DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Hazel » 04 Bal 2007, 15:59

Manau, kad ši tema reikalinga ;)
Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo Hazel 04 Bal 2007, 18:37, redaguota 2 kartą(us).

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 04 Bal 2007, 16:01

Silsta pasiūlė:
Konservuota paprika su česnakais
2 kg saldžiosios paprikos (geriau - įvairių spalvų), stiklinė aliejaus, stiklinė acto (9 proc.), pusė stiklinės vandens, degtukų dėžutė rupios druskos, 10 šaukštų cukraus, 300 g česnakų, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų, 3-4 juodi pipirai, 3-4 kvepiantys pipirai, lauro lapai.
Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi būti įdėta česnakų skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų. Tuomet dėti išgriebtą iš karšto marinato ir plačiomis juostelėmis supjaustytą papriką, užpilti marinatu. Stipriai pagrūstus stiklainius su šiuo karštu mišiniu įstatyti į jau verdantį platų puodą. Kaitinti 15 min., užsukti dangtelius
Skanaus!!!!

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 04 Bal 2007, 16:05

o čia mano receptas(jis labai patinka mano mamai):
KOŠĖ SU SALDŽIAIS PIPIRAIS
1kg pomidorų supjaustome,
0.5kg svogūnų supjaustome smulkiai,
0.5kg morkų sutarkuojame,
0.5kg paprikų,
pusė stiklinės acto,
du šaukštai druskos,
6 šaukštai cukraus,
7 šaukštai aliejaus
Daržoves sudedamos į puodą ir verdamos apie 1 val. tada dėti į stiklainius, gerai užsukti.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 04 Bal 2007, 16:21

Kadangi turim naują temą, tai ir kitą receptą paprikos su česnakais čia įkėliau:

MARINUOTA PAPRIKA SU ČESNAKAIS

Tikslaus recepto aš neturiu, viską darau "iš akies". Pabandysiu atkurti -

2 kg. paprikos (geriausia įvairių spalvų, nes gražiau atrodo stiklainiuke),
1 kg. česnakų
Marinatui:
1 ltr. vandens- 2 valg.šaukštai druskos, 2 valg.šaukštai cukraus,
100 gr.aliejaus, 3 valg.šaukštai acto arba rūgštelės tiek, kad būtų saldžairūgštis marinatas, lapelių lauro, kvepiančių pipirų.

Paprika išvaloma ir supjaustoma panašiai į 4 dalis, česnakas nuvalomas skiltelėmis, bet skiltelės nepjaustomos. Viskas sudedama į puodą (į marinatą), užvirus paverdama 5 min. ir išpilstoma į iškaitintus stiklainiukus, sandariai uždaroma.

padaroma labai greit, mažai terlionės ir labai skaniai gaunasi. Skanaus

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Bal 2007, 16:31

nors dar ne sezonas,bet geriau anksciau....iki sezono oho kiek bus receptuku :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 04 Bal 2007, 16:40

Taip, prisirinksim receptų, o gaminti aptingsim :oops: Su manim taip dažnai būna :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Bal 2007, 16:44

Silstos paprikas ( 1 receptą ) darau aš, bet tik panašiai. Nededu nei česnako, nei saliero, nei petražolių. Bet jau skanu, nepaprastai :lol: O aš receptuką gavau iš tikybos mokytojos. Ji pas mus asas marinavimų. 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Bal 2007, 16:53

dabar galesiu ideti receptuka "alkano Beno" :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Bal 2007, 16:55

Mane tas pavadinimas veža :laugh: 060 043

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 04 Bal 2007, 17:07

Mano mama yra konservavimo ase, bet man pačiai kolkas dar nekyla noro konservuoti žiemai :roll: Nors aišku skanu savo darytą, nei pirktą. bet kai turi asę-mama, kam pačiai daryt? ;)

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 04 Bal 2007, 17:43

tutsi rašė:dabar galesiu ideti receptuka "alkano Beno" :wink:
o kas čia per darinys? :D

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 04 Bal 2007, 17:43

Lilina rašė:Mano mama yra konservavimo ase, bet man pačiai kolkas dar nekyla noro konservuoti žiemai :roll: Nors aišku skanu savo darytą, nei pirktą. bet kai turi asę-mama, kam pačiai daryt? ;)
gal iš mamos kokių gerų ir patikrintų receptų gautum? ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Bal 2007, 17:52

Hazel rašė:
tutsi rašė:dabar galesiu ideti receptuka "alkano Beno" :wink:
o kas čia per darinys? :D
Uncle Ben. Daržovių troškinys su pomidorų padažu. Bet Tutsi labai jau fainai sulietuvino Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Bal 2007, 19:19

Ramunė rašė:
Hazel rašė:
tutsi rašė:dabar galesiu ideti receptuka "alkano Beno" :wink:
o kas čia per darinys? :D
Uncle Ben. Daržovių troškinys su pomidorų padažu. Bet Tutsi labai jau fainai sulietuvino as ji taip sulietuvinau,nes labai panasu i uncle bens padaza

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 04 Bal 2007, 22:01

Hazel rašė:
Lilina rašė:Mano mama yra konservavimo ase, bet man pačiai kolkas dar nekyla noro konservuoti žiemai :roll: Nors aišku skanu savo darytą, nei pirktą. bet kai turi asę-mama, kam pačiai daryt? ;)
gal iš mamos kokių gerų ir patikrintų receptų gautum? ;)


Nu paklausinėsiu jos salotų "Lėčio" receptą :roll:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 05 Bal 2007, 00:43

Mano mociute, mao mama, ir viena mano sesuo labai skaniai marinuoja. Butinai pasidomesiu, kaip jos marinuoja visokias paprikas, agurkelius. Veda uogienes labai labai skanias. Net cia, Ispanijoje, jau yra ju gerbeju :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bal 2007, 08:43

