DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 20 Rgs 2008, 15:07

Šitokias mano mama daro, man irgi labai patinka, bet nesiūliau dėl paprikų, nors man dėl jų tos salotos ir skanios būna

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Rgs 2008, 18:29

tokias mano seimyna valgo :roll: Bet man reikia tokiu,kad nereiketu laikyti saldytuve, nes man pastoviai mazai vietos saldytuve :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2008, 11:00

Konservuoti agurkai su patisonais

1 l stiklainiui:
450 g nedidelių agurkėlių, 150 g patisono,
skiltelė česnako, krieno lapas,
krapų, petražolės šakelė,
2 gvazdikėliai, keli kvapieji pipirai.
Marinatui:
1 l vandens, 40 g druskos,
50 g cukraus, šaukštas acto.
Patisoną perpjauti pusiau, išimti sėklas ir kartu su agurkais supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais. Į stiklainį sudėti žalumynus ir prieskonius, paskui susluoksniuoti agurkus ir patisonus. Daržoves užpilti karštu marinatu (kad liktų nuo viršaus 2–1,5 cm tarpas), uždengti dangteliais ir pasterizuoti 10 min. Sandariai uždaryti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2008, 11:01

Marinuotos agurkų salotos su morkomis

4 kg agurkų, 3 kg morkų,
400 g svogūnų, 200 g petražolių lapelių,
2 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos,
5 šaukšteliai citrinų rūgšties.
Agurkus, morkas, svogūnus ir petražoles smulkiai supjaustyti, sumaišyti su cukrumi, druska bei citrinų rūgštimi ir palaikyti 3 val. Sudėti į 1 l stiklainius, kuriuos sterilizuoti apie 20 min. Sandariai uždaryti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Spa 2008, 06:38

Pikantiški agurkai

2,5 kg agurkų (tinka peraugę),
5 svogūnai,
2 šaukštai cinamono,
šaukštas druskos,
2 stiklinės cukraus,
300 ml 9 proc. acto,
keli saliero lapai,
keli kvapieji pipirai.
Agurkus supjaustyti griežinėliais, sumaišyti su susmulkintais saliero lapais, sudėti visus prieskonius ir laikyti 2 val., paskui užkaitinti ir virti 35 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Galima daryti ir taip: mišinį supilstyti į stiklainius, juos sterilizuoti apie 20 min. ir paskui uždaryti. Šiuo atveju agurkai bus traškesni.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė daida » 06 Rgp 2009, 11:11

Žalių pomidorų salotos
3 kg žalių pomidorų
1,5 kg svogūnų
1,5 kg morkų
100g cukraus
2 šaukštai druskos
Marinatui:
1 litras vandens
1 litras aliejaus
Stiklinė cukraus
Stiklinė acto
2 šaukštai druskos
Morkas sutarkuoti stambia trintuve, pomidorus ir svogūnus supjaustyti griežinėliais. Daržoves užpilti druska bei cukrumi ir 10 val. palaikyti. Išskyrusias sultis nupilti, užpilti paruoštu marinatu ir 30 min. pakaitinti. Sudėti į stiklainius ir uždaryti.

Ankštiniai pipirai
1 kg raudonų arba žalų ankštinių pipirų,
2 ankštys aitriųjų pipirų,
6 skiltelės česnako,
keletas krapų šakelių,
šaukštelis kvapiųjų pipirų,
3-4 lauro lapeliai,
30 g druskos,
1 l vandens.
Ankštinius pipirus nuplauti ir išėmus sėklas sluoksniais sudėti į stiklainį. Įmesti nuplautų krapų, susmulkintų lauro lapelių, nuluptas česnako skilteles, aitriąsias paprikas. Vandenį užvirinti su druska bei kvapiaisiais pipirais. Stiklainius uždengti ir keletą dienų laikyti šiltoje vietoje. Paskui pasterizuoti arba išnešti į šaltą tamsią patalpą.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė daida » 17 Rgp 2009, 13:04

Gal kas nors žinote Šparaginių pupelių ir pomidorų mišrainės receptą? Kažkada dariau tokią mišrainę žiemai, o dabar niekur nerandu recepto, nei užrašuose, nei čia :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Tutsi » 17 Rgp 2009, 13:10

as nezinau, niekada negaminu misrainiu :roll:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė daida » 17 Rgp 2009, 13:32

