DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Marinuotos cukinijos
Marinatas :
3 litrai vandens,
5 šaukštai ( be kaupo) druskos,
1 stiklinė acto,
5 šaukštai cukraus.
Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam munkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais.
Greitai, skanu. Mes jas valgom vienas, labai skanu į mišraines vietoj agurkų, o ypač į tradicinę burokėlių mišrainę su pupelėm.
Marinatas :
3 litrai vandens,
5 šaukštai ( be kaupo) druskos,
1 stiklinė acto,
5 šaukštai cukraus.
Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam munkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais.
Greitai, skanu. Mes jas valgom vienas, labai skanu į mišraines vietoj agurkų, o ypač į tradicinę burokėlių mišrainę su pupelėm.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0323.jpg (49.52 KiB) Peržiūrėta 5168 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Marinuota paprika
Marinatas :
0,5 stiklinės 9% acto,
3 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės cukraus,
1 šaukštas aliejaus,
1,5 šaukšto druskos.
Į iškaitintus stiklainius dedame lauro lapų, kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų žirnelių.
Papriką perpjauname, išvalome sėklas ir pjaustome pagal norą : kubeliais, šiaudeliais, juostelėm... ir nuplikinam verdančiu vandeniu.
Užverdam marinatą, suberiam paprikas ir paverdam 2 - 3 min. Tada sudedam į stiklainiukus ir užsukam.
Marinatas :
0,5 stiklinės 9% acto,
3 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės cukraus,
1 šaukštas aliejaus,
1,5 šaukšto druskos.
Į iškaitintus stiklainius dedame lauro lapų, kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų žirnelių.
Papriką perpjauname, išvalome sėklas ir pjaustome pagal norą : kubeliais, šiaudeliais, juostelėm... ir nuplikinam verdančiu vandeniu.
Užverdam marinatą, suberiam paprikas ir paverdam 2 - 3 min. Tada sudedam į stiklainiukus ir užsukam.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0328.jpg (36.28 KiB) Peržiūrėta 5155 karus(ų)
-
- HPIM0327.jpg (31.36 KiB) Peržiūrėta 5155 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Pabandykit pasigaminti Lečo. Labai skanu.
3 kg pomidorų
1 kg paprikų
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 stiklinė cukraus
100 ml aliejaus
1 stiklinė ryžių
1 šaukštai druskos
ir pipirų pagal skonį
Pomidoru supjaustyti skiltelėmis, paprikas - šiaudeliais, svogūnus - griežinėliai, morkas tarkuokite. Visus produktus sumaišykite ir virkite. Karštą masę supilstykite į stiklainius. Skanu šiltas ir šaltas, prie mėsos ar vienas.
3 kg pomidorų
1 kg paprikų
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 stiklinė cukraus
100 ml aliejaus
1 stiklinė ryžių
1 šaukštai druskos
ir pipirų pagal skonį
Pomidoru supjaustyti skiltelėmis, paprikas - šiaudeliais, svogūnus - griežinėliai, morkas tarkuokite. Visus produktus sumaišykite ir virkite. Karštą masę supilstykite į stiklainius. Skanu šiltas ir šaltas, prie mėsos ar vienas.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
MARINUOTI SVOGŪNAI
Ingridientai: 4 kg mažų svogūnų ropučių
180 g cukraus
105 g druskos
520 g 9% acto
1,5 g cinamono
lauro lapų
1,5 l vandens
Aprašymas: Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia išvirti marinatą. Į emaliuotą puodą supilti vandenį, suberti cukrų ir druską, virinti 12-15 min. Tuomet tirpalą perkošti ir vėl užvirinti. Kai užvirs supilti actą. Svogūnus nuvalyti nuo lūkštų, nuplauti ir blanširuoti verdančiame vandenyje 2-3 min. Į sausus stiklainius ant dugno sudėti 3-4 kvepiančius pipirus, 1 nedidelį gabalėlį cinamono, 2-3 gvazdikėlius, 1 lauro lapą. Ant viršaus sudėti svogūnus ir užpilti šiltu marinatu. pasterizuoti verdančiame vandenyje 5 minutes, tada užsukti dangtelius ir atvėsinti.