Lilina rašė:[Nu paklausinėsiu jos salotų "Lėčio" receptą :roll:
Lečo receptą aš irgi turiu. Paskui pasidalinsim. Po Velykų reikės traukti visus užrašus iš stalčių :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bal 2007, 09:44

"ALKANAS BENAS"

2.5 kg.cukinijos;
0.5 kg.paprikos;
0.5 l.pomidoru padazo;
200 g.aliejaus;
200 g.acto;
200 g.cukraus;
1 šaukštas drusko.

viska supjaustyti kubeliais,sudėti i puodą ir troskinti ant silpnos ugnies 30 minuciu.Poto i stiklainiukus ir i sandeliuka :luks:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 05 Bal 2007, 10:24

Aš gaminu tokią makalynę, kažką panašaus į Lečo. Labai skanu.

3 kg pomidorų, 1 kg paprikų, 1 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 stiklinė cukraus
100 ml aliejaus, 1 stiklinė ryžių, druskos ir pipirų pagal skonį

Pomidoru supjaustyti skiltelėmis, paprikas - šiaudeliais, svogūnus - griežinėliai, morkas tarkuokite. Visus produktus sumaišykite ir virkite. Karštą masę supilstykite į stiklainius. Skanu šiltas ir šaltas, prie mėsos ar vienas.
:!: :!: :!:
Kitas variantas lygiai toks pa, tik nededu ryžių.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Bal 2007, 16:26

Mišrainė "10 BALŲ"

2,5 kg nuluptų cukinijų,
0,5 kg paprikos,
100 g acto,
200 g aliejaus,
1 stiklinė cukraus,
0,5 litro pomidorų padažo,
1 valg. šaukštas druskos.

Cukinijas nulupti, išimti sėklas, supjaustyti gabalėliais, paprikas išvalyti ir susmulkinti.
Paprikas, actą, aliejų, cukrų, druską sudėti ir virti 10 minučių, tada sudėti papriką ir pomidorų padažą ir dar pavirti 10-15 minučių.
Karštą sudedam į stuiklainius, užsukam ir laukiam rudens, kol prireiks.

Man ji patinka, nes tinka prie visko : pradedant mėsa, baigiant silke arba virtomis bulvėmis. Šiandien atidariau ir, atrodo, paskutinį indelį. :cry:
Prikabinti failai
HPIM0157.jpg
HPIM0157.jpg (46.39 KiB) Peržiūrėta 15862 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Bal 2007, 17:08

MIŠRAINĖ ŽIEMAI

1 KG PAPRIKOS,
1 KG POMIDORŲ,
1 KG SVOGŪNŲ,
1 KG MORKŲ.

Marinatui
5 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
1,5 stiklinės aliejaus,
1/4 stiklinės acto,
lauro lapai, pipirai,.

Marinatą užvirinti.

Morkas galima žalias pjaustyti griežinėliais, bet aš apverdu, nes nespėja išsitroškinti. Visas daržoves supjaustyti. Papriką, morkas ir svogūnus suberti į marinatą ir pavirti apie 10 minučių. Tada sudėti pomidorus ir dar troškinti 10 minučių. Sukrėsti į stiklainius, užsukti ir parą palaikyti šiltai.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Bal 2007, 17:22

ar pastebejei,kad tavo misrainė 10 balu yra tas pats alkanas benas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Bal 2007, 17:26

Lygiai-lygiai Paveikslėlis Tip-top :shock:
Tikrai nepastebėjau.
Man jinai klaikiai skani. Prisidarau daugybę stiklainių, bet vistiek pritrūkstuPaveikslėlis Kartą net ant silkės svečiams netikėtiems buvau užmetusi - matytum , kaip šlamštė Paveikslėlis Už tai ir praminiau 10 balų :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Bal 2007, 17:31

tutsi rašė:ar pastebejei,kad tavo misrainė 10 balu yra tas pats alkanas benas
Tikrai, labai atsiprašau

Taip norėjau parodyti savo skaniausią mišrainę, kad net nepasižiūrėjau, kas auksčiau parašytaViskas tas pat, truputį laikas skiriasi.
Nepyk, kąąąąąąąąą

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Bal 2007, 17:33

o pas mane tik pirmais metais kai dariau pritruko,bet dabar niekada Paveikslėlis o laikas,cia mazdaug.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 07 Bal 2007, 01:46

turiu toki viena klausymeli... Neturint rusio, saltos vieteles ir nebunant vietos saldytuve, ar imanom per karsta vasara islaikyti konservuots agurkelius, pmidorus, miraine kaip jus cia parasete, ir pan.??? :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Bal 2007, 08:09

Nežinau, bijau apgauti :? Tikriausiai nelabai ilgai ( mėnesį kokį) gal ir galima.
Yra tituliniame puslapyje receptas agurkams, kai nėra šaltų patalpų. Gal tokius ir išlaikytum ilgiau. :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Bal 2007, 13:47

na pas mane viskas stovi sandeliuke,o sandeliukas bute,viskas kuo puikiausiai laikosi :merg2: ,as i rusi nieko nenesu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Geg 2007, 17:48

Lečo

3 kg smulkiai supjaustytos paptikos,
0,5 l pomidorų padažo,
0,5 l vandens,
0,5 st.cukraus,
0,5 st. aliejaus,
1 šaukštas su kaupu druskos.

Viską sudedame ir verdame 20 min. Baigiant dar reikia įpilti 0,5 st. acto.

Kas mėgsta aštriau,galima įspausti 5 česnako skilteles.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 07 Geg 2007, 19:06, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2007, 18:48

siemet pameginsiu,gal seimynai patiks :merg2:

Skelbti atsakymą