DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Kaip įdomiai.
Gaila, kad pomidorų nebeturiu...
Gaila, kad pomidorų nebeturiu...
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
radau recepta zebros forume, pirma kart gaminau, bet dar neragavom koks skonisLina13 rašė:Kaip įdomiai.
Gaila, kad pomidorų nebeturiu...
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Agurkų mišrainė žiemai
Agurkai, 4 kilogramai
Svogūnai, 12 vienetų
Actas, 9%, 12 šaukštų
Aliejus, 6 šaukštai
Cukrus, 8 šaukšteliai
Druska, 8 šaukšteliai
Agurkus supjaustom apvaliais žiedais ar pusžiedžiais, svogūnus taip pat pusžiedžiais.Prieskonius sudėti ir laikyti 5val. pamaišant. (Aš vakare susipjausčiau ir užpyliau prieskoniais, o ryte sukimšau ir pakaitinau) Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame.
Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitinsime 15 min užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame.
Išeina 5ltr.
Agurkai, 4 kilogramai
Svogūnai, 12 vienetų
Actas, 9%, 12 šaukštų
Aliejus, 6 šaukštai
Cukrus, 8 šaukšteliai
Druska, 8 šaukšteliai
Agurkus supjaustom apvaliais žiedais ar pusžiedžiais, svogūnus taip pat pusžiedžiais.Prieskonius sudėti ir laikyti 5val. pamaišant. (Aš vakare susipjausčiau ir užpyliau prieskoniais, o ryte sukimšau ir pakaitinau) Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame.
Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitinsime 15 min užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame.
Išeina 5ltr.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3375 [640x480].JPG (53.89 KiB) Peržiūrėta 10706 karus(ų)
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Braškių kompotas žiemai
3 litrų stiklainiu:
2 kg. braškių,
1,5 stiklinės cukraus
1 šaukštelis vanilės arba 1 vanilės lazdelė.
Iš vandens, cukraus ir vanilės užverdam sirupą. Į stiklainius dedam nulautas uogas, jas užpilam sirupu, uzdengiam dangteliu ir užsukam. Apverciam dangteliu stiklainius žemyn ir laikom taip apie pora valandu. Visiškai atvėsusius kompotus galima dėti į šaldytuvą.
3 litrų stiklainiu:
2 kg. braškių,
1,5 stiklinės cukraus
1 šaukštelis vanilės arba 1 vanilės lazdelė.
Iš vandens, cukraus ir vanilės užverdam sirupą. Į stiklainius dedam nulautas uogas, jas užpilam sirupu, uzdengiam dangteliu ir užsukam. Apverciam dangteliu stiklainius žemyn ir laikom taip apie pora valandu. Visiškai atvėsusius kompotus galima dėti į šaldytuvą.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3383 [640x480].JPG (58.47 KiB) Peržiūrėta 10694 karus(ų)
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Raudonųjų serbentų kompotas
3 litrų stiklainiu:
3 stiklinės serbentų,
2 stiklinės cukraus
2,5 l.vandens.
Užverdam cukraus sirupą, juo užpilam į stiklainius sudėtus nuošakelių nuskabytus serbentus ir užvakuojam. Apverčiam stiklainius dangteliais žemyn ir laikom taipiki 2 val.
3 litrų stiklainiu:
3 stiklinės serbentų,
2 stiklinės cukraus
2,5 l.vandens.
Užverdam cukraus sirupą, juo užpilam į stiklainius sudėtus nuošakelių nuskabytus serbentus ir užvakuojam. Apverčiam stiklainius dangteliais žemyn ir laikom taipiki 2 val.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3377 [640x480].JPG (48.2 KiB) Peržiūrėta 10694 karus(ų)
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Braškių uogienė pagal Sandrą
8 kg. braškių,
apie 3 - 3,5 kg uogienių cukraus,
2 šaukštai vanilinio cukraus su malta vanilės lazdele.