Ingridientai: 4 kg mažų svogūnų ropučių
180 g cukraus
105 g druskos
520 g 9% acto
1,5 g cinamono
lauro lapų
1,5 l vandens
Aprašymas: Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia išvirti marinatą. Į emaliuotą puodą supilti vandenį, suberti cukrų ir druską, virinti 12-15 min. Tuomet tirpalą perkošti ir vėl užvirinti. Kai užvirs supilti actą. Svogūnus nuvalyti nuo lūkštų, nuplauti ir blanširuoti verdančiame vandenyje 2-3 min. Į sausus stiklainius ant dugno sudėti 3-4 kvepiančius pipirus, 1 nedidelį gabalėlį cinamono, 2-3 gvazdikėlius, 1 lauro lapą. Ant viršaus sudėti svogūnus ir užpilti šiltu marinatu. pasterizuoti verdančiame vandenyje 5 minutes, tada užsukti dangtelius ir atvėsinti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Konservuoti žalieji žirneliai
1 litrui vandens :
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
2 šaukštai acto..
Žirnelius perrinkti, nuplauti.
Vandenį pasūdyti, užvirti, suberti žirnelius ir pavirti apie 10 - 15 min. Tada išgriebti, sudėti į indelius, įmesti po 1juodąjį ir kvepiantį pipirą,užpilti verdančiu marinatu, užsukti, sudėti žemyn dangteliais ir uždengti šiltai. Laikyti, kol atvės.
Mano kolegė dar deda į 0,75 litro indelį po aspirino tablet. Tik aš nesuprantu - kam
1 litrui vandens :
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
2 šaukštai acto..
Žirnelius perrinkti, nuplauti.
Vandenį pasūdyti, užvirti, suberti žirnelius ir pavirti apie 10 - 15 min. Tada išgriebti, sudėti į indelius, įmesti po 1juodąjį ir kvepiantį pipirą,užpilti verdančiu marinatu, užsukti, sudėti žemyn dangteliais ir uždengti šiltai. Laikyti, kol atvės.
Mano kolegė dar deda į 0,75 litro indelį po aspirino tablet. Tik aš nesuprantu - kam
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
va sita,tai butinai darysiuRamunė rašė:Konservuoti žalieji žirneliai
1 litrui vandens :
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
2 šaukštai acto..
Žirnelius perrinkti, nuplauti.
Vandenį pasūdyti, užvirti, suberti žirnelius ir pavirti apie 10 - 15 min. Tada išgriebti, sudėti į indelius, įmesti po 1juodąjį ir kvepiantį pipirą,užpilti verdančiu marinatu, užsukti, sudėti žemyn dangteliais ir uždengti šiltai. Laikyti, kol atvės.
Mano kolegė dar deda į 0,75 litro indelį po aspirino tablet. Tik aš nesuprantu - kam
Turiu tokį receptuką, gal "prisigadys"
Raudonųjų burokėlių lapkočių ir rūgštynių mišinys sriubai:
Reikia: 2 kg jaunų raudonųjų burokėlių lapkočių (galima ir su lapais), 0,5-1 kg rūgštynių lapų, druskos, pipirų. Supjaustytus burokėlių lapkočius apvirkite. Nukoškite. Susmulkinkite rūgštynes ir patroškinkite nedideliame kiekyje vandens. Tada rūgštynes (su skysčiu) sumaišykite su burokėliais. Užvirinkite, sudėkite į stiklainius ir uždarykite metaliniais dangteliais.
Raudonųjų burokėlių lapkočių ir rūgštynių mišinys sriubai:
Reikia: 2 kg jaunų raudonųjų burokėlių lapkočių (galima ir su lapais), 0,5-1 kg rūgštynių lapų, druskos, pipirų. Supjaustytus burokėlių lapkočius apvirkite. Nukoškite. Susmulkinkite rūgštynes ir patroškinkite nedideliame kiekyje vandens. Tada rūgštynes (su skysčiu) sumaišykite su burokėliais. Užvirinkite, sudėkite į stiklainius ir uždarykite metaliniais dangteliais.