Įdarytos daržovės

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Rgs 2008, 16:24

Gero ir protingo žmogaus turi būti daaaaaug :wink:

Vartotojo avataras
Idėja
Naujokas
Pranešimai: 12
Užsiregistravo: 09 Rgs 2008, 11:39
Pliusai: 0
Miestas: Panevėžys

Standartinė Idėja » 11 Rgs 2008, 16:42

O aš cukiniją kepu labai paprastai. Ir svečius galima vaišinti nes gražiai lėkštėje atrodo.
Supjaustau cukiniją 3cm griežinėliais, išpjaunu sėklytes, lieka "baranka', dedu ant skardos, į vidų pridedu faršo kamuoliuką (su iškilimu) ir kepu orkaitėje kol iškepa mėsa. Neilgai, o prieš galą pabarstau tarkuotu fermentiniu sūriu. Skanumėlis, patiekti galima su kartu keptomis bulvėmis arba bulvėmis keptomis su lupenomis. Ir vaikai valgo.

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Standartinė aksele » 11 Rgs 2008, 16:47

gera ideja :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Rgs 2008, 17:13

o maniskiai jau purkstauja pries cukinijas :evil:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 11 Rgs 2008, 18:07

O neperkepa cukinija? Vistiek faršas gana ilgokai keps, o jaunai cukinijai juk užtenka 10 min

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Rgs 2008, 18:46

Darau ir aš panašiai,o cukinijos pjaunu storiau, per pora pirštų :lol: Ir viskas OK :P

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 11 Rgs 2008, 19:47

Jeigu per porą pirštų, tai tada gerai, nes kažkaip akyse stovi plonai apie 1-1,5 cm storio griežinėliai

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Rgs 2008, 06:36

Tokie sutiš, nes mėsa nespėja iškepti :)

Vartotojo avataras
Idėja
Naujokas
Pranešimai: 12
Užsiregistravo: 09 Rgs 2008, 11:39
Pliusai: 0
Miestas: Panevėžys

Standartinė Idėja » 12 Rgs 2008, 08:56

Neištiš, nes imu cukiniją didesnę, ne mažytę, kad visiems užtektų. Tokią tik iš daržo, parduotuvėse per mažos

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgs 2008, 06:33

Įdarytos žalios saldžiosios paprikos

5 žalios saldžiosios paprikos,
125 g ryžių, 2 dideli pomidorai,
75 g graikinių riešutų, svogūnas,
po 2 šaukštus razinų ir susmulkintų petražolių,
½ stiklinės vandens, 5 šaukštai aliejaus,
cukraus, druskos, pipirų.
Nupjauti saldžiųjų paprikų viršūnėles, išvalyti vidų. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, jame nedaug pakepinti susmulkintus svogūnus, paskui suberti ir paskrudinti ryžius.
Tada suberti nuluptus, smulkiai supjaustytus pomidorus, sukapotus riešutus, razinas, supilti vandenį ir troškinti 15 min. Pagardinti prieskoniais ir dar virti 5 min. Galop įmaišyti petražoles.
Paruoštas saldžiąsias paprikas prikimšti įdaro ir uždengti nupjautomis viršūnėlėmis. Paprikas sudėti į ugniai atsparų riebalais pateptą indą, įpilti nedaug vandens, uždengti folija ir 25 min. kepti 180°C orkaitėje. Valgyti ataušusias.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 18 Rgs 2008, 18:27

Pagaminau ir jau suvalgiau, ir labai skaniai gavosi. kai bus nuotraukos ikeltos i kompiuteri, idesiu recepta i kaip kas gaminama.

Idarytos bulves

7 bulviu,
4 mazu desreliu,
astresnio skonio fermentinio surio gabaliukas,
bulviu prieskoniai,
dziovintas oreganas,
juodieji malti pipirai,
dziovinti malti svogunai,
3 arb. sauksteliai majonezo,
1 sauktelis keciupo,
1/2 sauktelio baltu krienu padazo,
tarkuotos mocarelos,
aliejaus skardai istepti.