Braškes nuskabome, nulauname, sudedame į puodą kuriame virsime ir užpilame cukrum. Laikom per naktį. Ryte užkaičiam ir verdam ant vdutinės ugnies. Kai uogos suminkštėja suberiam vanilinį cukrų, išmaišome. Dar paverdame apei 10 min. Nepamirštame nuolat nugraibyti putas. Aš viso šia uogiene verdu 30min. bet jei buna kietos ir nevandeningos braškes verdu ilgiau. Į švariai išplautus stiklainius sudedame uogienę ir užsukame dangteliais.
8 kg. braškių,
apie 3 - 3,5 kg uogienių cukraus,
2 šaukštai vanilinio cukraus su malta vanilės lazdele.
Braškes nuskabome, nulauname, sudedame į puodą kuriame virsime ir užpilame cukrum. Laikom per naktį. Ryte užkaičiam ir verdam ant vdutinės ugnies. Kai uogos suminkštėja suberiam vanilinį cukrų, išmaišome. Dar paverdame apei 10 min. Nepamirštame nuolat nugraibyti putas. Aš viso šia uogiene verdu 30min. bet jei buna kietos ir nevandeningos braškes verdu ilgiau. Į švariai išplautus stiklainius sudedame uogienę ir užsukame dangteliais.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3381 [640x480].JPG (73.22 KiB) Peržiūrėta 10690 karus(ų)
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Juodųjų serbentų uogienė
1 kg uogų
0,5 kg fruktozės arba cukraus
Uogas nuplauti, išmaišyti su fruktoze arba cukrumi, pridengti ir palikti pastovėti kelias valandas, kad išsiskirtų sultis. Toliau užvirinti ant mažos ugnies ir virti nepridengus, kol kiek sutirštės. Jei susidarys putos, jas reikia nugriebti. Karštą uogienę išpilstyti į švarius, karštus, sterilizuotus stiklainius, uždaryti, pastatyti „aukštyn kojomis“.
1 kg uogų
0,5 kg fruktozės arba cukraus
Uogas nuplauti, išmaišyti su fruktoze arba cukrumi, pridengti ir palikti pastovėti kelias valandas, kad išsiskirtų sultis. Toliau užvirinti ant mažos ugnies ir virti nepridengus, kol kiek sutirštės. Jei susidarys putos, jas reikia nugriebti. Karštą uogienę išpilstyti į švarius, karštus, sterilizuotus stiklainius, uždaryti, pastatyti „aukštyn kojomis“.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3380 [640x480].JPG (47.69 KiB) Peržiūrėta 10686 karus(ų)
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Marinuoti kelmučiai
Kelmučiams supjaustome, nuplauname. Verdame dviejuose vandenyje, pirmą kartą palaikome kol užvirs, nupilame su putomis ir praplauname. Antrą kartą verdame 30 minučių po užvirimo.
Paruošiame marinadą: vanduo 1 l, 9 proc acto 100-120 g, 1+ ( 1,5) šaukštas druskos, cukraus 1+ ( 1,5) arbatinis šaukštas, kvapiųjų ir juodujų žirnelių po 10, sauja krapų, 3 česnako skiltelės.
Išvirtus kelmučius ir česnako skilteles sudedame į verdantį marinadą 3 minutėms. Išpilstome į iškaitintus stiklainius ir užsukame iškaitintais dangteliais
Kelmučiams supjaustome, nuplauname. Verdame dviejuose vandenyje, pirmą kartą palaikome kol užvirs, nupilame su putomis ir praplauname. Antrą kartą verdame 30 minučių po užvirimo.
Paruošiame marinadą: vanduo 1 l, 9 proc acto 100-120 g, 1+ ( 1,5) šaukštas druskos, cukraus 1+ ( 1,5) arbatinis šaukštas, kvapiųjų ir juodujų žirnelių po 10, sauja krapų, 3 česnako skiltelės.
Išvirtus kelmučius ir česnako skilteles sudedame į verdantį marinadą 3 minutėms. Išpilstome į iškaitintus stiklainius ir užsukame iškaitintais dangteliais
- Prikabinti failai
-
- HPIM3382 [640x480].JPG (58.64 KiB) Peržiūrėta 10685 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Sinsan, kaip reikiant apsirupinus ziemai
tokia agurku misraine ir as siemet dariausi
tokia agurku misraine ir as siemet dariausi
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
kai tik turiu is ko visad ziemai darau, daznai buna, kad net stiklainiu pritruksta
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Marinuoti baravykai
5 kg nuvalytų baravykų;
200 - 300 g. druskos;
1 česnakas;
10 juodųjų pipirų žirnelių;
aliejaus.
Baravykus supjaustome ir verdame apie 15 min. Vandenį nupilame, grybus nuplauname, dedame į puodą kuriame švarus vanduo, beriam druską, pipirus česnako skilteles ir verdame dar apie 20 min. dedam grybus su visu marinatu į švarius stiklainius, ant viršaus užpilame po šaukštą aliejaus ir užsukame dangtelius. Kadangi grybai gaunasi sūroki, prieš vartojant juos reikėtų pamirkyti vandenyje.
5 kg nuvalytų baravykų;
200 - 300 g. druskos;
1 česnakas;
10 juodųjų pipirų žirnelių;
aliejaus.
Baravykus supjaustome ir verdame apie 15 min. Vandenį nupilame, grybus nuplauname, dedame į puodą kuriame švarus vanduo, beriam druską, pipirus česnako skilteles ir verdame dar apie 20 min. dedam grybus su visu marinatu į švarius stiklainius, ant viršaus užpilame po šaukštą aliejaus ir užsukame dangtelius. Kadangi grybai gaunasi sūroki, prieš vartojant juos reikėtų pamirkyti vandenyje.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3331.JPG (95.13 KiB) Peržiūrėta 10674 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
vo buoze , pamegink man neatvezti baravyku
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
nepamirsiu tikrai danisku atvesiu, a bile patiktu, jei napamirsiu tai ir joncei tavo remulado atvesiu
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
jau dar neliks, susidesiu diena pries vaziuojat visus laukneselius
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Raudonų kaukazinių slyvukių kompotas
Vienam 3l. stiklainiui reiks:
1,5 kg. kaukazinių slyvų,
apie 2,3 l. vandens;
3 stiklinių cukraus.
Į išlpautus stiklainius sudedame švarias slyvas, jas užpilame užvirtu sirupu, palaikome 10 min. Sirupą supilame atgal i puodą, vėl užviriname, supilam į stiklainius ir užvakuojam.
Vienam 3l. stiklainiui reiks:
1,5 kg. kaukazinių slyvų,
apie 2,3 l. vandens;
3 stiklinių cukraus.
Į išlpautus stiklainius sudedame švarias slyvas, jas užpilame užvirtu sirupu, palaikome 10 min. Sirupą supilame atgal i puodą, vėl užviriname, supilam į stiklainius ir užvakuojam.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3368 [640x480].JPG (56.8 KiB) Peržiūrėta 10629 karus(ų)
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Marinuoti maži agurgėliai
3 kg. jaunų agurkėlių,
3 vidutinio dydžio svogūnai,
2 morkos,
2 šaukštai smulkintų krapų
Marinatui:
2 l. vandens,
200 g. acto,
po 1 šaukštą cukraus ir druskos,
3 lauro lapeliai,
6 kvapniei pipirai.
Mažuz agurkėlius gerai nuplauname ir 4 valandas mirkome vandenyje (1 l. vandens 1 šaukštas druskos). Krapus jei reik susmulkinam, svogūnus supjaustom žiedais, morkas - gabalėliais. Išgriebtus iš vandens agurkėlius sudedame į stiklainius, taip pat sudedam svogūnus ir morkas, krapus. Išverdam marinatą ir užpilame ant agurkėlių. Sandariai uždarome.
3 kg. jaunų agurkėlių,
3 vidutinio dydžio svogūnai,
2 morkos,
2 šaukštai smulkintų krapų
Marinatui:
2 l. vandens,
200 g. acto,
po 1 šaukštą cukraus ir druskos,
3 lauro lapeliai,
6 kvapniei pipirai.
Mažuz agurkėlius gerai nuplauname ir 4 valandas mirkome vandenyje (1 l. vandens 1 šaukštas druskos). Krapus jei reik susmulkinam, svogūnus supjaustom žiedais, morkas - gabalėliais. Išgriebtus iš vandens agurkėlius sudedame į stiklainius, taip pat sudedam svogūnus ir morkas, krapus. Išverdam marinatą ir užpilame ant agurkėlių. Sandariai uždarome.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3370.JPG (59.07 KiB) Peržiūrėta 10628 karus(ų)
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Marinuoti grybai
10 kg. grybų
300 gr. druskos
10 juodųjų pipirų
6 vienetai Lauro lapelių
3 šaukštai cukraus
Sauja krapų
400 gramų acto
Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8—9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).
Grybus nuvalome, supjaustome.
Grybai marinate verdami 10—25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda grimzti į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu marinatu ir uždaromi dangteliais.
Norint apsaugoti grybus grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršius užpilamas aliejumi.
10 kg. grybų
300 gr. druskos
10 juodųjų pipirų
6 vienetai Lauro lapelių
3 šaukštai cukraus
Sauja krapų
400 gramų acto
Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8—9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).
Grybus nuvalome, supjaustome.
Grybai marinate verdami 10—25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda grimzti į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu marinatu ir uždaromi dangteliais.
Norint apsaugoti grybus grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršius užpilamas aliejumi.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3369.JPG (54.42 KiB) Peržiūrėta 10628 karus(ų)
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Koncervuotos kriaušės
5 kg kriaušių,
3 l. vandens,
1 - 1,2 kg. cukraus,
4 šaukšteliai vanilinio cukraus,
1 aukštelis acto,
1 šaukštelis koncervavimo miltelių "Atamon"
Kriaušes nuplauname, nulupame, perpjaunam per pusę ir išimame sėklaskildžius. Užviriname vandenį su cukrum, vanilinu, actu ir atamono milteliais, sudedame kriaušes. Viską paverdame apie 3 - 5 min. dedame kriaušes į švarius stiklainius, užpilame skysčiu ir sandariai užsukame.
5 kg kriaušių,
3 l. vandens,
1 - 1,2 kg. cukraus,
4 šaukšteliai vanilinio cukraus,
1 aukštelis acto,
1 šaukštelis koncervavimo miltelių "Atamon"
Kriaušes nuplauname, nulupame, perpjaunam per pusę ir išimame sėklaskildžius. Užviriname vandenį su cukrum, vanilinu, actu ir atamono milteliais, sudedame kriaušes. Viską paverdame apie 3 - 5 min. dedame kriaušes į švarius stiklainius, užpilame skysčiu ir sandariai užsukame.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3384.JPG (53.03 KiB) Peržiūrėta 10619 karus(ų)
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Ikeliu ir ne pirmus metus bandyta recepta
AGURKINĖ SRIUBA (kiek pamenu originaliame recepte buvo agurkų mišraine su perlinėmis kruopomis)
2kg agurkų, po 1 kg svogunų, morkų, pomidorų, 500g virtų perlinių kruopų, apie 0,5 st acto, 2 šaukštai druskos, 3-4 šaukštai cukraus, 400 ml aliejaus, pipirai, lauro lapai
Agurkus nulupti is supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti, svogunus supjaustyti kubeliais, pomidorus nublanširuoti ir nulupti bei supjaustyti taip pat kubeliais. Daržoves sudėti į puodą, supilti aliejų, druską, cukrų, pipirus, lauro lapus, sumaišyti ir užvirti. Virti apie 30-40 min. Nuolat maišyti. Sudėti kruopas ir supilti acta. Dar pavirti 10 min ir sudėti į stiklainius, užsukti ir apverstus sudėti atvėsimui. (originaliame recepte svogūnus ir morkas reikia apkepti, bet aš to nebedarau )
Galima valgyti kaip mišrainę arba į buljoną sudėti bulvių, joms baigiant virti suversti stiklainio turinį ir agurkinė ,tik be mėsos
AGURKINĖ SRIUBA (kiek pamenu originaliame recepte buvo agurkų mišraine su perlinėmis kruopomis)
2kg agurkų, po 1 kg svogunų, morkų, pomidorų, 500g virtų perlinių kruopų, apie 0,5 st acto, 2 šaukštai druskos, 3-4 šaukštai cukraus, 400 ml aliejaus, pipirai, lauro lapai
Agurkus nulupti is supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti, svogunus supjaustyti kubeliais, pomidorus nublanširuoti ir nulupti bei supjaustyti taip pat kubeliais. Daržoves sudėti į puodą, supilti aliejų, druską, cukrų, pipirus, lauro lapus, sumaišyti ir užvirti. Virti apie 30-40 min. Nuolat maišyti. Sudėti kruopas ir supilti acta. Dar pavirti 10 min ir sudėti į stiklainius, užsukti ir apverstus sudėti atvėsimui. (originaliame recepte svogūnus ir morkas reikia apkepti, bet aš to nebedarau )
Galima valgyti kaip mišrainę arba į buljoną sudėti bulvių, joms baigiant virti suversti stiklainio turinį ir agurkinė ,tik be mėsos
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Gana įdomus receptukas. Kadangi turiu pakankamai agurkų - ko gero verta išbandyt.
.
.
- Aussrrine
- Gurmanas
- Pranešimai: 1661
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 17:45
- Pliusai: 51
- Miestas: Pilviskiai
- Susisiekti:
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Perliniu kruopu virtu nepermazai tokiam kiekiui?verdu as jau ja ,bus isbandyta ir paragautaNeri rašė:Ikeliu ir ne pirmus metus bandyta recepta
AGURKINĖ SRIUBA (kiek pamenu originaliame recepte buvo agurkų mišraine su perlinėmis kruopomis)
2kg agurkų, po 1 kg svogunų, morkų, pomidorų, 500g virtų perlinių kruopų, apie 0,5 st acto, 2 šaukštai druskos, 3-4 šaukštai cukraus, 400 ml aliejaus, pipirai, lauro lapai
Agurkus nulupti is supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti, svogunus supjaustyti kubeliais, pomidorus nublanširuoti ir nulupti bei supjaustyti taip pat kubeliais. Daržoves sudėti į puodą, supilti aliejų, druską, cukrų, pipirus, lauro lapus, sumaišyti ir užvirti. Virti apie 30-40 min. Nuolat maišyti. Sudėti kruopas ir supilti acta. Dar pavirti 10 min ir sudėti į stiklainius, užsukti ir apverstus sudėti atvėsimui. (originaliame recepte svogūnus ir morkas reikia apkepti, bet aš to nebedarau )
Galima valgyti kaip mišrainę arba į buljoną sudėti bulvių, joms baigiant virti suversti stiklainio turinį ir agurkinė ,tik be mėsos
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Pagal originalu recepta buvo kilogramas, dejau ir buvo perliniu kruopu a la kose dabar dedu puse ir uztenka
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Radau gan idomu agurku recepta, reiktu pabandyti,
http://forum.say7.info/topic32977.html
jei kas nesupranta rusu kalbos, galesiu isversti,
http://forum.say7.info/topic32977.html
jei kas nesupranta rusu kalbos, galesiu isversti,
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''
- raska77
- Fanatas
- Pranešimai: 566
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
- Pliusai: 40
- Miestas: Raseiniai-Newry
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Neri rašė:Radau gan idomu agurku recepta, reiktu pabandyti,
http://forum.say7.info/topic32977.html
jei kas nesupranta rusu kalbos, galesiu isversti,
man dziumbrei galetum isversti,kam ten ta zvake
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
tipo zvake sudegina ora ir del to laikosi ir negenda kazkas gaunasi tipo kaip vakumas
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Ne, va tokio bajerio dar neteko matyt , butinai viena stiklaini tokiu budu uždarysiu
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
As ir galvoju ryt viena pabandyti
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''