DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2007, 19:26

Marinuotos cukinijos

Marinatas :

3 litrai vandens,
5 šaukštai ( be kaupo) druskos,
1 stiklinė acto,
5 šaukštai cukraus.

Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam munkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais.

Greitai, skanu. Mes jas valgom vienas, labai skanu į mišraines vietoj agurkų, o ypač į tradicinę burokėlių mišrainę su pupelėm.
Prikabinti failai
HPIM0323.jpg
HPIM0323.jpg (49.52 KiB) Peržiūrėta 3630 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 18:07

o ka primena skonis :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Geg 2007, 18:11

Labiau aguročius, šiek tiek agurkus.
Bet pernai marinavau moliūgus pagal tą patį receptą - dar skaniau, nei cukinija. :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Geg 2007, 08:41

Marinuota paprika

Marinatas :
0,5 stiklinės 9% acto,
3 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės cukraus,
1 šaukštas aliejaus,
1,5 šaukšto druskos.

Į iškaitintus stiklainius dedame lauro lapų, kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų žirnelių.
Papriką perpjauname, išvalome sėklas ir pjaustome pagal norą : kubeliais, šiaudeliais, juostelėm... ir nuplikinam verdančiu vandeniu.
Užverdam marinatą, suberiam paprikas ir paverdam 2 - 3 min. Tada sudedam į stiklainiukus ir užsukam.
Prikabinti failai
HPIM0328.jpg
HPIM0328.jpg (36.28 KiB) Peržiūrėta 3617 karus(ų)
HPIM0327.jpg
HPIM0327.jpg (31.36 KiB) Peržiūrėta 3617 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Geg 2007, 11:20

mano sandeliuke yra tokio dalyko,bet deja,niekas nevalgo :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Geg 2007, 12:16

tutsi rašė:mano sandeliuke yra tokio dalyko,bet deja,niekas nevalgo :evil:
Paveikslėlis Mat kaip, o aš labai apgailestavau, kad jau nebėraPaveikslėlis Tai kiek buvo džiaugsmo, kai dar vieną radauPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Geg 2007, 12:18

o as galvoju,kad papuosimui reiks sunaudoti,gaila ismesti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Geg 2007, 12:25

tutsi rašė:o as galvoju,kad papuosimui reiks sunaudoti,gaila ismesti :roll:
O padažam nebandei? Ar irgi nevalgo? Picai, karštiems sumuštiniamsPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 18:11

Pabandykit pasigaminti Lečo. Labai skanu.

3 kg pomidorų
1 kg paprikų
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 stiklinė cukraus
100 ml aliejaus
1 stiklinė ryžių
1 šaukštai druskos
ir pipirų pagal skonį

Pomidoru supjaustyti skiltelėmis, paprikas - šiaudeliais, svogūnus - griežinėliai, morkas tarkuokite. Visus produktus sumaišykite ir virkite. Karštą masę supilstykite į stiklainius. Skanu šiltas ir šaltas, prie mėsos ar vienas.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 18:11

Ramunė rašė:
tutsi rašė:o as galvoju,kad papuosimui reiks sunaudoti,gaila ismesti :roll:
O padažam nebandei? Ar irgi nevalgo? Picai, karštiems sumuštiniamsPaveikslėlis
nebandziau :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 18:14

MARINUOTI SVOGŪNAI


Ingridientai: 4 kg mažų svogūnų ropučių
180 g cukraus
105 g druskos
520 g 9% acto
1,5 g cinamono
lauro lapų
1,5 l vandens


Aprašymas: Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia išvirti marinatą. Į emaliuotą puodą supilti vandenį, suberti cukrų ir druską, virinti 12-15 min. Tuomet tirpalą perkošti ir vėl užvirinti. Kai užvirs supilti actą. Svogūnus nuvalyti nuo lūkštų, nuplauti ir blanširuoti verdančiame vandenyje 2-3 min. Į sausus stiklainius ant dugno sudėti 3-4 kvepiančius pipirus, 1 nedidelį gabalėlį cinamono, 2-3 gvazdikėlius, 1 lauro lapą. Ant viršaus sudėti svogūnus ir užpilti šiltu marinatu. pasterizuoti verdančiame vandenyje 5 minutes, tada užsukti dangtelius ir atvėsinti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Geg 2007, 18:31

Galų gale :!: O tai vis norėdavau pabandyti - recepto nieks neturi :evil:
DekuiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 18:35

:aciu2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Geg 2007, 19:25

Konservuoti žalieji žirneliai

1 litrui vandens :
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
2 šaukštai acto..