* Bulves isvirti su lupenomis pasudytame vandenyje, siek tiek atvesinti. Perpjauti pusiau, vidu atsargiai isgremzti. Gremzenas palikti idarui.
* Supjaustyti desreles mazais gabaliukais, suri - kubeliai. Viska suberti i bulviu gremzenas. suberti prieskonius.
* Is majonezo, keciupo ir krienu padaryti padaza. Juo sumaisyti bulviu, surio, desreliu misini.
* Padaryta mase idaryti bulves, uzdeti tarkuoto mocarelos surio.
* Idarytas bulves sudeti i aliiejumi patepta skarda.
* Kepti iki 180º ikaitintoje orkaiteje kol graziai apskrus.

Skanaus!!!

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Rgs 2008, 08:02

Įdaryti pomidorai

6 dideli mėsingi pomidorai,
12 riekelių skrudinimo duonos,
150 g fermentinio sūrio,
4 šakelės rozmarino,
kiaušinis, 100 ml pieno,
druskos, pipirų.
Pomidorus perpjauti pusiau ir išimti minkštimą. Įdarui tarkuotą sūrį sumaišyti su sutrupintu batonu, susmulkintu rozmarinu, kiaušiniais, pienu ir prieskoniais. Paruošta mase įdaryti pomidorų puseles ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 15 min. 200 oC orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Rgs 2008, 08:05

Įdaryti vištiena obuoliai

6 saldžiarūgščiai obuoliai, 70 g virtos vištienos,
50 g fermentinio sūrio,
po šaukštą susmulkintų svogūnų laiškų ar porų bei sukapotų graikinių riešutų,
šaukštelis sviesto arba aliejaus.
Susmulkintą vištieną, sūrį, svogūnus bei graikinius riešutus sumaišyti ir ta mase įdaryti išgremžtus obuolius. Obuolius aptepti sviestu ar aliejumi, kad kepant nesutrūkinėtų. Kepti 15 min. 180 oC orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Spa 2008, 07:28

Bulvės įdarytos silkėmis

8 didelės vienodo dydžio bulvės
2 šaukštai sviesto
3 šaukštai tirštos rūgščios grietinės
2 išmirkytų silkių filė
1 didelis svogūnas
1 šaukštas sukapotų svogūnų laiškų
1 kiaušinis
druskos, pipirų
Nušveistas ir nusausintas bulves subadyti šakute, sudėti ant skardos, įkišti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 min. Po to perpjauti jas išilgai pusiau ir šaukšteliu išduobti minkštimą. Sutrinti jį šakute, ištrinti su šaukštu grietinės, kiaušiniu, druska ir pipirais iki lygios, vientisos masės. Suberti smulkiai supjaustytą silkę ir svogūną bei sukapotus svogūnlaiškius ir gerai išmaišyti. Bulves įdaryti paruošta mase, sudėti į sviestu išteptą atsparų karščiui pusdubenį, pašlakstyti lydytu sviestu ir grietine, įdėti į karštą orkaitę ir kepinti apie 15 min.

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė Helle » 11 Bal 2009, 18:49

Nors nemėgstu paprikų, bet skaniai skaitosi:

Įdaryta paprika

Raudonoji paprika,
250 g baravykų ar kitokių mėgstamų grybų,
svogūnas,
saujelė džiūvėsėlių,
150 ml grietinėlės,
pagal skonį druskos,
smulkintų petražolių,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
sojos padažo,
šaukštas sviesto,
saujelė permezano

Papriką nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite viršūnėlę ir išimkite sėklytes. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, kol įgaus dailų auksinį atspalvį. Grybus nuplaukite, susmulkinkite, sumeskite į svogūnų masę, dar kelias minutes patroškinkite, suberkite džiūvėsėlius ir supilkite grietinėlę. Masę pasūdykite, paskaninkite pipirais, įpilkite šiek tiek sojų padažo, gerai išmaišykite ir įdarykite papriką. Ant viršaus berkite saujelę permezano. Kepkite 40 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė sinsan » 11 Bal 2009, 19:10

nemegstu papriku, bet idaras manai tiktu ir kokiai kitai darzovei
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė Helle » 11 Bal 2009, 19:18

Aš irgi taip pamaniau, nes taip pat paprikų nemėgstu... :roll: Gal įdaras cukinijai tiktų

