Pasaka, ne mišrainėTina rašė:Labai mėgstu tokias žiemines salotas : 5 kg kopūstų, po 1 kg svogūnų, paprikų, morkų, pagal skonį cukraus, druskos, po 0,5 l aliejaus ir acto. Daržoves supjaustyti, sudėti likusius komponentus, viską gerai išmaišyti, pamarinuoti 3-4 valandas, sudėti į stiklainius, laikyti šaltoje vietoje.
DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
O aš laikau rūsyje, tada ilgiau išsilaiko. Jei šaldytuve - vsio, mamt - ir nėrLilina rašė:Pas mus tokie dalykai neužsistoviRamunė rašė:Tada bus trumpam naudojimui - savaitei ar dviem. O čia turi per visą žiemą arba, kol susivalgoLilina rašė:O man visą šitą sudėtį norisi tiesiog sumalti tarpusavije ir usio
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Baklažanai aliejuje
5 kg baklažanų,
200 g svogūnų,
400 g morkų,
200 g salierų šaknų,
petražolių lapelių, krapų, druskos,
800 ml aliejaus.
Jauni, švieži baklažanai nuplaunami, nupjaunami vaiskočiai kartu su dalimi vaisiaus ir dalimis panardinami į verdantį vandenį, pasūdytą santykiu: 50 g druskos vienam litrui vandens.
Išgriebti ir nusunkti baklažanai supjaustomi 2 cm storumo žiedais, kurie kepinami karštame aliejuje 10 minučių.Išgriebti iš aliejaus baklažanai dedami į 500 ml talpos stiklainius, sluoksniuojami su svogūnų žiedais, morkomis, salierų gabaliukais, susmulkintomis petražolėmis. Užpilami aliejumi, kuriame kepė.
Stiklainiai tuoj pat sandariai uždaromi ir 15 minučių sterilizuojami.
Lygiai taip pat galiam ruošti ir cukinijas, tik sterilizuoti teikia 10 min.
5 kg baklažanų,
200 g svogūnų,
400 g morkų,
200 g salierų šaknų,
petražolių lapelių, krapų, druskos,
800 ml aliejaus.
Jauni, švieži baklažanai nuplaunami, nupjaunami vaiskočiai kartu su dalimi vaisiaus ir dalimis panardinami į verdantį vandenį, pasūdytą santykiu: 50 g druskos vienam litrui vandens.
Išgriebti ir nusunkti baklažanai supjaustomi 2 cm storumo žiedais, kurie kepinami karštame aliejuje 10 minučių.Išgriebti iš aliejaus baklažanai dedami į 500 ml talpos stiklainius, sluoksniuojami su svogūnų žiedais, morkomis, salierų gabaliukais, susmulkintomis petražolėmis. Užpilami aliejumi, kuriame kepė.
Stiklainiai tuoj pat sandariai uždaromi ir 15 minučių sterilizuojami.
Lygiai taip pat galiam ruošti ir cukinijas, tik sterilizuoti teikia 10 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Cukinijų, paprikų ir žiedinių kopūstų salotos
1 kg cukinijų,
1 kg saldžiųjų raudonų ir geltonų paprikų,
1 kg žiedinių kopūstų,
3 česnakai,
250 g aliejaus,
druskos,cukraus,
maltų juodųjų pipirų,
aitriųjų paprikų miltelių.
Kopūstus įdėti į karštą vandenį, palaikyti kelias minutes ir ataušinti. Išskirstyti žiedynais.
Paprikas nuplauti, perpjauti, išimti sėklas ir supjaustyti kvadratėliais.
Česnakus nulupti ir pakepinti. Kai suminkštės, sudėti paprikas, kopūstus, išmaišyti, pasūdyti ir pagardinti aitriųjų paprikų.patroškinti apie 15 min Cukinijas supjaustyti kubeliais ir suberti į karštą daržovių masę. Išmaišyti, dar pakaitinti apie 10 min. įberti juodųjų pipirų.
1 kg cukinijų,
1 kg saldžiųjų raudonų ir geltonų paprikų,
1 kg žiedinių kopūstų,
3 česnakai,
250 g aliejaus,
druskos,cukraus,
maltų juodųjų pipirų,
aitriųjų paprikų miltelių.
Kopūstus įdėti į karštą vandenį, palaikyti kelias minutes ir ataušinti. Išskirstyti žiedynais.
Paprikas nuplauti, perpjauti, išimti sėklas ir supjaustyti kvadratėliais.
Česnakus nulupti ir pakepinti. Kai suminkštės, sudėti paprikas, kopūstus, išmaišyti, pasūdyti ir pagardinti aitriųjų paprikų.patroškinti apie 15 min Cukinijas supjaustyti kubeliais ir suberti į karštą daržovių masę. Išmaišyti, dar pakaitinti apie 10 min. įberti juodųjų pipirų.
Radau žurnale pasiknisus, gal kam pravers..
TROŠKINTOS ŠPARAGINĖS PUPELĖS
1kg šparaginių pupelių
1 stiklinė aliejaus
0,3kg pomidorų
0,2kg svogūnų arba porų
pagal skonį druskos, pipirų, muskatų, raudonėlių
Susmulkinam pupelių ankštis. Puode su įkaitintu aliejumi pakepame susmulkintus svogūnus, po to sudedame pupeles ir pamažu troškiname, kol jos pusiau suminkštėja. Tada sudedame nuluptus ir susmulkintus pomidorus, prieskonius. Troškiname 15min. Po to ugnį išjungiame ir troškinį paliekame 2val. Tada troškinį vėl užverdame ir troškiname iki kol pupelės visiškai suminkštėja. Karštą troškinį sudedame į paruoštus stiklainius, sandariai uždarome.
