Įdarytos daržovės

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
bamboocha
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 103
Užsiregistravo: 31 Rgp 2006, 11:23
Pliusai: 0
Miestas: S.Trakai

Įdarytos daržovės

Standartinė bamboocha » 16 Sau 2007, 10:23

Žurnale "Ji" radau patarimus kaip paruošti daržoves įdarymui.

Įdaryti galima įvairias daržoves: kopūstus, pomidorus, saldžiąsias paprikas, svogūnus, agurkus, porus, cikorijas, salierus, kaliaropes it kt. Išskobtą daržovių minkštimą galima sudėti į įdarą arba su juo paruošti padažą.

•Agurkus, jaunas cukinijas, baklažanus perpjaukite išilgai, šaukštu išskobkite minkštimą ir įdarykite pasirinktu įdaru.
Senesnes cukinijas nulupkite, nupjaukite galus, šaukštu išskobkite sėklas su dalimi minkštimo, įdarykite ir iškepkite orkaitėje. Ištraukusi supjaustykite griežinėliais.

•Kaliaropių ar salietų šaknis nulupkite ir nepjaustytas pusiau minkštai išvirkite (kaliaropes pasūdytame ir pasaldintame vandenyje, salierus – pasūdytame ir parūgštintame citrinų sultimis). Paskui viršūnėles nupjaukite, o vidų išskobkite šaukšteliu.

•Bulves pusiau minkštai išvirkite arba iškepkite su lupenomis. Perpjaukite pusiau, šaukšteliu išskobkite vidų, prikimškite įdaro ir iškepkite orkaitėje.

•Cikorijas ar pankolius perpjaukite išilgai, peilio galu atsargiai pašalinkite viduriukus, įdubas dar kiek pagilinkite ir pridėkite įdaro.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 16 Sau 2007, 10:27

Dažniausiai įdarinėju bulves ir paprikas :roll:
Į paprikas dedu tokį patį įdarą kaip į balandėlius ir troškinu puode :valg:
O bulves įdarinėju mėsos faršu su kepintais svogūnais ir pievagrybiais, tada kepu orkaitėje, po to aptarkuoju sūriu ir dar palaikau, kol išsilydys :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Sau 2007, 12:39

Aš gaminu dar ir cukinijas, nes prisiauginu begales. Įdarus darau įvairius : ir kaip balandėliams, ir su pievagrybiais, dešra, česnaku ir sūriu ir t.t. Žodžiu, ką randu ir ko noriu. :wink:

O paprikas esu dar dariusi su sūriu ir daržovėmis. Tarkavau morką, svogūną, pievagrybių ir dauuug sūrio. Kepiau orkaitėje. Skanu. :P

Dar patinka įdaryti pomidorai. Bet čia - kai grįšiu namo, nes receptų tiksliai nepamenu.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Sau 2007, 15:47

daida rašė:Dažniausiai įdarinėju bulves ir paprikas :roll:
Į paprikas dedu tokį patį įdarą kaip į balandėlius ir troškinu puode :valg:
....
Skanumynas, aš irgi taip darau :hubba: O praktiškai daugiau nieko ir neįdarinėjų :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Sau 2007, 17:05

Man irgi labai patinka įdaryta paprika, netgi skaniau už balandėlius. Turiu dar vieną receptuką paprikos su žuvimi, gal pasinaudosit :

Reikia :
paprikos, žuvies filė, svogūno, pievagrybių, sūrio, česnako, druskos, pipirų.

Padažui : majonezo, grietinės, kaopoto česnako ( nebūtinai), garstyčių. Viską sumaišome, jei reikia pridedame prieskonių.

Žuvį supjaustom gabaliukais ir kepame keptuvėje, įdedame kubeliais pjaustytus pievagrybius ir svogūną. Apkepame.
Sūrį sutarkuojame, sumaišome su kapotu česnaku, pipirais ir druska. Sudedame apkeptą žuvį ir gerai išmaišome. Įdarome paprikas ir kepame orkaitėje apie 20 minučių.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Sau 2007, 17:54

Nu geras...paprika su žuvimi :shock:
Dar vienas patiekalas atsistojo į eilę :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Sau 2007, 18:21

Lilina rašė:Nu geras...paprika su žuvimi :shock:
Dar vienas patiekalas atsistojo į eilę :lol:
Kai perskaičiau šitą receptą, ir mano akys buvo :hypno: Bet esu mėgėja viską išbandyti. Taigi man net labai patiko. :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Sau 2007, 19:44

Gal ir ne visai čia tinka, bet labai jau skanu :hubba:

DONŽUANIS

Mozarella ( rutuliukai),
pievagrybiai, svogūnas,
kiaušinis,
miltai, pipirai, druska,
konservuoti be odelės pomidorai,
aliejus, sviestas.

