DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Manau, kad ši tema reikalinga
Paskutinį kartą redagavo Hazel 04 Bal 2007, 18:37, redaguota 2 kartą(us).
Silsta pasiūlė:
Konservuota paprika su česnakais
2 kg saldžiosios paprikos (geriau - įvairių spalvų), stiklinė aliejaus, stiklinė acto (9 proc.), pusė stiklinės vandens, degtukų dėžutė rupios druskos, 10 šaukštų cukraus, 300 g česnakų, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų, 3-4 juodi pipirai, 3-4 kvepiantys pipirai, lauro lapai.
Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi būti įdėta česnakų skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų. Tuomet dėti išgriebtą iš karšto marinato ir plačiomis juostelėmis supjaustytą papriką, užpilti marinatu. Stipriai pagrūstus stiklainius su šiuo karštu mišiniu įstatyti į jau verdantį platų puodą. Kaitinti 15 min., užsukti dangtelius
Skanaus!!!!
Konservuota paprika su česnakais
2 kg saldžiosios paprikos (geriau - įvairių spalvų), stiklinė aliejaus, stiklinė acto (9 proc.), pusė stiklinės vandens, degtukų dėžutė rupios druskos, 10 šaukštų cukraus, 300 g česnakų, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų, 3-4 juodi pipirai, 3-4 kvepiantys pipirai, lauro lapai.
Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi būti įdėta česnakų skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų. Tuomet dėti išgriebtą iš karšto marinato ir plačiomis juostelėmis supjaustytą papriką, užpilti marinatu. Stipriai pagrūstus stiklainius su šiuo karštu mišiniu įstatyti į jau verdantį platų puodą. Kaitinti 15 min., užsukti dangtelius
Skanaus!!!!
o čia mano receptas(jis labai patinka mano mamai):
KOŠĖ SU SALDŽIAIS PIPIRAIS
1kg pomidorų supjaustome,
0.5kg svogūnų supjaustome smulkiai,
0.5kg morkų sutarkuojame,
0.5kg paprikų,
pusė stiklinės acto,
du šaukštai druskos,
6 šaukštai cukraus,
7 šaukštai aliejaus
Daržoves sudedamos į puodą ir verdamos apie 1 val. tada dėti į stiklainius, gerai užsukti.
KOŠĖ SU SALDŽIAIS PIPIRAIS
1kg pomidorų supjaustome,
0.5kg svogūnų supjaustome smulkiai,
0.5kg morkų sutarkuojame,
0.5kg paprikų,
pusė stiklinės acto,
du šaukštai druskos,
6 šaukštai cukraus,
7 šaukštai aliejaus
Daržoves sudedamos į puodą ir verdamos apie 1 val. tada dėti į stiklainius, gerai užsukti.
Kadangi turim naują temą, tai ir kitą receptą paprikos su česnakais čia įkėliau:
MARINUOTA PAPRIKA SU ČESNAKAIS
Tikslaus recepto aš neturiu, viską darau "iš akies". Pabandysiu atkurti -
2 kg. paprikos (geriausia įvairių spalvų, nes gražiau atrodo stiklainiuke),
1 kg. česnakų
Marinatui:
1 ltr. vandens- 2 valg.šaukštai druskos, 2 valg.šaukštai cukraus,
100 gr.aliejaus, 3 valg.šaukštai acto arba rūgštelės tiek, kad būtų saldžairūgštis marinatas, lapelių lauro, kvepiančių pipirų.
Paprika išvaloma ir supjaustoma panašiai į 4 dalis, česnakas nuvalomas skiltelėmis, bet skiltelės nepjaustomos. Viskas sudedama į puodą (į marinatą), užvirus paverdama 5 min. ir išpilstoma į iškaitintus stiklainiukus, sandariai uždaroma.
padaroma labai greit, mažai terlionės ir labai skaniai gaunasi. Skanaus
MARINUOTA PAPRIKA SU ČESNAKAIS
Tikslaus recepto aš neturiu, viską darau "iš akies". Pabandysiu atkurti -
2 kg. paprikos (geriausia įvairių spalvų, nes gražiau atrodo stiklainiuke),
1 kg. česnakų
Marinatui:
1 ltr. vandens- 2 valg.šaukštai druskos, 2 valg.šaukštai cukraus,
100 gr.aliejaus, 3 valg.šaukštai acto arba rūgštelės tiek, kad būtų saldžairūgštis marinatas, lapelių lauro, kvepiančių pipirų.
Paprika išvaloma ir supjaustoma panašiai į 4 dalis, česnakas nuvalomas skiltelėmis, bet skiltelės nepjaustomos. Viskas sudedama į puodą (į marinatą), užvirus paverdama 5 min. ir išpilstoma į iškaitintus stiklainiukus, sandariai uždaroma.
padaroma labai greit, mažai terlionės ir labai skaniai gaunasi. Skanaus
Aš gaminu tokią makalynę, kažką panašaus į Lečo. Labai skanu.