TROŠKINTOS ŠPARAGINĖS PUPELĖS
1kg šparaginių pupelių
1 stiklinė aliejaus
0,3kg pomidorų
0,2kg svogūnų arba porų
pagal skonį druskos, pipirų, muskatų, raudonėlių
Susmulkinam pupelių ankštis. Puode su įkaitintu aliejumi pakepame susmulkintus svogūnus, po to sudedame pupeles ir pamažu troškiname, kol jos pusiau suminkštėja. Tada sudedame nuluptus ir susmulkintus pomidorus, prieskonius. Troškiname 15min. Po to ugnį išjungiame ir troškinį paliekame 2val. Tada troškinį vėl užverdame ir troškiname iki kol pupelės visiškai suminkštėja. Karštą troškinį sudedame į paruoštus stiklainius, sandariai uždarome.
ŠPARAGINĖS PUPELĖS SŪRYME
1kg šparaginių pupelių
2 stiklinės vandens
10g druskos
5g cukraus
5g citrinų rūgšties
Šparagines pupeles supjaustyti 2cm gabaliukais ir nuplikyti silpnai pasūdytame vandenyje. Išgriebus iš vandens sudėti į stiklainius, užpilti karštu pasūdytu, parūgštintu ir cukrumi paskanintu vandeniu.
Sterilizuoti verdančiame vandenyje 1l talpos stiklainius 1val. 30min. Sandariai uždaryti.
1kg šparaginių pupelių
2 stiklinės vandens
10g druskos
5g cukraus
5g citrinų rūgšties
Šparagines pupeles supjaustyti 2cm gabaliukais ir nuplikyti silpnai pasūdytame vandenyje. Išgriebus iš vandens sudėti į stiklainius, užpilti karštu pasūdytu, parūgštintu ir cukrumi paskanintu vandeniu.
Sterilizuoti verdančiame vandenyje 1l talpos stiklainius 1val. 30min. Sandariai uždaryti.
ŠPARAGINĖS PUPELĖS POMIDORŲ TYRĖJE
1kg šparaginių pupelių
750g pomidorų
20g druskos
20g cukraus
Paruoštas pupeles supjaustyti 2cm gabaliukais ir 3 min plikyti pasūdytame vandenyje, po to išgriebti, palaukti, kol nuvarvės vanduo, ir sudėti į stiklainius.
Pomidorus supjaustyti ir kaitinti, kol suminkštės, paskui pertrinti per tinklelį, kad atsiskirtų sėklos. Pertrintą masę suplakti mikseriu. Karštą pomidorų tyrę pasūdyti, paskaninti cukrumi ir užpilti ant pupelių.
Pasterizuoti 95C temperatūroje 1l talpos stiklainius 50-55 min. Stiklainius sandariai uždaryti.
1kg šparaginių pupelių
750g pomidorų
20g druskos
20g cukraus
Paruoštas pupeles supjaustyti 2cm gabaliukais ir 3 min plikyti pasūdytame vandenyje, po to išgriebti, palaukti, kol nuvarvės vanduo, ir sudėti į stiklainius.
Pomidorus supjaustyti ir kaitinti, kol suminkštės, paskui pertrinti per tinklelį, kad atsiskirtų sėklos. Pertrintą masę suplakti mikseriu. Karštą pomidorų tyrę pasūdyti, paskaninti cukrumi ir užpilti ant pupelių.
Pasterizuoti 95C temperatūroje 1l talpos stiklainius 50-55 min. Stiklainius sandariai uždaryti.
Kadangi , konservacijos sezonas prasidėjo , o ir grybai jau vienas po kito galvas kyšteli , tai aš taip baravykus marinuoju , labai skanu , gal kas dar nebandėt
Marinuoti baravykai
*1,5 kg baravykų
*2 l vandens
*35 g druskos
*1 svogūnas
*1 morka
Marinatui:
*0,4 l vandens
*2 lauro lapeliai
*0,125 l acto (8 proc.)
*10 g cukraus
*3 juodieji pipirai
*10 g druskos
Taigi,vandenį užvirink kartu su cukrumi, juodaisiais pipirais ,actu, druska, lauro lapeliais.Perkošti marinatą ir palikti atvėsti.Grybus nuvalyti, supjaustyti, nuplauti ir virti pasūdytame vandenyje 3-5 min. Nukošti.Morką ir svogūną supjaustyti.Grybus sudėti į stiklainius,pridėti pjaustytos morkos ir svogūno, užpilti marinatu.Stiklainius užsukti ir sudėti į puodą su vandeniu. Pasterizuoti apie 30 min. nuo užvirimo pradžios.
Marinuoti baravykai
*1,5 kg baravykų
*2 l vandens
*35 g druskos
*1 svogūnas
*1 morka
Marinatui:
*0,4 l vandens
*2 lauro lapeliai
*0,125 l acto (8 proc.)
*10 g cukraus
*3 juodieji pipirai
*10 g druskos
Taigi,vandenį užvirink kartu su cukrumi, juodaisiais pipirais ,actu, druska, lauro lapeliais.Perkošti marinatą ir palikti atvėsti.Grybus nuvalyti, supjaustyti, nuplauti ir virti pasūdytame vandenyje 3-5 min. Nukošti.Morką ir svogūną supjaustyti.Grybus sudėti į stiklainius,pridėti pjaustytos morkos ir svogūno, užpilti marinatu.Stiklainius užsukti ir sudėti į puodą su vandeniu. Pasterizuoti apie 30 min. nuo užvirimo pradžios.