stiklainį ir parą laikome šaltai.Sutirštėjusius ledus šaukštu dedame į porcijinius indelius, puošiame plaktos grietinėlės bokšteliais, konservuotų persikų skiltelėmis ir kokoso drožlėmis.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (12.1 KiB) Peržiūrėta 5481 karus(ų)