Mozarellos sūrio rutuliuke įpjauname šoną ir išgremžiame vidurį.

Ruošiame įdarą : pievagrybius ir svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Pridedame druskos, pipiriukų. Šiuo įdaro prikemšame mozarellą ir voliojame : miltai - kiaušinių plakinys - džiūvėsiai- kiaušiniai- džiūvėsiai- kiaušiniai - džiūvėsiai. Verdame fritiūrinėje apie 7 minutes.

Per tą laiką pasiruošiame padažą : svogūną susmulkiname ir kepiname aliejuje, sudedame smulkiai pjaustytus konservuotus pomidorus, ir pabaigoje - česnako 2 skilteles, baziliko, druskos ir j. pipirų.
Padažą užpilame ant sūrio prieš valgant. Valgomas karštas.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 17 Sau 2007, 00:03

Kartais dar garnyrui įdarinėju pievagrybių kepures.
Išpjaunu pievagrybių kotelius, pakepinu, išverdu buklves sutrinu į košę, pakepinu spirgučius ir viską sumaišau. Tada sudedu į pievagrybių kepures ir pekepu orkaitėje.
Jei tiekiu prie mėsos ar žuvies tai spirgu nededu, o jei valgom su daržovėm tai dedu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Sau 2007, 00:05

daida rašė:Kartais dar garnyrui įdarinėju pievagrybių kepures.
Išpjaunu pievagrybių kotelius, pakepinu, išverdu buklves sutrinu į košę, pakepinu spirgučius ir viską sumaišau. Tada sudedu į pievagrybių kepures ir pekepu orkaitėje.
Jei tiekiu prie mėsos ar žuvies tai spirgu nededu, o jei valgom su daržovėm tai dedu :roll:
Mintis :luks: Ir skanu, ir gražu :roll: Reikės išbandyti :lol:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 21 Vas 2007, 17:34

Įdaryti agurkai


2 agurkai ,
1 svogūno galvutė,
300 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos),
8 griežinėliai karštai rūkytos šoninės,
susmulkintų žalumynų,
130-150 g konservuotų pomidorų (tinka ir pertrinti švieži),
druskos, pipirų

Svogūną susmulkinkite ir kartu su faršu apkepkite aliejuje, paskaninkite prieskoniais. Agurkus nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite vidų. Į agurkų vidų pridėkite faršo, puseles suvožkite ir apvyniokite šonine.
Pomidorus sudėkite į keptuvę, įpilkite truputį sultinio, paskaninkite prieskoniais ir patroškinkite. Į padažą sudėkite agurkus ir troškinkite, kol agurkai suminkštės. Patiekite su padažu ir virtomis bulvėmis. ;)

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 21 Vas 2007, 18:23

Daržovėmis įdarytos cukinijos


Jums prireiks:
2-4 cukinijų
raudonosios paprikos
750 g konservuotų pomidorų be odelių
40 g mozarelos sūrio
svogūno
šaukšto sviesto
4-5 šaukštų džiūvėsėlių
maltų juodųjų pipirų
druskos

Nuplautas cukinijas perpjaukite išilgai. Jei jos didelės, puseles perpjaukite dar pusiau ir pamirkykite sūriame vandenyje. Jų minkštimą išgremžkite ir supjaustykite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C, o kol ji kaista, papriką su svogūnu supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su cukinijų minkštimu. Viską patroškinkite svieste. Tuomet į troškinį suberkite smulkiais kubeliais pjaustytą sūrį bei džiūvėsėlius. Galite įpilti porą šaukštų vandens. Nepamirškite pagardinti prieskoniais. Cukinijos puseles pripildykite paruošta mase ir pakepkite riebalais išteptoje formoje apie 3-4 minutes. Padažui sutrinkite ir pašildykite pomidorus, pagardinkite juos prieskoniais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Vas 2007, 19:01

Hazel rašė:Daržovėmis įdarytos cukinijos


.
Darau vasarą. :luks: :hubba:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 25 Kov 2007, 17:53

Ramunė rašė:
Hazel rašė:Daržovėmis įdarytos cukinijos


.
Darau vasarą. :luks: :hubba:
tikriausiai cukinijos iš savo daržiuko? :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Kov 2007, 18:35

