DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Lie 2007, 13:30

kiekvienam savo :wink: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Lie 2007, 18:13

Konservuoti pomidorai su saldžiąją paprika

1,5 l konservuotų pomidorų troškinio jums reikės:

1 kg žaliųjų ir raudonųjų saldžiųjų paprikų ankščių,
1 kg pomidorų,
2 arbat. šaukštelių cukraus,
1 arbat. šaukštelio druskos.

Pomidorus nuplaukite, keletui sekundžių pamerkite į verdantį vandenį, nulupkite odelę, o minkštimą stambiai supjaustykite. Pomidorų gabalėlius sudėkite į puodą ir troškinkite apie penkiolika minučių. Po to masę pertrinkite per sietelį.Saldžiųjų paprikų ankštis nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis, supjaustykite juostelėmis ir suberkite į pomidorų tyrę. Įberkite druskos ir cukraus.Masę su saldžiosiomis paprikomis virkite apie dešimt minučių, po to išpilstykite į sterilizuotus stiklainius taip, kad saldžiosios paprikos juostelės būtų visiškai apsemtos pomidorų tyrele. Sterilizuokite apie pusvalandį, o po to sandariai užsukite dangteliais

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Lie 2007, 18:58

ar bandei sita receptuka :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Lie 2007, 20:15

Bandžiau, tik pabaigą keičiau. Aš nemėgstu pasterizavimo, tai pakaitinau ilgiau ( apie 20 min), sukroviau į stiklainiukus, užsukau ir uždengiau. Palaikiau, kol ataušo.
mums patiko, bet čia jau papriką reikia mėgt :lol: kažkas panašaus į lečo, bet ne visai :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Lie 2007, 20:58

kazkas panasaus i alkana bena :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Lie 2007, 21:03

Ne, gal greičiau į pomidorų padažą su paprika. :roll: Nes benas turi daugiau komponentų irmažiau jaučiasi paprika 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Lie 2007, 21:04

supratau :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Lie 2007, 21:57

Marinuotos šparaginės pupelės

1 stiklinė 9% acto,
2 stiklinės vandens,
1 stiklinė cukraus,
2 šaukštai druskos,
krapų, lauro lapų,
pipirų.

Pupeles pavirti 10 - 15 min. Į stiklainius dėti lauro lapus, krapų, pipirų. udėti opupeles.
Išvirti marinatą, užpilti ir užsukti dangtelius.

Pupeles galima pjaustyti arbe ne, neturi reikšmės. Aš vakuoju nepjaustytas, jei labai reikai supjaustau prieš naudojant.

Kad nekiltų klausimų dėl cukraus ir druskos - nesuklydau, šparaginėms reikia daugiau cukraus, nei druskos. kaimynė pasikoregavo, tai išvertė lauk visas.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Lie 2007, 21:59

megstu marinuotas pupeles :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Lie 2007, 22:05

Aš irgiPaveikslėlis Šiemet sojos pupelės gražiai auga. Bandysiu pamarinuot. Gal irgi bus skanu :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Lie 2007, 22:07

o kaip jos atrodo :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Lie 2007, 22:09

Augaliukas nedidelis, o ankštys trup[utį mažesnės už šparaginių, tik žalios ( bet ir šoparaginių žalių yra, bet man jos nelabai). O pačios pupelės - smulkios, apvalios :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Lie 2007, 22:11

aisku,kad niekas neaisku :merg2: Ne,turbut tokiu neragavau :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Lie 2007, 22:14

Na, aš pirmąkart paragavau pernai, bet pati sėjau tik šiemet. Mano daržas dar tokio augalo nematęs :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Lie 2007, 22:18

nu va,darzas nemates...o kur jau cia man :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 26 Lie 2007, 07:42

Nu va , ačiū labai šiandien mano krūva pupelių bus sudorota :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 07:52

Jei mėgstat troškinius, parašysiu, kaip darau šparagaines pupeles jiems.
Šparaginės pupelės troškiniams

Pupeles sudedu į verdantį vandenį, užvirinu ir paverdu apie 3 min. Tada staigiai atšaldau, skirstau porcijom ir dedu į šaldiklį. Išsilaiko iki 2 metų :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 08:23

Šparaginių pupelių ir paprikos mišrainė

1 kg pupelių,
0,5 kg svogūnų,
0,5 kg morkų,
2-3 paprikos,
1 litras pomidorų padažo,
3 šaukštai cukraus,
7 šaukštai acto,
aliejaus apie pusę stiklinė,
maltų pipirų, petražolių, druskos.

