Srebiu, ir vis į puodą pažiūriu, ar dar liko pakartojimui
DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
sudedu i puoda burokelius,bulves ir verdu su prieskoniais.Tada pakepinu ant aliejaus morkas ir svogunus.Kai bulves ir burokeliai beveik baigia virti,ipilu pora saukstu manu kruopu ir sudedu keptas morkas ir svogunus.Dar paverdu kokias 10 minuciu.Nuo manu kruopu sriuba pasidaro tirstoka.Tirstumas priklauso nuo to,kiek manu idesit.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tikrai pirma karta girdziu. Isbandysiu tikrai, tikraitutsi rašė:sudedu i puoda burokelius,bulves ir verdu su prieskoniais.Tada pakepinu ant aliejaus morkas ir svogunus.Kai bulves ir burokeliai beveik baigia virti,ipilu pora saukstu manu kruopu ir sudedu keptas morkas ir svogunus.Dar paverdu kokias 10 minuciu.Nuo manu kruopu sriuba pasidaro tirstoka.Tirstumas priklauso nuo to,kiek manu idesit.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dar nebandžiau, bet šią vasarą būtinai pabandysiu
Aliejuje troškinti pomidorai
Reikės:
1,5 kg slyvinių pomidorų,
rafinuoto alyvų aliejaus,
20 juodųjų pipirų grūdelių,
3-4 česnako skiltelės,
žiupsnis baziliko,
žiupsnelis druskos,
nedidelis kuokštelis šviežių raudonėlių.
Pomidorus perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Pasiimkite ugniai atsparų didelį indą, vienu sluoksniu jame išdėliokite pomidorus nupjauta pusele į viršų. Grūstuvėlėje sugrūskite pipirus, druską, česnaką, baziliką ir raudonėlius. Šiuo mišiniu apibarstykite pomidorus ir užpilkite alyvų aliejumi taip, kad 2/3 pomidorų būtų aliejuje. Įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje pomidorus kepkite mažiausiai tris valandas. Po to sudėkite juos į stiklainį ir užpilkite tuo aliejumi, kuriame jie buvo troškinami. Laikykite šaldytuve.
Aliejuje troškinti pomidorai
Reikės:
1,5 kg slyvinių pomidorų,
rafinuoto alyvų aliejaus,
20 juodųjų pipirų grūdelių,
3-4 česnako skiltelės,
žiupsnis baziliko,
žiupsnelis druskos,
nedidelis kuokštelis šviežių raudonėlių.
Pomidorus perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Pasiimkite ugniai atsparų didelį indą, vienu sluoksniu jame išdėliokite pomidorus nupjauta pusele į viršų. Grūstuvėlėje sugrūskite pipirus, druską, česnaką, baziliką ir raudonėlius. Šiuo mišiniu apibarstykite pomidorus ir užpilkite alyvų aliejumi taip, kad 2/3 pomidorų būtų aliejuje. Įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje pomidorus kepkite mažiausiai tris valandas. Po to sudėkite juos į stiklainį ir užpilkite tuo aliejumi, kuriame jie buvo troškinami. Laikykite šaldytuve.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulgariškai marinuoti svogūnai
1 l stiklainiui :
nedideli svogūnai (iki 3 cm skersmens),
9 juodųjų pipirų žirneliai,
1 nedidelė aitriosios paprikos (čili) ankštis,
4-5 lauro lapeliai,
1 šaukštas druskos.
Marinatui
9 proc. acto ir vandens (santykiu 1:1) mišinio.
Svogūnai nulupami, galiukai nupjaunami ir sudedami į stiklainį. Į tarpus priberiama prieskonių, druskos ir užpilama verdančiu marinatu. Užsukama dangteliu ir laikoma vėsiai.
1 l stiklainiui :
nedideli svogūnai (iki 3 cm skersmens),
9 juodųjų pipirų žirneliai,
1 nedidelė aitriosios paprikos (čili) ankštis,
4-5 lauro lapeliai,
1 šaukštas druskos.
Marinatui
9 proc. acto ir vandens (santykiu 1:1) mišinio.
Svogūnai nulupami, galiukai nupjaunami ir sudedami į stiklainį. Į tarpus priberiama prieskonių, druskos ir užpilama verdančiu marinatu. Užsukama dangteliu ir laikoma vėsiai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dar mano nebandytas
Abrikosų padažas
500 g abrikosų,
1 kg obuolių,
500 g svogūnų,
2 skiltelės česnako, 700 g cukraus, š
aukštelis druskos, po šaukštelį malto imbiero ir juodųjų pipirų,
0,7 l vyno acto (5 proc.).
Abrikosus ir obuolius nulupti, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti. Svogūnus smulkiai supjaustyti, česnakus sugrūsti. Viską virti ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Supilti į iškaitintus stiklainius ir užsukti.
