DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Lina13
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 639
Užsiregistravo: 12 Rgs 2008, 10:32
Pliusai: 6
Miestas: Panevėžys

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Lina13 » 14 Spa 2010, 10:30

Kaip įdomiai.
Gaila, kad pomidorų nebeturiu...

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 14 Spa 2010, 10:34

Lina13 rašė:Kaip įdomiai.
Gaila, kad pomidorų nebeturiu...
radau recepta zebros forume, pirma kart gaminau, bet dar neragavom koks skonis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 14 Spa 2010, 10:57

Agurkų mišrainė žiemai
Agurkai, 4 kilogramai
Svogūnai, 12 vienetų
Actas, 9%, 12 šaukštų
Aliejus, 6 šaukštai
Cukrus, 8 šaukšteliai
Druska, 8 šaukšteliai
Agurkus supjaustom apvaliais žiedais ar pusžiedžiais, svogūnus taip pat pusžiedžiais.Prieskonius sudėti ir laikyti 5val. pamaišant. (Aš vakare susipjausčiau ir užpyliau prieskoniais, o ryte sukimšau ir pakaitinau) Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame.

Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitinsime 15 min užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame.
Išeina 5ltr.
Prikabinti failai
HPIM3375 [640x480].JPG
HPIM3375 [640x480].JPG (53.89 KiB) Peržiūrėta 10658 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 15 Spa 2010, 12:26

Braškių kompotas žiemai
3 litrų stiklainiu:
2 kg. braškių,
1,5 stiklinės cukraus
1 šaukštelis vanilės arba 1 vanilės lazdelė.
Iš vandens, cukraus ir vanilės užverdam sirupą. Į stiklainius dedam nulautas uogas, jas užpilam sirupu, uzdengiam dangteliu ir užsukam. Apverciam dangteliu stiklainius žemyn ir laikom taip apie pora valandu. Visiškai atvėsusius kompotus galima dėti į šaldytuvą.
Prikabinti failai
HPIM3383 [640x480].JPG
HPIM3383 [640x480].JPG (58.47 KiB) Peržiūrėta 10646 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 15 Spa 2010, 12:40

Raudonųjų serbentų kompotas
3 litrų stiklainiu:
3 stiklinės serbentų,
2 stiklinės cukraus
2,5 l.vandens.
Užverdam cukraus sirupą, juo užpilam į stiklainius sudėtus nuošakelių nuskabytus serbentus ir užvakuojam. Apverčiam stiklainius dangteliais žemyn ir laikom taipiki 2 val.
Prikabinti failai
HPIM3377 [640x480].JPG
HPIM3377 [640x480].JPG (48.2 KiB) Peržiūrėta 10646 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 15 Spa 2010, 13:01

Braškių uogienė pagal Sandrą
8 kg. braškių,
apie 3 - 3,5 kg uogienių cukraus,
2 šaukštai vanilinio cukraus su malta vanilės lazdele.
Braškes nuskabome, nulauname, sudedame į puodą kuriame virsime ir užpilame cukrum. Laikom per naktį. Ryte užkaičiam ir verdam ant vdutinės ugnies. Kai uogos suminkštėja suberiam vanilinį cukrų, išmaišome. Dar paverdame apei 10 min. Nepamirštame nuolat nugraibyti putas. Aš viso šia uogiene verdu 30min. bet jei buna kietos ir nevandeningos braškes verdu ilgiau. Į švariai išplautus stiklainius sudedame uogienę ir užsukame dangteliais.
Prikabinti failai
HPIM3381 [640x480].JPG
HPIM3381 [640x480].JPG (73.22 KiB) Peržiūrėta 10642 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 15 Spa 2010, 18:08