Pupeles stambiai supjaustyti ir pavirti 15 min.. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuoti ( galima ir plonai pjaustyti), papriką - juostelėmis. Viską troškinti aliejuje, kol suminkštės. tada sudėti į pupeles, supilti pomidorų padažą, actą, sudėti prieskonius ir patroškinti dar 10-15 min. Užsukti ir laikyti šaltai.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 10:38

atrodo sitas,ir man patiks :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 12:14

Daržovių mišrainė žiemai

Ji tokia viduriniška, pasidarau, bet nedaug. Bet čia jau skonio reikalas...

1 kg apvirtų šparaginių pupelių,
1 kg morkų,
1kg svogūnų,
1 kg kopūstų,
1kg pomidorų,
1kg agurkų ( aguročių, gukinijų, moliūgū),
0,5 kg paprikos,
150 g druskos,
250 g cukraus,
0,5 stiklinės acto,
1 stiklinė aliejaus,
petražolių šaknų, galima įdėti saliero šaknų, krapų., pipirų.

Viską susmulkinti, sumaišyti ir palikti per naktį. Užvirti, pavirti apie 10 min, supilstyti į indelius ir uždaryti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 12:19

Žinot, bevartydama savo užrašiukus radau mišrainę su prierašu : SIAUBAS :!: Bet gal kam ir patiks :roll:

Pikantiška pomidorų mišrainė

2 kg raudonų pomidorų,
2 kg žalių pomidorų,
3 dideli svogūnai,
1 ilgas didelis agurkas arba 3 maži,
1,5 stiklinės susmulkintų saliero lapų ( nebūtinai),
1/4 stiklinės cukraus,
1 stiklinė vyno acto,
1,5 stiklinės cukraus,
1 šaukštelis garstyčių grūdelių ( galima ir daugiau),
1 šaukštelis maltų j. pipirų,
0,5 šaukštelio čili pipirų.

Daržoves smulkiai supjaustyti, nuo raudonų pomidorų nuimti odelę. Užberti druskos ir palikti 12 val. Nupilti, sudėti prieskonius, išmaišyti ir virti 30-40 min, neuždengus puodo, nugraibyti putas. Sukrėsti į stiklainius ir gerai užsukti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 12:19

o ji kaip misraine,ar pvz.prie kokios silkes tinka :roll: as cia pomidoru misraine turejau omenyje :wink:
Paskutinį kartą redagavo Tutsi 26 Lie 2007, 12:29, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 12:24

Pomidorų padažas

2 dalys pomidorų,
1 dalis česnakų,
aliejaus, druskos, pipirų,
kario, raudonosios paprikos miltelių.

Pomidorus ir česnakus supjaustyti, supilti aliejų, sudėti prieskonius ir troškinti apie 10 min. Sudėti į indelius ir sandariai uždaryti.

Labai tinka prie šašlyko ar kepsnių ant grotelių. Man dar patnka prie šaltos riebesnės mėsytės. :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 12:26

o kaip cia tas dalis suprasti,jei 2 kg.pomidoru,tai 1kg.česnakų :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Lie 2007, 12:33

O man visą šitą sudėtį norisi tiesiog sumalti tarpusavije ir usio :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 12:38

tutsi rašė:o kaip cia tas dalis suprasti,jei 2 kg.pomidoru,tai 1kg.česnakų :roll:
taip. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 12:39

Lilina rašė:O man visą šitą sudėtį norisi tiesiog sumalti tarpusavije ir usio :P
Tada bus trumpam naudojimui - savaitei ar dviem. O čia turi per visą žiemą arba, kol susivalgo :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 12:43

tutsi rašė:o ji kaip misraine,ar pvz.prie kokios silkes tinka :roll: as cia pomidoru misraine turejau omenyje :wink:
Žinai, ten žali pomidorai raudonų pomidorų padaže. Man nepatiko. PaveikslėlisDariau prieš kokius 2 ar tris metus, bet, man rods, dar yra. Nueisiu vėliau rūsin, jei rasiu, nufotkinsiu, kaip atrodo ( jei įmanoma dar :oops: )Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 26 Lie 2007, 13:10

Labai mėgstu tokias žiemines salotas : 5 kg kopūstų, po 1 kg svogūnų, paprikų, morkų, pagal skonį cukraus, druskos, po 0,5 l aliejaus ir acto. Daržoves supjaustyti, sudėti likusius komponentus, viską gerai išmaišyti, pamarinuoti 3-4 valandas, sudėti į stiklainius, laikyti šaltoje vietoje.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Lie 2007, 13:14

Ramunė rašė:
Lilina rašė:O man visą šitą sudėtį norisi tiesiog sumalti tarpusavije ir usio :P
Tada bus trumpam naudojimui - savaitei ar dviem. O čia turi per visą žiemą arba, kol susivalgo :lol:
Pas mus tokie dalykai neužsistovi Paveikslėlis

Skelbti atsakymą