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė Tutsi » 11 Bal 2009, 22:54

valioooo, dar viena nemegstanti papriku 038

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė Lilina » 12 Bal 2009, 13:28

dabar skaitau to Roberto Sčesnavičiaus knygutę (kuris per BTV Roberto receptus vedė). nelabai jis man patiko kaip laidos vedėjas, bet knygutę pradeda patikt. tai vat jis rašo, kad produktų daugelis nemėgsta, kadangi esam prisirišė tik prie tam tikros produktų grupės. prie jų galima priprasti, valgant savaitė, kartą per dieną po nedidelį gabaliuką. Aišku tai aktualu labiau virėjams, nes jie turi ragauti ką gamina. bet manau kad pajusti būtent patiekalų iš tų produktų skonį, manyčiau galima pasistengti priprasti ;) labai norint aišku. Žodžiu , pamėgti nemėgstamą maistą - ūgdymo dalykas :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė Helle » 12 Bal 2009, 13:35

Aš paprikų nemėgstu ne dėl to, kad esu prisirišus prie tam tikros grupės produktų :roll: Esmė tame, kad po to, kai jos pavalgau man nemalonus jausmas skrandyje atsiranda, ypač kai suvalgau žalių, ta prasme nekeptų, paprikų... O Roberto laidos ir man nepatikdavo (gal dėl to, kad gaminti tada nemėgau) :? Bet užtai dabar labai patinka Oliverio laidos, jose viskas taip paprasta, naudojami produktai neįmantrūs, ir pats Oliveris viską gražiai apipasakoja ir duoda patarimų... 038

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė Tutsi » 12 Bal 2009, 16:25

va tas jausmas skrandyje ir man nepatinka :roll:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė sinsan » 12 Bal 2009, 16:50

nesu prisirisusi prie maisto, vat saldzia paprika galiu valgyti su keptais sumustiniais, pica, bet tu astriu ar karciu papriku neeeee, man kartumas nepatinka, nebent greifrukto :wink:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė pyp » 05 Rgs 2009, 11:39

Mūsų šiandienos pusryčiai :P

Pomidore keptas kiaušinis

1 kiaušinis
1 vidutinio dydžio pomidoras
druskos, šviežiai maltų pipirų
džiovinto raudonėlio
alyvuogių aliejaus
svogūnų laiškų

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pomidorui nupjaukite viršų, šiek tiek išskobkite vidaus minkštimą ir pabarstykite truputėliu druskos. Palaikykite 5 minutes ir nupilkite išsiskyrusias sultis. Į pomidoro vidų įbarstykite šviežiai maltų pipirų, raudonėlio, įmuškite kiaušinį, ant viršaus pabarstykite druska ir pipirais. Pomidorą aptepkite alyvuogių aliejumi. Kepkite 20-25 minutes arba kol kiaušinis pasidaro baltas. Iškepusį pabarstykite svogūnų laiškais. Tiekite su ruginės duonos riekele.
Saviškiui į pomidorus dar įdejau kepintos šokinės gabaliukų ir iškepus ja apibarsčiau.
Prikabinti failai
foruimui.jpg
foruimui.jpg (42.59 KiB) Peržiūrėta 7666 karus(ų)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė Forelle » 05 Rgs 2009, 11:52

Labai skanu :!: Aš tokį pat prie kiaušinių patiekalų įdėjus :) Man dar labai patinka keptas paprikoje, tada kiaušinis ir jos aromato prisigeria

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė pyp » 05 Rgs 2009, 12:02

Forelle rašė:Labai skanu :!: Aš tokį pat prie kiaušinių patiekalų įdėjus :) Man dar labai patinka keptas paprikoje, tada kiaušinis ir jos aromato prisigeria
taip ir galvojau, kad taviskis cia receptas :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė Forelle » 05 Rgs 2009, 13:01

Koks ksirtumas kieno, aš iš barakinių sužinojau :lol: tik valgau su salotomis ir duona

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė pyp » 05 Rgs 2009, 14:56

radau si recepta zemkes kulinarijos laboru knygutej...klasika pasirodo :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė Forelle » 05 Rgs 2009, 15:59

pyp rašė:radau si recepta zemkes kulinarijos laboru knygutej...klasika pasirodo :wink:
Tai jau tikrai, viena komentaruose buvo parašius, kad nusižiūrėjus šį receptą iš senos prancūzų receptų knygos :)

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė zivicib » 05 Rgs 2009, 17:02

superinis pomidoras!!!

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Įdarytos daržovės

Standartinė sinsan » 05 Rgs 2009, 23:14

atrodo tai labai skaniai,tik as nelabai megeja keptu pomidoru ap pomidorieniu
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą