DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Konservuoti pomidorai su saldžiąją paprika
1,5 l konservuotų pomidorų troškinio jums reikės:
1 kg žaliųjų ir raudonųjų saldžiųjų paprikų ankščių,
1 kg pomidorų,
2 arbat. šaukštelių cukraus,
1 arbat. šaukštelio druskos.
Pomidorus nuplaukite, keletui sekundžių pamerkite į verdantį vandenį, nulupkite odelę, o minkštimą stambiai supjaustykite. Pomidorų gabalėlius sudėkite į puodą ir troškinkite apie penkiolika minučių. Po to masę pertrinkite per sietelį.Saldžiųjų paprikų ankštis nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis, supjaustykite juostelėmis ir suberkite į pomidorų tyrę. Įberkite druskos ir cukraus.Masę su saldžiosiomis paprikomis virkite apie dešimt minučių, po to išpilstykite į sterilizuotus stiklainius taip, kad saldžiosios paprikos juostelės būtų visiškai apsemtos pomidorų tyrele. Sterilizuokite apie pusvalandį, o po to sandariai užsukite dangteliais
1,5 l konservuotų pomidorų troškinio jums reikės:
1 kg žaliųjų ir raudonųjų saldžiųjų paprikų ankščių,
1 kg pomidorų,
2 arbat. šaukštelių cukraus,
1 arbat. šaukštelio druskos.
Pomidorus nuplaukite, keletui sekundžių pamerkite į verdantį vandenį, nulupkite odelę, o minkštimą stambiai supjaustykite. Pomidorų gabalėlius sudėkite į puodą ir troškinkite apie penkiolika minučių. Po to masę pertrinkite per sietelį.Saldžiųjų paprikų ankštis nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis, supjaustykite juostelėmis ir suberkite į pomidorų tyrę. Įberkite druskos ir cukraus.Masę su saldžiosiomis paprikomis virkite apie dešimt minučių, po to išpilstykite į sterilizuotus stiklainius taip, kad saldžiosios paprikos juostelės būtų visiškai apsemtos pomidorų tyrele. Sterilizuokite apie pusvalandį, o po to sandariai užsukite dangteliais
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Marinuotos šparaginės pupelės
1 stiklinė 9% acto,
2 stiklinės vandens,
1 stiklinė cukraus,
2 šaukštai druskos,
krapų, lauro lapų,
pipirų.
Pupeles pavirti 10 - 15 min. Į stiklainius dėti lauro lapus, krapų, pipirų. udėti opupeles.
Išvirti marinatą, užpilti ir užsukti dangtelius.
Pupeles galima pjaustyti arbe ne, neturi reikšmės. Aš vakuoju nepjaustytas, jei labai reikai supjaustau prieš naudojant.
Kad nekiltų klausimų dėl cukraus ir druskos - nesuklydau, šparaginėms reikia daugiau cukraus, nei druskos. kaimynė pasikoregavo, tai išvertė lauk visas.
1 stiklinė 9% acto,
2 stiklinės vandens,
1 stiklinė cukraus,
2 šaukštai druskos,
krapų, lauro lapų,
pipirų.
Pupeles pavirti 10 - 15 min. Į stiklainius dėti lauro lapus, krapų, pipirų. udėti opupeles.
Išvirti marinatą, užpilti ir užsukti dangtelius.
Pupeles galima pjaustyti arbe ne, neturi reikšmės. Aš vakuoju nepjaustytas, jei labai reikai supjaustau prieš naudojant.
Kad nekiltų klausimų dėl cukraus ir druskos - nesuklydau, šparaginėms reikia daugiau cukraus, nei druskos. kaimynė pasikoregavo, tai išvertė lauk visas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šparaginių pupelių ir paprikos mišrainė
1 kg pupelių,
0,5 kg svogūnų,
0,5 kg morkų,
2-3 paprikos,
1 litras pomidorų padažo,
3 šaukštai cukraus,
7 šaukštai acto,
aliejaus apie pusę stiklinė,
maltų pipirų, petražolių, druskos.
Pupeles stambiai supjaustyti ir pavirti 15 min.. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuoti ( galima ir plonai pjaustyti), papriką - juostelėmis. Viską troškinti aliejuje, kol suminkštės. tada sudėti į pupeles, supilti pomidorų padažą, actą, sudėti prieskonius ir patroškinti dar 10-15 min. Užsukti ir laikyti šaltai.
1 kg pupelių,
0,5 kg svogūnų,
0,5 kg morkų,
2-3 paprikos,
1 litras pomidorų padažo,
3 šaukštai cukraus,
7 šaukštai acto,
aliejaus apie pusę stiklinė,
maltų pipirų, petražolių, druskos.
