DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Lie 2007, 21:02

valgom ir mes visokius,bet sudyti skaniau :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lie 2007, 21:03

Na ryt ir aš startuoju slojikų pildymePaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Lie 2007, 21:04

uzuojauta :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lie 2007, 21:11

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 29 Lie 2007, 21:26

Aš tą džiaugsmingą maratoną , nuo ketvirtadienio pradėjau
:evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Lie 2007, 21:29

Vadinasi, anksčiau ir pabaigsi :wink:
o aš atidėliojau iki paskutiniosios :oops: Agurkai jau dideli, gana žaist, reikia pradėt :evil: Tai nuo pirmadienioPaveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 29 Lie 2007, 21:45

O pas mus šiais metais su agurkais kūdai , velnias žino kas juos užpuolė labai jau vargani :twisted: . Tad su agurkais aš dar neįsibėgėjus , bet visos kitos daržo gėrybės , jau gražiai gula į stiklainiukus :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 30 Lie 2007, 10:02

na va,su agurkais pas mane jau baigta :P 041 Klausimas-kiek telpa šparaginiu pupeliu i 0,7 stiklaini (gramai) :oops: nors apytikriai :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Lie 2007, 10:07

Niekada nematavau r neasvėriau, bet ryt darysiu, galėsiu pasverti :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 30 Lie 2007, 10:14

Ramunė rašė:Niekada nematavau r neasvėriau, bet ryt darysiu, galėsiu pasverti :roll:
labai aciu :aciu1: jei pasversi :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Lie 2007, 16:36

Nebandytas, bet kad nepamesčiau dėsiu, bus visoms
:wink:
Konservuotos žalių pomidorų salotos
www.DELFI.lt
Iš nesunokusių pomidorų galima pasigaminti puikias salotas žiemai.
Dviems litrams konservuotų salotų jums reikės:

1 kg žalių pomidorų,
300 g ropinių svogūnų,
300 g morkų,
300 g raudonųjų arba geltonųjų saldžiųjų paprikų ankščių,
druskos,maltų juodųjų pipirų,
3 valg. šaukštų cukraus,
80 ml augalinio aliejaus,
1 arbat. šaukštelio acto esencijos.

Pomidorus nuplaukite ir kiekvieną perpjaukite į keturias dalis. Morkas nuvalykite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve arba supjaustykite šiaudeliais. Saldžiųjų paprikų ankštis ir ropinius svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.Paruoštas daržoves sudėkite į puodą, sumaišykite su vienu šaukštu druskos, uždenkite dangčiu ir palikite nakčiai pastovėti. Po to perpilkite į sietelį ir leiskite visiškai nutekėti skysčiui.Acto esenciją praskieskite su 50 ml vandens, sumaišykite su augaliniu aliejumi, cukrumi, vienu šaukšteliu druskos ir supilkite į puodą su daržovėmis. Užvirinkite ir virkite apie 40 minučių. Išpilstykite paruoštas salotas į sterilizuotus stiklainius ir sandariai užsukite dangteliais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Lie 2007, 16:37

tutsi rašė:
Ramunė rašė:Niekada nematavau r neasvėriau, bet ryt darysiu, galėsiu pasverti :roll:
labai aciu :aciu1: jei pasversi :wink:
Pasversiu. O tau kokias svert- virtas ar žalias?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 30 Lie 2007, 17:19

geriau zalias :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Lie 2007, 17:30

Jei tik oras įleis į daržą, ryt bus padaryta :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 30 Lie 2007, 17:47

:aciu1: :aciu1: :aciu1: :bis: :bis:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Lie 2007, 12:10

Na susvėriau, surūšiavau. Telpa 260 gramų. O čia, kad patikėtum, savo akytėm pamatytum
Prikabinti failai
HPIM0499.jpg
HPIM0499.jpg (29.75 KiB) Peržiūrėta 4926 karus(ų)
HPIM0498.jpg
HPIM0498.jpg (29.95 KiB) Peržiūrėta 4926 karus(ų)
HPIM0497.jpg
HPIM0497.jpg (29.33 KiB) Peržiūrėta 4926 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Lie 2007, 12:10

Manu, kad mano stalą jau gerai pažįsti, tai nedėjau užrašiuko :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 31 Lie 2007, 12:33

Oho , kaip išsamiai :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Lie 2007, 13:18

laaaaabai aciu Ramunele Paveikslėlis PaveikslėlisPaveikslėlis as ir be nuotrauku buciau tavimi patikejusi Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgp 2007, 17:07