Šiaip ir aš labiau mėgstu atskirai konservuotus, bet turiu daug šparaginių pupelių ir pomidorų. Dalį jau užžaldžiau pupelių, bet vistiek daug liko, tai ir prisiminiau apie ją 117

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė janrri » 17 Rgp 2009, 15:53

O, aš, nesumastau ką iš pomidorų padaryti, nes turiu aibę :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Tutsi » 17 Rgp 2009, 16:50

pas mane neiskyla tokie klausimai, nes kai tik turiu atliekamu pomidoru, darau sultis, nes pas mus ju niekada nebuna per daug 8)

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė janrri » 18 Rgp 2009, 11:24

kaimynė davė patarimą kaip panaudoti pomidorus. Ji juos mala, deda į indelius ir šaldiklin, o žiemą naudoja visur ir sriubom ir plovui ir padažam ir t.t. Gal visai ir nieko :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Forelle » 18 Rgp 2009, 11:28

Aš dabar džiovinu pomidorus, kitus kaip Tutsi sunaudojam sultims

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Tutsi » 18 Rgp 2009, 13:23

o man saldytas pomidoras nepatinka, jo labai jau specifinis skonis is saldyklio :roll:
Pasakykit, gal zinot, kaip is slyvu pagaminti sultis :?: :roll: Mama atvilko visa kibira, nezinau ka su jomis dabar daryti :evil:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 18 Rgp 2009, 13:59

o as is ju darau sirupus
isdarineju, uzpilu cukrum ir po geros paros nusunkiu, ir verdu sirupeli, o is tirstimu darau kose slyvu
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Tutsi » 18 Rgp 2009, 14:10

kai pas mane niekas nevalgo slyvieniu (o dar turiu ju sociai) , tai ir suku galva :?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Forelle » 18 Rgp 2009, 15:13

Kaime darydavo slyvų nektarą, bet net neįsivaizduoju kaip, man jis nepatiko, jau geriau slyvienė, nors irgi dar priklauso kaip išvirta.

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Nicole » 27 Rgp 2009, 15:32

Močiutės"Pupelių mišrainė"žiemai
(tikiuos nesikartoju :roll: )
Lygiom dalim:
(po 1 kg.,po 2 ir t.t.)
Pupelių
Morkų
Svogūnų
Pomidorų
dar reikės:
aliejaus
juodųjų ir kvapiųjų pipirų
lauro lapelių
____________________________
Pupeles išvirti pasūdytame vandenyje,nusunkti.Tame skystyje virti stambiai tarkuotas morkas,nusunkti.Tada virti griežinėliais pjaustytus svogūnus,nusunkti.Dėti per mėsmalę maltus pomidorus ir baigiant virti,sudėti visus komponentus,įpilti aliejaus(jei po 3 kg.išeiga apie litrą),sudėti prieskonius.Užkaitinti ir sukrėsti į stiklainius.
____________________________
Mano mėgstamiausia močiutės daryta mišrainė :valg:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė erneka » 28 Rgp 2009, 17:22

Mišrainė žiemai (traški ir labai skani + greit pagaminama)

1,5 kg kopūstų
1 kg paprikų
1 kg pomidorų
1 kg agurkų
1 kg morkų
200 ml aliejaus
200 ml acto
8 a.š. druskos
16 a.š. cukraus

Neturint kokios nors vienos rūšies daržovių, jas galima keisti tokiu pat kiekiu kitos rūšies daržovėmis.
Visas daržoves supjaustome šiaudeliais, morkas sutarkuojame, supilame aliejų, actą, cukrų druską ir išmaišome. Statome virti ir nuo užvirimo verdame lygiai 2 min, ne daugiau, kaskart pamaišydamos. Supilstome į stiklainius, užsukam dangteliais ir laikom apverstus kol atvės. Galima ragauti jau kitą dieną, bet atsargiai, nes gali žiemai nelikt :wink:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Lilina » 28 Rgp 2009, 17:25

Forelle rašė:Aš dabar džiovinu pomidorus, kitus kaip Tutsi sunaudojam sultims
Seklas išimi prieš džiovinant? Aš irgi pasinešiau ant džiovinimo. Orkaitei kuo puikiausiai džiusta :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Forelle » 28 Rgp 2009, 19:48