Žirnelius perrinkti, nuplauti.
Vandenį pasūdyti, užvirti, suberti žirnelius ir pavirti apie 10 - 15 min. Tada išgriebti, sudėti į indelius, įmesti po 1juodąjį ir kvepiantį pipirą,užpilti verdančiu marinatu, užsukti, sudėti žemyn dangteliais ir uždengti šiltai. Laikyti, kol atvės.

Mano kolegė dar deda į 0,75 litro indelį po aspirino tablet. Tik aš nesuprantu - kam :shock:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 15 Geg 2007, 08:17

Aspirinas "užmuša" visas bakterijas. Bet nesuprantu, kam ten kišti tą chemiją, juk ir taip gerai laikosi marinuotos daržovės, visokie lečo, daržovių mišiniai, paprikos. Pas mane sanėliukas blokinio namo rūsyje ir viskas kuo puikiausiai laikosi per žiemą... Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Geg 2007, 09:43

Ramunė rašė:Konservuoti žalieji žirneliai

1 litrui vandens :
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
2 šaukštai acto..

Žirnelius perrinkti, nuplauti.
Vandenį pasūdyti, užvirti, suberti žirnelius ir pavirti apie 10 - 15 min. Tada išgriebti, sudėti į indelius, įmesti po 1juodąjį ir kvepiantį pipirą,užpilti verdančiu marinatu, užsukti, sudėti žemyn dangteliais ir uždengti šiltai. Laikyti, kol atvės.

Mano kolegė dar deda į 0,75 litro indelį po aspirino tablet. Tik aš nesuprantu - kam :shock:
va sita,tai butinai darysiu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Geg 2007, 11:37

Skanu tikrai, bet as to aspirino nededu, manau, kad neapsimoka terst gero daikto:?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Geg 2007, 11:38

mano anyta i agurkus deda :evil: As tai grieztai pries tokius dalykus :evil:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 15 Geg 2007, 15:29

Turiu tokį receptuką, gal "prisigadys" :?:

Raudonųjų burokėlių lapkočių ir rūgštynių mišinys sriubai:
Reikia: 2 kg jaunų raudonųjų burokėlių lapkočių (galima ir su lapais), 0,5-1 kg rūgštynių lapų, druskos, pipirų. Supjaustytus burokėlių lapkočius apvirkite. Nukoškite. Susmulkinkite rūgštynes ir patroškinkite nedideliame kiekyje vandens. Tada rūgštynes (su skysčiu) sumaišykite su burokėliais. Užvirinkite, sudėkite į stiklainius ir uždarykite metaliniais dangteliais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Geg 2007, 15:32

turetu buti neblogas :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Geg 2007, 15:34

Mano nieks nevalgo tokių sriubų, aš ir nebedarau. O kad skanu, tai garantuoju :lol: Burokėlia juk, o dar ir rūgštynės.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Geg 2007, 15:36

ir as dabar verdu rugstyniu sriuba,jau prisirinkau svieziu :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Geg 2007, 15:40

Netoli esančioj pievoj pasirenku laukinių rūgštynių : nu jau skanuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Geg 2007, 17:40

Ramunė rašė:Netoli esančioj pievoj pasirenku laukinių rūgštynių : nu jau skanuPaveikslėlis
o tai tik sau verdi atskirai :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Geg 2007, 19:43

Taip :evil: O ką darysi, kai vyras skonio neturi :twisted:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 16 Geg 2007, 08:32

Būna ir man panašiai. Vyras negali pakęsti burokėlių sriubos, o aš ją dievinu. Ką daryyyyyyyyyyyt :?: Tai ir verduosi šią sriubą tik sau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2007, 08:37

silsta rašė:Būna ir man panašiai. Vyras negali pakęsti burokėlių sriubos, o aš ją dievinu. Ką daryyyyyyyyyyyt :?: Tai ir verduosi šią sriubą tik sau Paveikslėlis
ka daryyyyyt,kai sriubos nemegsta niekas o tu taip skaniai srebi :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Geg 2007, 09:45

Pas mane sode dilgeliu priviso. Tai žinokit panos priskinsiu, pridžiovinsiu, bus ir į sriubą ir arbatai Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2007, 09:56

niekada neragavau,pas mano mama dilgeles neauga :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Geg 2007, 10:24

Nu pas mane irgi uz sklypo ribos užaugo, ir prie krumioko vieno :merg2:

Skelbti atsakymą