3 kg pomidorų, 1 kg paprikų, 1 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 stiklinė cukraus
100 ml aliejaus, 1 stiklinė ryžių, druskos ir pipirų pagal skonį
Pomidoru supjaustyti skiltelėmis, paprikas - šiaudeliais, svogūnus - griežinėliai, morkas tarkuokite. Visus produktus sumaišykite ir virkite. Karštą masę supilstykite į stiklainius. Skanu šiltas ir šaltas, prie mėsos ar vienas.
Kitas variantas lygiai toks pa, tik nededu ryžių.
3 kg pomidorų, 1 kg paprikų, 1 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 stiklinė cukraus
100 ml aliejaus, 1 stiklinė ryžių, druskos ir pipirų pagal skonį
Pomidoru supjaustyti skiltelėmis, paprikas - šiaudeliais, svogūnus - griežinėliai, morkas tarkuokite. Visus produktus sumaišykite ir virkite. Karštą masę supilstykite į stiklainius. Skanu šiltas ir šaltas, prie mėsos ar vienas.
Kitas variantas lygiai toks pa, tik nededu ryžių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mišrainė "10 BALŲ"
2,5 kg nuluptų cukinijų,
0,5 kg paprikos,
100 g acto,
200 g aliejaus,
1 stiklinė cukraus,
0,5 litro pomidorų padažo,
1 valg. šaukštas druskos.
Cukinijas nulupti, išimti sėklas, supjaustyti gabalėliais, paprikas išvalyti ir susmulkinti.
Paprikas, actą, aliejų, cukrų, druską sudėti ir virti 10 minučių, tada sudėti papriką ir pomidorų padažą ir dar pavirti 10-15 minučių.
Karštą sudedam į stuiklainius, užsukam ir laukiam rudens, kol prireiks.
Man ji patinka, nes tinka prie visko : pradedant mėsa, baigiant silke arba virtomis bulvėmis. Šiandien atidariau ir, atrodo, paskutinį indelį.
2,5 kg nuluptų cukinijų,
0,5 kg paprikos,
100 g acto,
200 g aliejaus,
1 stiklinė cukraus,
0,5 litro pomidorų padažo,
1 valg. šaukštas druskos.
Cukinijas nulupti, išimti sėklas, supjaustyti gabalėliais, paprikas išvalyti ir susmulkinti.
Paprikas, actą, aliejų, cukrų, druską sudėti ir virti 10 minučių, tada sudėti papriką ir pomidorų padažą ir dar pavirti 10-15 minučių.
Karštą sudedam į stuiklainius, užsukam ir laukiam rudens, kol prireiks.
Man ji patinka, nes tinka prie visko : pradedant mėsa, baigiant silke arba virtomis bulvėmis. Šiandien atidariau ir, atrodo, paskutinį indelį.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0157.jpg (46.39 KiB) Peržiūrėta 15934 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
MIŠRAINĖ ŽIEMAI
1 KG PAPRIKOS,
1 KG POMIDORŲ,
1 KG SVOGŪNŲ,
1 KG MORKŲ.
Marinatui
5 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
1,5 stiklinės aliejaus,
1/4 stiklinės acto,
lauro lapai, pipirai,.
Marinatą užvirinti.
Morkas galima žalias pjaustyti griežinėliais, bet aš apverdu, nes nespėja išsitroškinti. Visas daržoves supjaustyti. Papriką, morkas ir svogūnus suberti į marinatą ir pavirti apie 10 minučių. Tada sudėti pomidorus ir dar troškinti 10 minučių. Sukrėsti į stiklainius, užsukti ir parą palaikyti šiltai.
1 KG PAPRIKOS,
1 KG POMIDORŲ,
1 KG SVOGŪNŲ,
1 KG MORKŲ.
Marinatui
5 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
1,5 stiklinės aliejaus,
1/4 stiklinės acto,
lauro lapai, pipirai,.
Marinatą užvirinti.
Morkas galima žalias pjaustyti griežinėliais, bet aš apverdu, nes nespėja išsitroškinti. Visas daržoves supjaustyti. Papriką, morkas ir svogūnus suberti į marinatą ir pavirti apie 10 minučių. Tada sudėti pomidorus ir dar troškinti 10 minučių. Sukrėsti į stiklainius, užsukti ir parą palaikyti šiltai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Lečo
3 kg smulkiai supjaustytos paptikos,
0,5 l pomidorų padažo,
0,5 l vandens,
0,5 st.cukraus,
0,5 st. aliejaus,
1 šaukštas su kaupu druskos.
Viską sudedame ir verdame 20 min. Baigiant dar reikia įpilti 0,5 st. acto.
Kas mėgsta aštriau,galima įspausti 5 česnako skilteles.
3 kg smulkiai supjaustytos paptikos,
0,5 l pomidorų padažo,
0,5 l vandens,
0,5 st.cukraus,
0,5 st. aliejaus,
1 šaukštas su kaupu druskos.
Viską sudedame ir verdame 20 min. Baigiant dar reikia įpilti 0,5 st. acto.
Kas mėgsta aštriau,galima įspausti 5 česnako skilteles.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 07 Geg 2007, 19:06, redaguota 1 kartą(us).