Paprikų salotos žiemai

5 kg paprikų
1 stiklinė 9% acto
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė vandens
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas druskos

Visus komponentus išskyrus papriką sudėti į didelį puodą, išmaišyti ir užvirti.
Žalias ir raudonas paprikas išplauti, pašalinti kotelį ir sėklas, supjaustyti žiedais, suberti į puodą ir pavirti 30 minučių, pastoviai maišant.
Po to greitai sudėti į paruoštus stiklainius, sandariai uždaryti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgp 2007, 17:50

kadangi pas mane nera pamisusiu del paprikos,tai sis receptukas ne man :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Rgp 2007, 21:30

Marinuoti nekaitinti aguročiai

Marinatui:
2 l vandens, 100 g cukraus, 80 g druskos,
100 ml 9 proc. acto, 2 skiltelės česnakų,
2 juodųjų pipirų žirneliai, truputis krapų,
krienų lapų, peletrūno.

Aguročius supjaustykite kubeliais. Į stiklainių dugną sudėkite prieskonius, ant jų — aguročių kubelius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikę 30 min. vandenį nupilkite. Išvirkite marinatą, karštą užpilkite ant aguročių ir stiklainius sandariai uždarykite.

Ukrainietiški aguročiai

1 kg aguročių, 20 g česnakų,
truputis petražolių ir krapų, 120 ml aliejaus,
50 ml 9 proc. acto, 10 g druskos.

Aguročius supjaustykite 2,5 cm skrituliukais ir pakepkite su aliejumi (60 ml). Česnakus nulupkite ir sutrinkite, susmulkinkite žalumynus. Į stiklainių dugną dėkite petražoles, krapus, česnakus, druską, supilkite pakaitintą ir atvėsintą aliejų (60 ml), actą. Tada sudėkite keptus aguročius. Stiklainius kaitinkite 100ºC temperatūroje: 0,5 l — 25 min., 1 l — 45 min. Sandariai uždarykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Rgp 2007, 21:31

„Geltonos“ cukinijos

2 kg cukinijų, 7 svogūnai,
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų,
0,5 l 9 proc. acto, 1 stiklinė cukraus,
2 šaukštai druskos, 20 g kario.

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir griežinėliais supjaustytus svogūnus užpilkite actu, suberkite pipirus, cukrų, druską, karį. Viską išmaišykite ir palikite 12-16 val. Tada kartu su susidariusiu skysčiu kaitinkite apie 5 min. ir sudėkite į iškaitintus užsukamus stiklainius.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Rgp 2007, 21:32

Cukinijos su pomidorų marinatu

2 kg cukinijų, 2 kg pomidorų,
1 paprika, 0,5 aitriosios paprikos, 2 česnakai,

1 stiklinė aliejaus, 60 ml 9 proc. acto,
1 šaukštas cukraus, 1 šaukštas druskos.

Pomidorus, saldžiąją ir aitriąją papriką sumalkite mėsmale. Cukiniją supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sumaltą pomidorų tyrę supilkite į puodą, užvirinkite, sudėkite cukinijų gabalėlius, įpilkite aliejų, įberkite cukraus ir druskos. Virkite 0,5 val. Tada į troškinį suberkite susmulkintus česnakus, įpilkite acto ir dar pavirkite keletą minučių. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Rgp 2007, 21:32

Česnakinės cukinijų salotos

1,5 kg kubeliais supjaustytų cukinijų,
100 g česnakų, 100 g krapų,
2 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos,
0,5 stiklinės aliejaus, 100 ml obuolių acto.

Susmulkintus česnakus, krapus ir cukinijas sumaišykite su cukrumi, druska, aliejumi ir actu. Palaikykite 2-3 val. Tada sudėkite į paruoštus stiklainius ir kaitinkite 0,5 l stiklainius 20 min., o 1 l - 30 min. Sandariai uždarykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Rgp 2007, 21:34

Cukinijų užkandis

1 kg cukinijų, po 0,5 kg morkų,
paprikų, svogūnų, obuolių, 1 stiklinė aliejaus,
pagal skonį druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties.

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepkite su aliejumi. Į juos sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas cukinijas ir dar truputį patroškinkite. Baigiant troškinti sudėkite supjaustytus obuolius, įberkite druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties. Supilkite likusį aliejų, truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės obuoliai. Karštą užkandėlę sudėkite į paruoštus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Rgp 2007, 21:40

Marinuotos daržovės su cukinijomis

Po 0,5 kg cukinijų, svogūnų,
žalių pomidorų, po 1 kg paprikų, rūgščių obuolių,
prinokusių pomidorų, 250 g morkų.

Marinatui:
2 l vandens, 4 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos, 0,5 l 9 proc. acto,
10 kvapiųjų pipirų, 0,5 stiklinės aliejaus.

Pomidorus 1-2 min. plikykite karštu vandeniu, tada staigiai atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Obuolius ir paprikas supjaustykite kvadratėliais, cukinijas ir morkas — kubeliais, svogūnus — griežinėliais. Viską išmaišykite ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Išvirkite marinatą, į jį supilkite aliejų, išplakite ir užpilkite ant daržovių. Kaitinkite 90ºC temperatūroje 1 l talpos stiklainius 30 min. Sandariai uždarykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Rgp 2007, 21:41

Su česnakais raugintos cukinijos

2 kg cukinijų, 1 česnakas,
krapų stiebų su sėklomis, kadagių uogų,
2 šaukštai druskos, 1 l vandens.

Cukinijas supjaustykite 5 cm storio gabalais ir sudėkite į stiklainius kartu su česnakais, krapais ir kadagių uogomis. Užpilkite verdančiu sūrymu, paslėkite. Kai cukinijos įrūgsta, stiklainius kaitinkite 20 min. ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Rgp 2007, 21:42

Cukinijos su citrinų užpilu

0,5 l obuolių arba kitokio švelnaus acto,
1 šaukštas rupios druskos, 100 g cukraus,
1 kg jaunų cukinijų, 2 citrinos, 2 ryšeliai baziliko,
1 šaukštelis baltųjų pipirų grūdelių.

Actą užvirinti su 400 ml vandens, druska bei cukrumi ir ataušinti.

Cukinijas nuplauti, gerai nusausinti. Nupjaustyti galus, supjaustyti 2 cm ilgio kubeliais. Citrinas nuplauti, supjaustyti gabaliukais, nulupti žievelę. Bazilikus nuplauti, nuskabyti lapelius.Cukinijas, citrinų žieveles, bazilikus bei pipirus sumaišyti glazūruotame arba emaliuotame dubenyje ir užpylus šaltu užpilu palaikyti 24 valandas.Paskui viską pavirinti apie 2 minutes. Kiaurasamčiu cukinijas išgriebti iš užpilo ir sudėti į sterilius stiklainius. Užpilą dar kartą užvirinti ir užpilti ant cukinijų. Stiklainius tuoj pat uždaryti. Iki vartojimo laikyti 1-2 savaites.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Rgp 2007, 21:43

Jauni parauginti patisonai

Sūrymui:
1 l vandens, 50 g druskos. Prieskonių deriniai (pasirenkami pagal skonį):

1) juodųjų serbentų, vyšnių, krienų ir gelsvių lapų;

2) juodųjų serbentų, vyšnių ir krienų lapų, krapų, česnakų;

3) krapų, česnakų, krienų šaknų ir lapų.

4-7 cm skersmens patisonus dėkite į indą sluoksniuodami su pasirinktais prieskoniais. Viršuje turi būti prieskonių sluoksnis. Užpilkite sūrymu, paslėkite ir rauginkite 3-4 dienas. Tada patisonus perdėkite į stiklainius sluoksniuodami su šviežiais prieskoniais. Sūrymą pavirinkite 2-3 min. ir karštą užpilkite ant patisonų. Taip kartokite 3 kartus, po to stiklainius sandariai uždarykite.

Patisonai su morkomis ir pomidorais

3 kg patisonų, 1 kg morkų,
0,5 kg pomidorų, 1 česnakas, krapų.

Marinatui:
1 l vandens, 2 šaukštai cukraus,
1,5 šaukšto druskos, 100 ml obuolių acto.

Patisonus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, morkas ir pomidorus — griežinėliais. Patisonus 5 min. plikykite verdančiame vandenyje, morkas apvirkite. Taip paruoštas daržoves sumaišykite, pridėkite česnako skiltelių, krapų šakelių ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Išvirkite marinatą, jį atvėsinkite ir užpilkite ant daržovių. Stiklainius kaitinkite 90ºC temperatūroje
25 min. Sandariai uždarykite.

Skelbti atsakymą