Juodųjų serbentų uogienė

1 kg uogų
0,5 kg fruktozės arba cukraus

Uogas nuplauti, išmaišyti su fruktoze arba cukrumi, pridengti ir palikti pastovėti kelias valandas, kad išsiskirtų sultis. Toliau užvirinti ant mažos ugnies ir virti nepridengus, kol kiek sutirštės. Jei susidarys putos, jas reikia nugriebti. Karštą uogienę išpilstyti į švarius, karštus, sterilizuotus stiklainius, uždaryti, pastatyti „aukštyn kojomis“.
Prikabinti failai
HPIM3380 [640x480].JPG
HPIM3380 [640x480].JPG (47.69 KiB) Peržiūrėta 10638 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 15 Spa 2010, 18:14

Marinuoti kelmučiai

Kelmučiams supjaustome, nuplauname. Verdame dviejuose vandenyje, pirmą kartą palaikome kol užvirs, nupilame su putomis ir praplauname. Antrą kartą verdame 30 minučių po užvirimo.

Paruošiame marinadą: vanduo 1 l, 9 proc acto 100-120 g, 1+ ( 1,5) šaukštas druskos, cukraus 1+ ( 1,5) arbatinis šaukštas, kvapiųjų ir juodujų žirnelių po 10, sauja krapų, 3 česnako skiltelės.

Išvirtus kelmučius ir česnako skilteles sudedame į verdantį marinadą 3 minutėms. Išpilstome į iškaitintus stiklainius ir užsukame iškaitintais dangteliais
Prikabinti failai
HPIM3382 [640x480].JPG
HPIM3382 [640x480].JPG (58.64 KiB) Peržiūrėta 10637 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Isia » 15 Spa 2010, 18:40

Sinsan, kaip reikiant apsirupinus ziemai :) 038

tokia agurku misraine ir as siemet dariausi :) :luks:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 17 Spa 2010, 15:34

kai tik turiu is ko visad ziemai darau, daznai buna, kad net stiklainiu pritruksta
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 17 Spa 2010, 15:45

Marinuoti baravykai
5 kg nuvalytų baravykų;
200 - 300 g. druskos;
1 česnakas;
10 juodųjų pipirų žirnelių;
aliejaus.
Baravykus supjaustome ir verdame apie 15 min. Vandenį nupilame, grybus nuplauname, dedame į puodą kuriame švarus vanduo, beriam druską, pipirus česnako skilteles ir verdame dar apie 20 min. dedam grybus su visu marinatu į švarius stiklainius, ant viršaus užpilame po šaukštą aliejaus ir užsukame dangtelius. Kadangi grybai gaunasi sūroki, prieš vartojant juos reikėtų pamirkyti vandenyje.
Prikabinti failai
HPIM3331.JPG
HPIM3331.JPG (95.13 KiB) Peržiūrėta 10626 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Tutsi » 18 Spa 2010, 10:44

vo buoze :shock: , pamegink man neatvezti baravyku 8)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 18 Spa 2010, 15:53

nepamirsiu tikrai danisku atvesiu, a bile patiktu, :mrgreen: jei napamirsiu tai ir joncei tavo remulado atvesiu
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Tutsi » 18 Spa 2010, 15:54

ir vel liks namie :D

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 18 Spa 2010, 15:57

jau dar neliks, susidesiu diena pries vaziuojat visus laukneselius :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 17 Lap 2010, 16:12

Raudonų kaukazinių slyvukių kompotas
Vienam 3l. stiklainiui reiks:
1,5 kg. kaukazinių slyvų,
apie 2,3 l. vandens;
3 stiklinių cukraus.
Į išlpautus stiklainius sudedame švarias slyvas, jas užpilame užvirtu sirupu, palaikome 10 min. Sirupą supilame atgal i puodą, vėl užviriname, supilam į stiklainius ir užvakuojam.
Prikabinti failai
HPIM3368 [640x480].JPG
HPIM3368 [640x480].JPG (56.8 KiB) Peržiūrėta 10581 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 17 Lap 2010, 17:06

