DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 13:21

Tina rašė:Labai mėgstu tokias žiemines salotas : 5 kg kopūstų, po 1 kg svogūnų, paprikų, morkų, pagal skonį cukraus, druskos, po 0,5 l aliejaus ir acto. Daržoves supjaustyti, sudėti likusius komponentus, viską gerai išmaišyti, pamarinuoti 3-4 valandas, sudėti į stiklainius, laikyti šaltoje vietoje.
Pasaka, ne mišrainėPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 13:23

Lilina rašė:
Ramunė rašė:
Lilina rašė:O man visą šitą sudėtį norisi tiesiog sumalti tarpusavije ir usio :P
Tada bus trumpam naudojimui - savaitei ar dviem. O čia turi per visą žiemą arba, kol susivalgo :lol:
Pas mus tokie dalykai neužsistovi Paveikslėlis
O aš laikau rūsyje, tada ilgiau išsilaiko. Jei šaldytuve - vsio, mamt - ir nėrPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 13:23

Lilina rašė:O man visą šitą sudėtį norisi tiesiog sumalti tarpusavije ir usio :P
jei sumalsi,manau bus tyre,o jei supjaustysi,tada jausis gabaliukai :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 17:04

Baklažanai aliejuje

5 kg baklažanų,
200 g svogūnų,
400 g morkų,
200 g salierų šaknų,
petražolių lapelių, krapų, druskos,
800 ml aliejaus.

Jauni, švieži baklažanai nuplaunami, nupjaunami vaiskočiai kartu su dalimi vaisiaus ir dalimis panardinami į verdantį vandenį, pasūdytą santykiu: 50 g druskos vienam litrui vandens.
Išgriebti ir nusunkti baklažanai supjaustomi 2 cm storumo žiedais, kurie kepinami karštame aliejuje 10 minučių.Išgriebti iš aliejaus baklažanai dedami į 500 ml talpos stiklainius, sluoksniuojami su svogūnų žiedais, morkomis, salierų gabaliukais, susmulkintomis petražolėmis. Užpilami aliejumi, kuriame kepė.
Stiklainiai tuoj pat sandariai uždaromi ir 15 minučių sterilizuojami.


Lygiai taip pat galiam ruošti ir cukinijas, tik sterilizuoti teikia 10 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 17:07

Cukinijų, paprikų ir žiedinių kopūstų salotos

1 kg cukinijų,
1 kg saldžiųjų raudonų ir geltonų paprikų,
1 kg žiedinių kopūstų,
3 česnakai,
250 g aliejaus,
druskos,cukraus,
maltų juodųjų pipirų,
aitriųjų paprikų miltelių.

Kopūstus įdėti į karštą vandenį, palaikyti kelias minutes ir ataušinti. Išskirstyti žiedynais.
Paprikas nuplauti, perpjauti, išimti sėklas ir supjaustyti kvadratėliais.
Česnakus nulupti ir pakepinti. Kai suminkštės, sudėti paprikas, kopūstus, išmaišyti, pasūdyti ir pagardinti aitriųjų paprikų.patroškinti apie 15 min Cukinijas supjaustyti kubeliais ir suberti į karštą daržovių masę. Išmaišyti, dar pakaitinti apie 10 min. įberti juodųjų pipirų.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 17:12

kai pasiskaitai tokius receptus,net liudna pasidaro :cry: vel ruduo ant nosies :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 17:31

Oi, nesakykPaveikslėlis Aš kai pasižiūriu į kalendorių, net baisu darosi :shock: jau rugsėjis visai nebetoli, o atostogų kaip ir nebuvoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 18:36

atostogu tik lauki ilgai,o praeina jos net mirktelt nespeji :(

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 27 Lie 2007, 10:18

Sveikos iš ryto :geles:
Užderėjo šiais metais šparaginės pupelės pas mus.. Gal kokių konservavimo, marinavimo būdų esat išbandžiusios ir galit pasidalinti :roll:
Ramunės šparagines pupeles troškiniams mama jau darys 8)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Lie 2007, 11:58

Aš savo keturis receptėlius jau parašiau, dabar lauksiu naujovių :lol:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 27 Lie 2007, 15:53

Radau žurnale pasiknisus, gal kam pravers..

TROŠKINTOS ŠPARAGINĖS PUPELĖS

1kg šparaginių pupelių
1 stiklinė aliejaus
0,3kg pomidorų
0,2kg svogūnų arba porų
pagal skonį druskos, pipirų, muskatų, raudonėlių

Susmulkinam pupelių ankštis. Puode su įkaitintu aliejumi pakepame susmulkintus svogūnus, po to sudedame pupeles ir pamažu troškiname, kol jos pusiau suminkštėja. Tada sudedame nuluptus ir susmulkintus pomidorus, prieskonius. Troškiname 15min. Po to ugnį išjungiame ir troškinį paliekame 2val. Tada troškinį vėl užverdame ir troškiname iki kol pupelės visiškai suminkštėja. Karštą troškinį sudedame į paruoštus stiklainius, sandariai uždarome.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Lie 2007, 15:54

Čia turėtų būti neblogai prie kokių žuvies patiekaliukų ar su keptom bulvytėm :roll: Gal kas jau bandėt?

