DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 16 Geg 2007, 10:29

tutsi rašė:
silsta rašė:Būna ir man panašiai. Vyras negali pakęsti burokėlių sriubos, o aš ją dievinu. Ką daryyyyyyyyyyyt :?: Tai ir verduosi šią sriubą tik sau Paveikslėlis
ka daryyyyyt,kai sriubos nemegsta niekas o tu taip skaniai srebi :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Srebiu, ir vis į puodą pažiūriu, ar dar liko pakartojimui :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2007, 11:42

man burokeliu sriuba,labai patinka be mesos ir su manu kruopomis :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Geg 2007, 12:17

tutsi rašė:man burokeliu sriuba,labai patinka be mesos ir su manu kruopomis :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2007, 13:35

na tu manu kruopu visai beveik nesijaucia,nes ju nedaug dedasi,tik tiek,kad jos patirstina sriuba :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 16 Geg 2007, 14:40

Dar viena pora kaliošų - burokėlių sriuba su manų kruopomis. Kad su pupelėmis verda žmonės (ir aš verdu), tai taip, bet su manų kruopom... Ar ji tiršta būna, ta sriuba, ir ką tie manai jai priduoda. Labai interesas didelis :!: Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2007, 16:04

sudedu i puoda burokelius,bulves ir verdu su prieskoniais.Tada pakepinu ant aliejaus morkas ir svogunus.Kai bulves ir burokeliai beveik baigia virti,ipilu pora saukstu manu kruopu ir sudedu keptas morkas ir svogunus.Dar paverdu kokias 10 minuciu.Nuo manu kruopu sriuba pasidaro tirstoka.Tirstumas priklauso nuo to,kiek manu idesit. :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Geg 2007, 16:58

tutsi rašė:sudedu i puoda burokelius,bulves ir verdu su prieskoniais.Tada pakepinu ant aliejaus morkas ir svogunus.Kai bulves ir burokeliai beveik baigia virti,ipilu pora saukstu manu kruopu ir sudedu keptas morkas ir svogunus.Dar paverdu kokias 10 minuciu.Nuo manu kruopu sriuba pasidaro tirstoka.Tirstumas priklauso nuo to,kiek manu idesit. :wink:
Tikrai pirma karta girdziu. Isbandysiu tikrai, tikraiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2007, 19:08

mane kazkada brolio anyta pamokino,man patiko :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 17 Geg 2007, 08:41

Na artimiausiu metu ir aš bandysiu tą sriubukę su manais... Įdomu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Geg 2007, 09:21

silsta rašė:Na artimiausiu metu ir aš bandysiu tą sriubukę su manais... Įdomu Paveikslėlis
o gal ir patiks :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Geg 2007, 11:19

Aš tai manas į padažus dedu, vietoj miltų. Kepint tada nereikia, kaip miltus. O sutirštinta manais sriubike manes nežavi Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 17 Geg 2007, 11:24

Niekada nesakyk niekada. Juk nebandei :?: Man irgi įtartinai atrodo, bet vistiek bandysiu ir vėl viena srėbsiu... Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Geg 2007, 11:30

Lilina rašė:Aš tai manas į padažus dedu, vietoj miltų. Kepint tada nereikia, kaip miltus. O sutirštinta manais sriubike manes nežavi Paveikslėlis
del skonio nesigincisim :evil:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Geg 2007, 13:28

Manos skonio negadina :) tik tirštesnė sriubą daro ;) Taip kad tikrai neatkalbu...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Geg 2007, 14:13

pabandyti galima :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 19:14

Dar nebandžiau, bet šią vasarą būtinai pabandysiu :lol:

Aliejuje troškinti pomidorai

Reikės:

1,5 kg slyvinių pomidorų,
rafinuoto alyvų aliejaus,
20 juodųjų pipirų grūdelių,
3-4 česnako skiltelės,
žiupsnis baziliko,
žiupsnelis druskos,
nedidelis kuokštelis šviežių raudonėlių.

Pomidorus perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Pasiimkite ugniai atsparų didelį indą, vienu sluoksniu jame išdėliokite pomidorus nupjauta pusele į viršų. Grūstuvėlėje sugrūskite pipirus, druską, česnaką, baziliką ir raudonėlius. Šiuo mišiniu apibarstykite pomidorus ir užpilkite alyvų aliejumi taip, kad 2/3 pomidorų būtų aliejuje. Įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje pomidorus kepkite mažiausiai tris valandas. Po to sudėkite juos į stiklainį ir užpilkite tuo aliejumi, kuriame jie buvo troškinami. Laikykite šaldytuve.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 19:16

kai pakeps tris valandas,kas tada is ju liks :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 19:22

Kaip aš suprantu, čia turėtų gautis pomidorų padažasPaveikslėlis Bet aš taip ilgai, ko gero, nekepsiu :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 19:23

Ramunė rašė:Kaip aš suprantu, čia turėtų gautis pomidorų padažasPaveikslėlis Bet aš taip ilgai, ko gero, nekepsiu :roll:
na kai pabandysi,tada matysi kas ten gausis :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Bir 2007, 17:25

Bulgariškai marinuoti svogūnai

1 l stiklainiui :
nedideli svogūnai (iki 3 cm skersmens),
9 juodųjų pipirų žirneliai,
1 nedidelė aitriosios paprikos (čili) ankštis,
4-5 lauro lapeliai,
1 šaukštas druskos.

Marinatui
9 proc. acto ir vandens (santykiu 1:1) mišinio.

Svogūnai nulupami, galiukai nupjaunami ir sudedami į stiklainį. Į tarpus priberiama prieskonių, druskos ir užpilama verdančiu marinatu. Užsukama dangteliu ir laikoma vėsiai.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bir 2007, 15:02

Dar mano nebandytas

Abrikosų padažas

500 g abrikosų,
1 kg obuolių,
500 g svogūnų,
2 skiltelės česnako, 700 g cukraus, š
aukštelis druskos, po šaukštelį malto imbiero ir juodųjų pipirų,
0,7 l vyno acto (5 proc.).

Abrikosus ir obuolius nulupti, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti. Svogūnus smulkiai supjaustyti, česnakus sugrūsti. Viską virti ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Supilti į iškaitintus stiklainius ir užsukti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 10:47

Pomidorai savo sultyse

1 l pomidorų sulčių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas druskos
pomidorai

Prinokusius pomidorus nupalaikyti 95-98°C temperatūros vandenyje 1-2 min., paskui staigiai atvėsinti šaltu vandeniu, nulupti, talpiai sudėti į stiklainius ir užpilti pasūdytomis bei cukrumi paskanintomis pomidorų sultimis.
Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 20 min., 1 l - 30 min., kai konservuojami stambūs pomidorai, pasterizacijos laikas ilginamas po 10 min.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 26 Bir 2007, 11:49

Tutsi, išbandžiau tavo burokėlių sriubą su manų kruopom. Žinai, skanu, bet kad būtų labai labai, tai dar, ko gero, reikia laiko ir išvirti kelis kartus... :idea:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 26 Bir 2007, 12:23

Prasidėjo uogienių sezonas. Štai keli išmėginti receptai: Vyšnių uogienė su konjaku:4 kg vyšnių, 5 kg cukraus, 200g konjako. Vyšnios (nuplautos ir be kauliukų) sumaišomos su cukrumi ir paliekamos per naktį. Ryte nupilti sultis, užvirinti ir užpilti ant vyšnių. Po 2val vyšnias užvirinti ir vėl palikti 2val. Tada virti uogienę. Į išvirusią uogienę įpilti konjako ir išmaišyti. Uogienę išpilstyti į stiklainius ir palikti atvėsti. Paskui uždaryti dangteliais.

Dar vieną receptą žinau, anais metais dariau: Braškių ir citrinų uogienė: 2kg braškių, 2kg cukraus, 3 citrinos. Braškes sumaigyti ir sumaišyti su cukrumi. Palaikyti maždaug 3 val. Citrinas supjaustyti, išimti sėklas ir sumalti. Braškes virti kol ima tirštėti. Tada sudėti citrinas ir virti dar penketą minučių. Iškaitinti stiklainius, supilstyti uogienę, atvėsinti ir uždaryti dangteliais.

Nepykit, kad "ne į temą", bet forume neradau temos apie uogienes... :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 12:43

Šiaip tai galima būtų ir užvest temą apie visokius saldžius konservavimus 8)

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Daržovių marinavimas, konservavimas

Standartinė Tina » 26 Bir 2007, 14:12

Mano mėgstamiausia:

Paprika su medumi

Sumaišyti po 1 stiklinę aliejaus, acto ir medaus. Įdėti pipirų žirnelių, lauro lapų. Sudėti 2 kg paprikos, pjaustytos juostelėmis. Viską virti 5 minutes. Tada sudėti į stiklainius, užpilti marinatu, kuriame virė, sterilizuoti.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 26 Bir 2007, 14:16

Nežinau, kaip kitos, bet aš jau jeigu paverdu marinate daržoves (pvz., paprikas), tai jau tiesiai dedu į stklainiukus paruoštus ir jau nebesterilizuoju, o užsuku dangteliu ir kvit :idea: Taip darau ir papriką su česnakais, ir laikosi kuo puikiausiai daugiaaukščio blokinio namo rūsyje per žiemą, jei nesuvalgom anksčiau... :idea:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Daržovių marinavimas, konservavimas

Standartinė Tina » 26 Bir 2007, 14:23

Aš tai trumpai dėl visa pikto. Rūsio neturime, tai namie laikau. Po to gaila būtų tokį skanumėlį išmesti :cry:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 26 Bir 2007, 15:03

Atsarga gėdos nedaro, ar ne :?: Vis pasižadu daugiau nieko nekonservuoti, negaminti atsargų žiemai, bet kur tau... Norisi tą pabandyt pagaminti, norisi kitą... Forumas veda iš kelio :laugh: Tiek prisiūlo receptų, kad nors imk ir nusišauk su samčiu :laugh:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Daržovių marinavimas, konservavimas

Standartinė Tina » 26 Bir 2007, 15:18

Kur čia negaminsi, jei net seilės varva apie tokius skanumynus pagalvojus. Juk tokių skanių, namuose pagamintų pirkti nerasi :)

Skelbti atsakymą