Marinuoti maži agurgėliai
3 kg. jaunų agurkėlių,
3 vidutinio dydžio svogūnai,
2 morkos,
2 šaukštai smulkintų krapų
Marinatui:
2 l. vandens,
200 g. acto,
po 1 šaukštą cukraus ir druskos,
3 lauro lapeliai,
6 kvapniei pipirai.
Mažuz agurkėlius gerai nuplauname ir 4 valandas mirkome vandenyje (1 l. vandens 1 šaukštas druskos). Krapus jei reik susmulkinam, svogūnus supjaustom žiedais, morkas - gabalėliais. Išgriebtus iš vandens agurkėlius sudedame į stiklainius, taip pat sudedam svogūnus ir morkas, krapus. Išverdam marinatą ir užpilame ant agurkėlių. Sandariai uždarome.
Prikabinti failai
HPIM3370.JPG
HPIM3370.JPG (59.07 KiB) Peržiūrėta 10580 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 17 Lap 2010, 17:28

Marinuoti grybai
10 kg. grybų
300 gr. druskos
10 juodųjų pipirų
6 vienetai Lauro lapelių
3 šaukštai cukraus
Sauja krapų
400 gramų acto
Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8—9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).
Grybus nuvalome, supjaustome.
Grybai marinate verdami 10—25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda grimzti į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu marinatu ir uždaromi dangteliais.

Norint apsaugoti grybus grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršius užpilamas aliejumi.
Prikabinti failai
HPIM3369.JPG
HPIM3369.JPG (54.42 KiB) Peržiūrėta 10580 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 18 Lap 2010, 23:20

Koncervuotos kriaušės
5 kg kriaušių,
3 l. vandens,
1 - 1,2 kg. cukraus,
4 šaukšteliai vanilinio cukraus,
1 aukštelis acto,
1 šaukštelis koncervavimo miltelių "Atamon"
Kriaušes nuplauname, nulupame, perpjaunam per pusę ir išimame sėklaskildžius. Užviriname vandenį su cukrum, vanilinu, actu ir atamono milteliais, sudedame kriaušes. Viską paverdame apie 3 - 5 min. dedame kriaušes į švarius stiklainius, užpilame skysčiu ir sandariai užsukame.
Prikabinti failai
HPIM3384.JPG
HPIM3384.JPG (53.03 KiB) Peržiūrėta 10571 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Neri
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1727
Užsiregistravo: 10 Lap 2009, 00:08
Pliusai: 1

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Neri » 01 Rgp 2011, 20:44

Ikeliu ir ne pirmus metus bandyta recepta
AGURKINĖ SRIUBA (kiek pamenu originaliame recepte buvo agurkų mišraine su perlinėmis kruopomis)

2kg agurkų, po 1 kg svogunų, morkų, pomidorų, 500g virtų perlinių kruopų, apie 0,5 st acto, 2 šaukštai druskos, 3-4 šaukštai cukraus, 400 ml aliejaus, pipirai, lauro lapai

Agurkus nulupti is supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti, svogunus supjaustyti kubeliais, pomidorus nublanširuoti ir nulupti bei supjaustyti taip pat kubeliais. Daržoves sudėti į puodą, supilti aliejų, druską, cukrų, pipirus, lauro lapus, sumaišyti ir užvirti. Virti apie 30-40 min. Nuolat maišyti. Sudėti kruopas ir supilti acta. Dar pavirti 10 min ir sudėti į stiklainius, užsukti ir apverstus sudėti atvėsimui. (originaliame recepte svogūnus ir morkas reikia apkepti, bet aš to nebedarau )
Galima valgyti kaip mišrainę arba į buljoną sudėti bulvių, joms baigiant virti suversti stiklainio turinį ir agurkinė ,tik be mėsos :P
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''

Vartotojo avataras
Lina13
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 639
Užsiregistravo: 12 Rgs 2008, 10:32
Pliusai: 6
Miestas: Panevėžys

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Lina13 » 02 Rgp 2011, 08:46

Gana įdomus receptukas. Kadangi turiu pakankamai agurkų - ko gero verta išbandyt.
.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Tutsi » 02 Rgp 2011, 11:54

ir as isbandysiu tikrai. :D

Vartotojo avataras
Aussrrine
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1661
Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 17:45
Pliusai: 51
Miestas: Pilviskiai
Susisiekti:

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Aussrrine » 04 Rgp 2011, 14:03

Neri rašė:Ikeliu ir ne pirmus metus bandyta recepta
AGURKINĖ SRIUBA (kiek pamenu originaliame recepte buvo agurkų mišraine su perlinėmis kruopomis)

2kg agurkų, po 1 kg svogunų, morkų, pomidorų, 500g virtų perlinių kruopų, apie 0,5 st acto, 2 šaukštai druskos, 3-4 šaukštai cukraus, 400 ml aliejaus, pipirai, lauro lapai

Agurkus nulupti is supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti, svogunus supjaustyti kubeliais, pomidorus nublanširuoti ir nulupti bei supjaustyti taip pat kubeliais. Daržoves sudėti į puodą, supilti aliejų, druską, cukrų, pipirus, lauro lapus, sumaišyti ir užvirti. Virti apie 30-40 min. Nuolat maišyti. Sudėti kruopas ir supilti acta. Dar pavirti 10 min ir sudėti į stiklainius, užsukti ir apverstus sudėti atvėsimui. (originaliame recepte svogūnus ir morkas reikia apkepti, bet aš to nebedarau )
Galima valgyti kaip mišrainę arba į buljoną sudėti bulvių, joms baigiant virti suversti stiklainio turinį ir agurkinė ,tik be mėsos :P
Perliniu kruopu virtu nepermazai tokiam kiekiui?verdu as jau ja ,bus isbandyta ir paragauta 038

Vartotojo avataras
Neri
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1727
Užsiregistravo: 10 Lap 2009, 00:08
Pliusai: 1

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Neri » 04 Rgp 2011, 15:03

Pagal originalu recepta buvo kilogramas, dejau ir buvo perliniu kruopu a la kose :P dabar dedu puse ir uztenka
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''

Vartotojo avataras
Neri
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1727
Užsiregistravo: 10 Lap 2009, 00:08
Pliusai: 1

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Neri » 09 Rgp 2011, 17:55

Radau gan idomu agurku recepta, reiktu pabandyti, :P
http://forum.say7.info/topic32977.html
jei kas nesupranta rusu kalbos, galesiu isversti, :P
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Tutsi » 09 Rgp 2011, 18:30

cirkai be pinigu :shock:

Vartotojo avataras
raska77
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 566
Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
Pliusai: 40
Miestas: Raseiniai-Newry

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė raska77 » 09 Rgp 2011, 18:35

Neri rašė:Radau gan idomu agurku recepta, reiktu pabandyti, :P
http://forum.say7.info/topic32977.html
jei kas nesupranta rusu kalbos, galesiu isversti, :P

man dziumbrei galetum isversti,kam ten ta zvake 064

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Tutsi » 09 Rgp 2011, 18:48

tipo zvake sudegina ora ir del to laikosi ir negenda :shock: kazkas gaunasi tipo kaip vakumas 8)

Vartotojo avataras
juuurate
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2478
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:11
Pliusai: 34
Miestas: Utena

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė juuurate » 09 Rgp 2011, 20:24

Ne, va tokio bajerio dar neteko matyt :shock: :shock: :shock: , butinai viena stiklaini tokiu budu uždarysiu 038 038 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Neri
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1727
Užsiregistravo: 10 Lap 2009, 00:08
Pliusai: 1

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Neri » 09 Rgp 2011, 22:30

As ir galvoju ryt viena pabandyti :P
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''

Skelbti atsakymą