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 27 Lie 2007, 16:18

ŠPARAGINĖS PUPELĖS SŪRYME

1kg šparaginių pupelių
2 stiklinės vandens
10g druskos
5g cukraus
5g citrinų rūgšties

Šparagines pupeles supjaustyti 2cm gabaliukais ir nuplikyti silpnai pasūdytame vandenyje. Išgriebus iš vandens sudėti į stiklainius, užpilti karštu pasūdytu, parūgštintu ir cukrumi paskanintu vandeniu.
Sterilizuoti verdančiame vandenyje 1l talpos stiklainius 1val. 30min. Sandariai uždaryti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Lie 2007, 16:22

merope87 rašė:ŠPARAGINĖS PUPELĖS SŪRYME

Sterilizuoti verdančiame vandenyje 1l talpos stiklainius 1val. 30min. Sandariai uždaryti.
Tu čia nesuklydai, tikrai tiek laiko :shock:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 27 Lie 2007, 16:24

Ramunė rašė:
merope87 rašė:ŠPARAGINĖS PUPELĖS SŪRYME

Sterilizuoti verdančiame vandenyje 1l talpos stiklainius 1val. 30min. Sandariai uždaryti.
Tu čia nesuklydai, tikrai tiek laiko :shock:

Nesuklydau :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Lie 2007, 16:29

Velniškai ilgai kankintis reikia. :evil:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 27 Lie 2007, 16:31

ŠPARAGINĖS PUPELĖS POMIDORŲ TYRĖJE

1kg šparaginių pupelių
750g pomidorų
20g druskos
20g cukraus

Paruoštas pupeles supjaustyti 2cm gabaliukais ir 3 min plikyti pasūdytame vandenyje, po to išgriebti, palaukti, kol nuvarvės vanduo, ir sudėti į stiklainius.
Pomidorus supjaustyti ir kaitinti, kol suminkštės, paskui pertrinti per tinklelį, kad atsiskirtų sėklos. Pertrintą masę suplakti mikseriu. Karštą pomidorų tyrę pasūdyti, paskaninti cukrumi ir užpilti ant pupelių.
Pasterizuoti 95C temperatūroje 1l talpos stiklainius 50-55 min. Stiklainius sandariai uždaryti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Lie 2007, 16:36

O jeigu pupeles patroškinti toje tyrėje? Gal atstotų pasterizavimą :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Lie 2007, 16:39

as manau,kad atstotu :roll: O pasterizuoti sitiek laiko :shock: pirma karta girdziu is viso,kad galima sitiek laiko :(

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Lie 2007, 16:47

Pupelės kietokos :? gal trodėl :roll: Bet vanduo išgaruos per tirek laiko, teks dapylinėt :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Lie 2007, 16:50

man vistiek,kazkas cia ne taip :roll:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 27 Lie 2007, 17:14

Aš visiškai žalia šitoj srity, tai nelabai ką pakomentuot galiu :merg2: Mama irgi nelabai daug marinavus, tai darysim viską pagal instrukciją :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Lie 2007, 17:16

merope87 rašė:Aš visiškai žalia šitoj srity, tai nelabai ką pakomentuot galiu :merg2: Mama irgi nelabai daug marinavus, tai darysim viską pagal instrukciją :roll:
o is kokios knygos,ar zurnalo receptukas :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Lie 2007, 17:16

Tada siūlyčiau daryt ne po daug: kartais viską pagal instrukciją darant, pššššššš išeian. Man taip buvo su pikantiška pomidorų mišraine :oops:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 27 Lie 2007, 17:23

tutsi rašė:
merope87 rašė:Aš visiškai žalia šitoj srity, tai nelabai ką pakomentuot galiu :merg2: Mama irgi nelabai daug marinavus, tai darysim viską pagal instrukciją :roll:
o is kokios knygos,ar zurnalo receptukas :roll:
"Kviečiu prie stalo" 2000 metų.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 27 Lie 2007, 20:39

Uuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kaip nekenčiu pasterizavimo Paveikslėlis man atrodo , kad tirkrai toj tyrėj patroškint , ir nereiks tiek vargti

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Lie 2007, 20:43

Aš irgi stengiuosi jį apeitPaveikslėlis Nežinau, kodėl : juk sudėjai, užkaitei ir viskas :roll: bet nemėgstu - juodai šito dalykoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 27 Lie 2007, 20:47

Kadangi , konservacijos sezonas prasidėjo , o ir grybai jau vienas po kito galvas kyšteli , tai aš taip baravykus marinuoju , labai skanu , gal kas dar nebandėt


Marinuoti baravykai

*1,5 kg baravykų
*2 l vandens
*35 g druskos
*1 svogūnas
*1 morka



Marinatui:
*0,4 l vandens
*2 lauro lapeliai
*0,125 l acto (8 proc.)
*10 g cukraus
*3 juodieji pipirai
*10 g druskos

Taigi,vandenį užvirink kartu su cukrumi, juodaisiais pipirais ,actu, druska, lauro lapeliais.Perkošti marinatą ir palikti atvėsti.Grybus nuvalyti, supjaustyti, nuplauti ir virti pasūdytame vandenyje 3-5 min. Nukošti.Morką ir svogūną supjaustyti.Grybus sudėti į stiklainius,pridėti pjaustytos morkos ir svogūno, užpilti marinatu.Stiklainius užsukti ir sudėti į puodą su vandeniu. Pasterizuoti apie 30 min. nuo užvirimo pradžios.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Lie 2007, 19:27

man tai skaniausi pasudyti :merg2:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 29 Lie 2007, 20:58

Aš ir tokius ir tokius mėgstu :D

Skelbti atsakymą