Abrikosų padažas
500 g abrikosų,
1 kg obuolių,
500 g svogūnų,
2 skiltelės česnako, 700 g cukraus, š
aukštelis druskos, po šaukštelį malto imbiero ir juodųjų pipirų,
0,7 l vyno acto (5 proc.).
Abrikosus ir obuolius nulupti, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti. Svogūnus smulkiai supjaustyti, česnakus sugrūsti. Viską virti ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Supilti į iškaitintus stiklainius ir užsukti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pomidorai savo sultyse
1 l pomidorų sulčių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas druskos
pomidorai
Prinokusius pomidorus nupalaikyti 95-98°C temperatūros vandenyje 1-2 min., paskui staigiai atvėsinti šaltu vandeniu, nulupti, talpiai sudėti į stiklainius ir užpilti pasūdytomis bei cukrumi paskanintomis pomidorų sultimis.
Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 20 min., 1 l - 30 min., kai konservuojami stambūs pomidorai, pasterizacijos laikas ilginamas po 10 min.
1 l pomidorų sulčių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas druskos
pomidorai
Prinokusius pomidorus nupalaikyti 95-98°C temperatūros vandenyje 1-2 min., paskui staigiai atvėsinti šaltu vandeniu, nulupti, talpiai sudėti į stiklainius ir užpilti pasūdytomis bei cukrumi paskanintomis pomidorų sultimis.
Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 20 min., 1 l - 30 min., kai konservuojami stambūs pomidorai, pasterizacijos laikas ilginamas po 10 min.
Prasidėjo uogienių sezonas. Štai keli išmėginti receptai: Vyšnių uogienė su konjaku:4 kg vyšnių, 5 kg cukraus, 200g konjako. Vyšnios (nuplautos ir be kauliukų) sumaišomos su cukrumi ir paliekamos per naktį. Ryte nupilti sultis, užvirinti ir užpilti ant vyšnių. Po 2val vyšnias užvirinti ir vėl palikti 2val. Tada virti uogienę. Į išvirusią uogienę įpilti konjako ir išmaišyti. Uogienę išpilstyti į stiklainius ir palikti atvėsti. Paskui uždaryti dangteliais.
Dar vieną receptą žinau, anais metais dariau: Braškių ir citrinų uogienė: 2kg braškių, 2kg cukraus, 3 citrinos. Braškes sumaigyti ir sumaišyti su cukrumi. Palaikyti maždaug 3 val. Citrinas supjaustyti, išimti sėklas ir sumalti. Braškes virti kol ima tirštėti. Tada sudėti citrinas ir virti dar penketą minučių. Iškaitinti stiklainius, supilstyti uogienę, atvėsinti ir uždaryti dangteliais.
Nepykit, kad "ne į temą", bet forume neradau temos apie uogienes...
Dar vieną receptą žinau, anais metais dariau: Braškių ir citrinų uogienė: 2kg braškių, 2kg cukraus, 3 citrinos. Braškes sumaigyti ir sumaišyti su cukrumi. Palaikyti maždaug 3 val. Citrinas supjaustyti, išimti sėklas ir sumalti. Braškes virti kol ima tirštėti. Tada sudėti citrinas ir virti dar penketą minučių. Iškaitinti stiklainius, supilstyti uogienę, atvėsinti ir uždaryti dangteliais.
Nepykit, kad "ne į temą", bet forume neradau temos apie uogienes...
Daržovių marinavimas, konservavimas
Mano mėgstamiausia:
Paprika su medumi
Sumaišyti po 1 stiklinę aliejaus, acto ir medaus. Įdėti pipirų žirnelių, lauro lapų. Sudėti 2 kg paprikos, pjaustytos juostelėmis. Viską virti 5 minutes. Tada sudėti į stiklainius, užpilti marinatu, kuriame virė, sterilizuoti.
Paprika su medumi
Sumaišyti po 1 stiklinę aliejaus, acto ir medaus. Įdėti pipirų žirnelių, lauro lapų. Sudėti 2 kg paprikos, pjaustytos juostelėmis. Viską virti 5 minutes. Tada sudėti į stiklainius, užpilti marinatu, kuriame virė, sterilizuoti.
Nežinau, kaip kitos, bet aš jau jeigu paverdu marinate daržoves (pvz., paprikas), tai jau tiesiai dedu į stklainiukus paruoštus ir jau nebesterilizuoju, o užsuku dangteliu ir kvit Taip darau ir papriką su česnakais, ir laikosi kuo puikiausiai daugiaaukščio blokinio namo rūsyje per žiemą, jei nesuvalgom anksčiau...
Daržovių marinavimas, konservavimas
Aš tai trumpai dėl visa pikto. Rūsio neturime, tai namie laikau. Po to gaila būtų tokį skanumėlį išmesti
Daržovių marinavimas, konservavimas
Kur čia negaminsi, jei net seilės varva apie tokius skanumynus pagalvojus. Juk tokių skanių, namuose pagamintų pirkti nerasi