Hazel rašė:tikriausiai cukinijos iš savo daržiuko? :D
Taip, iš savo. :lol: Apskritai stengiuosi daržoves pati užsiauginti. Žinau, kaip augo. O trąšos mano 4 aruose - tik natūralios - iš tvartuko :wink:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 26 Kov 2007, 00:15

Ramunė rašė:
Hazel rašė:tikriausiai cukinijos iš savo daržiuko? :D
Taip, iš savo. :lol: Apskritai stengiuosi daržoves pati užsiauginti. Žinau, kaip augo. O trąšos mano 4 aruose - tik natūralios - iš tvartuko :wink:
Gerai, kai yra tokia galimybe :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 07:01

zuikaite rašė:
Ramunė rašė:
Hazel rašė:tikriausiai cukinijos iš savo daržiuko? :D
Taip, iš savo. :lol: Apskritai stengiuosi daržoves pati užsiauginti. Žinau, kaip augo. O trąšos mano 4 aruose - tik natūralios - iš tvartuko :wink:
Gerai, kai yra tokia galimybe :wink:
Žinok, ir aš ja labai džiaugiuosi, tik kad prisiauginu begales :? , rudenį tempiu namo :P , o dabar jau cukinijas tįsiu lauk iš rūsio. :evil:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Kov 2007, 09:45

jeigu kai buvau šešiolikos man kasnors pasakytų, kad budama suaugusi įsigysiu sodą!!!Ir dar su malonumu jame pasiknisiu!!! Aš tokiam žmogui garsiai juokčiausi į akis! Nes tada pagalvoti apie tevu sodą buvu baisu, slykstu ir kankyne ten kazka veikt buvo, o dabar - lygtai visai nieko...malonumas :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 11:01

su metais,proto igauname vis daugiau :D , o dabar musu vaikai taip galvoja :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 11:48

Aš irgi keikdavau visą pasaulį ir gyvenimą, kai vasarą reikėdavo braškes ravėti :evil: O dabar - visai patinka. Gal kad savo :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 11:49

gal,kad ju nedaug :roll:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 02 Bal 2007, 23:16

Na, cia ne darzove, bet manau tiks Paveikslėlis

Įdaryti obuoliai su vištiena

4 vnt. (geriausia – antaninių) obuolių
100 g keptos arba virtos vištienos
50 g razinų
50 g žemės riešutų
2 šaukštų majonezo
trupučio aliejaus

Obuolius nuplaukime, viršutinę dalį nupjaukime, vidų išskaptuojame kaip indelį. Vištieną supjaustome gabaliukais, suberiame išmirkytas razinas, pakepintus susmulkintus riešutus. Viską sumaišome su majonezu. Į obuolių vidų dedame įdaro, viršų uždengiame nupjauto obuolio viršūne. Kad obuoliai nesutrūkinėtų, juos aptepame aliejumi. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 15–20 min.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Bal 2007, 11:01

antaniniu obuoliu teks laukti naujo sezono :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bal 2007, 13:11

tutsi rašė:antaniniu obuoliu teks laukti naujo sezono :wink:
Žinok, nebūtinai. Yra tokie importinaiai obuoliai, dideli. Užmiršau :oops: pavadinimą, bet MAXIMOJ jų visada būna. Galima įdarinėt, tik kepti trumpiau apie 10 minučių. Ir viskas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Bal 2007, 15:01

turi omenyje tuos zalius :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bal 2007, 15:19

tutsi rašė:turi omenyje tuos zalius :roll:
Taip, žalius. :twisted:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 03 Bal 2007, 19:02

zuikaite rašė:Na, cia ne darzove, bet manau tiks Paveikslėlis

Įdaryti obuoliai su vištiena

.
labai mėgstu įdarytus obuolius :luks: su vištiena dar nebandžiau, bet pabandysiu ;)
aš dažniausiai į vidų dedu uogienę :cook2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bal 2007, 19:12

Hazel rašė:aš dažniausiai į vidų dedu uogienę :cook2:
Oi, salduole tu, Paveikslėlis

Valgiau pas draugę, skanu, tikrai. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 03 Bal 2007, 19:14

Ramunė rašė:
Hazel rašė:aš dažniausiai į vidų dedu uogienę :cook2:
Oi, salduole tu, Paveikslėlis

Valgiau pas draugę, skanu, tikrai. Paveikslėlis
gavau pravardę :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Bal 2007, 19:22

kaip mes cia pripiesem :roll:

Skelbti atsakymą