Pupeles stambiai supjaustyti ir pavirti 15 min.. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuoti ( galima ir plonai pjaustyti), papriką - juostelėmis. Viską troškinti aliejuje, kol suminkštės. tada sudėti į pupeles, supilti pomidorų padažą, actą, sudėti prieskonius ir patroškinti dar 10-15 min. Užsukti ir laikyti šaltai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Daržovių mišrainė žiemai
Ji tokia viduriniška, pasidarau, bet nedaug. Bet čia jau skonio reikalas...
1 kg apvirtų šparaginių pupelių,
1 kg morkų,
1kg svogūnų,
1 kg kopūstų,
1kg pomidorų,
1kg agurkų ( aguročių, gukinijų, moliūgū),
0,5 kg paprikos,
150 g druskos,
250 g cukraus,
0,5 stiklinės acto,
1 stiklinė aliejaus,
petražolių šaknų, galima įdėti saliero šaknų, krapų., pipirų.
Viską susmulkinti, sumaišyti ir palikti per naktį. Užvirti, pavirti apie 10 min, supilstyti į indelius ir uždaryti.
Ji tokia viduriniška, pasidarau, bet nedaug. Bet čia jau skonio reikalas...
1 kg apvirtų šparaginių pupelių,
1 kg morkų,
1kg svogūnų,
1 kg kopūstų,
1kg pomidorų,
1kg agurkų ( aguročių, gukinijų, moliūgū),
0,5 kg paprikos,
150 g druskos,
250 g cukraus,
0,5 stiklinės acto,
1 stiklinė aliejaus,
petražolių šaknų, galima įdėti saliero šaknų, krapų., pipirų.
Viską susmulkinti, sumaišyti ir palikti per naktį. Užvirti, pavirti apie 10 min, supilstyti į indelius ir uždaryti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žinot, bevartydama savo užrašiukus radau mišrainę su prierašu : SIAUBAS Bet gal kam ir patiks
Pikantiška pomidorų mišrainė
2 kg raudonų pomidorų,
2 kg žalių pomidorų,
3 dideli svogūnai,
1 ilgas didelis agurkas arba 3 maži,
1,5 stiklinės susmulkintų saliero lapų ( nebūtinai),
1/4 stiklinės cukraus,
1 stiklinė vyno acto,
1,5 stiklinės cukraus,
1 šaukštelis garstyčių grūdelių ( galima ir daugiau),
1 šaukštelis maltų j. pipirų,
0,5 šaukštelio čili pipirų.
Daržoves smulkiai supjaustyti, nuo raudonų pomidorų nuimti odelę. Užberti druskos ir palikti 12 val. Nupilti, sudėti prieskonius, išmaišyti ir virti 30-40 min, neuždengus puodo, nugraibyti putas. Sukrėsti į stiklainius ir gerai užsukti.
Pikantiška pomidorų mišrainė
2 kg raudonų pomidorų,
2 kg žalių pomidorų,
3 dideli svogūnai,
1 ilgas didelis agurkas arba 3 maži,
1,5 stiklinės susmulkintų saliero lapų ( nebūtinai),
1/4 stiklinės cukraus,
1 stiklinė vyno acto,
1,5 stiklinės cukraus,
1 šaukštelis garstyčių grūdelių ( galima ir daugiau),
1 šaukštelis maltų j. pipirų,
0,5 šaukštelio čili pipirų.
Daržoves smulkiai supjaustyti, nuo raudonų pomidorų nuimti odelę. Užberti druskos ir palikti 12 val. Nupilti, sudėti prieskonius, išmaišyti ir virti 30-40 min, neuždengus puodo, nugraibyti putas. Sukrėsti į stiklainius ir gerai užsukti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pomidorų padažas
2 dalys pomidorų,
1 dalis česnakų,
aliejaus, druskos, pipirų,
kario, raudonosios paprikos miltelių.
Pomidorus ir česnakus supjaustyti, supilti aliejų, sudėti prieskonius ir troškinti apie 10 min. Sudėti į indelius ir sandariai uždaryti.
Labai tinka prie šašlyko ar kepsnių ant grotelių. Man dar patnka prie šaltos riebesnės mėsytės.
2 dalys pomidorų,
1 dalis česnakų,
aliejaus, druskos, pipirų,
kario, raudonosios paprikos miltelių.
Pomidorus ir česnakus supjaustyti, supilti aliejų, sudėti prieskonius ir troškinti apie 10 min. Sudėti į indelius ir sandariai uždaryti.
Labai tinka prie šašlyko ar kepsnių ant grotelių. Man dar patnka prie šaltos riebesnės mėsytės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žinai, ten žali pomidorai raudonų pomidorų padaže. Man nepatiko. Dariau prieš kokius 2 ar tris metus, bet, man rods, dar yra. Nueisiu vėliau rūsin, jei rasiu, nufotkinsiu, kaip atrodo ( jei įmanoma dar )tutsi rašė:o ji kaip misraine,ar pvz.prie kokios silkes tinka as cia pomidoru misraine turejau omenyje