Lilina rašė:
Forelle rašė:Aš dabar džiovinu pomidorus, kitus kaip Tutsi sunaudojam sultims
Seklas išimi prieš džiovinant? Aš irgi pasinešiau ant džiovinimo. Orkaitei kuo puikiausiai džiusta :)
Neimu. Orkaitėj gerai džiūsta, jeigu ji normali, pas mane temperatūra nesireguliuoja ir atrodo vos vos ugnis, o ima degt

Esis
Naujokas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Esis » 23 Bal 2010, 20:04

Labas vakaras, gal kas marinuojate česnakus namie ir galėtumėte pasidalinti receptu?

Vartotojo avataras
vasara
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 463
Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
Pliusai: 7
Miestas: suvalkija

Re:

Standartinė vasara » 04 Rgp 2010, 15:36

Ramunė rašė:Pomidorai su žele

2 litrai virinto vandens,
5 šaukštai su kaupeliu želatinos,
4 šaukštai cukraus,
4 šaukštai druskos,
1 šaukštas acto.

Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti.
Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių.
dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto reikia 3 šaukštų.
ar būtina tokius pomidorus laikyti šaldytuve?Mano sandėliuke nėra labai šalta-ne rūsys.Kažin gerai laikytųsi žiamai?

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Isia » 04 Rgp 2010, 20:10

mano teta panasiai darydavo, nzn kaip jai pavykdavo, bet ji taip uzdarytus pomidorus laikydavo sandeliuke bute, ir kuo puikiausiai issilaiko jai :)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė pyp » 09 Rgp 2010, 14:54

as virtuvėj laikiau pernai, tik prieš valgydama įkišdavau į šaldytuvą, kad sustingtų drebučiai :wink:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 12 Spa 2010, 22:29

Marinuotos šparaginės pupelės


Reikės:


šparaginių pupelių (tinka ir žalios, ir geltonos).
Marinatui:
3 litrai vandens,
250 ml acto 9 %,
4 valg. šaukštai druskos,
12 valg. šaukštų cukraus,
juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų grūdelių,
lauro lapelių,
krapų.

Šparagines pupeles gerai nuplauti, nupjaustyti abu galiukus. Paruoštas pupeles sumesti į užvirusį marinatą ir virti 15 min., tuomet sudėti į stiklainiukus ir užsukti dangteliais.
Prikabinti failai
HPIM3378 [640x480].JPG
HPIM3378 [640x480].JPG (60.33 KiB) Peržiūrėta 4721 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Tutsi » 12 Spa 2010, 22:30

o kodel pas tave marinatas toks neskaidrus :roll:... ai supratau, nes tu krakmolo nenuplauni nuo pupeliu :P

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 12 Spa 2010, 22:45

na pupeles as nuplaunu, o tai kaip kazkaip dar atskirai krakmola nuplaut reik?, o seip tai cia ne neskaidruma, o fotkinta kai istraukta is saldytuvo, ir visi stiklainiai tokie kaip apsitrauke.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė Nicole » 13 Spa 2010, 17:38

Sparagines tik apverdu ir saldau,man laiko gaila marinuot ir taip puikiai susinaudoja :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Standartinė sinsan » 14 Spa 2010, 10:27

Žalių pomidorų mšrainė žiemai
3 kg žalių pomidorų
1,5 kg svogūnų
1,5 kg morkų
100 g druskos
350 g cukraus
400 g aliejaus
300 g acto
žiupsnelis česnakų
keli pipirai
lauro lapeliai

Pomidorus, svogūnus, morkas supjaustome, apibarstome druska ir paliekame kambario temperatūroje 12 val. Ruošiame marinatą. Užviriname aliejų ir actą su cukrumi bei prieskoniais. Į jį sudedame daržoves ( be skysčio) ir troškiname 30-35min. Viską sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome.
Prikabinti failai
HPIM3314 [640x480].JPG
HPIM3314 [640x480].JPG (71.16 KiB) Peržiūrėta 4709 karus(ų)
HPIM3313 [640x480].JPG
HPIM3313 [640x480].JPG (66.66 KiB) Peržiūrėta 4709 karus(ų)
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą